katerina2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! Χρειάζομαι επιγόντως την βοήθεια σας! Έγω μλια εργασία στην Python Η άσκηση είναι η εξής: Άσκηση Γράψτε ένα πρόγραμμα σε Python το οποίο παίρνει από τον χρήστη μία δεκάδα αριθμών και ενημερώνει τον χρήστη το ποια μέρα του μήνα θα είχε τις περισσότερες επιτυχίες στο KINO. Μία επιτυχία είναι να έχει ο χρήστης πάνω από 4 αριθμούς της λίστας του. Χρησιμοποιείστε τα web services όπως στο μάθημα https://www.opap.gr/web-services Μήπως μπορείτε να με βοηθησετε γιατί δεν ξέρω καθόλου πως να διαχειριστώ αρχεία 6 λεπτά πριν, katerina2018 είπε ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! Χρειάζομαι επιγόντως την βοήθεια σας! Έχω μια εργασία στην Python Η άσκηση είναι η εξής: Άσκηση Γράψτε ένα πρόγραμμα σε Python το οποίο παίρνει από τον χρήστη μία δεκάδα αριθμών και ενημερώνει τον χρήστη το ποια μέρα του μήνα θα είχε τις περισσότερες επιτυχίες στο KINO. Μία επιτυχία είναι να έχει ο χρήστης πάνω από 4 αριθμούς της λίστας του. Χρησιμοποιείστε τα web services όπως στο μάθημα https://www.opap.gr/web-services Μήπως μπορείτε να με βοηθησετε γιατί δεν ξέρω καθόλου πως να διαχειριστώ αρχεία kino.py
kaliakman Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα? I summon @kercyn
becoming_I Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) import urllib2 import json import datetime #pairnei thn twrinh hmeromhnia kai wra cur_date=datetime.datetime.now() #eisagoume mia lista arithmwn mynums = raw_input("Please enter ten numbers: ") mynums.split() for i in range(31): #afairei mia mera apo thn hmeromhnia ths python cur_date= cur_date - datetime.timedelta(days=1) date_str= cur_date.strftime("%d-%m-%Y") url='http://applications.opap.gr/DrawsRestServices/kino/drawDate/%s.json'%date_str req = urllib2.Request(url) response = urllib2.urlopen(req) data = response.read() data=json.loads(data) klhrwseis= data['draws']['draw'] r=[] for k in klhrwseis: tmp=k["results"] r.append(compare_lists(mynums,tmp)) print "apotelesmata",date_str print max(mynums) print 10*"-" Σου τα έβαλα σε code tags για να μη χρειαστεί να κατεβάσει κάποιος το αρχείο. Με ένα πρώτο τρέξιμο είδα ότι δεν έχεις ορίσει το compare_lists Να ρωτήσω γιατί σε python 2.7; Επίσης στην εισαγωγή λίστας δεν εισάγεις λίστα αλλά 10 αριθμούς και μετά κάνεις split που όμως επιστρέφει τη λίστα αριθμών σε string. Αν θες μια λίστα 10 αριθμών νομίζω είναι προτιμότερο να έχεις for i in range(0,10): nums.append(int(raw_input("Give a number "))) Για να πάρεις μια λίστα 10 αριθμών και όχι μια λίστα 10 strings. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2018 από becoming_I 1
katerina2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 χρησιμοποιώ python 2.7 γιατί αυτήν ζήτησε ο καθηγητής. Η compare_list στην ουσία πρέπει να είναι η συνάρτηση που θα φτιάξω για να τσεκάρω ποια μέρα ο χρήστης έχει τις περισσότερες επιτυχίες στο kino
pmav99 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 ΟΚ, που είναι η υλοποίησή της compare_list; Ανέβασε την και αυτή. BTW, για την υλοποίηση της άσκησης δεν χρειάζεσαι πουθενά αρχεία. Απλά για να σε βοηθήσω, ο πιο εύκολος τρόπος να βλέπεις πόσα είναι τα κοινά στοιχεία σε δύο λίστες είναι να μετατρέπεις τις λίστες σε sets() και να παίρνεις την τομή τους. Αν το googl-άρεις θα δεις ότι είναι αρκετά εύκολο.
katerina2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστώ παιδιά! Τελικά μου βγήκε!
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/11/2018 στις 1:33 ΜΜ, kaliakman είπε Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα? I summon @kercyn Στις legit (και φιλότιμες) ερωτήσεις δεν έχει νόημα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα