Whargoul Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, sattack είπε Δεν τo ειπα οπως το εννοεις εσυ, αντιθετως. Μαλλον οπως το ειπες στο πιο πανω σχολιο σου το ειπα, το μελλον δε μπορει να ερθει αρκετα γρηγορα. Δεν μπορει να περιμενουμε 5 ή 10 χρονια μηπως και φτιαξουν κατι αλλο. Τα EV ειναι ηδη εδω και αν φτιαξουν και κατι αλλο καλυτερο, καλοδεχουμενο, και μπραβο και μαγκια του σε οποιον αλλον καταφερει στην παραγωγη οτι καταφερνει ο Musk. Εκει πηγαινε το εσεις να το σκεφτεστε, σε αυτους που σκεφτονται μονο με αρνητικο τροπο. Οι ευρωπαϊκές οδηγίες λένε για την Ελλάδα ότι μέχρι το 2020 θα έπρεπε να υπάρχουν και να λειτουργούν 13000 δημόσια σημεία φόρτισης, (αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων εάν υποθέσουμε τους πιο απλούς που μπορούν να τοποθετηθούν, όχι superchargers και παρόμοια) και στην Ελλάδα υπάρχουν καμιά 200-300ριά ηλεκτρικά αμάξια όλων των κατηγοριών. (τελικά θα φτιάξουμε για αρχή καμιά 1500ριά σημεία από τους 13000 σταθμούς φόρτισης). Οπότε σύμφωνα με την λογική σου, αυτό είναι σωστό και εάν σε 2,3,5 χρόνια τελικά αποφασίσουμε ότι υπάρχει κάτι καλύτερο, ότι πχ , τα mild hybrids δεν υστερούν σημαντικά σε ρύπους σε σχέση με τα BEV, ή ότι τελικά έχει δίκαιο η Toyota και η Ιαπωνία με το υδρογόνο, ή ότι τελικά η Τesla μας έλεγε παπαριές για να πουλήσει και τελικά χρεοκόπησε, να τα πετάξουμε όλα και να δώσουμε άλλα απ την αρχή για να ξαναστήσουμε για το κάτι καλύτερο, και χαλάλι τα 100 εκατομμύρια που πετάξαμε γι αυτούς τους 200-300 που πήραν BEV.
sattack Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Whargoul είπε 100εκ? Δεν νομιζω να τα φτιαξετε, δεν βγανει καμμια μίζα της προκοπης απο τοσο χαμηλο ποσο. Καλυτερα να τα πεταξετε καπου αλλου τα 100 εκ. Φτιαξτε καμμια ΕΡΤ ακομα, να δινετε 100εκ καθε χρονο να πιανουν και τοπο. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από sattack
Whargoul Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Ενώ να δοθούν 100 εκατομμύρια για 200 άτομα, που έχουν EV (μισό εκατομμύριο για τον κάθε ένα) για άχρηστες πρίζες που θα φορτίζουν ένα αμάξι σε 10 ώρες είναι λογικό γιατί η ΕΡΤ είναι για τα πανηγύρια. Που με τη λογική σου κιόλας θα πρέπει να αλλάξουμε κιόλας σε 5 χρόνια εάν βρεθεί κάτι άλλο. Μάλιστα. Έχεις κάνεις ξεκάθαρο τον τρόπο σκέψης στου! PS, Δεν θα ήταν καλύτερα να τα δώσουμε και να αγοράσουμε πίσω τις περιοχές της Θράκης που αγόρασαν οι Τούρκοι από τα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας?
aris1986 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Όσο δεν παραδίδει αμάξια η Tesla τόσο διχάζει το κοινό του insomnia..!
isay Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Whargoul είπε Ενώ να δοθούν 100 εκατομμύρια για 200 άτομα, που έχουν EV (μισό εκατομμύριο για τον κάθε ένα) για άχρηστες πρίζες που θα φορτίζουν ένα αμάξι σε 10 ώρες είναι λογικό γιατί η ΕΡΤ είναι για τα πανηγύρια. Που με τη λογική σου κιόλας θα πρέπει να αλλάξουμε κιόλας σε 5 χρόνια εάν βρεθεί κάτι άλλο. Μάλιστα. Έχεις κάνεις ξεκάθαρο τον τρόπο σκέψης στου! PS, Δεν θα ήταν καλύτερα να τα δώσουμε και να αγοράσουμε πίσω τις περιοχές της Θράκης που αγόρασαν οι Τούρκοι από τα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας? wharg το ξέρεις οτι τώρα τους έδωσες ιδεες makritng; Τωρα θα αρχισουν να λενε, Στους έλληνες αγοραστε tesla για να πάρετε την πολη Στους καταλανους, αγοραστε tesla για να γινετε ανεξάρτητοι Στους αλβανους, αγοράστε/κλέψτε tesla για να φτιαξετε τη μεγάλη αλβανια Ευτυχώς δηλαδη που εχει τελειωσει το βιενταμ, γιατι θα ελεγαν στους αμερικάνους να αγοράζουν τεζλα για να πηγαινουν αθορυβα μεσα στη ζουγκλα
aris1986 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Ρημαδια Τέσλα. Εγώ θέλω γκάζι και βενζινα, να αφήνουν στάμπα τα μωρα στο κάθισμα του συνοδηγού: "Καλημέρα Ελλάδα", όταν γκαζωνω... Και όταν 40ρισω που θα έχω οικογένεια και δεν θα θέλω να καταστρέφει ο πλανήτης γιατί θα ζουν και τα παιδιά μου μέσα σε αυτόν, θα πάρω ένα hybrid Honda/Toyota και θα είμαι άρχοντας.
Jiakometi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, aris1986 είπε να αφήνουν στάμπα τα μωρα στο κάθισμα του συνοδηγού: "Καλημέρα Ελλάδα", όταν γκαζωνω... Μαζί σου αλλά στο 0 - 400 δεν έχουν διαφορά.. πίστεψε με.... Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από Jiakometi 1
Whargoul Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, isay είπε wharg το ξέρεις οτι τώρα τους έδωσες ιδεες makritng; Τωρα θα αρχισουν να λενε, Στους έλληνες αγοραστε tesla για να πάρετε την πολη Στους καταλανους, αγοραστε tesla για να γινετε ανεξάρτητοι Στους αλβανους, αγοράστε/κλέψτε tesla για να φτιαξετε τη μεγάλη αλβανια Ευτυχώς δηλαδη που εχει τελειωσει το βιενταμ, γιατι θα ελεγαν στους αμερικάνους να αγοράζουν τεζλα για να πηγαινουν αθορυβα μεσα στη ζουγκλα Ότι θέλουν ας λένε, φτάνει να πληρώνουν και αυτοί ανα χιλιόμετρο, όσο φόρο είμαστε αναγκασμένοι όλοι οι υπόλοιποι να πληρώνουμε, και να μην πανηγυρίζουν, δες τι οικονομικό είναι το EV μου όταν μου πληρώνεις το ρεύμα. 7 λεπτά πριν, aris1986 είπε Ρημαδια Τέσλα. Εγώ θέλω γκάζι και βενζινα, να αφήνουν στάμπα τα μωρα στο κάθισμα του συνοδηγού: "Καλημέρα Ελλάδα", όταν γκαζωνω... Και όταν 40ρισω που θα έχω οικογένεια και δεν θα θέλω να καταστρέφει ο πλανήτης γιατί θα ζουν και τα παιδιά μου μέσα σε αυτόν, θα πάρω ένα hybrid Honda/Toyota και θα είμαι άρχοντας. Εάν δεν προλάβεις να σαρανταρίσεις στα επόμενα 3-4 χρόνια, αναγκαστικά θα πάρεις Hybrid. Οχι πως είναι κάτι κακό, καθώς τα mild hybrid 48V συστήματα μπορεί να δώσουν άλλον αέρα στην οδήγηση. Σε χαλά να έχεις πχ ηλεκτρικό συμπιεστή χωρίς turbo-lag? 1
Jiakometi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Whargoul είπε Ότι θέλουν ας λένε, φτάνει να πληρώνουν και αυτοί ανα χιλιόμετρο, όσο φόρο είμαστε αναγκασμένοι όλοι οι υπόλοιποι να πληρώνουμε, και να μην πανηγυρίζουν, δες τι οικονομικό είναι το EV μου όταν μου πληρώνεις το ρεύμα. Οπότε αν εξισωθεί η φορολογία / κόστος είμαστε εντάξει...?? Τα EV (και δη τα Tesla) δεν θα έχουν όλα τα στραβά που αναφέρονται στο νήμα ? Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από Jiakometi 1
isay Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, aris1986 είπε Ρημαδια Τέσλα. Εγώ θέλω γκάζι και βενζινα, να αφήνουν στάμπα τα μωρα στο κάθισμα του συνοδηγού: "Καλημέρα Ελλάδα", όταν γκαζωνω... Και όταν 40ρισω που θα έχω οικογένεια και δεν θα θέλω να καταστρέφει ο πλανήτης γιατί θα ζουν και τα παιδιά μου μέσα σε αυτόν, θα πάρω ένα hybrid Honda/Toyota και θα είμαι άρχοντας. Δεν ξέρω τι θες εσυ, αλλά οταν είναι να δώσω 50κ-60Κ-80Κ έγω θελω ένα αξιοπιστο αυτοκίνητο απο μια αξιοπιστη εταιρεία. Δεν ειναι ένας καφες του 1-2 ευρω που αν δεν πινεται το πετω. Και οταν λεω αξιοπιστο απο αξιοπιστη εταιρεία δεν με νοιαζει αν το λένε tesla, nissan, Κώστα ή Μπάμπη, αλλά να ειναι αξιοπιστα (αυτοκινητο και εταιρεία). Ενδεικτικά : Να μην περιμένω 1-2 χρόνια να παραλάβω Οταν δίνω το μισό ή ολοκληρο το ποσό για να παραλάβω, να παραλαμβάνω, οχι μολις δώσω την προκαταβολή ξαφνικα το αμάξι μου να εξαφανίζεται Να είναι οικονομικό στο κοστος χρήσης και συντήρησης Να υπάρχουν ανταλλακτικά, ειτε από δική μου λαμακια ή απο εργοστασιακή λαμακια και να μη χρειαζεται να περιμένω 2-3-9 μηνες Να είναι βιδωμένες οι ζώνες ασφαλείας Να είναι αυτό που παρήγγειλα και ακριβοπλήρωσα με το σωστό χρώμα, τη σωστή εσωτερική διακοσμιση και με ενιαία χρώματα, οχι αλλο χρώμα ο προφυλακτηρας (απο επιτοπου επανα-βαψιμο), ουτε αλλο χρώμα υφασματος στην πισω δεξιά πορτα (δηλαδη αυτο που παρρεγγειλα και ακριβοπληρωσα, οχι κάποιο που τους ξέμεινε και πανε να μου το σπρώξουν Οταν παραλαμβάνω να είναι καθαρό, μεσα εξω, χωρίς μπιχλα, λαδιες στα καθισματα, σκουρια στις πορτες, κλπ Να ειναι ορθα συναρμολογημένο και οχι δεξια πλευρα καπώ κενο 1 εκατοστο και αριστερη πλευρα κενο 3 εκατοστα και κλίση 30 μοιρων προς τα πάνω Οταν παραλαμβάνω να μην εχει χτυπήματα, γρατσουνιες και αν είναι ξανα-βαμμενο να γινει ορθα στο φουρνο και οχι με σπρει που μαντρώνει και τη σκονη που δεν εχει καθαριστει Να μην μπαινουν νερα οταν βρεχει Οταν βρέχει να μην πεφτουν προφυλακτηρες ή φτερα ρόδας, επειδή μπήκε φθηνή κολλα αντί για 3 βιδες και πολλά άλλα που δεν ειναι ιστορίες απο την κρύπτη αλλά μαρτυρίες αγοραστών Αν τώρα όλα τα παραπάνω τα παραβλέπω γιατί νομιζω οτι σώζω τον πλανήτη, θα ειμαι διπλά αφελής, γιατί κάποιος μου πήρε 60Κ και μου εδωσε μια κουδουνιστρα και τον πλανήτη δεν τον σώσω γιατί η ενέργεια που θα καιει το αμαξι μου παραγεται απο καρβουνο/αεριο/πυρηνικα/ΥΔ. Κοινως έπεσα διπλό θύμα κάποιου μαρκετιστα Προτιμώ λοιπον να περιμένω 1-2-Χ χρονια (οσο χρειαστεί) και να πάρω αξιοπιστο ev απο αποδεδειγμένα αξιοπιστη εταιρεία, χωρίς να με νοιάζει το ονομα αυτης. 2
Whargoul Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Οπότε αν εξισωθεί η φορολογία / κόστος είμαστε εντάξει...?? Τα EV (και δήμος τα Tesla) δεν θα έχουν όλα τα στραβά που αναφέρονται στο νήμα ? Τι σχέση έχει η εξίσωση της φορολογίας γενικά στα EV, με την Tesla ή τα στραβά τους? Εαν εξισωθούν και δεν τους δίνονται υπερβολικές χάρες, τότε ο καθένας μπορεί να πράττει σύμφωνα με την δική του τσέπη. Εαν θέλει να πάρει BEV, FCEV ή πύραυλο, δικό του πρόβλημα, αφού θα πληρώνει και ανάλογα, και δεν θα πρέπει να του τα πληρώνουν οι υπόλοιποι. Εαν θεωρεί ότι θα τον συμφέρει ακόμα το BEV όταν θα δίνει επιπρόσθετα 5-7 ευρώ ανά 100km φόρο δλδ 30 - 40Ευρώ +τιμή ρεύματος + full ΦΠΑ στο ρεύμα, τότε ας το πάρει. Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν θα τα πάρει κανείς εάν δίνει τόσα σε κάθε γέμισμα.
Jiakometi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είχα την εντύπωση ότι όσοι φορτίζουν τα EV τους στο γκαράζ του σπιτιού τους, πληρώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάγονται στο οικιακό τιμολόγιο, (άρα δεν επιδοτούνται), και όσοι θα φορτίζουν από δίκτυο chargers θα πληρώνουν επίσης κάποιο αντίτιμο. Αλλά μάλλον κάνω λάθος..... Τωρα πέρα από τα προβλήματα παραγωγής της TESLA έχουμε και (κοινωνικό) hate.... Ok got it... Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από Jiakometi 2
Whargoul Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε Είχα την εντύπωση ότι όσοι φορτίζουν τα EV τους στο γκαράζ του σπιτιού του, πληρώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάγονται στο οικιακό τιμολόγιο, (άρα δεν επιδοτούνται), και όσοι θα φορτίζουν από δίκτυο chargers θα πληρώνουν επίσης κάποιο αντίτιμο. Αλλά μάλλον κάνω λάθος..... Τωρα πέρα από τα προβλήματα παραγωγής της TESLA έχουμε και (κοινωνικό) hate.... Ok got it... Δεν πληρώνουν όμως φόρους που μπαίνουν στα καύσιμα μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σε φορολογεί εκεί το κράτος. Ή μήπως θεωρείς ότι τα 0.8-1 ευρώ φορολογία το λίτρο στην βενζίνη είναι μόνο ΦΠΑ? Αν είναι έτσι να φύγουν οι φόροι από τα καύσιμα και να πληρώνουμε το ανάλογο, τιμή καύσιμου + έξοδα πρατηρίου κλπ + ΦΠΑ και να αφήσουμε την αγορά ελεύθερη να αποφασίσει ποιο είναι το πιο οικονομικό ή καλύτερο. Στην Δανία, ενώ ήταν TOP χώρα στη αγορά EV αμαξιών, όλοι έλεγαν πόσο μπροστά είναι, παραδόξως οι πωλήσεις πάτωσαν μόλις φύγαν οι επιχορηγήσεις. Το 2015 όταν τα EV ήταν άγνωστα στον υπόλοιπο κόσμο πουλήθηκαν ~4800 αμάξια, ενώ το 2017 ~900. Στην Νορβηγία όταν προτάθηκε να περιοριστούν οι επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά άνω των 2 τόνων, πέσαν να τους φάνε. Από την cleantechnika (όχι από ψεύτες "haters"): EV Sales In Denmark In 2017 Were A Joke — 698 Total Denmark Rethinks EV Incentives After Market Collapses Tο hate μόνοι σας το βλέπετε σε κάθε γραμμή. Η απαίτηση ισότητας πλέον είναι hate.
Droulas13 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Επειδή εδώ έχουμε σοβιετια δεν είναι έτσι και στις άλλες χώρες. Στην Αμερική οι φόροι των καυσίμων αντιστοιχούν στο 20% της τιμής. Εδώ ξεπερνούν το 60%. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα