Balrog Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω έναν m.2 επάνω σε μια mini-itx μητρική (από την κάτω μεριά). Το πρόβλημα είναι ότι στο Crystal Disk Mark βγάζει sequential read 1250 αντί για 2200 που έβλεπα παλιότερα. Τα writes, 4K, QD32 είναι όλα σωστά όμως (π.χ. QD32 Read = 3200MB/s). Θα μπορούσε να φταίει η ζέστη και να επηρεάζει μόνο τα sequential reads? Οι θερμοκρασίες που μου δείχνει το HD Sentinel είναι 42C σε idle και 58C μετά από benchmark. Υπάρχει heatsink που να μπορεί να μπει εκεί από κάτω; Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από Balrog
Dr.Tesla Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Η θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να είναι προβλημα. Είσαι κατά πάσα πιθανότητα σε PCIE 2.0x4 , που σημαίνει ότι τρέχεις στη μισή ταχύτητα από την 3.0x4. Δεν υπάρχουν heatsink εκτός αν έχεις MB των 180+ ευρώ και έχει στην πάνω πλευρά καπάκι με τα VRM και θέση για m.2. Bios update , drivers του m.2 , και τέλος αλλάγη στη θύρα είναι η μόνη περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα της ταχύτητας. 2
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές και δεν φταίνε αυτές για την μείωση της ταχύτητας. https://www.ekwb.com/shop/ek-m-2-nvme-heatsink-black Ποια μητρική έχεις? 4 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Η θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να είναι προβλημα. Είσαι κατά πάσα πιθανότητα σε PCIE 2.0x4 , που σημαίνει ότι τρέχεις στη μισή ταχύτητα από την 3.0x4. Δεν υπάρχουν heatsink εκτός αν έχεις MB των 180+ ευρώ και έχει στην πάνω πλευρά καπάκι με τα VRM και θέση για m.2. Bios update , drivers του m.2 , και τέλος αλλάγη στη θύρα είναι η μόνη περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα της ταχύτητας. Μόνον οι σύγχρονες μητρικές έχουν πίσω την Μ.2 θύρα με την οποία πιάνεις τις μέγιστες επιδόσεις. Δεν υπάρχει εκεί πρόβλημα. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2018 από BlueBlood7 3
Balrog Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ Dr Tesla και BlueBlood7, αλλά αφού πιάνω 3200MB/s σε queue depth 32 δεν είμαι σε pci 2.0 mode. Όλα τα άλλα τα έχω δοκιμάσει. Asus Z170 έχω, αλλά αφού είναι ΟΚ οι θερμοκρασίες κάτι άλλο θα φταίει. Θα μπορούσε να είναι το ότι κάνω συχνά - πυκνά επαναφορά από image? Μήπως φτιάξει με κανένα ATA secure erase? Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από Balrog
EddieObscurant Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Περίεργο αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο είναι πάντα πάνω απο τα 1600mb/s ? Τρέξε ένα as-ssd και δώσε μια φώτο και απο το crystaldisk info. Συνηθως δειχνει την ταχύτητα που τρέχει αλλα μου τυχει να δειξει και λάθος αποτελεσμα οταν τα lanes μοιραζονται. Γνώμη μου ειναι οτι τρέχει σε pci-e 2.0 x4 ή 3.0 χ2 οπως σου είπανε τα παιδια πιο πάνω και το 3184mb/s ειναι απλά cached αποτελεσμα. Ο λογος που γύρισε σε μικροτερη ταχύτητα είναι ειτε επειδή (βαζοντας/βγαζοντας δεν έκατσε καλά) ή επειδή τα lanes που πανε στη συγκεκριμένη θυρα μοιραζονται με κάποια αλλη συσκευή στη μητρική σου που εγκατεστησες/αλλαξες θέση (sata, pcie ,usb, κλπ). Δες το manual σου πώς μοιράζονται Θερμοκρασιες δεν ειναι εκτος αν ξεπερναει τους 70 βαθμούς. Μπορεις να δοκιμάσεις με ένα ανεμιστηρακι να το φυσαει οταν τρεχεις το τεστ αλλα δεν νομιζω. Το heatsink της ekwb το χω παρει και σε idle ζητημα να μου ριξε κανα βαθμο απο τους 44->43 (ειχα καλο airflow γενικα). Σε ζορισμα ίσως να καθυστερουσε μερικα δευτερολεπτα την αυξηση της θερμοκρασιας. Γενικα περιμενα κάτι παραπανω. Νvme secure erase δεν πρεπει να υπαρχουν διαθεσιμες για το κοινο καπου οι εντολες αλλα google it. Μου φαινεται μονο η ιντελ εχει στο toolbox της. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από EddieObscurant 1 1
Dr.Tesla Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Αν μιλάμε για την Z170I PRO GAMING συγκεκριμένα , σε περίπτωση που χρησιμοποιεί το usb3.1 τότε σίγουρα θα του κόβει ταχύτητα. Η 1151 δεν έχει αρκετά lanes για την ίδια τη MB , αν δεν βάλεις expansion στην x16. Κάνε αν μπορείς έναν έλεγχο σε αυτό. Ένα τεστ με το 3.1 σε χρήση , και ένα χωρίς. 1
Balrog Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους τρεις! Άλλαξα και τον τίτλο αφού δεν είναι θέμα θερμοκρασίας. Ναι, αυτή είναι η μητρική και το block diagram πρέπει να είναι αυτό εδώ. Πάντως δεν έχω κανένα περιφερειακό βάλει, ούτε gpu, ούτε usb 3.0 (δεν διαθέτω καν συσκευή με 3.1 Gen2), μόνο τα 4 sata χρησιμοποιώ και ποντίκι/ πληκτρολόγιο. Θα τρέξω και το as-ssd και σας το ανεβάζω. Thanks
Balrog Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αριστερά είναι το παλιό benchmark και δεξιά το σημερινό. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από Balrog
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Καλές είναι οι ταχύτητες. Θα μπορούσαν τα seq να είναι λίγο παραπάνω αλλά μιλάμε για τρίχες. Έτσι και αλλιώς τα 4κ ενδιαφέρουν. Άρα εν τέλει δεν υφίσταται χαμηλές ταχύτητες. 1
EddieObscurant Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Aν και στην πραξη δεν προκειται να καταλαβεις διαφορες τα writes σου στα benchmarks ειναι χαμηλα. Δοκιμασε τα παρακατω: Βεβαιώσου ότι δουλεύει το trim με το trimcheck Αυτή τη στιγμή έχεις τον driver της microsoft. Κατεβασε αυτον της samsung που ειναι πιο γρήγορος αν και καταναλωνει 1-2watt παραπανω αλλα αφου εισαι σε desktop δεν σε νοιαζει. link Tα seq writes σου πρεπει να πανε γύρω στα 1400mb/s Aφαιρεσε όλους τους sata δισκους και ξανατρεξε τα bench να δεις αν εχει διαφορα. Aν εχει διαφορά, πειραματισου και αλλαξε θέση στους δισκους sata μεχρι να μην τα επηρεαζει. Στο device manager στα properties του sm961 στο tab policies δες αν κανει διαφορα μετα απο επανεκκίνηση η ενεργοποιηση του "turn off windows write-cache buffer flushing" Aπο κει και περα κοιτα και στα power options το pcie link state power management να ειναι στο off. Γενικα θα πρεπει να κανεις δοκιμες. Σε πρωτη φαση δες το trimcheck, βγαλε τους sata δισκους και βαλε και τον samsung driver που ειναι τα σημαντικοτερα. 1
Balrog Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Για να γίνει πιο άμεση η σύγκριση και να μην σας μπερδεύω, ξαναβάζω τα screenshots από AS-SSD (πάνω) και CDM 5.0.2 (κάτω). Αριστερά τα παλιά και δεξιά τα σημερινά (με Samsung driver). Τα seq writes είναι παντού ~1500, αλλά τα seq reads έχουν πέσει στο CDM, ενώ έχουν ανέβει στο AS-SSD Ένα από τα δύο είναι αναξιόπιστο φαίνεται. Από driver μπορώ να βάλω τον 2.3 που πρότεινες ας λέει ότι είναι μόνο για 950/960? Έχω περασμένους τους oem από το Fernando forum. Ευχαριστώ και πάλι 1
EddieObscurant Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Mια χαρα ειναι τα νουμερα σου μιλάς για διαφορες στα όρια του λάθους. Ναι όποιον driver θες βάλε. Σου πα ο samsung ειναι λιγο πιο γρήγορος αλλά καταναλωνει 1-2watt παραπάνω. Κανονικα πάντως αν ειχες περασει τον samsung driver θα πρεπε στο as-ssd να σου βγαζει σκέτο nvme και οχι secnvme αν θυμάμαι καλά. Λογικα της microsoft χρησιμοποιείς ακομα. Θα πρεπει απο το device manager να κανεις manual update τον driver και να του υποδείξεις που ειναι τα αρχεία (αφου τα κάνεις extract) γιατι αν απλώς τρέχεις το .exe που κατεβασες θα ελεγχει οτι δεν εχεις samsung 950/960 και πιθανον δεν θα στον περνάει. Τα νουμερα σου πάντως ειναι μια χαρά και έτσι να τον αφήσεις. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από EddieObscurant 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα