Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια απ τον Μαιο του 17 εχω προβλημα με καποιο σλοτ που μαλλον χαλασε.

Εδω η σηζητηση οπου μπηκα και εγω στην δευτερη σελιδα:

Εχω 6GB Ram. (τρεις απο δυο GB).

Δεν καταφερα να αλαξω τελικα RAM ουτε μητρικη (αν το προβλημα ειναι εκει) και παρεμεινα απ τον Μαιο με ενα καμμενο Slot, και ετσι αναγκαστηκα να αλλαξω θεση στις ram που μεχρι σημερα δεν παρουσιασε καποιο προβλημα.

To Προβλημα:

Πριν μια ωρα εκει που ειμουν στα Windows κολλησαν τα παντα και αναγκαστηκα να κανω reboot με το χερι.

Στην εναρξη ομως χτυπησε ο (κολημενος μπιπ) ηχος απ το bios και καταλαβα οτι εκαψε και αλλο Slot.

Με τις πολλες δοκιμες, αλλαζοντας παλι θεση στις ram τις ταιριαξα στις πρωτες τρεις θεσεις οπως φαινεται η τελευταια εικονα κατω (μπλε,ασπρο,μπλε) και δουλεψαν. 

Δεν ειναι περιεργο που δουλευουν σε αυτες τις θεσεις;

Τωρα θελω να σιγουρευτω αν οντως δουλευουν και οι 3 ram.

Κοιταξτε ομως τις εικονες.

Μπερδεμενες οι πληροφοριες που εχω αλλα πρεπει να δουλευουν και οι τρεις.

Ο Task Manager δειχνει 4GB:

Capture.PNG.b2ef0d7eba73174af3358e116518ebf0.PNG

Το CPU-Z βλεπει 6GB:

Capture1.PNG.22af7167f141e25b12f0dfd2bd272f68.PNG

Στο Linux βλεπει 4GB:

5a7f5949ad2ab_Screenshotfrom2018-02-1022-01-40.png.9d43497df9b7ae95095f4932b04b193c.png

Το τερματικο στο Linux βλεπει 6GB:

[root@desktop-i9c3ibl ~]# sudo dmidecode -t 16
# dmidecode 3.1
Getting SMBIOS data from sysfs.
SMBIOS 2.4 present.

Handle 0x0018, DMI type 16, 15 bytes
Physical Memory Array
	Use: System Memory
	Error Correction Type: None
	Maximum Capacity: 6 GB
	Error Information Handle: Not Provided
	Number Of Devices: 6

Capture.PNG.e7e85e947bb2eb779a6319349883c734.PNG

Παρακαλω να μεταφερθει το θεμα αν γινεται στην καταλληλη θεση: ''Επεξεργαστές, Μητρικές & RAM'' https://www.insomnia.gr/forums/forum/23-επεξεργαστές-μητρικές-ram/

Τωρα το προσεξα.

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.

Δοκιμασα πολλες θεσεις. 1 και 3 αν θυμαμαι δουλεψε αλλα ετσι θα εχω 4GB. Για να δουλεψουν και οι τρεις ram πρεπει να ειναι στις θεσεις 1-2-3.

Για το Bios δεν το σκεφτηκα. θα μπω αμεσως να κοιταξω.

22 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Το BIOS τι βλέπει? Λογικά θα βλέπει 6.

Μπηκα και δεν εβγαλα ακρη. Αν ξερεις που το βρισκω πες μου, ψαχνω και στο ιντερνετ τωρα.

Motherboard: GIGABYTE EX58-DS4

Βλεπω αυτη την καρτελα:

To DRAM Timing ειναι στο Αuto και εχει επιλογη για manual.

Capture2.PNG.fcd6d798a7575101b0a41101cf439403.PNG

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Στη σελίδα 49 του manual

To ειδα. Απ οτι φαινεται εχω 4GB δυστυχως.

Nα παιξω λες με τα σλοτ και τις ram παλι;

Capture.PNG.8093197ad0d5d08c8d275723147715a1.PNG

Δημοσ.

Αυτές οι μητρικές με τα 6 σλοτς ήταν περίεργες και ήθελαν μέχρι και συνδυασμό σλοτς. Για αυτό και δεν σοτ διαβάζει 6gb. Εκτός και αν τα έχει παίξει κάποια μνήμη. 

1)Σιγούρεψε ότι οι μνήμες είναι όλες οκ. Αυτός θα το κάνεις ως εξής βάλε στο 1ο σλοτ μία μνήμη κάθε φορά και άνοιγε το μηχάνημα. 

2)Σιγούρεψε ποια σλοτς έχουν καεί 

Όταν κάνεις τα παραπάνω δοκίμασε συνδυασμούς των 3 μνημών σύμφωνα με το manual της μητρικής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρέξε το MemTest86.

Απ' όσο θυμάμαι δε δείχνει από ποιο RAM stick / slot προέρχονται τα λάθη γι' αυτό δοκίμασε τις μνήμες μία - μία manually. (Δείχνει διεύθυνση, αλλά δεν ξέρω αν απ' αυτή μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια ποιο slot είναι / μνήμη είναι αυτή που βγάζει errors.)

Τέσταρε ένα - ένα τα sticks σε ένα slot που δε σου βγάζει σφάλματα. Αν όλα τα sticks είναι OK πάρε ένα απ' αυτά (εξαιρείται αν κάποιο είναι προβληματικό, δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δοκιμή) και μετά τρέξε το test αλλάζοντας κάθε φορά slot για να δεις τα αποτελέσματα που δίνει σε κάθε θέση.

Επεξ/σία από techPro
Δημοσ.

Oι RAM Stick ειναι και οι τρεις ΟΚ, στο πρωτο (1) Slot που δοκιμασα.

MemTest86 δεν τρεξα ποτε. Kατεβασα και αποσυμπιεσα το Image for creating bootable USB Drive. Πως το τρεχω με USB; To USB σε τι φορματ, FAT32;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, fearless said:

Oι RAM Stick ειναι και οι τρεις ΟΚ, στο πρωτο (1) Slot που δοκιμασα.

MemTest86 δεν τρεξα ποτε. Kατεβασα και αποσυμπιεσα το Image for creating bootable USB Drive. Πως το τρεχω με USB; To USB σε τι φορματ, FAT32;

Για να είσαι 100% σίγουρος ότι είναι OK τρέξε το MemTest86 για καθένα απ' αυτά. Το ότι εκκινεί ο υπολογιστής δε σημαίνει ότι δεν έχουν errors.

Αν το BIOS μπορεί να εκκινήσει από USB, όρισε το USB drive στο boot priority order πρώτο. (Εννοείται πως πρώτα πρέπει να το έχεις συνδέσει.) Νομίζω ότι το FAT32 είναι OK. Ίσως και η μόνη αποδεκτή επιλογή.

Επεξ/σία από techPro
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, techPro είπε

Για να είσαι 100% σίγουρος ότι είναι OK τρέξε το MemTest86 για καθένα απ' αυτά. Το ότι εκκινεί ο υπολογιστής δε σημαίνει ότι δεν έχουν errors.

Αν το BIOS μπορεί να εκκινήσει από USB, όρισε το USB drive στο boot priority order πρώτο. (Εννοείται πως πρώτα πρέπει να το έχεις συνδέσει.) Νομίζω ότι το FAT32 είναι OK. Ίσως και η μόνη αποδεκτή επιλογή.

Δεν είναι κακό να τρέξει το memtest αλλά δεν έχει κάποιο πρόβλημα με error όπως μπλε οθόνες ή κολλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαβάζει όλη την μνήμη.

Δημοσ.
3 minutes ago, BlueBlood7 said:

Δεν είναι κακό να τρέξει το memtest αλλά δεν έχει κάποιο πρόβλημα με error όπως μπλε οθόνες ή κολλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαβάζει όλη την μνήμη.

Πιθανότατα είναι overkill για την περίπτωση, αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο για 100% σιγουριά. Αν κάποιο stick έχει οποιοδήποτε πρόβλημα αυτό μετά μπορεί να το εξαιρέσει όταν δοκιμάζει ένα - ένα τα slots.

Δημοσ.

99% είναι κάποιο πινακι ρε παιδιά, μετα από τόσα χρόνια θερμικους κύκλους, σκεβρωνουν και χάνεται η επαφή. Ας το τσεκάρει.

• Like 1
Δημοσ.

@Sheogorath

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι στραβώνουν τα pins μόνο από τη θερμοκρασία. Σίγουρα δεν το 'χω πάθει ποτέ, με i7-920 overclocked για 7 χρόνια και το folding@home να τρέχει συνέχεια, αλλά δε θυμάμαι καν να έχω διαβάσει ποτέ κάτι τέτοιο.

Για στράβωμα κατά την εγκατάσταση έχω μόνο ακούσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...