Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωσεις εχω, απλα θελω βοηθεια στις λεπτομερειες.

εχω 2 οροφους με πολλα δωματια, εργασιακος χωρος. Εχω το προβλημα με 2πλο nat αλλα το χω αφησει προς το παρον θα το λυσω αργοτερα.(με την δικη σας βοηθεια)

Θα επεκτεινω το ασυρματο δικτυο εχω αρκετα ρουτερακια.

1) πως θα βρω την θεση που θα μπουν; 

2) θα βαλω ιδια ssid ή διαφορετικα; Τα καναλια 1 6 11 14; Ή auto εστω ενα απο αυτα;

3) να κλεισω τα firewall απο τα νεα ρουτερακια; Το upnp; Τι αλλα service να απενεργοποιησω; Να διαγραψω παλια στοιχεια συνδεσης για να μην προσπαθει να κανει connect; Το dhcp ξερω τι να το κανω.

εχω και smartphone και ipad μπορω να σκαναρω για τα καναλια.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Γνωσεις εχω, απλα θελω βοηθεια στις λεπτομερειες.

εχω 2 οροφους με πολλα δωματια, εργασιακος χωρος. Εχω το προβλημα με 2πλο nat αλλα το χω αφησει προς το παρον θα το λυσω αργοτερα.(με την δικη σας βοηθεια)

Θα επεκτεινω το ασυρματο δικτυο εχω αρκετα ρουτερακια.

1) πως θα βρω την θεση που θα μπουν; 

2) θα βαλω ιδια ssid ή διαφορετικα; Τα καναλια 1 6 11 14; Ή auto εστω ενα απο αυτα;

3) να κλεισω τα firewall απο τα νεα ρουτερακια; Το upnp; Τι αλλα service να απενεργοποιησω; Να διαγραψω παλια στοιχεια συνδεσης για να μην προσπαθει να κανει connect; Το dhcp ξερω τι να το κανω.

εχω και smartphone και ipad μπορω να σκαναρω για τα καναλια.

Θα μου επιτρέψεις να έχω την εξής απορία... Με αυτές τις ερωτήσεις που κάνεις, θεωρείς πως έχεις γνώσεις για τα βασικά; :rolleyes:

Παρ αυτα το που θα μπουν το βλέπεις εσύ. Μιας και έχει αναφερθεί αρκετές φορές (αν και είναι ελληπείς η περιγραφή), με κοινή παροχή ρεύματος κοίτα το "δρόμο" για Powerlines. Το ιδανικότερο είναι να έχουν το ίδιο SSID.

ΜΦΧ

Επεξ/σία από kormos
Δημοσ.

Ποια router έχεις, για να δούμε τι δυνατότητες έχουν;

Τα μη επικαλυπτόμενα κανάλια είναι τα 1-5-9-13. Το 14 δεν δουλεύει στη χώρα μας. Θα βάλεις ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας, αλλά διαφορετικό κανάλι και μάλιστα όχι το επόμενο στο κοντινό ΑΡ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thomson TG585V7

oxygen router S10017 RFA1400.W

Zyxel AMG1202-T Series

και άλλο ένα του ote που υπάρχει στο δικτυο και εκπέμπει σε 6 καναλι

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Αυτά που αναφέρεις δεν είναι router αλλά modem/router (ή DSL router) και (ως συνήθως) κανένα από αυτά δεν μπορεί να παίξει ως ασύρματος δέκτης (AP Client) ή ασύρματος αναμεταδότης (Repeater), επεκτείνοντας το σήμα του αρχικού modem/router.

Μπορούν όμως να το κάνουν, παίζοντας ως απλά switch και ΑΡ. Στην περίπτωση αυτή απαραίτητα πρέπει να συνδεθούν ενσύρματα (είτε με PLC) με το αρχικό modem/router.

Γενικά λοιπόν τους ορίζεις ΙΡ στο ίδιο εύρος με το κύριο, αλλά έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP αυτού και τους κλείνεις περιττές διεργασίες (NAT, Firewall, DHCP κλπ).

Δημοσ.

upnp κλείνω;

Επίσης ένα είναι σεταρισμένο στο κανάλι 6. Θα με βόλευε αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα υπόλοιπα κανάλια(1-5-9-13), και να μην χρειαστεί να το βάλω στο 5.

Δημοσ.

Το UPnP δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Κανονικά όταν μια συσκευή δεν παίζει ως router, οποιαδήποτε σχετική υπηρεσία δεν πρέπει να δουλεύει, αλλά αυτό εξαρτάται από τις ρυθμίσεις στο firmware κάθε κατασκευαστή.

Στην Αμερική τα κανάλια προς χρήση είναι τα 1 έως 11. Οπότε υπάρχουν 3 μη επικαλυπτόμενα (1, 6 και 11) και είναι αυτά που αναφέρονται κυρίως στο διαδίκτυο. Όμως στην Ευρώπη δουλεύουμε τα κανάλια 1 έως 13, οπότε έχουμε 4 μη επικαλυπτόμενα (1, 5, 9 και 13).

Ποιο πρόβλημα έχεις στο να αλλάξεις το κανάλι σε κάποιο άλλο; Γι' αυτό υπάρχει η επιλογή, ώστε να ρυθμίζουμε αυτή που θέλουμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδή όπως λες είναι εργασιακός χώρος και απαιτείται να είσαι πάντα online θα σου πρότεινα να μην «παίζεις» με οικιακά ρούτερ και ας έχεις και 10 να κάθονται.

Δεν αναφέρεις πόσες θέσεις εργασίας θα μπούν αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ θα σου έλεγα να τραβήξεις ένα καλώδιο από το κεντρικό router σε κάθε όροφο και πάνω σε αυτό να βάλεις ένα δυνατό access point με αρκετή κάλυψη και δυνατότητες να διαχειριστεί πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις.

Η οποιαδήποτε αγορά γίνει θα περαστεί στα βιβλία της εταιρείας, θα πάρετε επιστροφή τον ΦΠΑ και τα έξοδα θα εκπέσουν.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, jkoukos είπε

Το UPnP δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Κανονικά όταν μια συσκευή δεν παίζει ως router, οποιαδήποτε σχετική υπηρεσία δεν πρέπει να δουλεύει, αλλά αυτό εξαρτάται από τις ρυθμίσεις στο firmware κάθε κατασκευαστή.

Στην Αμερική τα κανάλια προς χρήση είναι τα 1 έως 11. Οπότε υπάρχουν 3 μη επικαλυπτόμενα (1, 6 και 11) και είναι αυτά που αναφέρονται κυρίως στο διαδίκτυο. Όμως στην Ευρώπη δουλεύουμε τα κανάλια 1 έως 13, οπότε έχουμε 4 μη επικαλυπτόμενα (1, 5, 9 και 13).

Ποιο πρόβλημα έχεις στο να αλλάξεις το κανάλι σε κάποιο άλλο; Γι' αυτό υπάρχει η επιλογή, ώστε να ρυθμίζουμε αυτή που θέλουμε.

Επειδη δεν εχει dhcp, δεν ανοιγει μεσα απο το δικτυο. Βαζω την local static ip του στο firefox και τιποτα. Θελει να παω να βαλω καλωδιο πανω του και επειδη ειναι ψηλα θελει και σκαλα.

Αν βαλω σε υπολογιστη μεσα στο δικτυο static ip θα καταφερει να ανοιξει την σελιδα του router ή καμια σχεση;

6 ώρες πριν, dpolal είπε

Eπειδή όπως λες είναι εργασιακός χώρος και απαιτείται να είσαι πάντα online θα σου πρότεινα να μην «παίζεις» με οικιακά ρούτερ και ας έχεις και 10 να κάθονται.

Δεν αναφέρεις πόσες θέσεις εργασίας θα μπούν αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ θα σου έλεγα να τραβήξεις ένα καλώδιο από το κεντρικό router σε κάθε όροφο και πάνω σε αυτό να βάλεις ένα δυνατό access point με αρκετή κάλυψη και δυνατότητες να διαχειριστεί πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις.

Η οποιαδήποτε αγορά γίνει θα περαστεί στα βιβλία της εταιρείας, θα πάρετε επιστροφή τον ΦΠΑ και τα έξοδα θα εκπέσουν.

Για δωσε link για το καλο access point να δω αν αξιζει...

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Επειδη δεν εχει dhcp, δεν ανοιγει μεσα απο το δικτυο. Βαζω την local static ip του στο firefox και τιποτα. Θελει να παω να βαλω καλωδιο πανω του και επειδη ειναι ψηλα θελει και σκαλα.

Αν βαλω σε υπολογιστη μεσα στο δικτυο static ip θα καταφερει να ανοιξει την σελιδα του router ή καμια σχεση;

Γι' αυτό πάντα ρυθμίζουμε να έχει ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με αυτό που έχει ο κύριος router.

Ναι, βάζοντας ΙΡ στον υπολογιστή στο ίδιο υποδίκτυο με το ΑΡ, θα μπεις στο μενού του και θα το ρυθμίσεις κι επ' ευκαιρία του αλλάζεις την ΙΡ που έχει.

Δημοσ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...