sensaven Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα, Ας υποθέσουμε ότι αγοράζεις ένα ακίνητο και ο δικηγόρος που έχεις βάλει να κοιτάξει τι παίζει στο υποθηκοφυλάκιο δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και δεν πήρε χαμπάρι ότι είναι υποθηκεύμενο. Τι συμβαίνει τότε? Απλά χάνεις τα λέφτα σου?
nikos121 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) καλησπερα φιλε δεν ειμαι ειδικος δεν ξερω αν σε βοηθαω καν αλλα γνωριζω πως οι αγοραπωλησιες προχωρανε ακομα και αν το σπιτι εχει βαρη. Οποτε αν εχει γινει η αγορα ειναι οριστικο. Ισως αν σε ενδιαφερει να προχωρησεις σε αγωγη κατα του δικηγορου. Στο συμβολαιο τι ελεγε? Δεν αναφεροταν πως ειναι ελευθερο απο βαρη? Δεν διαβαστηκε το συμβολαιο ενωπιον ολων? Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από nikos121 1
sargio01 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Και τον πωλητή δεν πρέπει να κυνηγήσει που απέκρυψε τα βάρη;
sensaven Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, όχι δεν μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση - η ερώτηση είναι υποθετική...οπότε σε περίπτωση που στραβώσει αγωγές κατά του δικηγόρου και του πωλητή?
gazvista Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μπορώ να σου απαντήσω από περιστατικό που έτυχε στην πόλη μου. Δικηγόρος μπλεγμένος σε χρέη τζόγου δήλωσε ενα ακίνητο καθαρό από χρέη μετά από έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Προφανώς πληρωμένος από τον ιδιοκτήτη. Η αγορά προχώρησε κανονικά και τα χρέη μετέβησαν στον αγοραστή. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, όταν ο αγοραστής ενημερώθηκε για το βάρος του ακινήτου, έκανε αγωγή στον δικηγόρο και πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια. Δεν κατέληξε κάπου και σήμερον ημέρα πληρώνει το χρέος. Ο δικηγόρος αυτοκτόνησε. Το είχε κάνει και σε άλλους 3-4 αυτό. Πραγματική ιστορία . 1 7
NikosKallithea Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 26 λεπτά πριν, gazvista είπε Μπορώ να σου απαντήσω από περιστατικό που έτυχε στην πόλη μου. Δικηγόρος μπλεγμένος σε χρέη τζόγου δήλωσε ενα ακίνητο καθαρό από χρέη μετά από έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Προφανώς πληρωμένος από τον ιδιοκτήτη. Η αγορά προχώρησε κανονικά και τα χρέη μετέβησαν στον αγοραστή. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, όταν ο αγοραστής ενημερώθηκε για το βάρος του ακινήτου, έκανε αγωγή στον δικηγόρο και πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια. Δεν κατέληξε κάπου και σήμερον ημέρα πληρώνει το χρέος. Ο δικηγόρος αυτοκτόνησε. Το είχε κάνει και σε άλλους 3-4 αυτό. Πραγματική ιστορία . Μας εκανες την νυχτα κόλαση!!! 2 1
gazvista Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Σόρρυ. Τώρα που το ξαναδιαβάζω ίσως να το έγραψα λίγο ωμά....
sensaven Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 ναι όντως όμορφη η ιστορία σου:) μήπως ξέρεις γιατί δεν κινήθηκε και εναντίον του πωλητή του ακινήτου?
gazvista Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, sensaven είπε ναι όντως όμορφη η ιστορία σου:) μήπως ξέρεις γιατί δεν κινήθηκε και εναντίον του πωλητή του ακινήτου? Επειδή από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία με έλεγχο τιτλων ιδιοκτησίας από δικηγόρο επιλογής του αγοραστή ο ιδιοκτήτης δεν φέρει καμία ευθύνη. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2018 από gazvista
johnbond Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, gazvista είπε Σόρρυ. Τώρα που το ξαναδιαβάζω ίσως να το έγραψα λίγο ωμά.... Σιγά,τι σορρυ, μόνος κάποιος που ζει σε γυάλα θα σοκαριζόταν απο την ιστορία σου. Απάτες και αυτοκτονίες συμβαίνουν καθημερινά. Εσύ φταις που το έγραψες; 1
sensaven Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 18 minutes ago, gazvista said: Επειδή από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία με έλεγχο τιτλων ιδιοκτησίας από δικηγόρο επιλογής του αγοραστή ο ιδιοκτήτης δεν φέρει καμία ευθύνη. οκ, αν όμως το συμβόλαιο πώλησης καλύπτει τον αγοραστή σε περίπτωση λαμογιας του πωλητή φαντάζομαι ότι θα φέρει ευθύνη... είναι και καλό τεστ φαντάζομαι το να ζητήσεις από τον πωλητή να μπουν επιπλέον όροι... αν αρνηθεί κάτι βρομάει....
gazvista Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Θα σου πω το εξης. Εγώ σε αγορά ακινήτου δεν εκανα έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Μόνο λογαριασμούς ΔΕΗ και νερού . Απλά πρόσθεσα στο συμβόλαιο όρο που γράφει πως το ακίνητο δίνεται καθαρό από βάρη με υπευθυνη δήλωση του πωλητή και πως οποιαδήποτε χρέωση χρονολογείται πριν την πώληση του ακινήτου επιβαρύνει τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Για να μην απαλλαγεί από την ευθύνη. Στην τελική και ο δικηγόρος μου να κάνει ανθρώπινο λάθος, εγώ δεν επιβαρύνομαι. Και σε αυτά τα πράγματα δεν έχει δίλημματα. Όσο έχεις τα λεφτά μπορεις να κάνεις εκατό ελεγχους. Αργότερα σου έχει μείνει η πατάτα στο χέρι.... 4
NT1G Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μου αρέσουν όλες αυτές οι πολύ ειδικές "υποθετικές" ερωτήσεις... 1
sensaven Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 22 minutes ago, gazvista said: Θα σου πω το εξης. Εγώ σε αγορά ακινήτου δεν εκανα έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Μόνο λογαριασμούς ΔΕΗ και νερού . Απλά πρόσθεσα στο συμβόλαιο όρο που γράφει πως το ακίνητο δίνεται καθαρό από βάρη με υπευθυνη δήλωση του πωλητή και πως οποιαδήποτε χρέωση χρονολογείται πριν την πώληση του ακινήτου επιβαρύνει τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Για να μην απαλλαγεί από την ευθύνη. Στην τελική και ο δικηγόρος μου να κάνει ανθρώπινο λάθος, εγώ δεν επιβαρύνομαι. Και σε αυτά τα πράγματα δεν έχει δίλημματα. Όσο έχεις τα λεφτά μπορεις να κάνεις εκατό ελεγχους. Αργότερα σου έχει μείνει η πατάτα στο χέρι.... ευχαριστώ για την απάντηση - θα κοιτάξω να κάνω κάτι αντίστοιχο
johnbond Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, gazvista είπε Θα σου πω το εξης. Εγώ σε αγορά ακινήτου δεν εκανα έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Μόνο λογαριασμούς ΔΕΗ και νερού . Απλά πρόσθεσα στο συμβόλαιο όρο που γράφει πως το ακίνητο δίνεται καθαρό από βάρη με υπευθυνη δήλωση του πωλητή και πως οποιαδήποτε χρέωση χρονολογείται πριν την πώληση του ακινήτου επιβαρύνει τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Για να μην απαλλαγεί από την ευθύνη. Στην τελική και ο δικηγόρος μου να κάνει ανθρώπινο λάθος, εγώ δεν επιβαρύνομαι. Και σε αυτά τα πράγματα δεν έχει δίλημματα. Όσο έχεις τα λεφτά μπορεις να κάνεις εκατό ελεγχους. Αργότερα σου έχει μείνει η πατάτα στο χέρι.... Δε μου φαίνεται και πολύ χρήσιμο αυτό που έκανες. Αν το ακίνητο είναι υποθηκευμένο ή έχει άλλο πρόβλημα και ο απατεώνας πάρει τα λεφτά σου και τα φάει ή εξαφανιστεί πως θα τα πάρεις πίσω μετά; Η τράπεζα θα συνεχίσει να θεωρεί το ακίνητο υποθηκευμένο και δε νομίζω να νοιαστεί για τη συμφωνία που έχετε κάνει μεταξύ σας. Απο τη στιγμή που δεν πληρώνει το δάνειο του η τράπεζα θα μπορεί να κατασχέσει το ακίνητο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα