Προς το περιεχόμενο

Το thread της Tesla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 16/09/2023 at 16:56, getty said:

Διαβάζοντας τα σχόλια αρχίζω να ξεχνώ ότι το βασικό σε ένα αμαξι είναι ο κινητήρας και το στήσιμο του στο δρόμο (+συστήματα ασφαλείας) αλλά πλέον μιλάμε για smartwatch  εν είδει smartcar …

καλα τα λες απο την αλλη αυτα ειναι δεδομένα στα τεσλα γιαυτο δεν συζητιούνται θεωρώ 

τωρα εχει ξεκινήσει άλλη μόδα

Γκρινιάζουν γτ δε μπορούν να βγάλουν Off το stability control όπου σε μαζεύουν τα ηλεκτρονικά

4 hours ago, plasTOST said:

Πιστεύεται ότι ένα Tesla είτε Μ3 ή MY θα μπορεί να σταθεί/ κρατήσει στην ελληνική νοοτροπία "αμάξι για μια ζωή" ή αγοράζει τώρα για να το κρατήσεις;

δε βλεπω το λογο να μη κρατήσει εκτός αν τα φτύσουν οι μπαταριες που δε ξέρουμε στο πρακτικο επίπεδο αν δε περασουν τα χρονια κ εχουμε πραγματικά στατιστικά 

οι ηλεκτροκινητήρες αν δε κάνω λαθος είναι για 1μ km 

τωρα πλακετες ηλεκτρονικά ποιος ξέρει αλλα αυτό ισχυει σε ολα

• Like 1
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 hours ago, plasTOST said:

Πιστεύεται ότι ένα Tesla είτε Μ3 ή MY θα μπορεί να σταθεί/ κρατήσει στην ελληνική νοοτροπία "αμάξι για μια ζωή" ή αγοράζει τώρα για να το κρατήσεις;

Βασικά το "αμάξι για μια ζωή" δεν είναι ελληνική νοοτροπία (μάλλον δεν είναι καν νοοτροπία). Ο Έλληνας σε σχέση με τον Γερμανό πχ κρατάει περισσότερο το αμάξι του όχι λόγω νοοτροπίας, αλλά επειδή τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να το αλλάζει συχνότερα.

Όσο για αυτό που ρωτάς τα tesla ήδη κυκλοφορούν μια δεκαετία και σε αυτό το διάστημα έχουν αποδείξει ότι αντέχουν στη χρήση, για το αν αντέχουν στο χρόνο μόνο η ιστορία θα το δείξει.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας παιδια, μπηκα στο site ths tesla να δω τροπους πληρωμης.

εκεινο το tesla balloon τι ρολο βαραει, διοτι οι δοσεις βγαινουν λιγοτερο απτα μετρητα!!!

το αλλο δανειο βγαινει σωστα!

ευχαριστω

Επεξ/σία από pcos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Balloon λενε ένα τρόπο πληρωμής αυτοκινήτων που πληρώνεις μικρότερη μηνιαία δόση αλλά στο τέλος έχεις να πληρώσεις ένα μεγάλο ποσό για να εξοφλήσεις. 

Πότε μου δεν το κατάλαβα αυτό. Να πληρώσεις στην αρχή ένα μεγάλο ποσό για να εχεις μικρότερες ή άτοκες δόσεις, αυτό είναι λογικό και το έχω κάνει σε μικρο ή μεγαλο βαθμο, διότι έχεις τα λεφτά εκείνη τη στιγμή, τα δινεις και πληρώνεις μετά μικρότερη δόση.

Να αφήνεις για το τέλος ένα μεγάλο ποσό και όταν φτάσει η ώρα θα έχεις τότε να το πληρώσεις? Για απατεώνες και ανόητους το κόβω...

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sattack είπε

Balloon λενε ένα τρόπο πληρωμής αυτοκινήτων που πληρώνεις μικρότερη μηνιαία δόση αλλά στο τέλος έχεις να πληρώσεις ένα μεγάλο ποσό για να εξοφλήσεις. 

Πότε μου δεν το κατάλαβα αυτό. Να πληρώσεις στην αρχή ένα μεγάλο ποσό για να εχεις μικρότερες ή άτοκες δόσεις, αυτό είναι λογικό και το είχα κάνει καποτε. Να αφήνεις για το τέλος ένα μεγάλο ποσό και όταν φτάσει η ώρα θα έχεις να το πληρώσεις? Για απατεώνες και ανόητους το κόβω...

Το leasing δουλεύει έτσι και απευθύνεται πιο πολύ σε εταιρείες. Οπότε μάλλον leasing είναι και για κάποιους μαρκετινίστιτους λόγους θα το έχουν ονομάσει ballon. Καμία σχέση με απατεωνιά. Κάποιους τους βολεύει και συμφέρει, ειδικά τις εταιρείες, τους ιδιώτες συνήθως ούτε βολεύει ούτε συμφέρει. Στην εποχή μας κανένας δεν είναι χαζός(τουλάχιστον κατ αυτόν τον τρόπο). Και θα ήταν μεγάλοι ξεφτύλες αν πήγαιναν να κοροϊδέψουν κάποιους με τόσο χαζό τρόπο. Άσε που θα τους είχαν κάνει βούκινο. 

Καλύτερα να ενημερώνεσαι πριν βγάζεις συμπεράσματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, SV1EOD είπε

Το leasing δουλεύει έτσι και απευθύνεται πιο πολύ σε εταιρείες. Οπότε μάλλον leasing είναι και για κάποιους μαρκετινίστιτους λόγους θα το έχουν ονομάσει ballon. Καμία σχέση με απατεωνιά. Κάποιους τους βολεύει και συμφέρει, ειδικά τις εταιρείες, τους ιδιώτες συνήθως ούτε βολεύει ούτε συμφέρει. Στην εποχή μας κανένας δεν είναι χαζός(τουλάχιστον κατ αυτόν τον τρόπο). Και θα ήταν μεγάλοι ξεφτύλες αν πήγαιναν να κοροϊδέψουν κάποιους με τόσο χαζό τρόπο. Άσε που θα τους είχαν κάνει βούκινο. 

Καλύτερα να ενημερώνεσαι πριν βγάζεις συμπεράσματα.

Το leasing υπάρχει, και ναι δουλευει ετσι και ναι είναι για επαγγελματιες/εταιρείες, διότι η μηνιαία δόση πάει στα επαγγελματικά έξοδα και πολλούς τους συμφέρει στο τέλος να μην το αγοράσουν πληρώνοντας την υπολειπομενη αξία, αλλά να το επιστρέψουν στην εταιρεια leasing που εχει συνεχως την κυριοτητα του οχηματος, και να ξεκινήσουν ένα νέο leasing με ένα νέο αυτοκίνητο. 

Υπάρχει και για τους ιδιώτες επίσης ακριβώς το ιδιο leasing, αλλά προφανώς δεν συμφέρει σαν συνολικο ποσό πληρωμης, παρά μόνο κάποιους λίγους που δεν τους νοιάζει το συνολικό κοστος κτησης, αλλά τους αρέσει να έχουν κάθε 3 χρόνια νέο καινουργιο αυτοκινητο, χωρίς να ασχοληθούν με συντήρηση και μεταπώληση.

Το balloon κάνει ένα παρόμοιο πράγμα με την πληρωμή, αλλά και το αυτοκίνητο είναι δικό σου και πρέπει εσύ να το συντηρείς, και στο τέλος δεν είναι option να αρνηθείς την τελευταία μεγάλη δόση-μπαλονι και να το επιστρέψεις, πρέπει ή να το πουλήσεις ή να κάνεις νέο δανειακο διακανονισμό. 

Στην εποχή μας κανένας δεν είναι χαζός? Μάλλον δεν έχεις ιδέα ποσοι αγοράζουν με πιστωτικές κάρτες πάνω από τις δυνατότητες τους και πληρώνουν το ελάχιστο μηνιαίο ποσό πληρωμής και μαζεύονται μετά απο την τραπεζα άπειροι τόκοι πάνω στο υπόλοιπο τους στην κάρτα και καταλήγουν να χρωστάνε τα πολλαπλάσια από αυτά που αγόρασαν.

Εγώ νόμιζα ότι "ναυαγια" λένε τους αποτυχημενους, και μετά ένας τραπεζικός μου είπε ότι αυτοί "ναυαγια" λένε όσους εξοφλουν κάθε μήνα την κάρτα τους και δεν αφήνουν υπόλοιπα για να κερδίσει η τράπεζα πανωτόκια! Δηλαδή, οι τράπεζες το έχουν δεδομένο ότι θα είμαστε ανόητοι και μας λένε και "ναυαγια" από πάνω οταν δεν είμαστε θυματα! 

Εγώ το balloon το βλέπω ως παρόμοιο τρόπο να δελεάσουν ανόητους που ουτε λεφτά έχουν για να δώσουν μεγάλη προκαταβολή και μικρή δόση, ούτε λεφτά έχουν για μεγάλη μηνιαία δόση, και λένε έλα μωρέ, ας δίνω τώρα λίγα κάθε μήνα και στο τελος βλέπουμε. Το ιδιο με αυτούς που αγοράζουν με πιστωτική χωρίς να έχουν να πληρώσουν στο τελος του μηνα το σύνολο του λογαριασμού.

Αυτά είναι τα δικά μου συμπεράσματα, αλλά αν εσύ ξέρεις καλύτερα, ενημέρωσε μας. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τωρα το καταλαβα!

ομως γιατι δεν το αναφερουν πουθενα?

επισης αν το παρω με δανειο τι γινεται με τα τεκμηρια στο Ε1?

μετρανε για ολη την αξια απτον πρωτο χρονο ή μονο για την προκαταβολη και μετα οι δοσεις καθε χρονο?

Επεξ/σία από pcos
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pcos είπε

τωρα το καταλαβα!

ομως γιατι δεν το αναφερουν πουθενα?

Γιατί όλοι θέλουν να πετύχουν μια παραπάνω πώληση, δελεαζοντας κάποιον που στα αλήθεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγορασει κατι. 

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, pcos said:

επισης αν το παρω με δανειο τι γινεται με τα τεκμηρια στο Ε1?

μετρανε για ολη την αξια απτον πρωτο χρονο ή μονο για την προκαταβολη και μετα οι δοσεις καθε χρονο?

Τα οχήματα μηδενικών ρύπων εξαιρούνται από τη δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δλδ δεν έχουν τεκμήριο αγοράς.

Το παραπάνω ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2020, τώρα αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα δεν το γνωρίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλος που αγόρασε τωρα Υ με balloon μου είπε ότι οι τόκοι έβγαιναν λιγότεροι σε σχέση με το full δάνειο.

Καλύτερα αν σε ενδιαφέρει να πας από κει να το συζητήσεις.

Σε καθε περίπτωση αν η τελική δόση δεν μπορεί να καλυφθεί μπορεί να επανα χρηματοδοτηθει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε θελω να τρεχω πουθενα! να τα κανω ολα απτο ιντερνετ και να μου το φερουν στην πορτα!

αλλιως παω και παιρνω ενα πιο φτηνο 

με εχει κακομαθει το σκρουτζ :P

Επεξ/σία από pcos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

Αυτά είναι τα δικά μου συμπεράσματα, αλλά αν εσύ ξέρεις καλύτερα, ενημέρωσε μας. 

Τα ξέρεις πολύ καλά, και όχι δεν τα ξέρω καλύτερα.

Υπέθεσα ότι το balloon είναι leasing ή παρόμοιο με leasing. Λάθος μου.

1 ώρα πριν, sattack είπε

Στην εποχή μας κανένας δεν είναι χαζός? Μάλλον δεν έχεις ιδέα ποσοι αγοράζουν με πιστωτικές κάρτες πάνω από τις δυνατότητες τους και πληρώνουν το ελάχιστο μηνιαίο ποσό πληρωμής και μαζεύονται μετά απο την τραπεζα άπειροι τόκοι πάνω στο υπόλοιπο τους στην κάρτα και καταλήγουν να χρωστάνε τα πολλαπλάσια από αυτά που αγόρασαν.

Και σε αυτό έχεις δίκιο. Δεν έχω πιει ακόμα καφέ και έκρινα βιαστικά και εξ ιδίων, φίλων και γνωστών(αν και τώρα που το σκέφτομαι έχω έναν κουμπάρο που κινιόταν έτσι). Ή έκρινα εκ του επαγγέλματος που κάνω προσφορές και τις περνάνε από 15 κόσκινα είτε μιλάμε για purchasing departments σχετικά μεγάλων εταιρειών είτε για επιχειρήσεις 2-3 ατόμων. Και που αν έχω κάνει λάθος δεν υπάρχει περίπτωση να την πατήσουν. Αν είμαι ακριβός θα με προσπεράσουν, αν είμαι φθηνός θα μου δώσουν την δουλειά και μάλλον θα την πατήσω. Ή τέλος πάντων την πατάω 10 φορές εγώ και 1 αυτοί.

1 ώρα πριν, sattack είπε

Εγώ νόμιζα ότι "ναυαγια" λένε τους αποτυχημενους, και μετά ένας τραπεζικός μου είπε ότι αυτοί "ναυαγια" λένε όσους εξοφλουν κάθε μήνα την κάρτα τους και δεν αφήνουν υπόλοιπα για να κερδίσει η τράπεζα πανωτόκια! Δηλαδή, οι τράπεζες το έχουν δεδομένο ότι θα είμαστε ανόητοι και μας λένε και "ναυαγια" από πάνω οταν δεν είμαστε θυματα! 

Είχα δει πριν αρκετά χρόνια ένα ντοκιμαντέρ για τις πιστωτικές κάρτες και την κατάχρηση τους. Αν θυμάμαι καλά ήταν λίγο μετά την αρχή της κρίσης του 2009. Είχε συνέντευξη τον τραπεζικό(αν θυμάμαι καλά της Alpha Bank)  που πήγε στην Αμερική στα κεντρικά της VISA για να κατανοήσει πως δουλεύουν οι πιστωτικές κάρτες και να το φέρει σαν προϊόν στην Ελλάδα. Δυσκολεύτηκε πολύ να δώσει στους ανωτέρους να καταλάβουν πως δουλεύει το έργο και να τους πείσει αλλά δικαιώθηκε επαγγελματικά. Μάλλον συνταξιούχος όταν του πήραν την συνέντευξη ήταν πολύ ενθουσιασμένος για την δουλειά του και μάλλον δικαίως από την τραπεζική σκοπιά αλλά και επειδή πιστεύω ότι στην αρχή αφενός γινόταν λελογισμένη χρήση αυτών των "εργαλείων" και αφετέρου "λεφτά υπήρχαν" οπότε δεν υπήρχει πρόβλημα. Οι δημοσιογράφοι τον παρουσίασαν όμως πιο πολύ στα πλαίσια της ιστορικής αναδρομής και μετά έβγαλαν στην φόρα όλα τα άπλυτα των τραπεζών και των πρακτικών τους. Κάποια στιγμή στο ντοκιμαντέρ ανέφερε και αυτό που είπες για τα στελέχη των πιστωτικών καρτών που λένε ναυάγια αυτούς που πληρώνουν στην ώρα τους και δεν μπορούν να τους χρεώσουν τόκους. Δεν θυμάμαι την λέξη στα αγγλικά, deadbeater ή κάτι τέτοιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...