Προς το περιεχόμενο

Το thread της Tesla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Paladin-}LoA{- είπε

Στο θέμα της φόρτισης προσωπικά εμένα, αυτό που μου λέει το αυτοκίνητο,  επιβεβαιώνεται  και από τα στατιστικά του φορτιστή αλλά και του smartphone app από την εταιρεία ηλεκτρισμού που έχω σπίτι. Επίσης όντως αν θες να έχεις πλήρη εικόνα χρειάζεσαι εφαρμογές τύπου teslafi

Αυτό λίγο με μπέρδεψε. Πως το εννοείς? Αφού λες ότι οτι σου λέει το αυτοκίνητο επιβεβαιώνεται. 

Η βασική ερώτηση είναι, ότι λεει το Tesla app οτι έχει φορτίσει συνολικά, ισχύει η όχι?

Ας πούμε αυτή τη στιγμή το Tesla app στο Charging section μου δείχνει αυτά τα νούμερα σε KWh για τις τελευταίες 30 μέρες και για τους τελευταίους 12 μήνες. (Το "home" και "other" μόνο έχει μπερδέψει για καποιο περίεργο GPS λογο, όλα home ήταν, μόνο 2 τεστ σε SC έχω κανει). 

Μπορούμε να εμπιστευτούν αυτά τα νούμερα σε KWh  που λέει το Tesla app ή όχι?

Screenshot_20230613_081503_Tesla.jpg

Screenshot_20230613_081608_Tesla.jpg

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sattack είπε

Ολα οσα εχουν μπαταρια (δηλ BEV και Hydrid), μπορουν να το κανουν και απο εκει και περα ειναι θεμα software αν ο κατασκευαστης σου δινει δυνατοτητες και ποιες.

Οσα ομως ειναι σκετα ICE, πως να το κανουν? Να αναβουν τον κινητηρα?

Στην Ευρώπη που δεν επιτρέπεται να ανάψει η μηχανή απομακρυσμένα, υπάρχει μια γεννήτρια για αυτή και μόνο την δουλειά. Όπου επιτρέπεται αυτό, (ΗΠΑ, Ρωσία και άλλου) απλά με τον κινητήρα του αυτοκινήτου. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, sattack said:

Μπορούμε να εμπιστευτούν αυτά τα νούμερα σε KWh  που λέει το Tesla app ή όχι

Μπορείς αλλά να ξέρεις αυτο ειναι το νούμερο των kwh  που κράτησε η μπαταρία κ οχι αυτά που έκαψε ο παροχος κ πλήρωσες.

9 hours ago, sattack said:

δεν με καιει τοσο πολυ να βλεπω με ακριβεια καθε καταναλωση

με τις εφαρμογες αυτες βλεπεις τα παντα. οι φορτίσεις είναι ενα κομμάτι. anyway εγω πλεον το θεωρω αναποσπαστο κομματι πλέον του οχήματος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sndev είπε

Μπορείς αλλά να ξέρεις αυτο ειναι το νούμερο των kwh  που κράτησε η μπαταρία κ οχι αυτά που έκαψε ο παροχος κ πλήρωσες.

Ευχαριστώ. Άρα ο μόνος τρόπος να πούμε για το κόστος είναι μόνο από τον παροχο. Ή να πούμε χοντρικά ένα 5% πάνω από ότι λέει το Tesla app ότι φορτισε την μπαταρία και να είμαστε περίπου μέσα? 

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.
24 minutes ago, sattack said:

να πούμε χοντρικά ένα 5%

Σε εμένα παίζει από 3 έως 8% οπότε ναι μάλλον με ένα 5% είσαι περίπου σωστός 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν να επαναφέρω ενα θέμα που το είχα ξαναγράψει παλαιότερα.

Σιγά σιγά αρχίζουν οι δρόμοι να γεμίζουν με πανομοιότυπα αυτοκίνητα, 'συνήθως και λευκού χρώματος για οικονομία'.

Ναι μεν το αυτοκίνητο είναι εργαλείο και το θελεις να ειναι το οικονομικότερο δυνατό, όμως τι θα γίνει με τη διαφοροποίηση που εγγενώς ο άνθρωπος εχει την ανάγκη να έχει; Να ξεχωρίζει;

Θα παίξουν δραματικά facelift; Το απλό εσωτερικό θα καλύψει τις αισθητικές μας ανάγκες; Η θα πάμε σιγά σιγά σε ενα αποστειρωμένο μοντέλο οπως δείχνουν και πολλές φουτουριστικές δυστοπικές ταινίες (Εquilibrium);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Vagosman said:

Σιγά σιγά αρχίζουν οι δρόμοι να γεμίζουν με πανομοιότυπα αυτοκίνητα, 'συνήθως και λευκού χρώματος για οικονομία'.

Ναι μεν το αυτοκίνητο είναι εργαλείο και το θελεις να ειναι το οικονομικότερο δυνατό, όμως τι θα γίνει με τη διαφοροποίηση που εγγενώς ο άνθρωπος εχει την ανάγκη να έχει; Να ξεχωρίζει;

Θα παίξουν δραματικά facelift; Το απλό εσωτερικό θα καλύψει τις αισθητικές μας ανάγκες; Η θα πάμε σιγά σιγά σε ενα αποστειρωμένο μοντέλο οπως δείχνουν και πολλές φουτουριστικές δυστοπικές ταινίες (Εquilibrium);

yaris θα γινει κ κλαιν μαιν

το άσπρο είναι επιλογή για πολλούς οπως κ για μενα κ όχι για οικονομία, να σε σιγουρος τα 2 -3 κ εξτρα δεν είναι κριτήριο σε αυτές τις κατηγορίες. τα υπόλοιπα χρώματα προσωπικα τα θεωρώ χαλια σε αυτο το σκαρι οπως κ αρκετοί που εχω συζητήσει κατά καιρούς 

facelift δραματικο εξωτερικό ξεχνατο κατα τη γνωμη μου. θα χαλασει η αεροδυναμική που δινει την καλύτερή κατανάλωση σε τόσο βάρος. το απλο εσωτερικό για πολλούς είναι λατρεία για άλλους απέχθειά

ευτυχως δεν ειναι μονο τα τεσλα επιλογη υπάρχουν  κ αλλες εναλλακτικές εαν συμβιβαστεί κάποιος σε άλλα κομμάτια 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
1 hour ago, Vagosman said:

Πολλοι κατασκευαστες δινουν αλλα χρωματα δωρεαν, ενω το λευκο το χρεωνουν.Πολυ συχνα το γκρι. Ειδικα για την Ελλαδα το λευκο ειναι πρακτικο χρωμα και γενικα τα ανοιχτα χρωματα και οχι τα σκουρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως όταν συνηθισει ο πολύς ο κόσμος τα ηλεκτρικά και σταματησει να αγχώνεται με την εμβέλεια και να δίνει σημασία σε αυτό το νούμερο, να βγουν κάποιες εταιρείες να εκμεταλευτουν το θεμα, παρουσιάζοντας μοντέλα με άλλη σχεδίαση εξωτερικά, κι ας εχει και χειρότερη καταναλωση/εμβέλεια. 

Δεν ξέρω τι λέτε, εμένα πάντως το μπλε μου, μου αρέσει πάρα πολύ.😁

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vagosman είπε

Σωστός...να σταθούμε και στις δυνατότητες για custom πράγματα...γιατί αν δεν μπορείς να βάλεις ένα μπουρί και μια ελεύθερη εξάτμιση να έχεις καλό ήχο, ένα πιο ελεύθερο φιλτροκούτι και μια σκάστρα της προκοπής, τι να λέει. 
Αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν γίνουν mainstream κάτι θα βρουν οι κάγκουρες, να κάνουν...

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σωστός...να σταθούμε και στις δυνατότητες για custom πράγματα...γιατί αν δεν μπορείς να βάλεις ένα μπουρί και μια ελεύθερη εξάτμιση να έχεις καλό ήχο, ένα πιο ελεύθερο φιλτροκούτι και μια σκάστρα της προκοπής, τι να λέει. 
Αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν γίνουν mainstream κάτι θα βρουν οι κάγκουρες, να κάνουν...

Δεν το πήγα εκεί αλλα οκ. Κάγκουρες θα υπάρχουν και με τα ηλεκτρικά, αυτό δεν αλλάζει.

• Like 2
Δημοσ.

480K produced

Αν το επόμενο 3μηνο περάσει τις 500K κατασκευασμένα οχήματα θα έχει πιάσει σε κατασκευαστικη δυνατότητα τις Merc/BMW/Audi.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...