stepits Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Καλημέρα παιδιά, Καινούργια Μπαταρία εκκίνησης, που όμως κάνει συνολικά 5 - 6 χλμ κάθε μέρα (πλην ΣΚ) με 5 λεπτά το πρωί και 5 το μεσημέρι χωρίς βέβαια να ανεβαίνουν οι στροφές. Κάποιες φορές δεν εκκινεί αν την αφήσω χωρίς χρήση λίγο παραπάνω - διαρροή δεν έχω. Σκέφτομαι ότι δεν προλαβαίνει να φορτίσει, απλά κάνει μια σύντομη συντήρηση. Να πάρω φορτιστή το βρίσκω δύσκολο γιατί δεν έχω ατομικό ιδιωτικό γκαράζ ούτε μπορώ να βγάζω την μπαταρία πέρα δώθε. Σκέφτομαι για εκκινητή. Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια για φόρτιση μπαταρίας εν κινήσει. Χρόνος οδήγησης - στροφές κινητήρα κλπ?
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, stepits είπε Καλημέρα παιδιά, Καινούργια Μπαταρία εκκίνησης, που όμως κάνει συνολικά 5 - 6 χλμ κάθε μέρα (πλην ΣΚ) με 5 λεπτά το πρωί και 5 το μεσημέρι χωρίς βέβαια να ανεβαίνουν οι στροφές. Κάποιες φορές δεν εκκινεί αν την αφήσω χωρίς χρήση λίγο παραπάνω - διαρροή δεν έχω. Σκέφτομαι ότι δεν προλαβαίνει να φορτίσει, απλά κάνει μια σύντομη συντήρηση. Να πάρω φορτιστή το βρίσκω δύσκολο γιατί δεν έχω ατομικό ιδιωτικό γκαράζ ούτε μπορώ να βγάζω την μπαταρία πέρα δώθε. Σκέφτομαι για εκκινητή. Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια για φόρτιση μπαταρίας εν κινήσει. Χρόνος οδήγησης - στροφές κινητήρα κλπ? ο εκκινητής δεν βοηθάει στην φορτιση της μπαταρίας.Θα πρέπει να την βγάζεις την μπαταριά κάθε ΣΚ να την φορτίζεις.Εχεις ελέγξει τον "δυναμό" ότι δουλευει σωστά;
Dantε Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δε γλιτωνεις το βγαλσιμο για φορτιση. Θα τη σκισεις κιολας τη μπαταρια αν αδειαζει τακτικα. Για να φορτισει κατι ψιλα απο το αυτοκινητο, θα λεγα πως θες διαδρομη 15-20 λεπτα και πανω με 2500 στροφες και ανω. Σε αστικη διαδρομη ,πρακτικα δε φορτιζει η το κανει ελαχιστα.
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 6 minutes ago, stepits said: Καλημέρα παιδιά, Καινούργια Μπαταρία εκκίνησης, που όμως κάνει συνολικά 5 - 6 χλμ κάθε μέρα (πλην ΣΚ) με 5 λεπτά το πρωί και 5 το μεσημέρι χωρίς βέβαια να ανεβαίνουν οι στροφές. Κάποιες φορές δεν εκκινεί αν την αφήσω χωρίς χρήση λίγο παραπάνω - διαρροή δεν έχω. Σκέφτομαι ότι δεν προλαβαίνει να φορτίσει, απλά κάνει μια σύντομη συντήρηση. Να πάρω φορτιστή το βρίσκω δύσκολο γιατί δεν έχω ατομικό ιδιωτικό γκαράζ ούτε μπορώ να βγάζω την μπαταρία πέρα δώθε. Σκέφτομαι για εκκινητή. Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια για φόρτιση μπαταρίας εν κινήσει. Χρόνος οδήγησης - στροφές κινητήρα κλπ? Είναι απλά τα πράγματα, μόνο και μόνο για να πάρει μπροστά το αυτοκίνητο ξοδεύεις ένα σεβαστό ποσοστό από την χωρητικότητα της μπαταρίας (ας πούμε ένα 5%), το οποίο κατά κανόνα δεν αναπληρώνεται διανύοντας μόλις 2,5 - 3 χλμ, άσε που η μπαταρία σου αποφορτίζεται από μόνη της σιγά σιγά. Επίσης με δεδομένο ότι η μπαταρία σου ήδη έχει "μείνει" από ρεύμα μερικές φορές, θα έλεγα πως εφόσον είναι πάνω από ενός έτους σίγουρα είναι στα τελευταία της. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης με φορτιστή τότε το μόνο που μένει είναι κάθε φορά που κάνεις το δρομολόγιο να το αφήνεις να δουλεύει στο ρελαντί χωρίς καταναλώσεις τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμα, μόνο έτσι θα εξασφαλίσεις ότι η μπαταρία θα μένει γεμάτη. Ο εκκινητής πάντως δεν είναι λύση στο πρόβλημα σου, απλά βοηθάει να βάλεις μπροστά όταν η μπαταρία σου έχει ξελιγωθεί αρκετά (κάθε φορά που γίνεται αφαιρεί μήνες από τη ζωή της), δεν συντηρεί την μπαταρία.
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Kαι ειδικά χειμώνα με το κρύο που ταλαιπωρεί ούτως ή άλλως την μπαταρία,ανάβεις καλοριφέρ, νυχτώνει νωρίς άρα ανάβεις και φώτα το απόγευμα.........Δύσκολο να αναπληρώσει φορτίο η μπαταρία σε 6 χλμ 1
stepits Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μα βγάζαμε και φορτίζαμε μπαταρίες παλαιότερα... τί έχει αλλάξει? Το έχω ακούσει από πολλούς.. βγάζουν μπαταρία ΣΚ και φορτίζουν.
meletis_m Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, stepits είπε Καλημέρα παιδιά, Καινούργια Μπαταρία εκκίνησης, που όμως κάνει συνολικά 5 - 6 χλμ κάθε μέρα (πλην ΣΚ) με 5 λεπτά το πρωί και 5 το μεσημέρι χωρίς βέβαια να ανεβαίνουν οι στροφές. Κάποιες φορές δεν εκκινεί αν την αφήσω χωρίς χρήση λίγο παραπάνω - διαρροή δεν έχω. Σκέφτομαι ότι δεν προλαβαίνει να φορτίσει, απλά κάνει μια σύντομη συντήρηση. Να πάρω φορτιστή το βρίσκω δύσκολο γιατί δεν έχω ατομικό ιδιωτικό γκαράζ ούτε μπορώ να βγάζω την μπαταρία πέρα δώθε. Σκέφτομαι για εκκινητή. Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια για φόρτιση μπαταρίας εν κινήσει. Χρόνος οδήγησης - στροφές κινητήρα κλπ? Για να φορτίσει θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά το αμάξι . Τη πάτησα βέβαια με ήδη πεσμένη μπαταρία 5 ετών και με άφησε και ξαφνικά.
korakios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, stepits είπε Κάποιες φορές δεν εκκινεί αν την αφήσω χωρίς χρήση λίγο παραπάνω - διαρροή δεν έχω. Σκέφτομαι ότι δεν προλαβαίνει να φορτίσει, απλά κάνει μια σύντομη συντήρηση. ήδη είναι στα τελευταία της απο τη στιγμή που δε μπορείς να τη φορτίζεις , τότε τουλάχιστον με τον εκκινητή θα παρατείνεις τη ζωή της καινούριας
stepits Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Υπάρχει τότε ένας φορτιστής σαν power bank που να φορτίζει την μπαταρία με το καπό κλειστό; Έχω γκαράζ αλλά ανοιχτό + ότι δεν θέλω να βγάζω την μπαταρία βγάλε βάλε. Ένα τέτοιος φορτιστής που δεν θα φαίνεται... θα τον αφήνω κάποιες ώρες και μετά θα τον αφαιρώ. Τί λέτε... υπάρχει αυτός ο φορτιστής?
Dantε Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Τραβα μια μπαλαντεζα και βαλε το φορτιστη κατω απο το καπω. Ετσι κανω εγω σε δημοσιο δρομο σκεψου και κανεις δε το πειραζει. Φυσικα μετραει και η περιοχη. 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 14 minutes ago, stepits said: Υπάρχει τότε ένας φορτιστής σαν power bank που να φορτίζει την μπαταρία με το καπό κλειστό; Έχω γκαράζ αλλά ανοιχτό + ότι δεν θέλω να βγάζω την μπαταρία βγάλε βάλε. Ένα τέτοιος φορτιστής που δεν θα φαίνεται... θα τον αφήνω κάποιες ώρες και μετά θα τον αφαιρώ. Τί λέτε... υπάρχει αυτός ο φορτιστής? Δεν νομίζω να υπάρχουν power bank τόσο μεγάλης χωρητικότητας ώστε να είναι ικανά να φορτίζουν μπαταρία αυτοκινήτου. Αλλά και να υπήρχαν θα ξέφευγαν και σε όγκο/βάρος και σε τιμή.
stepits Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν ναι, δεν υπάρχει αυτό που είπα, θα ήταν και ογκώδες αν υπήρχε. Αυτό με την μπαλαντέζα ναι είναι μια λύση... μπράβο παιδιά. Μου προτάθηκε και εκκινητής σε λειτουργία τις δύσκολες και ύποπτες μέρες ώστε να μην ξελιγώνω την μπαταρία.. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από stepits
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Στις 18/12/2023 στις 12:12 ΜΜ, stepits είπε Καλημέρα παιδιά, Καινούργια Μπαταρία εκκίνησης, που όμως κάνει συνολικά 5 - 6 χλμ κάθε μέρα (πλην ΣΚ) με 5 λεπτά το πρωί και 5 το μεσημέρι χωρίς βέβαια να ανεβαίνουν οι στροφές. Κάποιες φορές δεν εκκινεί αν την αφήσω χωρίς χρήση λίγο παραπάνω - διαρροή δεν έχω. Σκέφτομαι ότι δεν προλαβαίνει να φορτίσει, απλά κάνει μια σύντομη συντήρηση. Να πάρω φορτιστή το βρίσκω δύσκολο γιατί δεν έχω ατομικό ιδιωτικό γκαράζ ούτε μπορώ να βγάζω την μπαταρία πέρα δώθε. Σκέφτομαι για εκκινητή. Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια για φόρτιση μπαταρίας εν κινήσει. Χρόνος οδήγησης - στροφές κινητήρα κλπ? Κανεις 5-6χλμ τη μερα χωρις να ανεβαζεις στροφες! Αυτο πως γινεται?
smpt Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Στις 19/12/2023 στις 8:58 ΠΜ, stepits είπε Υπάρχει τότε ένας φορτιστής σαν power bank που να φορτίζει την μπαταρία με το καπό κλειστό; Έχω γκαράζ αλλά ανοιχτό + ότι δεν θέλω να βγάζω την μπαταρία βγάλε βάλε. Ένα τέτοιος φορτιστής που δεν θα φαίνεται... θα τον αφήνω κάποιες ώρες και μετά θα τον αφαιρώ. Τί λέτε... υπάρχει αυτός ο φορτιστής? Δες και αυτό, μπορεί να βρεις κάτι να σου κάνει τη δουλειά https://www.skroutz.gr/c/2610/iliakoi-fortistes-mpatarion/f/616052/mpatarion-aytokinitou.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα