Προς το περιεχόμενο

Το thread της Tesla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, kostasgr78 said:

Ήμουν για ΣΚ Θεσσαλονίκη και το test-drive (Model Y) είναι διαθέσιμο Δευτέρα-Παρασκευή. Σε επόμενη ευκαιρία.

ασχετος αν παρεις αλλο αμαξι τεστ ντριβε να το προγραμματισεις να εχεις ολοκληρωμένη εικόνα 

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sndev είπε

ασχετος αν παρεις αλλο αμαξι τεστ ντριβε να το προγραμματισεις να εχεις ολοκληρωμένη εικόνα 

Αν δεν είχα τα ερωτήματα για το service που αναλύσαμε (χωρίς υποστήριξη εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης), αποκλειστικά καταλήγω εκεί βάσει αυτών που διαβάζω στον ανταγωνισμό της ηλεκτροκίνησης. Δεν θα ήθελα να πάρω κάτι άλλο στην παρούσα φάση, όταν η Tesla είναι τόσο μπροστά στον ανταγωνισμό. Σίγουρα θα το οδηγήσω στην πρώτη ευκαιρία.

Τα ερωτήματα, περισσότερο θα με οδηγήσουν στο να μην αγοράσω ηλεκτρικό, παρά να αγοράσω κάποιο άλλο ηλεκτρικό.

Δημοσ.
8 hours ago, gbras said:

Αυτο γραφω οτι και η εξαγωγη εχει ενα οριο που εχει ξεπεραστει.. Με ενα εξυπνο δικτυο οπως στην Ολλανδια για παραδειγμα εχεις καλυτερη διαχειριση ενεργειας. Σε τετοιες περιπτωσεις καλο ειναι να βαζουν οι ιδιοκτητες τα αυτοκινητα για φορτιση.

Χωρις ειρωνεία, ποια ειναι η έξυπνη υλοποίηση στην Ολλανδία; 

Γιατι ξερω οτι εχουν πρόβλημα στην χωρητικότητα του δικτύου και δεν προβλέπεται να λύνεται γρήγορα, βάζοντας στην εξίσωση και την ελειψη προσωπικου. 

Τα φωτοβολταϊκά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η μετάβαση απο φυσικό αεριο σε ρευμα για τα σπίτια και τωρα και τα κλιματιστικα (που βαζουν παρα πολλοι μιας και σήμερα ειχαμε 32 βαθμούς..)  γονατιζουν το δίκτυο. Οι λίστες αναμονης μεγαλωνουν

Αν σε μια χωρα σαν την Ολλανδία, οργανωμένη, ωπου μεγαλο ποσοστό των κατοίκων εχει την οικονομική ανεση να παρει Tesla, χωρα πυκνοκατοικημενη ωπου η επένδυση θα βγάλει τα λεφτα της (αύξηση της χωρητικότητας δικτυου) , με τα πυρηνικά της εργοστάσια (θα χτίσουν και αλλα), με το όριο ταχύτητας στα 100 χαω την μιση μερα(για τους ρύπους αλλα δίνει και αυτονομία στα ηλεκτρικά σαν side effect) υπάρχει πρόβλημα αν αυριο πάρει πολύς κόσμος ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εμεις συζηταμε για υλοποίησεις δικτυου στα Βαλκανια; 

Δημοσ.
1 hour ago, dbrillis said:

Χωρις ειρωνεία, ποια ειναι η έξυπνη υλοποίηση στην Ολλανδία; 

Αναλογα με την παραγωγη καποιες ωρες τις ημερας μπορει η χρεωση να ειναι μηδενικη η και αρνητικη. Αυτο φυσικα χρειαζεται και τα αναλογα ρολογια στα σπιτια σαν αυτα που σχεδιαζουν εδω να βαλουν τα τελευταια 20 χρονια .

Δημοσ.
18 minutes ago, gbras said:

Αναλογα με την παραγωγη καποιες ωρες τις ημερας μπορει η χρεωση να ειναι μηδενικη η και αρνητικη. Αυτο φυσικα χρειαζεται και τα αναλογα ρολογια στα σπιτια σαν αυτα που σχεδιαζουν εδω να βαλουν τα τελευταια 20 χρονια .

Πάρα πολλα σπίτια στην Ολλανδία εχουν smart ρολογια αλλα και παρα πολλα δεν εχουν. Μονο ενας μεγάλος παροχος δινει τετοια συμβόλαια και αυτος το ξεκίνησε πριν 10 μερες.  (Καποιοι μικροι παροχοι τα προσέφεραν και πιο πριν). 

Δεν λεω οτι δεν ειναι κατι καλο αυτού του τύπου συμβόλαιο, απλά δεν είναι κάτι γενικό οπως ειπώθηκε "έξυπνο δίκτυο στην Ολλανδία". Επίσης δεν μπορει να ειναι παράδειγμα γιατί ειναι μια πολυ μικρη, πολυ πυκνοκατοικημενη χώρα, με τα καλα και τα κακα που φερνει αυτο. 

Αν οποίος θελει αυτή τη στιγμή να αγοράσει αμαξι στην Ολλανδία, παρει αυριο ηλεκτρικό, τελος, θα λυγίσει το σύμπαν. Ωραιο το χόμπι για το 5% που εχουν τώρα ενα ηλεκτρικό αμαξι αλλα μη βιωσιμο μοντέλο αν παρουν ολοι. Βέβαια πως να πάρουν ολοι οταν στη γειτονιά μου, κέντρο Rotterdam, για καθε ενα Tesla εχει και δεκα εσωτερικής καυσης μοντέλα του 2000, συν πλην δυο χρόνια. 

Δημοσ.

Καλησπερα στο team,

Θα ηθελα να ρωτησω καποιον που εχει καποια εμπειρια με test drive στη Θεσσαλονικη, σχετικα με τη διαδικασια.

Τι χαρτια χρειαζονται (αν χρειαζονται)? Προυποθεσεις κλπ. Επισης πως ειναι η διαδικασια? Δεν εχω τη παραμικρη ιδεα απο test drive. Ειμαστε σε σκεψεις για αγορα νεου οχηματος και για το δικο μας use case συμφερει με διαφορα ενα model 3 (περιπου 5 χρονια για να γινει πληρης αποσβεση μονο απο βενζινες και τελη σε συγκριση με το υφισταμενο οχημα). Μπορω να το βγαλω εκτος πολης? Ποσο καιρο το εχω στη διαθεση μου? Πιο πολυ να το δουν τα ατομα της οικγενειας θελω για να τους φυγουν ενδιασμοι κλπ. Γενικα ο,τι πληροφορια μπορειτε να δωσετε θα εκτιμηθει.

Ευχαριστω

Δημοσ.
8 hours ago, nn1629 said:

Καλησπερα στο team,

Θα ηθελα να ρωτησω καποιον που εχει καποια εμπειρια με test drive στη Θεσσαλονικη, σχετικα με τη διαδικασια.

Τι χαρτια χρειαζονται (αν χρειαζονται)? Προυποθεσεις κλπ. Επισης πως ειναι η διαδικασια? Δεν εχω τη παραμικρη ιδεα απο test drive. Ειμαστε σε σκεψεις για αγορα νεου οχηματος και για το δικο μας use case συμφερει με διαφορα ενα model 3 (περιπου 5 χρονια για να γινει πληρης αποσβεση μονο απο βενζινες και τελη σε συγκριση με το υφισταμενο οχημα). Μπορω να το βγαλω εκτος πολης? Ποσο καιρο το εχω στη διαθεση μου? Πιο πολυ να το δουν τα ατομα της οικγενειας θελω για να τους φυγουν ενδιασμοι κλπ. Γενικα ο,τι πληροφορια μπορειτε να δωσετε θα εκτιμηθει.

Ευχαριστω

δεν είναι δύσκολο.

Μόνο ένα δίπλωμα χρειάζεται από το άτομο που θα οδηγήσει το αυτοκίνητο. Μπορείς να κλείσεις test drive από το παρακάτω link:

https://www.tesla.com/el_gr/drive?referral=spiros226425&redirect=no&selectedModel=Model3

κάποια στιγμή θα σε πάρουν τηλέφωνο για την ώρα του Test drive, θα πας στο mediterranean cosmos και θα σου δώσουν το αυτοκίνητο για 30 λεπτά περίπου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, alexiosdimitriadis είπε

δεν είναι δύσκολο.

Μόνο ένα δίπλωμα χρειάζεται από το άτομο που θα οδηγήσει το αυτοκίνητο. Μπορείς να κλείσεις test drive από το παρακάτω link:

https://www.tesla.com/el_gr/drive?referral=spiros226425&redirect=no&selectedModel=Model3

κάποια στιγμή θα σε πάρουν τηλέφωνο για την ώρα του Test drive, θα πας στο mediterranean cosmos και θα σου δώσουν το αυτοκίνητο για 30 λεπτά περίπου.

Σε ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα,

εχει καποιος χειριστηριο ps5 στο αμαξι? Ολα καλα ολα ωραια συνδεεται ασυρματα δουλευει μια χαρα αλλα με 2-3 διαφορετικα καλωδια type-c to type-c που δοκιμασα δεν φορτιζει? Ξερει κανεις κατι?Χρειαζεται συγκεκριμενο τυπο καλωδιου?

Δημοσ.
47 minutes ago, Devil9697 said:

Καλησπερα,

εχει καποιος χειριστηριο ps5 στο αμαξι? Ολα καλα ολα ωραια συνδεεται ασυρματα δουλευει μια χαρα αλλα με 2-3 διαφορετικα καλωδια type-c to type-c που δοκιμασα δεν φορτιζει? Ξερει κανεις κατι?Χρειαζεται συγκεκριμενο τυπο καλωδιου?

δε νομίζω ότι χρειάζεται ειδικό τύπο καλωδίου, αλλά πρόσεξα ότι δεν συνδέεται με τα usbc που βρίσκονται στο χώρο στη μέση. Δοκίμασε στη θύρα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Βέβαια εκεί θέλει usb a.

Δημοσ.
17 minutes ago, alexiosdimitriadis said:

δε νομίζω ότι χρειάζεται ειδικό τύπο καλωδίου, αλλά πρόσεξα ότι δεν συνδέεται με τα usbc που βρίσκονται στο χώρο στη μέση. Δοκίμασε στη θύρα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Βέβαια εκεί θέλει usb a.

Θα το δοκιμάσω, αλλα τελικα ποια ειναι χρήση των δυο usb-c ports στην μέση!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλτα στις type c πισω απο το τεμπελη που ειναι γιαντους πισω επιβάτες εγω εκει φορτιζω το λαπτοπ 

Επεξ/σία από sndev
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 hours ago, sndev said:

Βαλτα στις type c πισω απο το τεμπελη που ειναι γιαντους πισω επιβάτες εγω εκει φορτιζω το λαπτοπ 

Δοκιμασα τα παντα, διαφορετικα καλωδια, ανταπτορες κτλ κτλ. Το χειριστηριο στις usb-c (μπρος η πισω) ΔΕΝ φορτιζει! Μονο το κινητο φορτιζει. Το χειριστηριο μπορεις να το φορτισεις μονο στην usb-a στο ντουλαπακι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...