Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα,

θα ήθελα να ρωτήσω τους συμφορουμίτες, αν ένα παλιό pc δεκαετίας, Ε4600, Asus p5K, μνήμη νομίζω 2 GB, αλλά βάζουμε και άλλα δύο θα μπορεί να ανταπεξέλθει σήμερα και για κανένα χρόνο για απλές εργασίες γραφείου (office / browsing). Λειτουργικό Windows 7 ή 10.

Θα την παλέψει ή θα εκνευρίσει;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσφατα εβαλα σε ενα συστημα pentium Ε2140 με g41m-p28 μητρικη , 2gb ram , 80gb hdd και HD 5450 , windows 7x64 και με 3 tab με online flash ιστοσελιδα  επαιζε αξιοπρεπως (σε 3 τηλεορασεις ταυτοχρονα, ειναι απο προποτζιδικο).

ο cpu ειναι μονιμος στο 80% και εχω ελευθερα 500mb ram.

με γρηγοροτερο δισκο (ssd) και με τον ηδη γρηγοροτερο cpu που εχεις απο τον δικο μου , δεν βλεπω τον λογο να μην κανεις τα βασικα. office , browsing.στην χειροτερη να βαλεις και αλλα 2gb ram και να τελειωσει εκει το θεμα.

Επεξ/σία από discoboyminimal
Δημοσ.
12 ώρες πριν, anonymous-root είπε

Καλημέρα στην παρέα,

θα ήθελα να ρωτήσω τους συμφορουμίτες, αν ένα παλιό pc δεκαετίας, Ε4600, Asus p5K, μνήμη νομίζω 2 GB, αλλά βάζουμε και άλλα δύο θα μπορεί να ανταπεξέλθει σήμερα και για κανένα χρόνο για απλές εργασίες γραφείου (office / browsing). Λειτουργικό Windows 7 ή 10.

Ευχαριστώ!

Έναν ssd και άλλα 4gb ram Και θα είσαι μια χαρά 

Δημοσ.
Στις 2/11/2018 στις 12:24 ΠΜ, anonymous-root είπε

Καλημέρα στην παρέα,

Ευχαριστώ!

Κάρτα γραφικών έχεις? Και ποια?

Σκληρό δίσκο έχεις? Και ποιον?

Τροφοδοτικό ποιο?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, με απαραιτήτως 4GB RAM (βάλε άλλα 2 = cheap λύση, ή βάλε 4x2=8) και έναν ssd (τον πιο φθηνό), θα είναι μια χαρά.

Επίσης επειδή το mobo είναι καλό, μπορείς είτε να κάνεις OC στα 3.2-3.5, είτε να βάλεις κάποιον E8400/Q9xxx με ελάχιστα χρήματα έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί κάπως καλύτερα, αν δεις ότι βαράει 100ρες% χρήση η CPU.

Αν έχεις κάποια απαρχαιωμένη GPU, δες και τη λύση καμίας R7 240 κοκ, έβαλα σε ένα Athlon 64 X2 (ακόμα χειρότερο από το E4600) και πλέον μπορεί να παίζει youtube 1080p60 χωρίς να κολλάει, αφού αναλαμβάνει το decode η GPU.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Είναι ενθαρρυντικές!

@Blueblood7

Κάρτα γραφικών δε θυμάμαι ποια έχω, αλλά έχω και μια Radeon HD6570 που μπορώ να βάλω. Τροφοδοτικό ένα Heroichi 420watt. Σκληρό δίσκο κάτι απλούς SATA.

Επειδή το θεμα είναι να κρατηθεί το κόστος όσο πιο χαμηλά γίνεται, υπολογίζω το πιο φτηνό ssd 120 GB και άλλα 1 ή 2 GB μνήμη (και οι DDR2 είναι ακριβές).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχεις κάρτα...

ssd στα 50 https://www.skroutz.gr/s/10144395/Adata-Ultimate-SU800-128GB.html
cpu XEON E5450 από ebay έτοιμος χωρίς να σκαλίσεις την μητρική παρα μόνο να περάσεις modded bios στα 20 ευρώ https://www.ebay.com/itm/1Pcs-Fur-Intel-Xeon-E5450-Quad-Core-3-0GHz-12MB-SLANQ-Processor-Works-on-LGA-775/122916889895?hash=item1c9e6ae527:g:D20AAOSwkNtaXbRx
Άλλα 2 GB RAM στα 10-15 ευρώ από τα μεταχειρισμένα.

Σούμα max 85 ευρώ.

Τροφοδοτικό όσο σου κρατήσει αν και προσωπικά θα το άλλαζα.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.
14 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Το τροφοδοτικό είναι σκυλί, δε θα το άλλαζα. ;)

Ναι αλλά είναι παλιό τροφοδοτικό. Εδώ αγχωνόμαστε με τα καινούργια καλά τροφοδοτικά όταν περνάνε την 5ετία.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν έχει θέμα, αλλά και να έχει απλά αλλάζει τροφοδοτικό. Εδώ κοιτάμε για μία όσο πιο φθηνή λύση για να του βγάλει κάνα χρόνο ακόμα, όχι για προληπτικές αλλαγές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...