Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων με πιστωτική κάρτα θα καταστεί δυσχερέστερη από τη Βρετανία, καθώς ο αγγλικός τραπεζικός όμιλος Lloyds ανακοίνωσε ότι οι χρήστες καρτών δεν θα έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα.

Στον όμιλο Lloyds ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο του λιανικού τραπεζικού τομέα στη χώρα, αφού εκτός από τη γνωστή Lloyds Bank κατέχει τις Halifax, Bank of Scotland και MBNA.

Η απαγόρευση αυτή αφορά στις διαπραγματεύσεις με πιστωτικές κάρτες. Οι αγορές με χρεωστικές κάρτες πραγματοποιούνται κανονικά. Σε ανάλογο απαγορευτικό έχουν προχωρήσει και αρκετές αμερικανικές τράπεζες, και συγκεκριμένα οι PMorgan Chase, Bank of America, Capital One, Discover, και CitiGroup.

Οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα δεν υπόκεινται σε ρυθμίσεις και η σχετική αγορά παρουσιάζει τεράστια μεταβλητότητα, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ιθύνοντες του βρετανικού ομίλου να θεωρείται εκ φύσεως κερδοσκοπική. Τον τελευταίο μήνα, ορισμένα σημαντικά εικονικά νομίσματα κατέγραψαν τεράστιες διακυμάνσεις στις τιμές τους.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Bitcoin. Στις 17 Δεκεμβρίου η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ήταν κοντά στα 20.000 δολάρια. Σύμφωνα με το δείκτη CoinMarketCap, η σημερινή τιμή του είναι 8.000 δολάρια.

Ο όμιλος Lloyds φοβάται ότι εάν τιμές των εικονικών νομισμάτων συνεχίσουν την πτωτική πορεία, οι πελάτες του θα βρεθούν αντιμέτωποι μαζικά με υψηλά χρέη.

Τhenextweb

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο λόγος που αναπαράγετε ένα άρθρο το οποίο έχετε ξαναγράψει ποιος είναι;

Λάθος, αλλού το είχα δει. Το γεγονός ότι άργησε να γραφτεί κάποιες μέρες εδώ με μπέρδεψε μάλλον

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ.

"οι πελάτες του θα βρεθούν αντιμέτωποι μαζικά με υψηλά χρέη"

ρε πως νοιάζονται για τους πελάτες τους!!!!!

Ενώ αν χρησιμοποιούν την πιστωτική για αγορά αυτοκίνητου-smartphone-διακοπές-καζίνο δεν χάνουν την ίδια κιόλας στιγμή την αξία τους αυτά που αγοράσανε, πλάκα έχουν.

Τουλάχιστον με τα crypto έχουν και μια πιθανότητα να κερδίσουν. Δεν ασχολούμαι με crypto απλά μου έκανε εντύπωση το σκεπτικό.

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, argimeg είπε

Ενώ αν χρησιμοποιούν την πιστωτική για αγορά αυτοκίνητου-smartphone-διακοπές-καζίνο δεν χάνουν την ίδια κιόλας στιγμή την αξία τους αυτά που αγοράσανε, πλάκα έχουν.

Τουλάχιστον με τα crypto έχουν και μια πιθανότητα να κερδίσουν. Δεν ασχολούμαι με crypto απλά μου έκανε εντύπωση το σκεπτικό.

προφανως τους ενδιαφερει πως αν για τον χψ λογο καταρευσει η κλαπει το αντιστοιχο κρυπτονομισμα και βρεθουν απενταροι δεν θα πληρωσουν το δανειο τους χεστηκαν για το αν θα ζησει ή αν πεθανει ο πελατης τους

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, argimeg είπε

Αν καταρρεύσει το νόμισμα, δεν πληρώνεται και η κάρτα.

Πάνω στο άλλο που λες, όταν αγοράζεις υλικά αγαθά το κάνεις με κάποιο μέτρο, γιατί δεν είναι λεφτά που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να ξεπληρώσεις την κάρτα. Αντίθετα στα κρυπτονομίσματα, επειδή ο άλλος νομίζει ότι θα βγάλει και κέρδος αγοράζει αβέρτα.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

προφανως τους ενδιαφερει πως αν για τον χψ λογο καταρευσει η κλαπει το αντιστοιχο κρυπτονομισμα και βρεθουν απενταροι δεν θα πληρωσουν το δανειο τους χεστηκαν για το αν θα ζησει ή αν πεθανει ο πελατης τους

ενώ εάν στουκάρουν το ΙΧ ή χάσουν το κινητό τους θα τους λυπηθούν και δεν θα πληρώσουν :) 

Με την πιστωτική ότι θέλεις θα έπρεπε να αγοράζεις. Εγώ θέλω να πάω στο ψιλικατζίδικο και να αγοράσω 10.000 τσίχλες για να τις έχω καβάτζα. Είναι λογικό αυτό; Όχι αλλά αφού έχω πιστωτική με Χ όριο μπορώ να το κάνω.

2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αν καταρρεύσει το νόμισμα, δεν πληρώνεται και η κάρτα.

Αυτό που λες δεν το καταλαβαίνω. Εάν αγοράσω ένα bc δεν είναι σαν να αγόρασα μια υπηρεσία αφού το bc πάει στο ψηφιακό μου πορτοφόλι; Ασχολήθηκα πολύ λίγο με αυτά και δεν νιώθω :)

• Confused 2
Δημοσ.

μα αυτος ειναι και ο λογος που υπαρχουν τα πιστωτικα ορια!

το παραλογο βεβαια της υποθεσης ειναι να μην μπορεις ουτε με χρεωστικη να αγορασεις!

νομιζω εδω στο ελλαδισταν δεν λειτουργει καμια καρτα, ας μας πουν αυτοι που προσπαθησαν με χρεωστικη.

μακαρι να εδειχναν την ιδια ευαισθησια για τους πελατες τους οταν εδιναν τα περιφημα διακοποδανεια,

τα στεγαστικα στο 100% της αξιας αλλα και τα περιφημα μετοχοδανεια τοτε επι σημιτη!

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pcos είπε

το παραλογο βεβαια της υποθεσης ειναι να μην μπορεις ουτε με χρεωστικη να αγορασεις!

νομιζω εδω στο ελλαδισταν δεν λειτουργει καμια καρτα, ας μας πουν αυτοι που προσπαθησαν με χρεωστικη.

μακαρι να εδειχναν την ιδια ευαισθησια για τους πελατες τους οταν εδιναν τα περιφημα διακοποδανεια,

τα στεγαστικα στο 100% της αξιας αλλα και τα περιφημα μετοχοδανεια τοτε επι σημιτη!

Αυτά που λες τα κάνανε οι ελληνικές. Για την συγκεκριμένη τράπεζα δεν ξέρω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pcos είπε

Αυτα γινονται κυριως σε μπανανιες οπως την δικια μας. Σε σοβαρες χωρες ειναι πιο περιορισμενο το φαινομενο(οχι οτι δεν υπαρχει).

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kargo130 είπε

Αυτα γινονται κυριως σε μπανανιες οπως την δικια μας. Σε σοβαρες χωρες ειναι πιο περιορισμενο το φαινομενο(οχι οτι δεν υπαρχει).

πρεπει ομως και καποια στιγμη να καταλαβουμε πως μπανανια ειμαστε επειδη εμεις ειμαστε οι πιθηκοι. δικες μας επιλογες ολα δικη μας η κουλτουρα και μεσα απο την δικη μας κοινωνια προκυπτουν και ειναι μερος της και στελεχη της και οι πολιτικο και ολοι οσοι εκμεταλλευονται τον διπλα.ειναι θεμα νοοτροπιας. καποια στιγμη την εποχη της πρωτης μεταναστευσης μετα τον ά και τον ΄β παγκοσμιο το ελληνας ηταν συνονυμο του απατεωνας...

• Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω τη λογικη να μην αγοραζεις κρυπτονομισματα.

Αγοραζω αυτοκινητο με πιστωτικη χανει 50% της αξιας του αμεσα.

Αγοραζω παπουτσια με πιστωτικη τα φοραω χανουν 100% της αξιας τους.

Αγοραζω κρυπτονομισματα με πιστωτικη χανουν  η κερδιζουν.

Σε ολες τις περιπτωσεις την πιστωτικη θα την πληρωσω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, argimeg είπε

ενώ εάν στουκάρουν το ΙΧ ή χάσουν το κινητό τους θα τους λυπηθούν και δεν θα πληρώσουν :) 

Με την πιστωτική ότι θέλεις θα έπρεπε να αγοράζεις. Εγώ θέλω να πάω στο ψιλικατζίδικο και να αγοράσω 10.000 τσίχλες για να τις έχω καβάτζα. Είναι λογικό αυτό; Όχι αλλά αφού έχω πιστωτική με Χ όριο μπορώ να το κάνω.

Αυτό που λες δεν το καταλαβαίνω. Εάν αγοράσω ένα bc δεν είναι σαν να αγόρασα μια υπηρεσία αφού το bc πάει στο ψηφιακό μου πορτοφόλι; Ασχολήθηκα πολύ λίγο με αυτά και δεν νιώθω :)

Κλασσικά παιδιάστικα ελληναράδικα επιχειρήματα.

Το όριο της πιστωτικής κάρτας είναι παντελώς άσχετο με το θέμα. 

Δικαίωμά σου να αγοράζεις οτι θέλεις με την κάρτα σου, βρες πρώτα κανονικά χρήματα και αγόρασε και χίλιες φερράρι. 

Η τακτική κάποιων να το παίζουν εξυπνότεροι και οτι έχουν περισσότερο δίκιο από τους υπεύθυνους τεράστιων ομίλων με τράπεζες που διακινούν δις εκατομμύρια και έχουν κεφαλαιοποίηση ίσως και τρισεκατομμύρια, πραγματικά με ξεπερνάει.  

Το bc έχει ένα κόστος το οποίο δεν είναι σταθερό και μεταβάλλεται χρονικά με τεράστιες αυξομειώσεις, το 1 bc που αγόρασες εσύ προχτές σήμερα μπορεί να έχει κερδίσει ή χάσει πάνω από την μισή του αξία. Φαντάσου υποθετικό σενάριο να είχες τις τραπεζικές σου καταθέσεις σε κρυπτονομίσματα και να έχανες ένα τεράστιο μέρος να έμενες χωρίς χρήματα, θα μου πεις μόνο κάποιος χαζός θα είχε όλα του τα λεφτά σε bc δεν ξέρεις όμως ο καθένας τι κάνει, μετά δεν θα πληρώνει δάνεια και κάρτες και προφανώς για αυτό κινήθηκε η τράπεζα για να διασφαλίσει το δικό της συμφέρον, τον πελάτη τον έχει γραμμένο. Και δεν είναι οτι δεν ασχολήθηκες ή δεν νιώθεις, μια χαρά τα ξέρεις, γράφεις απλά για να γράφεις.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, likor είπε

Ξέρεις κανένα να αγορασε αυτοκίνητο με πιστωτικη???????????????

Αλλα ακομα και ετσι να ειναι κατι θα υπαρχει να κατασχει η τραπεζα,με το βιτ κοιν θα παρει τα παπαρια της ,για αυτο τούς επιασε ξαφνικα ο πονος.Εσκαγε ο αλλος το 20000 ευρο απο την πιστωτικη  και σου λεγε αυριο θα γινει 21 000 ,θα τα βαλω ξανα μεσα και θα μου μεινει το 1000 ακι .Αμ ελα που πηγε 8000 και τωρα του λειπουν 12000.Ποσοι τέτοιοι θα πεσαν στη λουμπα.......................................

Επεξ/σία από spyros007
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, likor είπε

Αυτά που λες δεν έχουν καμία σχέση με την διεθνή οικονομική πραγματικότητα, αλλά μόνο με την ελληνική.

Το τι θέλεις να κάνεις εσύ και τι νομίζεις σωστό, δεν αφορά τους άλλους. Πόσο μάλλον τους εκδότες πιστωτικών καρτών, αλλά και τις οδηγίες των κρατών.

Τα επιχειρήματά σου είναι για το καφενείο, για να κάνεις μόστρα στους ανίδεους.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nhzt είπε

Αυτά που λες δεν έχουν καμία σχέση με την διεθνή οικονομική πραγματικότητα, αλλά μόνο με την ελληνική.

Το τι θέλεις να κάνεις εσύ και τι νομίζεις σωστό, δεν αφορά τους άλλους. Πόσο μάλλον τους εκδότες πιστωτικών καρτών, αλλά και τις οδηγίες των κρατών.

Τα επιχειρήματά σου είναι για το καφενείο, για να κάνεις μόστρα στους ανίδεους.

Αν δηλαδη αγορασω 5000 ευρω ρουχα με πιστωτικη τι εξασφαλιση εχει η Loyds οτι θα την ξεπληρωσω?

Τα ρουχα εχουν σχεδον μηδενικη αξια. Και γιατι δεν απογορευει και αγορα μετοχων με πιστωτικη? Καθε μερα πολλες εταιριες χρεοκωπουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...