Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου εμφανιζει μηνυμα "παρακαλουμε αγγιξτε την καρτα ξανα αφου την απομακρυνετε" ξερει κανεις τι παιζει ή αν υπαρχουν faq?

Δημοσ.

Και κανένας κάτοχος xiaomi smarphone (πλην των ακριβών μοντέλων) δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Για αυτό λέω ότι το να μην έχει nfc η συσκευή είναι deal breaker. Όσο περνάνε τα χρόνια το nfc θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο και δυστυχώς η xiaomi για να κρατήσει χαμηλά το κόστος, δεν το προσθέτει.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, coffeex είπε

Τα βήματα 1 και 2 τα κάνει μία φορά ώστε να περάσει στην εφαρμογή τα στοιχεία, οπότε από εκεί και πέρα στο μέλλον θα επιλέγει μόνο το ποσό και την πληρωμή και τέλος.

Τα βήματα 1+2 γίνονται μέσω NFC; Τουλάχιστον η εισαγωγή κωδικού δε γίνεται. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί απαιτείται το NFC εν προκειμένω. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ με app development ή οτιδήποτε γύρω από προγραμματισμό, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το NFC τί εξυπηρετεί και πως υπεισέρχεται στην εξίσωση με τρόπο αναντικατάστατο.

+Διαβάζω οτι η εφαρμογή ζητάει χαζά permissions;

Επεξ/σία από Abudi
Δημοσ.

Την εφαρμογή την έχω εδώ κ 20 μέρες..... Την κάρτα δεν έχω ακόμα. Έχει ένα μήνα που έστειλα τα στοιχεία μου ηλεκτρονικά (άνεργη) και κάρτα πουθενά ακόμα. Σε πόσο καιρό έρχεται σηνηθως; Ξέρει κανένας; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lek88 είπε

Την εφαρμογή την έχω εδώ κ 20 μέρες..... Την κάρτα δεν έχω ακόμα. Έχει ένα μήνα που έστειλα τα στοιχεία μου ηλεκτρονικά (άνεργη) και κάρτα πουθενά ακόμα. Σε πόσο καιρό έρχεται σηνηθως; Ξέρει κανένας; 

Έμπλεξες μάλλον φίλε. Δυστυχώς η καλύτερη λύση είναι να την εκδόσεις επι τόπου σε ένα εκδοτήριο. Εγώ περίμενα 15 λεπτά σε μια ουρά (σε σταθμό χωρίς πάρα πολλή κίνηση βέβαια) και στο εκδοτήριο ήταν υπόθεση 5 λεπτών πραγματικά. Αν πας με όλα τα απαραίτητα χαρτιά, η διαδικασία είναι 5 λεπτών

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, coffeex είπε

Τα βήματα 1 και 2 τα κάνει μία φορά ώστε να περάσει στην εφαρμογή τα στοιχεία, οπότε από εκεί και πέρα στο μέλλον θα επιλέγει μόνο το ποσό και την πληρωμή και τέλος.

Αν κατάλαβα καλά την απάντησή σου, έχεις λάθος. Η φόρτιση της κάρτας γίνεται κάθε φορά μέσω NFC. Δεν αρκεί μόνο να αγοράσεις το αντίτιμο αλλά πρέπει και να το φορτίσεις στην κάρτα. Και η διαδικασία αυτή γίνεται συνέχεια μιας και η εφαρμογή δεν αποθηκεύει καν τα στοιχεία εισόδου (αριθμός κάρτας  + password). Μάλιστα σε παλιότερη έκδοση της εφαρμογής, έπρεπε να βάζεις χειροκίνητα τον αριθμό κάρτας κάθε φορά ώστε να κάνεις login.

Επίσης ένα tip. Αν τυχόν κάτι πάει στραβά κατά την φόρτιση, τότε την κάτσατε. Δεν μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά φόρτιση και πρέπει να τραβηχτείτε μέχρι τα γραφεία στο Σύνταγμα για να σας το ξεμπλοκάρουν. Been there, done that.

Επεξ/σία από Questioner
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Abudi είπε

Τα βήματα 1+2 γίνονται μέσω NFC; Τουλάχιστον η εισαγωγή κωδικού δε γίνεται. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί απαιτείται το NFC εν προκειμένω. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ με app development ή οτιδήποτε γύρω από προγραμματισμό, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το NFC τί εξυπηρετεί και πως υπεισέρχεται στην εξίσωση με τρόπο αναντικατάστατο.

+Διαβάζω οτι η εφαρμογή ζητάει χαζά permissions;

Τα στοιχεία τα έχει η εφαρμογή και η εφαρμογή θα επικοινωνήσει με το μηχάνημα μέσω του NFC. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Abudi είπε

Έμπλεξες μάλλον φίλε. Δυστυχώς η καλύτερη λύση είναι να την εκδόσεις επι τόπου σε ένα εκδοτήριο. Εγώ περίμενα 15 λεπτά σε μια ουρά (σε σταθμό χωρίς πάρα πολλή κίνηση βέβαια) και στο εκδοτήριο ήταν υπόθεση 5 λεπτών πραγματικά. Αν πας με όλα τα απαραίτητα χαρτιά, η διαδικασία είναι 5 λεπτών

Όταν έστειλα την αίτηση ηλεκτρονικα δεν υπήρχε η δυνατότητα να την βγάλω σε κάποιο εκδοτήριο. Γίνονταν μόνο ηλεκτρονικά για ανέργους και αμεα τότε. Τώρα φοβάμαι ότι θα γίνει μπέρδεμα αν πάω τώρα σε εκδοτήριο 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lek88 είπε

Όταν έστειλα την αίτηση ηλεκτρονικα δεν υπήρχε η δυνατότητα να την βγάλω σε κάποιο εκδοτήριο. Γίνονταν μόνο ηλεκτρονικά για ανέργους και αμεα τότε. Τώρα φοβάμαι ότι θα γίνει μπέρδεμα αν πάω τώρα σε εκδοτήριο 

Τώρα σίγουρα θα γίνει μπέρδεμα. Ο αδερφός μου παρέδωσε τον φάκελο (διαδικασία ανοιχτού φακέλου) ίδια μέρα με έναν φίλο του. Στον δεύτερο ήρθε σε 10 μέρες η κάρτα και στον πρώτο μετά από 25-26. Το streamlining της διαδικασίας είναι εντελώς ό,τι να'ναι, δεν υπάρχει καμία οργάνωση και αμφιβάλλω έντονα πως αν πάρεις τηλέφωνο και ρωτήσεις σε ποιό στάδιο είναι η αίτησή σου θα λάβεις οποιαδήποτε σαφή απάντηση. Προφανώς τώρα που έχεις κάνει αίτηση ηλεκτρονικά καλύτερα να μην πας και σε φυσικό εκδοτήριο. Υπομονή

4 λεπτά πριν, coffeex είπε

Τα στοιχεία τα έχει η εφαρμογή και η εφαρμογή θα επικοινωνήσει με το μηχάνημα μέσω του NFC. 

Με ποιό μηχάνημα; Μόνο με την κάρτα επικοινωνεί η εφαρμογή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί δεδομένα ανταλλάσσει με αυτήν πέρα από το να διαβάσει το αναγνωριστικό της

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Magikun είπε

μου εμφανιζει μηνυμα "παρακαλουμε αγγιξτε την καρτα ξανα αφου την απομακρυνετε" ξερει κανεις τι παιζει ή αν υπαρχουν faq?

Δοκίμασε να αγγίξεις την καρτα ξανα, αφου την απομακρύνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Abudi είπε

Τώρα σίγουρα θα γίνει μπέρδεμα. Ο αδερφός μου παρέδωσε τον φάκελο (διαδικασία ανοιχτού φακέλου) ίδια μέρα με έναν φίλο του. Στον δεύτερο ήρθε σε 10 μέρες η κάρτα και στον πρώτο μετά από 25-26. Το streamlining της διαδικασίας είναι εντελώς ό,τι να'ναι, δεν υπάρχει καμία οργάνωση και αμφιβάλλω έντονα πως αν πάρεις τηλέφωνο και ρωτήσεις σε ποιό στάδιο είναι η αίτησή σου θα λάβεις οποιαδήποτε σαφή απάντηση. Προφανώς τώρα που έχεις κάνει αίτηση ηλεκτρονικά καλύτερα να μην πας και σε φυσικό εκδοτήριο. Υπομονή

Αυτό με τον ανοιχτό φάκελο τι βλακεια;;;;;; Γιατί ανοιχτός; Έχουν χαθεί πολλά έγγραφα από ανοιχτούς φακέλους και δεν πήραν τις κάρτες τους οι άνθρωποι γιατί έλειπαν χαρτιά από μεσα ενώ αρχικά τα είχαν όλα! Είναι απελπισία σκέτη! 

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μου έρθει η κάρτα. Θα με βόλευε απίστευτα η κάρτα... Τώρα για να κυκλοφορήσω ως άνεργη κουβαλάω χαρτουρα πάνω μου για να την δείξω αν μου τύχει ελεγκτης. 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lek88 είπε

Αυτό με τον ανοιχτό φάκελο τι βλακεια;;;;;; Γιατί ανοιχτός; Έχουν χαθεί πολλά έγγραφα από ανοιχτούς φακέλους και δεν πήραν τις κάρτες τους οι άνθρωποι γιατί έλειπαν χαρτιά από μεσα ενώ αρχικά τα είχαν όλα! Είναι απελπισία σκέτη! 

Ρε είναι ξεφτίλα λέμε. ταλαιπωρούν τον κόσμο (και μάντεψε, κόσμο που δεν πολλές εναλλακτικές και ο χρόνος του είναι πολύτιμος - αλλιώς δε θα έβγαζε προσωποποιημένη/μηνιαία κάρτα για μέσα) επειδή είναι βούρλα  και ανοργάνωτοι. Πριν κάποιο καιρό που ανακοινώθηκε δολιοφθορά στον χώρο φύλαξης των ανοιχτών φακέλων βγήκαν και είπαν "ωπ, μλκια, ξανακαταθέστε χαρτιά"

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Abudi είπε

Ρε είναι ξεφτίλα λέμε. ταλαιπωρούν τον κόσμο (και μάντεψε, κόσμο που δεν πολλές εναλλακτικές και ο χρόνος του είναι πολύτιμος - αλλιώς δε θα έβγαζε προσωποποιημένη/μηνιαία κάρτα για μέσα) επειδή είναι βούρλα  και ανοργάνωτοι. Πριν κάποιο καιρό που ανακοινώθηκε δολιοφθορά στον χώρο φύλαξης των ανοιχτών φακέλων βγήκαν και είπαν "ωπ, μλκια, ξανακαταθέστε χαρτιά"

Ήμαστε πολύ πίσω σε τέτοια θέματα εμείς εδώ! Ήμασταν η μόνη χώρα που χρησιμοποιουσε χάρτινα εισιτήρια μιας διαδρομής στα μέσα. Πιστεύω ότι θα περάσουν χρόνια μέχρι να οργανωθούμε και να φτιάξουν την γραφειοκρατία στο θέμα αυτό.   Πάνε πόσα εκατομμύρια κόσμος και δίνουν τους φακέλους και τους χάνουν; Στέλνεις τα στοιχεία ηλεκτρονικα και οι κάρτες χάνονται; τουλάχιστον απαράδεκτο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Abudi said:

Ερώτηση: Γιατί χρειάζεται NFC για τη φόρτιση; Εφόσον εισάγεις τα στοιχεία της κάρτας (που είναι μοναδικά) δεν πιστώνεται εντός "σύστηματος" το ποσό αυτό στην κάρτα; Δηλαδή + στοιχεία κάρτας +NFC δεν είναι πλεονασμός;

αν κατάλαβα σωστά την απορία σου. Το σύστημα δεν λειτουργεί οπως η κάρτες αναλήψεως των τραπεζών. Εκεί όλα τα τερματικά είναι πάντα "online".

Δεν ισχύει πάντα αυτό στα τερματικά των μέσω μεταφοράς (πχ σε λεωφορείο). Οπότε για την αποφυγή προβλημάτων, αποθηκεύονται κάποια δεδομένα στις κάρτες (μέχρι δυο πακέτα, και 5-6 εγγραφές του ιστορικού σου). Φαντάζομαι στο τέλος της μέρας θα γίνεται κάποιο είδος εκκαθάρισης.

Επεξ/σία από jakegate7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...