alexiosdimitriadis Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Droulas13 said: Νέα έκδοση Model Y, σε σχέση με το AWD long range κερδίζεις 3.000 και 67 χλμ αυτονομίας και χάνεις έναν κινητήρα και λίγο επιτάχυνση. Σημαντική η διαφορά στην αυτονομία. Φτάνει στο ψυχολογικό όριο των 600km (wltp). Άραγε έχει LFP μπαταρία; Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να δούμε κάτι παρόμοιο και σε model 3. UPDATE: από ότι λέει εδώ έχει την ίδια μπαταρία (2170) με το LR AWD https://www.electrive.com/2024/04/11/tesla-launches-model-y-with-large-battery-and-rear-wheel-drive/#:~:text=The base version of the,the all-wheel drive models. Επεξ/σία 11 Απριλίου από alexiosdimitriadis 1
sattack Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexiosdimitriadis είπε Σημαντική η διαφορά στην αυτονομία. Φτάνει στο ψυχολογικό όριο των 600km (wltp). Άραγε έχει LFP μπαταρία; Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να δούμε κάτι παρόμοιο και σε model 3. UPDATE: από ότι λέει εδώ έχει την ίδια μπαταρία (2170) με το LR AWD https://www.electrive.com/2024/04/11/tesla-launches-model-y-with-large-battery-and-rear-wheel-drive/#:~:text=The base version of the,the all-wheel drive models. 2 ώρες πριν, Droulas13 είπε Νέα έκδοση Model Y, σε σχέση με το AWD long range κερδίζεις 3.000 και 67 χλμ αυτονομίας και χάνεις έναν κινητήρα και λίγο επιτάχυνση. Σίγουρα είναι καλό να υπάρχουν πολλές επιλογές για όλους. Προσωπικά όμως δεν θα το προτιμούσα. Ή για λίγα χρήματα παραπάνω θα ξαναπαιρνα το AWD, ή θα έπαιρνα το SR για αρκετά λιγότερα χρήματα. ΥΓ. Στην Ελλάδα οι τιμές είναι 1.000Ε φτηνότερες από το Βέλγιο! Μπράβο!! Επεξ/σία 11 Απριλίου από sattack 2
gbras Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου On 06/04/2024 at 14:29, sattack said: Κάποιος χτες στην Autobahn μεταξύ Φρανκφούρτης και Κολωνίας μετέφερε ένα Cybertruck. 😆 Ομως στην Ευρωπη δεν μπορει να κυκλοφορησει. Ποιος ξερει που παει. 1
Jiakometi Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) Από τα τελευταία νέα Νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη. EDIT:Πέρα από την, προφανή, αύξηση της πραγωγικής δυνατότητας σε μπαταρίες να δούμε αν αυτό θα φέρει και κάποια διαφοροποίηση στην τεχνολογικά των μπαταριών. Ίσως δούμε αυξημένη ηλεκτρική χωρητικότητα ανά Κυψέλη άρα και βελτίωση της αυτονομίας. Επεξ/σία 14 Μαϊου από Jiakometi 5
sattack Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 3 ώρες πριν, Jiakometi είπε Από τα τελευταία νέα Νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη. EDIT:Πέρα από την, προφανή, αύξηση της πραγωγικής δυνατότητας σε μπαταρίες να δούμε αν αυτό θα φέρει και κάποια διαφοροποίηση στην τεχνολογικά των μπαταριών. Ίσως δούμε αυξημένη ηλεκτρική χωρητικότητα ανά Κυψέλη άρα και βελτίωση της αυτονομίας. Από ότι φαίνεται, αυτό θα είναι για να παράγει μπαταρίες megapack για εγκαταστάσεις ηλεκτρικών δικτύων για αποθήκευση ενέργειας. Κάτι πολύ σημαντικό για τα ηλεκτρικα δίκτυα, ώστε μαζί με τα υδροηλεκτρικα έργα κλειστού κυκλώματος pump hydro, και με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις μεταξυ των διαφορων δικτύων με τα νέα καλώδια υπερυψηλης τάσης συνεχούς ρεύματος HVDC, να μπορούν τα ηλεκτρικά δίκτυα να βασίζονται όλο και περισσότερο στα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες, ώστε στο τέλος να φτάσουν το 100% και να απαλλαγούμε από την ανάγκη να εισάγουμε και να καίμε Μεθάνιο ("Φυσικό" Αεριο). 1
Jiakometi Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μπορεί το παρακάτω να φαίνεται λίγο off topic αλλά δεν είναι. Εκτος του ότι η Tesla αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη στην εξάπλωση των EV, παραμένει ο προτιμητέος προμηθευτής - donor, εξαρτημάτων (μπαταρίες - μοτέρ, ηλεκτρονικά) για την αναβίωση κλασικών αυτοκινήτων, τόσο στο Η.Β. όσο και τις Η.Π.Α. Η συγκεκριμένη αγορά, μου είναι πολύ αγαπητή μια και είμαι - ήμουν (πολύ περισσότερο στο παρελθόν) λάτρης αλλά και καθημερινός χρήστης (αυτό νομίζω είναι σημαντικότερο) κλασικών αυτοκινήτων. Εδω μια παρουσίαση για την μετατροπή μια κλασικής Porsche 911 σε ηλεκτροκίνητη. Η απαράμιλλη σχεδίαση και αισθητική περασμένων ετών με ότι καλύτερο από την τεχνολογία του σήμερα. Οκ για το χρώμα δεν τρελαίνομαι αλλά τα υπόλοιπα ……. Επεξ/σία 24 Μαϊου από Jiakometi 2
kostasgr78 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Είδα στο δρόμο ένα νέο Model 3 σε κόκκινο. Πολύ δυνατό σχέδιο. Μέσα δεν έχει τύχει να μπω. 3
SV1EOD Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 11/4/2024 στις 2:29 ΜΜ, gbras είπε Ομως στην Ευρωπη δεν μπορει να κυκλοφορησει. Ποιος ξερει που παει. https://www.topgeargreece.gr/electric/1006212/o-albertos-tou-monako-pire-to-proto-tesla-cybertruck-stin-europi-eikones/ 1
gbras Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 2 hours ago, SV1EOD said: https://www.topgeargreece.gr/electric/1006212/o-albertos-tou-monako-pire-to-proto-tesla-cybertruck-stin-europi-eikones/ Αν ειναι στο χερι σου να επιτρεψεις την κυκλοφορια του τοτε ειναι πιο ευκολα τα πραγματα. 2
kostasgr78 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Γνωρίζουμε τυχόν ποιά είναι η εξέλιξη του ανοίγματος κάθετης μονάδας Tesla στη Θεσσαλονίκη (έκθεση και Service), που υπήρχε η εικασία ότι θα είχε ανοίξει μέχρι το Δεκέμβριο του 2023;
kostasgr78 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Το ότι η Tesla στην Ελλάδα έχει πρόβλημα με το presales κομμάτι το ξέραμε. Χτες, αυτό αποδείχτηκε με μια παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με το γεγονός ότι η ίδια η Tesla απέστειλε τη διαφήμιση για το πρόγραμμα των δωρεάν χιλιομέτρων φόρτισης, σε 500 περίπου αποδέκτες μέσω e-mail, με ορατά τα e-mails των αποδεκτών. 1 1
teodor_ch Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 27 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Το ότι η Tesla στην Ελλάδα έχει πρόβλημα με το presales κομμάτι το ξέραμε. Χτες, αυτό αποδείχτηκε με μια παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με το γεγονός ότι η ίδια η Tesla απέστειλε τη διαφήμιση για το πρόγραμμα των δωρεάν χιλιομέτρων φόρτισης, σε 500 περίπου αποδέκτες μέσω e-mail, με ορατά τα e-mails των αποδεκτών. τους έστειλα άμεσα να με σβήσουν απο τις λίστες τους και το εμαιλ φουλ παράνομο ούτε είχα δηλώσει ότι θέλω να μου στέλνουν διαφημιστικά ούτε υπάρχει λινκ για σβήσιμο απο τη λίστα είχα καλέσει να ρωτήσω κάτι και μου ζήτησαν το εμαιλ μου προφανώς για να το προσθέσουν στις λίστες τους χωρίς τη συγκατάθεση μου 1
Jiakometi Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Η συνεισφορά του Cybertruck στους δείκτες της Tesla, αν και σχετικά μικρή παραμένει ενδιαφέρουσα. Αν και δεν διατίθεται σε πολλές αγορές, (βλέπε ΕΕ), μάλλον εκεί που πωλείται, ο αντίκτυπος είναι θετικός. Σαφώς κανείς (φαντάζομαι ούτε ο E. Musk ο ίδιος) πιστεύει ότι θα αποτελέσει mainstream προϊόν, αλλά θα συνεισφέρει ώστε να διατηρηθεί το γενικότερο momentum της Tesla. Όπως και το Model S.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα