Dynamics Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 @update 1.56 ξανα περασα πριν απο λιγο με 800 αρκετη ωρα...καπακι 1500 αρκετη ωρα με νερο μπολικο (ψεκαστηρι απο αζαξ που ειχα βαλει νερο μεσα) εβαλα οδοντοκρεμα...καθαρισα και περασα με 2000 στεγνωσα και το αποτελσμα ηταν αρκετα καλυτερο το εβρεξα να μοιαζει σαν να εχει βερνικι και ηταν αρκετα καλο...βερνικο ομως δεν ειχα αλλο....διαβασα την πρωτη σελιδα και καποιος ειπε για glenol και θυμηθηκα οτι ειχα μια στο υπογειο ξεχασεμενη(wenol) πανω απο 10 χρονια περασα δυο χερια και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο!!!!πολυ καλυτερο απ οτι ηταν πριν το πειραξω(πριν το τριψω) και ενα βημα πριν απο το τελειο ειναι αρκετα καθαρο με ελαφρια θολουρα πολυ λιγη να το περασω αλλο ενα χερι 800->1500->2000 και βενολ??η να το αφησω ετσι? 3 λεπτά πριν, meletis_m είπε Είχαν αρκετή κιτρινίλα,είναι πλαστικά εμένα. Το πέρναγα διαδοχικά και ψέκαζα και νερό για να μην ανάψει το πλαστικό απο την τριβή. Δυστυχώς δεν εχω φωτογραφία να δείς το πρίν και μετά. Ούτε καινούργια να αγόραζα, μένει να δω πόσο θα αντέξουν. Λόγος για καινούργια δέν υπήρχε. 120 ευρώ το ένα φανάρι. και εμενα πλαστικα ειναι!δουλεψε πολυ το δευτερο χερι που το περασα(πρεπει να ετριβα πανω απο 30 λεπτα)και η wenol
aGka8l Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 10 ώρες πριν, Dynamics είπε @update 1.56 ξανα περασα πριν απο λιγο με 800 αρκετη ωρα...καπακι 1500 αρκετη ωρα με νερο μπολικο (ψεκαστηρι απο αζαξ που ειχα βαλει νερο μεσα) εβαλα οδοντοκρεμα...καθαρισα και περασα με 2000 στεγνωσα και το αποτελσμα ηταν αρκετα καλυτερο το εβρεξα να μοιαζει σαν να εχει βερνικι και ηταν αρκετα καλο...βερνικο ομως δεν ειχα αλλο....διαβασα την πρωτη σελιδα και καποιος ειπε για glenol και θυμηθηκα οτι ειχα μια στο υπογειο ξεχασεμενη(wenol) πανω απο 10 χρονια περασα δυο χερια και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο!!!!πολυ καλυτερο απ οτι ηταν πριν το πειραξω(πριν το τριψω) και ενα βημα πριν απο το τελειο ειναι αρκετα καθαρο με ελαφρια θολουρα πολυ λιγη να το περασω αλλο ενα χερι 800->1500->2000 και βενολ??η να το αφησω ετσι? και εμενα πλαστικα ειναι!δουλεψε πολυ το δευτερο χερι που το περασα(πρεπει να ετριβα πανω απο 30 λεπτα)και η wenol Μην το ξανακάνεις γιατί αν ξανά αρχησεις με το 800 πχ ξανατριβεις και χαλάς όλη την δουλειά που έκανες . Άστο έτσι και μετά από ένα 6μηνο ξανατριβεις με ψιλό πάλι 1500 πχ και μετά περνάς πάνω αλοιφή Για αυτό που ρωτησε ο ζιο τι σημαίνει αν με το νερό φεύγει η θαμπαδα πολύ σωστά αυτό που απάντησες ότι είναι οκ και του λείπει το βερνίκι/αλοιφή Το κόλπο είναι πολύ νερό όσο τρίβεις . Βέβαια σε φανοποιο που είχα βρεθεί μια φορά δεν έκανε τπτ από όσα λεμε εμεις.πέταγε αλοιφή wurth πάνω στο φανάρι μπορεί να τανε και 100γρ. Και το τρίβε με αλοιφαδορο κάνα 3λεπτο και ήταν μπόμπα 1
zio10 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Άρα μπορούμε να βάλουμε μόνο βερνίκι ή αλοιφή χωρίς τρίψιμο και να φτιάξει;
aGka8l Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, zio10 είπε Άρα μπορούμε να βάλουμε μόνο βερνίκι ή αλοιφή χωρίς τρίψιμο και να φτιάξει; Από τον ήλιο κτλ το πλαστικό πολυμερίζεται , τρίβοντας το με τα γυαλοχαρτα "λιώνεις" την χαλασμένη επιφάνεια του Φαναρίου για να το φέρεις στα ίσια του . Με αλοιφή ανάλογα το ποσό ζημιά έχει γίνει θα έχεις τα ανάλογα αποτελέσματα 1
panos2171 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) @zio10 Όχι. Η κιτρινίλα μπορεί να είναι επιφανειακή βρωμιά ή σκάσιμο του εργοστασιακού βερνικιού (από δυνατά χημικά σαμπουάν) και μετέπειτα θάμπωμα από τον ήλιο. Στην 1η περίπτωση με καλό τρίψιμο με βοήθεια κάποιας αλοιφής έχεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Στη 2η περίπτωση θέλει τρίψιμο με ντουκόχαρτο ώστε να φύγουν πλήρως τα υπολείμματα του βερνικιού. Ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι ότι τρως πλαστικό, ξύνεις για να φύγει η θαμπωμένη επιφάνεια και να αναδειχθεί η καθαρή. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από panos2171 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Επειδή δεν είμαι για πολλά μόλις ορθοποδήσω θα δοκιμάσω μόνο με τρίψιμο με πανι κα οδοντόκρεμα... Θα δείξει... 1
zio10 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι στάνταρ πλαστικά τα φανάρια δηλαδή ε; Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από zio10
panos2171 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Εδώ και πολλά χρόνια. Τα γυάλινα που βάζαν κάποτε δε θαμπώνουν ποτέ. 2 1
Dynamics Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, aGka8l είπε Μην το ξανακάνεις γιατί αν ξανά αρχησεις με το 800 πχ ξανατριβεις και χαλάς όλη την δουλειά που έκανες . Άστο έτσι και μετά από ένα 6μηνο ξανατριβεις με ψιλό πάλι 1500 πχ και μετά περνάς πάνω αλοιφή Για αυτό που ρωτησε ο ζιο τι σημαίνει αν με το νερό φεύγει η θαμπαδα πολύ σωστά αυτό που απάντησες ότι είναι οκ και του λείπει το βερνίκι/αλοιφή Το κόλπο είναι πολύ νερό όσο τρίβεις . Βέβαια σε φανοποιο που είχα βρεθεί μια φορά δεν έκανε τπτ από όσα λεμε εμεις.πέταγε αλοιφή wurth πάνω στο φανάρι μπορεί να τανε και 100γρ. Και το τρίβε με αλοιφαδορο κάνα 3λεπτο και ήταν μπόμπα Οκ σε υπερ ευχαριστώ δεν τα πειράξω γτ εχω Καλά νεα !!!το φανάρι το ψεκασα με αντι σκουριακο και το θέαμα ήταν καταπληκτικό έγινε σαν καινούργιο!!!το αντισκουριακο το έβαλα για να δω σε περίπτωση που του ριξω βερνίκι πως θα είναι κ έγινε καινούργιο...θα ανεβασω κ φώτο..να υποθέσω οτι θέλει βερνίκι έτσι;απο εβδομάδα θα το φτιάξω το κρύσταλλο να το κολλήσω με σιλικόνη;γύρω γύρω; Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από Dynamics
evoracing Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Αγόρασα και εγώ καινούργιο φανάρι από μάντρα και ήταν σε χάλια κατάσταση. Από την τρέλα μου να τελειώνω και να το βάλω δεν έβγαλα φωτογραφίες. Η δουλειά έγινε με τα παρακάτω: Γυαλόχαρτο 400-1200-2000-3000 3€ Ανταπτοράκι κατσαβυδιού για σφουγγάρι - μαλλί 2€ (από gearbest) Αλοιφή γρατσουνιών Arexons Mirage Abrasive Paste (5€ κάτι που θα σου μείνει κιόλας) Αλοιφή Glanol Car Polish (προαιρετικό) 4€ Το τρίψιμο έγινε με το χέρι και όσο μεγάλωνε το γυαλόχαρτο τόσο αυξανόταν και η πίεση. Το γυάλισμα έγινε με τον καινούργιο Γερμανό μου Parkside PABS 16V για ψυχαναγκαστικούς λόγους . Άνετα έβγαινε και με το χέρι πάντως. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Ενδεικτικά το φανάρι είχε πάνω γρατσουνιές βαθιές, χρώμα από κάποιο χτύπημα προφανώς και αρκετή κιτρινίλα. Τώρα για το πόσο θα μείνει σαν καινούργιο δεν το ξέρω. Στο επόμενο θα πάω και σε uv. Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, η οδοντόκρεμα είναι για τα δόντια. 3
zio10 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Εγώ καταλήγω στο να πάω να μου τα ξεθαμπώσουν και να μου αλλάξουν και λάμπες με πιο δυνατές... νομίζω δεν αξίζει ο κόπος να το κάνω μόνος μου, δεν βλέπω και καμιά ευχαρίστηση στη διαδικασία 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, zio10 είπε Εγώ καταλήγω στο να πάω να μου τα ξεθαμπώσουν και να μου αλλάξουν και λάμπες με πιο δυνατές... νομίζω δεν αξίζει ο κόπος να το κάνω μόνος μου, δεν βλέπω και καμιά ευχαρίστηση στη διαδικασία Ουτε κι εγω αλλα ειναι θεμα χαρακτηρα και χαιρομαι οσους προσπαθουν ...Αν ειναι να χαλασω 10 ευρω με αμφιβολο αποτελεσμα προτιμω με τα διπλασια να παω να μου τα γυαλισουν. Λαμπες εχω εργοστασικες xenon οποτε ειμαι καλυμμενος . 1
zio10 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Ναι και μένα μου αρέσει να κάνω πράγματα μόνος μου αλλά το συγκεκριμένο λέω να το παραλείψω! 1
zio10 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι πανάκια; Νομίζω κάτι έχει αναφερθεί αλλά δεν το βρίσκω...διαβάζω καλά σχόλια γενικά και έλεγα μήπως αξίζει μια δοκιμή. 1
cabdik Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/2/2018 στις 12:54 ΜΜ, zio10 είπε Thanks! Νομίζω πάντως ότι οικονομικά δεν έχεις και κανένα μεγάλο κέρδος, γύρω στα 20€ παίρνουν έξω. Αλλά έχεις την ικανοποίηση ότι το έκανες μόνος σου και σου μένει και σπρέι! εγω παλι νομιζω οτι κανεις λαθος τους υπολογισμους. αν εχεις 1 αμαξι, μπορει να μην ειναι αρκετη η διαφορα, ωστε να σε προτρεψει να το κανεις μονος σου. αν εχεις ομως 2 ή και 3 αυτοκινητα....???? για βαλε ενα 20αρικο το καθενα, συγκρινεται με τα 10€ (και πολλα λεω) που θα παρεις τα υλικα...?? και δεν ειναι, δα, και καμια τρομερα δυσκολη και περιπλοκη εργασια, ουτε προκειται να κανεις κατι χειροτερο.....!!!! και στο κατω κατω, αν "δεν το εχει" καποιος με τα μαστορεματα, σαφεστατα... παει σε εναν επαγγελματια και πληρωνει..!! Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2018 από cabdik 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα