Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 9 hours ago, sensaven said: μίλησα με ένα σχετικά μεγάλο δικηγορικό γραφείο και μου είπαν ότι έχουν ασφάλιση 'αστικής ευθύνης' μέχρι 10m - με καλύπτει αυτό ή απλά το πετάξαν έτσι για το εφέ πιστεύεις? Εσένα γιατί να σε καλύπτει; Η ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτει το δικηγορικό γραφείο. Σημαίνει ότι εάν κάνουν κάποιο λάθος που κοστίσει στον πελάτη τους, δεν πληρώνουν αυτοί, πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία.
sensaven Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, paredwse said: Εσένα γιατί να σε καλύπτει; Η ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτει το δικηγορικό γραφείο. Σημαίνει ότι εάν κάνουν κάποιο λάθος που κοστίσει στον πελάτη τους, δεν πληρώνουν αυτοί, πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία. 1 hour ago, paredwse said: Εσένα γιατί να σε καλύπτει; Η ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτει το δικηγορικό γραφείο. Σημαίνει ότι εάν κάνουν κάποιο λάθος που κοστίσει στον πελάτη τους, δεν πληρώνουν αυτοί, πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία. συγγνώμη μπορεί να μην εξήγησα κάτι σωστά, αλλά εγώ θα είμαι ο πελάτης τους που θα ζημιωθεί από το λάθος- ποιον θα πληρώσει η ασφαλιστική τους αν όχι εμένα? τον πωλητή του ακινήτου? Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από sensaven
moure Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παντως βλέπω ts μέχρι και σε δικηγορικό γραφείο έφτασες να κανείς «υποθετικές» ερωτήσεις για μη συγκεκριμένα θέματα... Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από moure 2
sensaven Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 37 minutes ago, moure said: Παντως βλέπω ts μέχρι και σε δικηγορικό γραφείο έφτασες να κανείς «υποθετικές» ερωτήσεις για μη συγκεκριμένα θέματα... προφανώς και σκοπεύω να αγοράσω ακίνητο - στην αρχή του thread εξήγησα σε όσους πίστευαν ότι αγόρασα σπίτι και βγήκε υποθηκευμένο ότι η ερώτηση είναι υποθετική...σε κάλυψα?
DrLo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, sensaven είπε συγγνώμη μπορεί να μην εξήγησα κάτι σωστά, αλλά εγώ θα είμαι ο πελάτης τους που θα ζημιωθεί από το λάθος- ποιον θα πληρώσει η ασφαλιστική τους αν όχι εμένα? τον πωλητή του ακινήτου? Η ασσφαλιστική αποζημειώνει παντα τον πελάτη της, δηλαδή τον δικηγόρο. Εσύ δεν έχει άμεση σχέση με την ασφαλιστική. Σε ότι σε αφορά το αν και πως μπορείς να έχεις κάποια αξίωση από τον δικηγόρο, το ότι έχει ασφάλεια είναι αδιάφορο.
sensaven Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 47 minutes ago, DrLo said: Η ασσφαλιστική αποζημειώνει παντα τον πελάτη της, δηλαδή τον δικηγόρο. Εσύ δεν έχει άμεση σχέση με την ασφαλιστική. Σε ότι σε αφορά το αν και πως μπορείς να έχεις κάποια αξίωση από τον δικηγόρο, το ότι έχει ασφάλεια είναι αδιάφορο. οκ, τότε μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο η ασφαλιστική θα πληρώσει τον δικήγορο?...αφού όπως υποστηρίζεις εγώ και οι όποιες αξιώσεις μου είναι άσχετες με την ασφάλεια?
DrLo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί εσύ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ότι έκανε λάθος αν αυτός δε το δεχοταν. Αν εσύ τρακάρεις με ένα αμάξι δε θα πάρεις χρήματα από την μικτή του ασφάλεια με το έτσι θέλω. Είτε θα το παραδεχθεί ότι έκανε κάτι λάθος ενώ εσύ είσουν σωστός και μη αμελής (και αυτός και η ασφαλιστική), είτε θα χρειαστεί να τους αναγκάσεις να το παραδεχθούν. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από DrLo
sensaven Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 9 minutes ago, DrLo said: Γιατί εσύ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ότι έκανε λάθος αν αυτός δε το δεχοταν. Αν εσύ τρακάρεις με ένα αμάξι δε θα πάρεις χρήματα από την μικτή του ασφάλεια με το έτσι θέλω. Είτε θα το παραδεχθεί ότι έκανε κάτι λάθος ενώ εσύ είσουν σωστός και μη αμελής (και αυτός και η ασφαλιστική), είτε θα χρειαστεί να τους αναγκάσεις να το παραδεχθούν. ωραία, οπότε ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ - και είναι σχετικά προφανές από το τελευταίο σου σχόλιο ότι δεν είναι και τόσο αδιάφορο το αν το δικηγορικό γραφείο έχει ασφάλεια ή όχι
mechpanos Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Τελικά έβγαλες άκρη; Ψάχνω μια παρόμοια υπόθεση, και θέλει ΠΟΛΛΗ προσοχή, αυτό βλέπω. Γιατί πες ότι κάνεις ένα προσύμφωνο και δίνεις Χ λεφτά στον πωλητή για να κάνει την άρση της υποθήκης, αν δεν την κάνει πάρει τα λεφτά και φύγει;;; Ή έστω ότι κάνεις ένα προσύμφωνο, που θα δίνεις Χ λεφτά κατευθείαν στον κάτοχο της υποθήκης, και μετά ο πωλητής δεν ολοκληρώσει την πώληση... Μπλέξιμο αυτές οι υποθέσεις, καλό είναι τα ακίνητα να είναι καθαρά από βάρη, τώρα στις ημέρες μας βέβαια ποιο ακίνητο δεν έχει βάρη, οπότε θέλει ΠΟΛΛΗ προσοχή!
Tsino Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 για αρχή μακρύα από προσύμφωνο. Κατευθείαν σε συμφωνητικό. Επίσης βάζεις δικηγόρο να ψάξει το κίνητο γοια βάρη κλπ
vagos789 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Στις 13/2/2018 στις 9:16 ΠΜ, sensaven είπε συγγνώμη μπορεί να μην εξήγησα κάτι σωστά, αλλά εγώ θα είμαι ο πελάτης τους που θα ζημιωθεί από το λάθος- ποιον θα πληρώσει η ασφαλιστική τους αν όχι εμένα? τον πωλητή του ακινήτου? Ναι, εσυ θα αποζημιωθεις απο την ασφαλιστικη Αυτο βεβαια προυποθετει οτι θα αναγνωριστει ευθυνη των δικηγορων εναντι σου,κατι που δεν ειναι τοσο απλο Εσυ δηλαδη μπορει να ζημιωθεις απο ενα λαθος τους,αλλα αυτο δεν σημαινει αυτοματα οτι θα αποζημιωθεις
mechpanos Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Tsino είπε για αρχή μακρύα από προσύμφωνο. Κατευθείαν σε συμφωνητικό. Επίσης βάζεις δικηγόρο να ψάξει το κίνητο γοια βάρη κλπ Συμβολαιογραφική πράξη θα έλεγα καλύτερα... και σίγουρα θέλει δικηγόρο όχι στα κουτουρού
pontez2 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Πάντως, πλέον τα χρέη ακολουθούν το ΑΦΜ και όχι το ακινητο. Σε αυτο τουλάχιστον κάναμε πρόοδο. Κάποτε αγοραζες διαμέρισμα και επειδη ο προηγουμενος δεν ειχε πληρωσει κοινοχρηστα λογου χάρη, τα ζηταγαν απο εσένα 1
mechpanos Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Πάντως, πλέον τα χρέη ακολουθούν το ΑΦΜ και όχι το ακινητο. Σε αυτο τουλάχιστον κάναμε πρόοδο. Κάποτε αγοραζες διαμέρισμα και επειδη ο προηγουμενος δεν ειχε πληρωσει κοινοχρηστα λογου χάρη, τα ζηταγαν απο εσένα Πάντως κατά την μεταβίβαση πηγαίνει βεβαίωση ότι δεν χρωστάει ΕΝΦΙΑ την τελευταία 5ετία και ότι δεν έχει αυθαιρεσίες και έχει την στατική επάρκεια. Αλλιώς δεν γίνεται η μεταβίβαση.
pontez2 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 37 λεπτά πριν, mechpanos είπε Πάντως κατά την μεταβίβαση πηγαίνει βεβαίωση ότι δεν χρωστάει ΕΝΦΙΑ την τελευταία 5ετία και ότι δεν έχει αυθαιρεσίες και έχει την στατική επάρκεια. Αλλιώς δεν γίνεται η μεταβίβαση. Και όχι μόνο. Υπάρχει η φορολογική ενημεροτητα, το ΤΑΠ (οτι δε χρωστάς σε δήμο) κτλ κτλ. Ασε δε που για να πωληθεί σπίτι που ειναι με δάνειο απο τράπεζα πρέπει να ενημερωθεί η τράπεζα. Να μου πεις, αν ο άλλος κρύψει οτι το σπίτι έχει προσημειωθεί, εσυ πως θα το καταλάβεις; Αυτο ειναι δουλειά του συμβολαιογράφου-δικηγόρου να το βρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα