souzerman2001 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σήμερα μου ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου από adsl σε vdsl. Ενώ με το adsl δεν είχα κανένα πρόβλημα σήμερα που άλλαξε η γραμμή σε vdsl δε συνδέεται με τίποτα! Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν να βάλω το username & password που δημιούργησα με το vdsl. Κάπου βλέπω κάποιους που μιλούν για vlan id ν'αλλαχθεί σε 835 αλλά δε μπορώ να βρω πουθενά τέτοια ρύθμιση. Υπάρχει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα που να το έλυσε και να μπορεί να βοηθήσει; Επίσης το ρούτερ που μου έστειλε η Vodafone (ZTE ZXHN H267A) παίζει κανονικά με το username & το password της σύνδεσής μου. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από souzerman2001
nikospagonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Καλώς ήρθες στον κόσμο της vdsl. Η ρύθμιση που ψάχνεις είναι στο WAN/General Setup. Εκεί διαλέγεις στην πρώτη γραμμή το WAN 1που πρέπει να δείχνει ενεργό και εκεί μέσα βάλε VDSL2 only στο DSL mode και πιο κάτω άσε το vlan tag για την adsl disabled και πιο κάτω το vlan tag της vdsl enabled και από κάτω το 835 με priority 0. Κάνε save και το ρουτερ θα κάνει restart. Αν ο κωδικός σου και το user είναι οκ τότε είσαι έτοιμος. Έχει vector η καμπίνα σου; Τι πακέτο είσαι; Ανέβασε στατιστικά να δούμε. Πιο λογισμικό έχεις στο ρουτερ; Α μόλις είδα ότι το ρουτερ σου δεν είναι το delight και το μενού είναι διαφορετικό. Στο πρώτο screenshot για άνοιξε το advances menu. Ίσως είναι εκεί η ρύθμιση.
souzerman2001 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, nikospagonis είπε Καλώς ήρθες στον κόσμο της vdsl. Η ρύθμιση που ψάχνεις είναι στο WAN/General Setup. Εκεί διαλέγεις στην πρώτη γραμμή το WAN 1που πρέπει να δείχνει ενεργό και εκεί μέσα βάλε VDSL2 only στο DSL mode και πιο κάτω άσε το vlan tag για την adsl disabled και πιο κάτω το vlan tag της vdsl enabled και από κάτω το 835 με priority 0. Κάνε save και το ρουτερ θα κάνει restart. Αν ο κωδικός σου και το user είναι οκ τότε είσαι έτοιμος. Έχει vector η καμπίνα σου; Τι πακέτο είσαι; Ανέβασε στατιστικά να δούμε. Πιο λογισμικό έχεις στο ρουτερ; Α μόλις είδα ότι το ρουτερ σου δεν είναι το delight και το μενού είναι διαφορετικό. Στο πρώτο screenshot για άνοιξε το advances menu. Ίσως είναι εκεί η ρύθμιση. Αυτά μου δείχνει στα advance
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 αν δεν βαλεις vlan id 835 αν μιλαμε για vdsl απο kv δεν θα παρεις ποτε ip.θα συγχρονιζει αλλα δεν θα παιρνει ip.sto manual θα γραφει που το βαζεις το vlan id
nikospagonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Για δοκίμασε εκεί που λέει vlan encapsulation. Ενεργοποιησε το να δούμε τι σου βγάζει.
souzerman2001 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Τελικά εκεί ήταν η επιλογή, στο Vlan Encaptulation, κι έβαλα 835 κ πήρε IP κανονικά! Το περίεργο είναι ότι με το απλό ρούτερ της Vodafone έχω καλύτερες ταχύτητες απ´ότι με το Vigor κι αυτό δε μου φαίνεται λογικό!
nikospagonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Ωραία. Άκου εδώ παίζει ρόλο το λογισμικό που πρέπει να βάλεις. Κοιτά εδώ στο φόρουμ έχω ένα post που λέω πιο να βάλεις. Πρέπει να έχεις το τελευταίο λογισμικό και πες μου τι επιλογές vector σου δίνει . Αν ξέρεις έχεις ενεργοποιημένο vector η όχι;
souzerman2001 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, nikospagonis είπε Ωραία. Άκου εδώ παίζει ρόλο το λογισμικό που πρέπει να βάλεις. Κοιτά εδώ στο φόρουμ έχω ένα post που λέω πιο να βάλεις. Πρέπει να έχεις το τελευταίο λογισμικό και πες μου τι επιλογές vector σου δίνει . Αν ξέρεις έχεις ενεργοποιημένο vector η όχι; Δε ξέρω αν έχω ενεργοποιημένο Vector. Είναι VDSL 50 της Vodafone η γραμμή μου. Ποιο μενού του ρούτερ να σου ανεβάσω με screenshot να δεις αυτά που λες;
nikospagonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Ανέβασε μου τα εξής 2 screenshot. To dashboard & στο diagnostics πρέπει να έχει κάτι σαν dsl status η κάτι με dsl Επειδή δεν βλέπω ημερομηνία στο λογισμικό, είναι το τελευταίο; Δώσε μου Λίνκ το site που τα κατεβάζεις να δω αν έχει αλλά versions με modem codec πιο συμβατά με την καμπίνα που κλειδώνεις. Αυτά πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το πιο συμβατό με την καμπίνα του ΟΤΕ που είσαι πάνω. Εμένα είχε 5 διαφορετικά και μετά από τεστ το καλύτερο μου έδωσε 6 mbit παραπάνω attainable από τα αλλά και πιο ψηλά και από αυτό του ΟΤΕ. Επίσης του ΟΤΕ σε μένα είχε μεγάλες διακυμάνσεις και το attainable έπαιζε με μέχρι 5-6 Mbps πάνω κάτω. Το draytek παίζει το πολύ 1 mbps πάνω κάτω
souzerman2001 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, nikospagonis είπε Ανέβασε μου τα εξής 2 screenshot. To dashboard & στο diagnostics πρέπει να έχει κάτι σαν dsl status η κάτι με dsl Θα σου ανεβάσω τα 2 screenshot και με Vector 4 & με Vector 1 να δεις Vector 4 Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από souzerman2001
nikospagonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Το dashboard που μου έστειλες δεν είχε συγχρονίσει για να δούμε αν το vector δουλεύει. Τελικά το 3.8.7 έχεις και εσυ; Το delight έχεις;καρό της Vodafone το ρουτερ ποσό συγχρονίζει;
souzerman2001 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, nikospagonis είπε Το dashboard που μου έστειλες δεν είχε συγχρονίσει για να δούμε αν το vector δουλεύει. Τελικά το 3.8.7 έχεις και εσυ; Το delight έχεις;καρό της Vodafone το ρουτερ ποσό συγχρονίζει; Θες να ξαναπεράσω το Vector 1 να τραβήξω screenshot; Όχι το απλό είχα αλλά ακολούθησα οδηγίες από άλλο site και του πέρασα το firmware του delight. Της Vodafone συγχρονίζει στα ίδια αλλά έχει καλύτερες ταχύτητες στα speedtest που έκανα
nikospagonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Άρα σε εσένα το vt4 δίνει 5 mbps παραπάνω attainable. Το Vodafone? Από αυτά που μου έστειλες δεν βλέπω βεκτορ στην καμπίνα σου αλλιώς θα στο έγραφε. Μήπως και να δοκίμασες και το std λογισμικό μιας και μάλλον δεν έχει βεκτορ η καμπίνα σου να δούμε; Κοιτά τα Speedtest μην τα παίρνεις τόσο σοβαρά. Τι διάφορες σου δίνει δηλαδή στο Speedtest. Σου κάνω ένα screenshot το δικό μου για να δεις που γράφει vectoring.
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 δοκιμες με ethernet και οχι wifi.τρεχουμε speedtest αλλα κανουμε δοκιμη και με download απο ftp η καποιο γρηγορο site
souzerman2001 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, nikospagonis είπε Άρα σε εσένα το vt4 δίνει 5 mbps παραπάνω attainable. Το Vodafone? Από αυτά που μου έστειλες δεν βλέπω βεκτορ στην καμπίνα σου αλλιώς θα στο έγραφε. Μήπως και να δοκίμασες και το std λογισμικό μιας και μάλλον δεν έχει βεκτορ η καμπίνα σου να δούμε; Συγχρονισμένο dashboard Vector 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα