Sheogorath Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Έχω δει να παρουσιάζονται προβλήματα μετα από χρόνια, με τον επεξεργαστή στο σοκετ, και σε έλεγχο, να βρίσκεται πινακι λίγο ζαβό. Μια πιθανή εξήγηση, είναι αυτή που έγραψα παραπάνω, αν και σίγουρα δεν είναι κανόνας. Παντως 99% σε πρόβλημα με σλοτ, υπήρχε θέμα με τα πινάκια. 1
fearless Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σε ολους. Δεν γνωριζω να ελεγξω πινακια και οτι αφορα το hardware, το μονο που καταλαβα ειναι οτι δουλευουν και οι τρεις RAM stick και οτι το προβλημα ειναι καπου αλλου π.χ στα σλοτ. Σημερα θα καθισω να δοκιμασω ενα ενα ποιο/ποια σλοτ ειναι καμμενα. Ετρεξα το MemTest86 αλλα με ολες τις RAM πανω (@techPro δεν σε ακουσα να το κανω μια μια, αλλα μπορει να το κανω και αυτο). Δεν το τελειωσα, βασικα δεν ξερω αν τελιωνει ποτε το τεστ, παντος το σταματησα στις 2 ωρες και 44 λεπτα. Επισης δεν ξερω αν εχει καταγραψει καποιο αρχειο καπου, αλλα εχω βγαλει 2 φωτογραφιες που δειχνουν ποσα error βρηκε. Μια απ την αρχη του τεστ και μια πριν το κλεισω. Καπου λεει Errors: 1 και ποιο κατω ''Error Confidence Value'': 236
techPro Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Αν δεν έβγαιναν errors, τότε καλύτερα όλα μαζί, γιατί γλιτώνεις τον κόπο. Αφού τα έτρεξες όλα μαζί και βγήκε error, δοκίμασε τα sticks τώρα ένα - ένα στο ίδιο slot εκ περιτροπής και μετά διάλεξε ένα stick που δε σου βγάζει errors και με αυτό μόνο εγκατεστημένο, τρέξε το test σε διαφορετικό slot κάθε φορά. 1
fearless Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 48 λεπτά πριν, techPro είπε δοκίμασε τα sticks τώρα ένα - ένα στο ίδιο slot εκ περιτροπής και μετά διάλεξε ένα stick που δε σου βγάζει errors και με αυτό μόνο εγκατεστημένο, τρέξε το test σε διαφορετικό slot κάθε φορά Οκ θα δοκιμασω και ενα ενα τα stick σε ολα τα (6) slot μου. Ποση ωρα θα αφησω να κανει το τεστ με ενα stic/slot; Eως τωρα δικιμαζα εκκινησεις και με τα 3 stick κουμπομενα σε διαφορα Channel/Slot. Θα δειξω αυτα που μπορεσα να κρατησω και ξεκκιναω το MemTest86. Πες μου μονο ποσο χρονο να αφησω το καθε τεστ. Eιναι 3 Channel, (αν καταλαβα καλα) το καθε Channel εχει ενα μπλε και ενα ασπρο slot, αρα 3 ασπρα και 3 μπλε συνολο. Τα 3 ασπρα ''προβλημα μπιπ και reboot''. Τα 3 μπλε ''προβλημα μπιπ και reboot''. 2-5-6 ''προβλημα μπιπ''. 2-3-5 βλεπει μονο 2GB (το ενα stick δηλαδη). 2-3-4 ''προβλημα μπιπ reboot''. 1-2-4 ''προβλημα μπιπ''.
techPro Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ΄Ασ' το να κάνει 2-3 passes. (Δες το πεδίο pass.) Edit: Δε χρειάζεται να δοκιμάσεις όλα τα stick σε όλα τα slot. Τρέξε ένα - ένα με τη σειρά το test σε όλα τα stick στο ίδιο slot. (Αφού τελειώσει το πρώτο test βγάλε το stick που τέσταρες και τοποθέτησε στην ίδια θέση το επόμενο.) Διάλεξε ένα stick που έβγαλε 0 errors και με αυτό δοκίμασε όλα τα slot. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από techPro 1
fearless Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δοκιμασα 2+pass στο δευτερο (ασπρο) slot την μια ram και μου εβγαλε ''Error Confidence Value'': 236, αλλα με 6 errors. (Δες εικονα). Την τιμη 236 μου την ειχε δωσει και χθες με τις τρεις ram. Δεν εχω (δυστυχως) πολυ χρονο να δοκιμασω και τις αλλες ram stick για να δω τι error θα βγαλουν. Ολα δειχνουν οτι υπαρχει καποιο προβλημα με Motherboard. Θα το αφησω οπως ειναι τωρα, δηλαδη εχω τις τρεις ram κουμπομενες στα τρια πρωτα slots και μου δειχνει: Installed memory (RAM): 6GB (4GB usable) και οταν μπορεσω θα ανοιξω καποιο θεμα για νεα μητρικη και ram (8GB αυτη τη φορα).
techPro Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Πιθανότατα υπάρχει θέμα με τη motherboard. Κάποια στιγμή τρέξε τα tests με τη σειρά που σου είπα. Αν κατορθώσεις και βρεις slots που σου δίνουν 0 errors χρησιμοποίησε αυτά. 1
fearless Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, techPro είπε Πιθανότατα υπάρχει θέμα με τη motherboard Ετσι, και εγω αυτο πιστευω. Ευχαριστω πολυ. Εdit: Tο CCleaner και το Speccy 6GB δειχνει... τι να πεις. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από fearless
Sheogorath Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Αν δεν μπορείς εσύ, βρες κάποιον φίλο σου να δείτε τα πινάκια μαζί. Τσάμπα να ταλαιπωρείσαι για κάτι που λύνεται εύκολα. Σε 2 φίλους μου το έχω φτιάξει εγώ. Τώρα αν είσαι κοντά στην Ξάνθη, ίσως θα μπορούσα να του ρίξω μια ματιά. 1
fearless Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Αν δεν μπορείς εσύ, βρες κάποιον φίλο σου να δείτε τα πινάκια μαζί. Τσάμπα να ταλαιπωρείσαι για κάτι που λύνεται εύκολα. Σε 2 φίλους μου το έχω φτιάξει εγώ. Τώρα αν είσαι κοντά στην Ξάνθη, ίσως θα μπορούσα να του ρίξω μια ματιά. Αν εισουν Θεσσαλονικη/Κατερινη θα το βλεπαμε μαζι, η Ξανθη ειναι μακρια. Ζω Κατερινη αυτη τι στιγμη και εχει κατι PC Servise που δεν πολυ βασιζομαι αλλα πρεπει να παω μιας και δεν με περνει με τιποτα να αλλαξω Mητρικη και RAM αυτη την περιοδο. Ενα μαγαζι που εκανα και αγορες εκλεισε δυστυχως, παντος θα με εξυπηρετουσε σιγουρα το παλικαρι. Οι φιλοι ειναι ασχετοι απο PC, να φανταστεις εγω ειμαι ο ποιο σχετικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα