Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, spikou23 είπε

Αν τώρα η απαίτηση που ασφαλιζόταν ήταν πχ 200.000 ευρώ και σας είπε ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος ότι είναι απλή υπόθεση η εξάλειψη της υποθήκης (γρήγορη και τυπική διαδικασία) τότε ή δεν έχετε καλό δικηγόρο / συμβολαιογράφο ή δεν ασχολήθηκαν με την υπόθεσή σας σοβαρά. 

Φυσικά τα παραπάνω με βάση υποθέσεις επί των δεδομένων που δίνετε, διότι συνήθως κάτι παραπάνω θα ξέρει ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος σας και απλά εσείς δεν εκφράζεστε σωστά. 

βρίσκω τις δύο παραπάνω προτάσεις σας αντικρουόμενες μεταξύ τους (είτε δεν ήταν καλός ο συμβολαιογράφος/δικηγόρος είτε κάτι παραπάνω θα ήξερε, και τα δύο δεν συμβαδίζουν... αποφασίστε)

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να είναι καλός γενικά, αλλά στη συγκεκριμένη υπόθεση να μην πολυασχολήθηκε λόγω φόρτου εργασίας ή / και χαμηλής αμοιβής και να είχε μία κακή ημέρα. Δεν υπάρχει αντίφαση. Το ότι κάποιος είναι γενικά καλός επιστήμων δεν σημαίνει ότι αποδίδει πάντοτε στο μέγιστο ή ότι έχει και άριστη εργασιακή ηθική. 

11 λεπτά πριν, aspirini είπε

Δεν μιλησα για ερευνα μιλαμε για αγοραπωλησια η οποια δεν πραγματοποιειται απο δικηγορο. Και τελος ιδιωτικα συμφωνητικα και προσημφωνα ειναι αυτα που τρεχουν ολοι να κανουν εκτελεστα μετα απο 10 ετιες  καθοτι οι εμπλεκομενοι δεν εχουν κυριοτητα επι των ακινητων... Οποτε ναι συμφωνουμε οτι δεν εχοουν εμπραγματη ισχυ αρα ναι καλο ειναι να μην μιλαμε αμα δεν ξερουμε.!

Δεν είπα ποτέ να αντικαταστήσουμε τα συμβόλαια με ιδιωτικά συμφωνητικά άνευ εμπραγμάτου ισχύος. Όμως τα ιδιωτικά συμφωνητικά έχουν ισχύ ως απόδειξη της τυχόν μικρής προκαταβολής, αλλά και ως προς τον προσδιορισμό των εκατέρωθεν υποχρεώσεων στα πλαίσια της προσυμβατικής ευθύνης. Επιτρέψτε μου να μιλώ μετά λόγου γνώσης. 

Επίσης προ της αγοραπωλησίας επιβάλλεται έλεγχος τίτλων (δυστυχώς πλέον δεν είναι υποχρεωτικός). Αλλιώς κινδυνεύει ο υποψήφιος αγοραστής, ορισμένες δε φορές και ο πωλητής, ειδικά αν υπάρχει κάποιο βάρος το οποίο αγνοεί. Δεν είναι τόσο σπάνιο όσο ακούγεται να υπάρχει βάρος στο ακίνητο και να το αγνοεί ο πωλητής. Σ' εμένα έχει τύχει τουλάχιστον τρεις φορές.

Επεξ/σία από spikou23
Δημοσ.

ασχέτως πάντως με το αν είναι καλός επιστήμονας ή όχι, γενικά ή ειδικά, με το συγκεκριμένο δίδυμο συμβολαιογράφου/δικηγόρου η συνεργασία μας τερματίστηκε μετά από το παραπάνω συμβάν και η δικαστική μάχη έγινε με τη βοήθεια άλλου δικηγόρου. επίσης όλες οι επόμενες αγοραπωλησίες πραγματοποιήθηκαν με άλλο συμβολαιογράφο.

• Like 1
Δημοσ.

Θα μπορούσατε να είχατε κάνει συμβόλαιο με παρακράτηση του τιμήματος που αντιστοιχούσε στην θέση στάθμευσης (αφού γνωρίζατε ότι ήταν υποθηκευμένη) και υποχρέωση να το αποδώσετε όταν και εάν ο πωλητής σας προσκόμιζε πιστοποιητικό εξάλειψης της προσημείωσης / υποθήκης, θέτοντας και μια εύλογη προθεσμία. 

Δεν υπήρχε λόγος να αγοράσετε και τα δύο πακέτο, καταβάλλοντας το σύνολο του τιμήματος, εν γνώσει του ότι υπήρχε υποθήκη. Ακούγεται πολύ κακή συμβουλή. Ευτυχώς ξεμπερδέψατε. 

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο ξεθάβω το συγκεκριμένο και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος.

Διαμένω Αθήνα και θα θα ήθελα να μάθω αν συγκεκριμένο ακίνητο σε γνωστή σε μένα διεύθυνση σε περιφερειακή πόλη , για το οποίο  υποθέτω αλλά δεν είμαι 100% είμαι σίγουρος για τα στοιχεία του ιδιοκτήτη τα οποία γνωρίζω , αν είναι υποθηκευμένο;;

Μπορώ να αναθέσω σε κάποιον δικηγόρο της περιοχής να κάνει έρευνα σε Υποθηκοφυλάκειο  - Κτηματολόγιο της περιοχής του ακινήτου στην οποία και διαμένει ο ιδιοκτήτης , προκειμένου να διαπιστώσει αν το συγκεκριμένο ακίνητο είναι υποθηκευμένο και από ποιον;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Για να μην ανοίγω νέο ξεθάβω το συγκεκριμένο και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος.

Διαμένω Αθήνα και θα θα ήθελα να μάθω αν συγκεκριμένο ακίνητο σε γνωστή σε μένα διεύθυνση σε περιφερειακή πόλη , για το οποίο  υποθέτω αλλά δεν είμαι 100% είμαι σίγουρος για τα στοιχεία του ιδιοκτήτη τα οποία γνωρίζω , αν είναι υποθηκευμένο;;

Μπορώ να αναθέσω σε κάποιον δικηγόρο της περιοχής να κάνει έρευνα σε Υποθηκοφυλάκειο  - Κτηματολόγιο της περιοχής του ακινήτου στην οποία και διαμένει ο ιδιοκτήτης , προκειμένου να διαπιστώσει αν το συγκεκριμένο ακίνητο είναι υποθηκευμένο και από ποιον;;;

Φυσικα και μπορεις και ειναι απαραιτητο πριν απο καθε αγορα .Πρεπει ομως να εχεις αντογταφο απο τους  τιτλους ιδιοκτησιας απο αυτον που το εχει .

Απο απλη ...περιεργεια νομιζω οχι .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Φυσικα και μπορεις και ειναι απαραιτητο πριν απο καθε αγορα .Πρεπει ομως να εχεις αντογταφο απο τους  τιτλους ιδιοκτησιας απο αυτον που το εχει .

Απο απλη ...περιεργεια νομιζω οχι .

Δεν εχω τίτλους Γιάννη , ούτε γνωρίζω τα στοιχεία τους , απλά γνωρίζω στοιχεία του ιδιοκτήτη και ακριβή διεύθυνση ακινήτου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν εχω τίτλους Γιάννη , ούτε γνωρίζω τα στοιχεία τους , απλά γνωρίζω στοιχεία του ιδιοκτήτη και ακριβή διεύθυνση ακινήτου.

Δεν νομίζω ότι μπορείς έτσι αλλά γιατί να το κάνεις; 

Σε ενδιαφέρει να το αγοράσεις; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...