Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mp123 είπε

Το ασφαλιστήριο σου εχει μέσα τον κοτσαδορο; 

Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Εκτός αν εννοείς αν έχει έξτρα κάλυψη ρυμουλκούμενου, τέτοια έχει.

hic2.jpg

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Εκτός αν εννοείς αν έχει έξτρα κάλυψη ρυμουλκούμενου, τέτοια έχει.

hic2.jpg

Λογικά είσαι νόμιμος. Από τους λίγους. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω καλά τι ισχύει αλλά αυτό που καταλαβαίνω εγώ από την εικόνα είναι ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο μαζί με το τρέιλερ. Άλλη περίπτωση μου φαίνεται αυτή και άλλη τι γίνεται όταν δεν κουβαλάει το τρέιλερ και προεξέχει μόνο ο κοτσαδόρος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Δεν ξέρω καλά τι ισχύει αλλά αυτό που καταλαβαίνω εγώ από την εικόνα είναι ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο μαζί με το τρέιλερ. Άλλη περίπτωση μου φαίνεται αυτή και άλλη τι γίνεται όταν δεν κουβαλάει το τρέιλερ και προεξέχει μόνο ο κοτσαδόρος.

Έχει ειδική άδεια για τον κοτσαδορο, έχει ασφάλεια για το ρυμουλκουμενου άρα είναι ένταξη. Από τους λίγους.... 

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ο μοναδικός πιστεύω στο λεκανοπέδιο που θα είναι εντάξει.:lol: 

Το πολύ πολύ να υπάρχει και άλλος ένας.

Υπερβολές... άσε που δεν είμαι στο λεκανοπέδιο!

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρω προσωπικά τουλάχιστον 5 στο λεκανοπέδιο :P

Πάντως όταν απλά κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο περνάς απαρατήρητος, όταν σέρνεις κάτι σε σταματάνε... δεν αξίζει να ρισκάρεις για να γλιτώσεις 20€ ετησίως στα ασφάλιστρα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Τα αγκιστρα ελξης ( κοτσαδοροι) θα πρεπει να εχουν την δυνατοτητα και να  αποσυναρμολογουνται απο το αυτοκινητο οταν αυτο δεν  ελκει. Περαν του τι λενε  οι εγκυκλιοι ανευθυνουπευθυνων αρμοδιων, σε περιπτωση που το οχημα βρισκεται ακομα και σταθμευμενο σε δημοσιο χωρο,  και σκονταψει  κατα τη διελευση απο το πισω μερος του αυτοκινητου, ατομο ειτε με μειωμενη οραση,  ειτε ανηλικος, ειτε σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου η χαμηλης ορατοτητας ,  ετσι ωστε να μην ειναι δυνατον να  αντιληφθει τον προεξεχοντα του αμαξωματος κοτσαδορο και προκληθει υλικη ζημια η τραυματισμος η θανατος, εκτιμω οτι δεν θα υπαρξει δικαστης που να  μην επιδικασει αποζημιωση στον πεζο παθοντα. Επισης ο παθων θα πρεπει να αναζητησει αποζημιωση και απο την υπηρεσια  που συντασσει αφελως η με ανταλλαγματα , τετοιες εγκυκλιους, προτρεποντας τους οδηγους σε εγκληματικα επικινδυνες ενεργειες.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 10/2/2018 στις 7:52 ΠΜ, papoys1 είπε

Τελευταία βλέπω πολλά αυτοκίνητα Ι.Χ. να κυκλοφορούν μέσα στην κίνηση και να έχουν πίσω τον κοτσαδόρο χωρίς να ρυμουλκούν κάτι.

Ο κοτσαδόρος να προεξέχει 20 και 30 εκατοστά από τον προφυλακτήρα να είναι κίνδυνος για το αυτοκίνητο που ακολουθεί και κακός χάρος για αυτόν που είναι παρκαρισμένος και υπάρχει μπροστά του περιορισμένος χώρος για παρκάρισμα άλλου αυτοκινήτου και του τύχει αυτός που θα πάει να παρκάρει μπροστά του να έχει ένα τέτοιο κοτσαδόρο.

Επειδή δεν βρίσκω κάτι σίγουρο στο ίντερνετ αλλά διάφορα του τύπου  ναι μεν αλλά γνωρίζει κάποιος αν επιτρέπεται κάποιο όχημα να κυκλοφορεί με κοτσαδόρο ο οποίος προεξέχει 10-20-30 εκατοστά από τον προφυλακτήρα τη στιγμή που δεν ρυμουλκεί κάτι έστω και αν έχει άδεια για ρυμούλκηση;;;;

Στο mazda που αγόρασα μεταχειρισμένο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε δηλωμένο στη άδεια. Ωστόσο είχε του παλαιού τύπου κοτσαδορο που 3 19αρες βίδες . Εγώ το έβγαλα αφού δεν το χρησιμοποιώ. Ωστόσο ξέρω ότι έχουν βγει και καινουργοι κοτσαδοροι που πατάς το κουμπί και βγαίνει πιο πρακτικοι

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, vadevale είπε

Τα αγκιστρα ελξης ( κοτσαδοροι) θα πρεπει να εχουν την δυνατοτητα και να  αποσυναρμολογουνται απο το αυτοκινητο οταν αυτο δεν  ελκει. Περαν του τι λενε  οι εγκυκλιοι ανευθυνουπευθυνων αρμοδιων, σε περιπτωση που το οχημα βρισκεται ακομα και σταθμευμενο σε δημοσιο χωρο,  και σκονταψει  κατα τη διελευση απο το πισω μερος του αυτοκινητου, ατομο ειτε με μειωμενη οραση,  ειτε ανηλικος, ειτε σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου η χαμηλης ορατοτητας ,  ετσι ωστε να μην ειναι δυνατον να  αντιληφθει τον προεξεχοντα του αμαξωματος κοτσαδορο και προκληθει υλικη ζημια η τραυματισμος η θανατος, εκτιμω οτι δεν θα υπαρξει δικαστης που να  μην επιδικασει αποζημιωση στον πεζο παθοντα. Επισης ο παθων θα πρεπει να αναζητησει αποζημιωση και απο την υπηρεσια  που συντασσει αφελως η με ανταλλαγματα , τετοιες εγκυκλιους, προτρεποντας τους οδηγους σε εγκληματικα επικινδυνες ενεργειες.

Παλιά αυτό ήξερα.Ότι όταν δεν έλκει ο κάτοχος είναι υποχρεωμένος να τον αφαιρεί για αυτό το λόγο είχαν βγάλει εγκύκλιο κοτσαδόροι μόνο με άγκιστρα που απελευθερώνοταν με ένα πάτημα χωρίς κλειδιά αλλιώς δεν έπαιρναν άδεια.

Τώρα τι παίζει με ασφαλιστικές και ΚΤΕΟ  τροχαία ο Θεός και η ψυχή τους.Όπως είπα αν δω κοτσαδόρο αλλάζω λωρίδα αφού δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...