Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να βάζω την υπογραφή μου σε αρχεία DOC και PDF, να ανοιγω δηλαδη το αρχειο, να σχεδιαζω με το mouse την υπογραφη μου [signature] να κανω save και να ειναι κομπλε, ετοιμο να το στειλω, χωρις δηλαδη να χρειαζεται την παλαια διαδικασια που ηταν με εκτυπωση, υπογραφη, σκαναρισμα και τα σχετικα. υπάρχει καποιο προγραμμα που να τα υποστηριζει αυτα? δεν εχω trackpad, ξαναλεω θελω με το mouse να σχεδιαζω την υπογραφη μου.

thanks! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Αν είσαι χρόνια mac user αυτά που θα πω θα τα καταλάβεις πολύ εύκολα.

1) Πάρε ένα λευκό χαρτί και κάνε την υπογραφή σου. Να φαίνεται όσο γίνεται πιο καθαρά.

2) Άνοιξε ένα οποιοδήποτε π.χ. PDF έγγραφο στο Preview.

3) Πάτα το κουμπάκι που λέει Markup.

4) Από την toolbar κάνε κλικ στο κουμπάκι Sign.

5) Κλικ στο Create Signature και επέλεξε την κάμερα. Αν δεν έχεις trackpad θα ανοίξει αυτόματα.

6) Πάρε το χαρτάκι με την υπογραφή σου και πλησίασέ το κοντά στην κάμερα. Η κάμερα θα κρατήσει το στιγμιότυπο και θα το αποθηκεύσει.

Όσο αφορά την υπογραφή τελειώσαμε. Έχει αποθηκευτεί.

Για να την κάνεις εισαγωγή σε ένα έγγραφο PDF αρκεί να κάνεις κλικ πάλι στο κουμπάκι Sign και να επιλέξεις την υπογραφή σου. Αμέσως θα γίνει η εισαγωγή της και μπορείς να αλλάξεις και τις διαστάσεις της καθώς και να την τοποθετήσεις σε όποιο σημείο εσύ θέλεις. Save και τέλος.

Για να εισάγεις μια υπογραφή σε ένα doc π.χ. στο Word μπορείς να κάνεις το εξής.

1)  Πάρε ένα screen shot με ένα λευκό background περίπου στο μέγεθος μιας υπογραφής. Αυτό το υπολογίζεις εσύ.

2) Άνοιξέ το στο Preview και πάτα στο κουμπάκι Sign για να γίνει εισαγωγή της υπογραφής. Πάτα Save για αποθήκευση. Έχεις λοιπόν ένα αρχείο PNG με την υπογραφή σου.

3) Άνοιξε το αρχείο σου στο Word π.χ. και drag&drop το αρχείο PNG με την υπογραφή σου, τοποθέτηση Save και τέλος.

Επεξ/σία από CryptoCSM01
  • Thanks 1
Δημοσ.

απο ο,τι φενεται πρεπει να τα ειπα πολυ μπερδεμενα παραπανω! :D ! την υπογραφη μου την εχω σε png. με ποιο προγραμμα μπορω να ανοιξω doc αρχειο στον mac και να μπορεσω να βαλω μεσα την υπογραφη χωρις να αλλοιωθει το original αρχειο? οποτε πρεπει να κατεβασω καποιο xtra προγραμμα οπως το word? εχω το pages και μολις βαζω την υπογραφη μεσα γινεται χαμος, μου χαλαει ο,τι εχει μεσα, πανε αλλου τα γραμματα αλλου το ενα το αλλο. ηθελα να ξερω αν γινεται με λιγα λογια αν μπορω να κανω δουλεια με ο,τι εχει μεσα ο mac και οχι να πρεπει να κατεβασω new apps..

Δημοσ.

Σαν παράδειγμα το ανέφερα το Word. Μπορείς και με το Pages να ανοίξεις doc αρχεία.

Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει σε doc; Αν ναι τότε είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις αυτό που θέλεις γιατί η εικόνα κάπως πρέπει να προσαρμοστεί μέσα στο κείμενο.

Αν όχι, τότε αφού έχεις ολοκληρώσει το έγγραφό σου, κάνε το export σε pdf και άνοιξέ το στον Preview. Εκεί, το να βάλεις υπογραφή με τον τρόπο που σου ανέφερα πιο πάνω είναι πανεύκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...