cthulhucarbide Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, sattack είπε Αυτό είναι και με Sentry Mode μέσα? Κι αν ναι, συνεχώς? Το βγάζεις καθόλου off? Εγώ έχω παρατηρήσει ότι το Sentry Mode (που το έχω παντού και πάντα ON), μου καταναλώνει πάρα πολύ ρεύμα. Μπορεί και 10KWh τη μέρα, όταν το έχω παρκαρισμένο. Οπότε έχει μια τεράστια διαφορά η κατανάλωση που κάνω για τα χλμ, με το συνολικό ηλ. ρεύμα που έχει χρειαστεί για να φορτισει. 10 kWh την ημέρα?? Σαν να λέμε συσκευή των 2 κιλοβάτ που δουλεύει επί 5 ώρες. Τι σύστημα είναι αυτό και απαιτεί τέτοια τεράστια κατανάλωση λες και είναι θερμαντικό σώμα για το σπίτι?
sattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε 10 kWh την ημέρα?? Σαν να λέμε συσκευή των 2 κιλοβάτ που δουλεύει επί 5 ώρες. Τι σύστημα είναι αυτό και απαιτεί τέτοια τεράστια κατανάλωση λες και είναι θερμαντικό σώμα για το σπίτι? Δουλεύουν οι κάμερες γύρω γύρω συνεχώς, και αν τυχόν κάποιος πλησιάσει στο αμαξι, σώζουν ενα βιντεακι στο USB στικ, από 1 λεπτό πριν μέχρι 1 λεπτό μετά (πάνω κάτω) από την ύποπτη στιγμή. Όπως ας πούμε εδώ με τον παππού που μου ακούμπησε την πόρτα. Ευτυχώς δεν βρήκα γρατζουνιά. received_1527462304682103.mp4 Χμμ, λάθος μου, περίπου 8-9-10% της μπαταρίας κάθε 24h. Oποτε αν η μπαταρία ειναι 75KWh, τότε είναι 6-7KWh το 24ωρο Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από sattack 2
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δηλαδή οι κάμερες γράφουν 24/7 και μετά απλά κρατάνε το χρήσιμο κλιπ. Δεν θα ήταν πιο έξυπνο και λιγότερο ενεργοβόρο να ενεργοποιούνται μέσω αισθητήρα για να μην δουλεύουν συνέχεια? Σε κάθε περίπτωση 10 κιλοβατώρες την ημέρες μου φαίνεται τεράστιο νούμερο και λόγω φθοράς μπαταριών/μείωση αυτονομίας/κόστους ρεύματος αλλά και σε σχέση με τα συστήματα που είναι εν λειτουργία. Για μερικές κάμερες και καταγραφικό θα περίμενα κάτι πολύ μικρότερο σε κατανάλωση εκτός αν υπάρχει άλλο ζήτημα στο αμάξι που δεν έχεις αντιληφθεί. Ελπίζω δηλαδή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τεσλα τα έχει θαλασσώσει τόσο σε αυτό το κομμάτι
sattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Oταν αισθητήρας θα δώσει σημα να ξεκινήσει η καταγραφή, ειναι πολυ αργά πλέον. Σημασία είναι να έχεις βίντεο που να ξεκινάει από λίγο πριν απο το επίμαχο σημείο, ώστε να φανεί τι έγινε. Έκανα λάθος και το ανέφερα, 8-10% ελαττωση του ποσοστου της μπαταρίας ανά 24ωρο, οπότε 5-7KWh πολύ χοντρικά. Σε κάθε περιπτωση, αυτο ειναι και ο καθένας αποφασίζει αν και ποτε θα το ενεργοποιησει ή όχι. Από τους άλλους που δεν έχουν τίποτα τέτοιο, σαφώς καλυτερα. 3
alexiosdimitriadis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Επίσης είναι αρκετά πιο ενεργοβόρες οι GPU που κάνουν την επεξεργασία της εικόνας με Deep Learning. Είναι το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιείται στην αυτόνομη οδήγηση. Είναι διαφορετικό από αυτά που βλέπουμε στα κοινά καταγραφικά με τις κάμερες που έχουμε στα σπίτια. Πολύ μικρότερη επεξεργαστική ισχύ στα κοινά καταγραφικά που τα περισσότερα δεν έχουν καν GPUs. 2
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, cthulhucarbide said: 10 kWh την ημέρα?? Σαν να λέμε συσκευή των 2 κιλοβάτ που δουλεύει επί 5 ώρες. Τι σύστημα είναι αυτό και απαιτεί τέτοια τεράστια κατανάλωση λες και είναι θερμαντικό σώμα για το σπίτι? Βασικά δεν είναι 10, είναι έως 7,2 το 24ωρο, 250-300w είναι η κατανάλωση. Η αντίστοιχη συσκευή των 2 KW στο ίδιο διάστημα θα είχε καταναλώσει 48KWh.
sattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Βασικά δεν είναι 10, είναι έως 7,2 το 24ωρο, 250-300w είναι η κατανάλωση. Η αντίστοιχη συσκευή των 2 KW στο ίδιο διάστημα θα είχε καταναλώσει 48KWh. εγω εκανα αρχικα το λαθος που εγραψα KWh ενω ειχα στο μυαλο μου το νουμερο απο το % της μπαταριας. Μετα που το διορθωσα, ταιριαζει το νουμερο με αυτο που λες και εσυ εδω. 2 ώρες πριν, sattack είπε Χμμ, λάθος μου, περίπου 8-9-10% της μπαταρίας κάθε 24h. Oποτε αν η μπαταρία ειναι 75KWh, τότε είναι 6-7KWh το 24ωρο
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 11 minutes ago, sattack said: εγω εκανα αρχικα το λαθος που εγραψα KWh ενω ειχα στο μυαλο μου το νουμερο απο το % της μπαταριας. Μετα που το διορθωσα, ταιριαζει το νουμερο με αυτο που λες και εσυ εδω. No big deal, ούτως ή άλλως δεν ήσουν συγκεκριμένος, είχες γράψει "Mπορεί και 10KWh".
Vagosman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάντως επειδη το sentry είναι χρήσιμο δεν το αμφισβητεί κανεις, θα επρεπε οντως να υπηρχαν αισθητηρες κινησης να κανουν τριγκερ τις καμερες ή και να μπει μια 2η πλακέτα να υποστηρίξει αυτο το υποσύστημα αποκλειστικά. Δεν γίνεται απο τη μια ο Melon (το ειδα κ το έκλεψα χχαχα) να προτάσει τα στήθια για τη διάσωση του περιβάλλοντος ενω γίνεται τόσο τεράστια κατασπατάληση ενέργειας. πχ η μέση κατανάλωση στα ελληνικά σπίτια χωρις θερμανση/κλιμα, κυμαίνεται περι τις 10-15kWh την ημέρα. Δεν γίνεται λοιπον ενα τεσλα να ειναι μισό σπίτι. Το έλεγα κ σε συνάδελφο με Μ3 κ έλεγε, έλα μωρέ. Έλα μωρέ = 7*0,35cents = 2.5 ζεστά την ημέρα ή πάνω κάτω 50 ηλεκτρικά χιλιόμετρα. Αν τα βάλεις αυτά σε ετήσια βάση και αν πολλαπλασιάσεις επι τον παγκόσμιο στόλο; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2023 από Vagosman
alexiosdimitriadis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, Vagosman said: Πάντως επειδη το sentry είναι χρήσιμο δεν το αμφισβητεί κανεις, θα επρεπε οντως να υπηρχαν αισθητηρες κινησης να κανουν τριγκερ τις καμερες ή και να μπει μια 2η πλακέτα να υποστηρίξει αυτο το υποσύστημα αποκλειστικά. Δεν γίνεται απο τη μια ο Melon (το ειδα κ το έκλεψα χχαχα) να προτάσει τα στήθια για τη διάσωση του περιβάλλοντος ενω γίνεται τόσο τεράστια κατασπατάληση ενέργειας. πχ η μέση κατανάλωση στα ελληνικά σπίτια χωρις θερμανση/κλιμα, κυμαίνεται περι τις 10-15kWh την ημέρα. Δεν γίνεται λοιπον ενα τεσλα να ειναι μισό σπίτι. Το έλεγα κ σε συνάδελφο με Μ3 κ έλεγε, έλα μωρέ. Έλα μωρέ = 7*0,35cents = 2.5 ζεστά την ημέρα ή πάνω κάτω 50 ηλεκτρικά χιλιόμετρα. Αν τα βάλεις αυτά σε ετήσια βάση και αν πολλαπλασιάσεις επι τον παγκόσμιο στόλο; Στείλε βιογραφικό για να τους σχεδιάσεις την πλακέτα με το σύστημα που προτείνεις. Μπορεί κάτι να τους ξέφυγε στον σχεδιασμό. Εδώ —> https://www.tesla.com/careers/search/job/hardware-design-engineer-sensors-209568
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Στις 24/11/2023 στις 8:00 ΜΜ, sattack είπε Έκανα λάθος και το ανέφερα, 8-10% ελαττωση του ποσοστου της μπαταρίας ανά 24ωρο Αυτό σημαίνει ότι με γεμάτο αμάξι αν δεν το κινήσεις για 10-11 μέρες θα αδειάσει εντελώς. Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που του φαίνεται εξαιρετικά ακραίο το παραπάνω
alexiosdimitriadis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 53 minutes ago, cthulhucarbide said: Αυτό σημαίνει ότι με γεμάτο αμάξι αν δεν το κινήσεις για 10-11 μέρες θα αδειάσει εντελώς. Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που του φαίνεται εξαιρετικά ακραίο το παραπάνω Δεν είναι εξαιρετικά ακραίο. Εδώ παράδειγμα για απλό υπολογιστή σπιτιού που κάνει κάτι (ας πούμε) παρόμοιο: 1
sattack Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Αυτό σημαίνει ότι με γεμάτο αμάξι αν δεν το κινήσεις για 10-11 μέρες θα αδειάσει εντελώς. Ποιος ο λόγος να αφήσεις το σμαξι ακίνητο για 10 μέρες χωρίς μπριζα και με Sentry? Στο σπίτι μου όταν πάω διακοπές, το αφήνω με sentry γιατί είναι μια έξτρα κάμερα ασφαλείας, αλλά το έχω στην πρίζα. Αλλού, δεν μένει 10 μέρες. Κι αν υποτεθεί ότι πρέπει να μείνει, πχ σε αεροδρόμιο, αναγκαστικά θα βγάλεις off το Sentry.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, alexiosdimitriadis είπε Δεν είναι εξαιρετικά ακραίο. Εδώ παράδειγμα για απλό υπολογιστή σπιτιού που κάνει κάτι (ας πούμε) παρόμοιο: Δεν υπάρχει καν λόγος να γίνεται αυτή η σύγκριση. Το θέμα είναι ότι έχουμε ένα αμάξι που το σύστημα ασφαλείας του ρουφάει ένα ολόκληρο τεπόζιτο σε 10 μέρες, και αυτό είναι απίστευτο, με την κακή έννοια. 5 λεπτά πριν, sattack είπε Ποιος ο λόγος να αφήσεις το σμαξι ακίνητο για 10 μέρες χωρίς μπριζα και με Sentry? Στο σπίτι μου όταν πάω διακοπές, το αφήνω με sentry γιατί είναι μια έξτρα κάμερα ασφαλείας, αλλά το έχω στην πρίζα. Αλλού, δεν μένει 10 μέρες. Κι αν υποτεθεί ότι πρέπει να μείνει, πχ σε αεροδρόμιο, αναγκαστικά θα βγάλεις off το Sentry. Έτσι όπως το βλέπω αυτό το σύστημα είναι χρήσιμο όταν είσαι εκτός σπιτιού και έχεις παρκάρει το αμάξι σε περίεργα σημεία και το ενεργοποιείς για κάποιες ώρες. Άμα χρειάζεται να το έχεις on όλη την ώρα δεν συμφέρει καθόλου
sattack Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε Δεν υπάρχει καν λόγος να γίνεται αυτή η σύγκριση. Το θέμα είναι ότι έχουμε ένα αμάξι που το σύστημα ασφαλείας του ρουφάει ένα ολόκληρο τεπόζιτο σε 10 μέρες, και αυτό είναι απίστευτο, με την κακή έννοια. Έχεις αλλα αυτοκίνητα που έχουν παρόμοια σύστημα ασφαλείας και καταναλώνουν λιγότερο ώστε να κάνεις τέτοια συγκριση και να πεις ότι είναι απίστευτο με την κακή έννοια? Σου εχουν εξηγήσει 100 φορές ότι το αυτοκινητο χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του, που διαθέτει 2 τσιπ επιπέδου nVidia για να κάνει τα πάντα, μεταξύ αυτών και αυτόνομη οδήγηση, οπότε φυσικά και θα το συγκρίνεις με υπολογιστή, αλλά εσύ επιμένεις να λες τα δικά σου. 5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Έτσι όπως το βλέπω αυτό το σύστημα είναι χρήσιμο όταν είσαι εκτός σπιτιού και έχεις παρκάρει το αμάξι σε περίεργα σημεία και το ενεργοποιείς για κάποιες ώρες. Άμα χρειάζεται να το έχεις on όλη την ώρα δεν συμφέρει καθόλου Φυσικά αυτή είναι η μεγαλύτερη χρησιμότητα του. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα