spikou23 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Θηριώδη άγνοια κινδύνου διαπιστώνω σε πολλούς από σας. Δεν έχω καμία διάθεση να γράφω σεντόνια και να εξηγώ τι και πως, αλλά αγορά κι εν γένει οποιαδήποτε πράξη επί ακινήτου ΠΑΝΤΑ με δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας. 1
Voyaller Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Πας στον δικηγόρο και του ζητάς τα ρέστα. Τι θα πει δεν έκανε σωστά τη δουλεία του.
Bas23 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Πας να πουλησεις το ακινητο χρησιμοποιώντας τον ίδιο δικηγόρο. Είτε δεν βλέπει τίποτα και ξεφορτώνεσαι το σπίτι και το φορτώνεται άλλος υπ' ευθύνη του δικηγόρου είτε βρίσκει το λάθος και ουσιαστικά αποδέχεται την προγενέστερη ευθύνη του. 1
pontez2 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Οπότε λοιπόν ξεκάθαρα, όλα είναι θέμα δικηγόρου.Αν το ακινητο ειναι πχ σε υποθήκη και ο δικηγόρος δε το βρει, επειδη πχ, του έφυγε, θα έχει πρόβλημα ο αγοραστής. Οπότε επιστρέφουμε σε αυτο που ειχε πει κάποιος όταν άνοιξε το παρον θρεντ, πως δεν υπάρχει ακόμα σύστημα οπου ο κάθε πολίτης να ελέγχει αν το εκάστοτε ακινητο έχει προβλημα με τράπεζα ή οχι. Πολύ χυμα τη βλέπω τη κατάσταση. Και αυτο το "δικηγόρος εμπιστοσύνης", ακομα πιο χυμα. Αν ο δικηγόρος δεν προσέξει ας πουμε, μπορει ο πελάτης να επιβαρυνθεί με χρέη;
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Οπότε λοιπόν ξεκάθαρα, όλα είναι θέμα δικηγόρου.Αν το ακινητο ειναι πχ σε υποθήκη και ο δικηγόρος δε το βρει, επειδη πχ, του έφυγε, θα έχει πρόβλημα ο αγοραστής. Οπότε επιστρέφουμε σε αυτο που ειχε πει κάποιος όταν άνοιξε το παρον θρεντ, πως δεν υπάρχει ακόμα σύστημα οπου ο κάθε πολίτης να ελέγχει αν το εκάστοτε ακινητο έχει προβλημα με τράπεζα ή οχι. Πολύ χυμα τη βλέπω τη κατάσταση. Και αυτο το "δικηγόρος εμπιστοσύνης", ακομα πιο χυμα. Αν ο δικηγόρος δεν προσέξει ας πουμε, μπορει ο πελάτης να επιβαρυνθεί με χρέη; Υπάρχει και λέγεται ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ. Πας με τον αρ. συμβολαίου, και ζητάς να δεις τι βάρη φέρει. Επίσης υπάρχει το Κτηματολογικό Γραφείο. Συνήθως αυτή την δουλειά την κάνει ο δικηγόρος, από τον οποίο θα πρέπει να ζητηθεί βεβαίωση από τις υπηρεσίες και όχι απλά στο μιλητό. Επίσης πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, πρέπει όπως ειπώθηκε παραπάνω να υπάρχουν εξοφλητικά ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ, τα οποία οφείλει να καλύψει ο πωλητής. Απλά θέλει προσοχή δεν πας στα κουτουρού! 1
primeragt Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Η στην τελικη αν φοβασε τοσο μην σε πιασει κανεις κοτσο, πας και παιρνεις ενα μικρο ποσοστο του σπιτιου με δανειο απο Τραπεζα οπου κατα την εγκριση θα κανουν φιλο και φτερο τα χαρτια του ακινητου για να δουν αν ειναι ολα ενταξη.
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Υπάρχει και λέγεται ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ. Πας με τον αρ. συμβολαίου, και ζητάς να δεις τι βάρη φέρει. Επίσης υπάρχει το Κτηματολογικό Γραφείο. Συνήθως αυτή την δουλειά την κάνει ο δικηγόρος, από τον οποίο θα πρέπει να ζητηθεί βεβαίωση από τις υπηρεσίες και όχι απλά στο μιλητό. Επίσης πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, πρέπει όπως ειπώθηκε παραπάνω να υπάρχουν εξοφλητικά ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ, τα οποία οφείλει να καλύψει ο πωλητής. Απλά θέλει προσοχή δεν πας στα κουτουρού! Μα στο υποθηκοφυλακείο δεν μπορεί να πάει ο καθένας, μόνο δικηγόρος μπορεί...
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα στο υποθηκοφυλακείο δεν μπορεί να πάει ο καθένας, μόνο δικηγόρος μπορεί... Μπορεί να πάει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον.
pontez2 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Υπάρχει και λέγεται ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ. Πας με τον αρ. συμβολαίου, και ζητάς να δεις τι βάρη φέρει. Επίσης υπάρχει το Κτηματολογικό Γραφείο. Συνήθως αυτή την δουλειά την κάνει ο δικηγόρος, από τον οποίο θα πρέπει να ζητηθεί βεβαίωση από τις υπηρεσίες και όχι απλά στο μιλητό. Επίσης πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, πρέπει όπως ειπώθηκε παραπάνω να υπάρχουν εξοφλητικά ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ, τα οποία οφείλει να καλύψει ο πωλητής. Απλά θέλει προσοχή δεν πας στα κουτουρού! Τωρα κι εγω θα ρωτησω σαν άσχετος. Το υποθηκοφυλάκειο μπορει να γνωριζει ακομα και για προσημείωση; (εντομεταξυ εγω κτηματολόγιο και υποθηκοφυλάκειο, νομιζα οτι ηταν το ίδιο πράγμα...ισως επειδη μπορει να συστεγάζονται κάποιες φορές )
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Μπορεί να πάει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον. Ναι, αλλά ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ναι, αλλά ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. Έχω πάει αρκετές φορές, αλλά για να βγάλω βεβαιώσεις για δικό μου ακίνητο δεν έχω πάει ποτέ να ρωτήσω για άλλου! Οπότε πιθανότατα έχεις δίκιο. Δεν ξέρω αν δέχονται εξουσιοδότηση από τον πωλητή, για να ελέγξει ο αγοραστής. Αλλά πολύ μπλέξιμο, έτσι κι αλλιώς θα βάλεις δικηγόρο, σου κάνει και τον έλεγχο στο Υποθηκοφυλάκειο και όλα καλά...
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 7 λεπτά πριν, mechpanos είπε Έχω πάει αρκετές φορές, αλλά για να βγάλω βεβαιώσεις για δικό μου ακίνητο δεν έχω πάει ποτέ να ρωτήσω για άλλου! Οπότε πιθανότατα έχεις δίκιο. Δεν ξέρω αν δέχονται εξουσιοδότηση από τον πωλητή, για να ελέγξει ο αγοραστής. Δες εδώ: "Ο έλεγχος τίτλων γίνεται υποχρεωτικά από δικηγόρο εφόσον το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο βρίσκεται σε έδρα πρωτοδικείου. Στα υπόλοιπα Υποθηκοφυλακεία ο έλεγχος μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε." https://el.wikipedia.org/wiki/Υποθηκοφυλακείο 9 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αλλά πολύ μπλέξιμο, έτσι κι αλλιώς θα βάλεις δικηγόρο, σου κάνει και τον έλεγχο στο Υποθηκοφυλάκειο και όλα καλά... Αυτό να το πεις σε κείνον που ενώ είχε βάλει δικηγόρο (αυτόν που αυτοκτόνησε), ένα χρόνο μετά έμαθε ότι το ακίνητο που αγόρασε τελικά είχε βάρη.
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δες εδώ: "Ο έλεγχος τίτλων γίνεται υποχρεωτικά από δικηγόρο εφόσον το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο βρίσκεται σε έδρα πρωτοδικείου. Στα υπόλοιπα Υποθηκοφυλακεία ο έλεγχος μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε." https://el.wikipedia.org/wiki/Υποθηκοφυλακείο Αυτό να το πεις σε κείνον που ενώ είχε βάλει δικηγόρο (αυτόν που αυτοκτόνησε), ένα χρόνο μετά έμαθε ότι το ακίνητο που αγόρασε τελικά είχε βάρη. Thanks! Ε, υποθέτω ότι δεν μιλάμε για τέτοιες ακραίες περιπτώσεις! Και άντε βλέπεις ότι το ακίνητο έχει βάρη, πως προχωράς και να είσαι και βέβαιος ότι δεν θα γίνει πο..τιά;
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 41 λεπτά πριν, mechpanos είπε Μπορεί να πάει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον. Μην το λες απολυτα ...Στο υποθηκοφυλακειο Αμαρουσιου που ξερω ο καθενας παει και ψαχνει μονος του τομους ολοκληρους χωρις κανενα ελεγχο .Τουλάχιστον πριν 2-3 χρονια .
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 35 λεπτά πριν, mechpanos είπε Thanks! Ε, υποθέτω ότι δεν μιλάμε για τέτοιες ακραίες περιπτώσεις! Και άντε βλέπεις ότι το ακίνητο έχει βάρη, πως προχωράς και να είσαι και βέβαιος ότι δεν θα γίνει πο..τιά; Το να τα κάνει σκ@τ@ ένας δικηγόρος δεν είναι και τόσο ακραία περίπτωση... Επίσης όταν δεις ότι το ακίνητο έχει βάρη, τότε απλώς δεν προχωράς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα