gbras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Black Demis είπε προφανώς το θα κλείσει όλους ειναι σχήμα λόγου (σαν μετάφραση σημαινει οτι θα πάρει ένα κάλο μερίδιο της αγοράς στο άψε σβήσε απλα) και ναι τημη της αγοράς ειναι άκρος σημαντικός παράγοντας και η αυτονομία καθώς 94 95% από αυτούς που ψαχνουν ένα φτηνό μικρο αυτοκίνητο (οπως αυτά που ανέφερα) δεν έχουν ουτε παρκινγ ουτε τπτ ετσι η φορτιη θα ειναι κάτι το άκρος δύσκολο και σοβαρός αποτρεπτικός παράγοντας ήταν ο μοναδικός λόγος που έριξα άκυρο στο model 3 (ακομη εχω τα λεφτά δεν εχω πάρει κάτι άλλο αλλά ναι η φόρτιση ειναι τεράστιο θέμα..... όπως και ο όγκος του που συνεπαγεται τρελή δυσκολία στο παρκινγ στα στενά που μένω ) Εγω προς το παρον εχω δωσει ακυρο για τον λογο του ογκου. Ελπιζω στο "model 2" . Προς το παρον κατοχος kona ηλεκτρικου φυσικα.. Παντως αν ειναι να παρεις τετοιο αυτοκινητο και δεν εχεις παρκιγκ προφανως και πρεπει να νοικιασεις θεση. Απο εκει και περα προς το παρον ειναι δεδομενο οτι χωρις θεση για φορτιση ειναι αντιοικονομικο και μαλλον ταλαιπωρια το ηλεκτρικο αν δεν εχεις κοντα σου φορτιστες. Εγω παντως ακομα και να μην ειχα παρκιγκ εχω καμια 15αρια κοντα μου. Για ολο τον κοσμο θα ειναι εφικτο οταν θα μπορουν να φορτιζουν σε κατω απο 10 λεπτα ( Τεχνικα ειναι ηδη εφικτο μενει να μπει στην παραγωγη). Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από gbras 2
Black Demis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, gbras είπε Εγω προς το παρον εχω δωσει ακυρο για τον λογο του ογκου. Ελπιζω στο "model 2" . Προς το παρον κατοχος kona ηλεκτρικου φυσικα.. Παντως αν ειναι να παρεις τετοιο αυτοκινητο και δεν εχεις παρκιγκ προφανως και πρεπει να νοικιασεις θεση. Απο εκει και περα προς το παρον ειναι δεδομενο οτι χωρις θεση για φορτιση ειναι αντιοικονομικο και μαλλον ταλαιπωρια το ηλεκτρικο αν δεν εχεις κοντα σου φορτιστες. Εγω παντως ακομα και να μην ειχα παρκιγκ εχω καμια 15αρια κοντα μου. Για ολο τον κοσμο θα ειναι εφικτο οταν θα μπορουν να φορτιζουν σε κατω απο 10 λεπτα ( Τεχνικα ειναι ηδη εφικτο μενει να μπει στην παραγωγη). Θέση για κανέναν λόγο δεν παίζει, αυτό το ξεχνάω (όπως και περρισοτεροι στην Ελλάδα στην Αθήνα Θεσσαλονίκη) Όσα parking έχω κοντά μου είπαν δεν παίζει να μπει πρίζα μόνο για σένα και το μόνο που έχει δύο θέσεις για ηλεκτρικά βαράνε 160 το μηναβ+ όσο φας από τον φορτιστή που πάλι δεν σηκώνει ο μέσος Έλληνας. Γενικός τα πράγματα είναι αρκετά δισκολα, το μόνο που παίζει μέχρι τώρα είναι κάτω από το σπίτι και όταν φεύγω να βάζω μηχανή στην θέση του και αυτό πάλι οριακά παίζει καθος στην θέση εκείνη οριακά ένα colt χωράει που έχω
sattack Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Οι πρώτοι που αγόρασαν το Tesla roadster, βοήθησαν τους επόμενους να μπορέσουν να αγοράσουν τα ακριβα S και Χ. Αυτοί με τη σειρά τους, βοήθησαν ώστε η Tesla να μπορεσει να παραγει τα 3 και Υ και ο κόσμος να θέλει να τα αγοράσει. Τα εκατομμύρια (πλεον) 3 και Y που κυκλοφορούν, βοηθούν ώστε αφ ενος και η Tesla και οι άλλοι να προσπαθήσουν να παραγουν περισσότερα μοντέλα, και να υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται να τα αγοράσει. Όσα περισσότερα πωλούνται, τόσο περισσότερο θα υπάρχει ενδιαφερόμενος κόσμος να αγορασει και αυτός και ταυτόχρονα επιχειρήσεις που θα προσπαθούν να βρουν λύσεις για προβλήματα σαν αυτά που αναφέρατε πιο πάνω. Λυνεις ενα προβλημα? κερδίζεις χρήματα. Έτσι πάει μπροστά η ανθρώπινη κοινωνία, με αμοιβαία επωφελεις συμφωνίες. (Ας μην παρασυρθω τώρα και αρχίσω για τις αριστερές μ@λ@κιες περί κέρδους και επιχειρήσεων....) Οπότε, πλέον έχει μπει σε λειτουργία μια χιονοστιβάδα που θα φέρει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περισσότερο κόσμο, προσφέροντας και φθηνότερα μοντέλα, και λύνοντας τα υπάρχοντα προβλήματα. Σιγά σιγά, θα προσφέρουν λύσεις για όλους. 1
Raylan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ποιος πάει μωρέ να αγοράσει τα σακάκια της Tesla με τι κάθεστε και ασχολείστε.. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από Raylan
gbras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Black Demis είπε Θέση για κανέναν λόγο δεν παίζει, αυτό το ξεχνάω (όπως και περρισοτεροι στην Ελλάδα στην Αθήνα Θεσσαλονίκη) Όσα parking έχω κοντά μου είπαν δεν παίζει να μπει πρίζα μόνο για σένα και το μόνο που έχει δύο θέσεις για ηλεκτρικά βαράνε 160 το μηναβ+ όσο φας από τον φορτιστή που πάλι δεν σηκώνει ο μέσος Έλληνας. Γενικός τα πράγματα είναι αρκετά δισκολα, το μόνο που παίζει μέχρι τώρα είναι κάτω από το σπίτι και όταν φεύγω να βάζω μηχανή στην θέση του και αυτό πάλι οριακά παίζει καθος στην θέση εκείνη οριακά ένα colt χωράει που έχω Καταρχας κοιτας για πιο μικρο αυτοκινητο. Το κονα δεν λεω ηταν ιδανικο. Διαστασεις αυτονομια... Πιστευω το επομενο τεσλα να ειναι ετσι. Αλλο ενδιαφερον ας πουμε ειναι το jeep avenger, αλλα του λειπει λιγη αυτονομια ακομα για να γινει αυτοκινητο για ολα... Κανε υπομονη κατι θα βγει να σε καλυψει τουλαχιστον στο θεμα μεγεθους/αυτονομιας.
Black Demis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, gbras είπε Καταρχας κοιτας για πιο μικρο αυτοκινητο. Το κονα δεν λεω ηταν ιδανικο. Διαστασεις αυτονομια... Πιστευω το επομενο τεσλα να ειναι ετσι. Αλλο ενδιαφερον ας πουμε ειναι το jeep avenger, αλλα του λειπει λιγη αυτονομια ακομα για να γινει αυτοκινητο για ολα... Κανε υπομονη κατι θα βγει να σε καλυψει τουλαχιστον στο θεμα μεγεθους/αυτονομιας. αυτο κάνω περιμένω τωρινό αυτοκίνητο δεν εχει κατι απλά το βαρέθηκα + της περισσότερες μετακινήσεις κάνω με μεγαλη μηχανη ετσι δεν βιάζομαι κιόλας 1
Droulas13 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Πιστεύω το επόμενο Τέσλα θα έχει διαστάσεις μεταξύ q2 και q3 και λίτρα πορτμπαγκάζ κοντά 500.
gbras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Droulas13 είπε Πιστεύω το επόμενο Τέσλα θα έχει διαστάσεις μεταξύ q2 και q3 και λίτρα πορτμπαγκάζ κοντά 500. Μαλλον ναι , στην Αμερικη τετοιες διαστασεις θεωρουνται μικρα αυτοκινητα. Ελπιζω οτι θα ειναι πιο κοντα στο Q2 ιδανικα ακριβως οσο το Q2. 1
gbras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Προσωπικα δεν χαιρομαι με αυτο. Δεν ειναι καλο να μην υπαρχει ανταγωνισμος η ο μονος ανταγωνισμος να ειναι απο Κινα. 3
Droulas13 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Άλλο αυτό. Και άλλο που μας τα είχαν κάνει ζέπελιν "θα έρθουν οι μεγάλοι και θα κάνουν μια χαψιά την τεσλα και εσείς οι καλτοποιημένοι θα μείνετε με το ... στο χέρι". 2
gbras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Droulas13 είπε Άλλο αυτό. Και άλλο που μας τα είχαν κάνει ζέπελιν "θα έρθουν οι μεγάλοι και θα κάνουν μια χαψιά την τεσλα και εσείς οι καλτοποιημένοι θα μείνετε με το ... στο χέρι". Εχουμε μεγαλους επιστημονες αναλυτες στην Ελλαδα. Εδω βγαζουν συμπερασμα για εμβολια ας πουμε σε μια τεσλα θα κολλησουν; 6
Droulas13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Σήμερα η tesla επιβεβαίωσε την παραγωγή 5.000 model y μέσα σε μια εβδομάδα στο εργοστάσιο του Βερολίνου. Τα milestones του εργοστασίου στο Βερολίνο έχουν ως εξής - Οι πρώτες παραδόσεις έγιναν από το εργοστάσιο στις 22 Μαρτίου - 1.000/εβδομάδα παραγωγή στις 18 Ιουνίου -2.000 στις 1 Οκτωβρίου -3.000 στις 18 Δεκεμβρίου -4.000 στις 27 Φεβρουαρίου -5.000 στις 25 Μαρτίου 6
Droulas13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Η τέσλα στην Νορβηγία (εκεί, που θυμίζω, λόγω κακού service θα πάτωνε από το 2019 και μετά) έκανε ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου και μένουν ακόμα 2-3 μέρες. Θα μου πεις σιγά το ρεκόρ 8.949 έκανε στο προηγούμενο τρίμηνο και 8.971 έχει φτάσει σε αυτό. Η μεγάλη διαφορά είναι, ότι το προηγούμενο τρίμηνο πούλησε 8.949 από τα συνολικά 65.999 ηλεκτρικά που πουλήθηκαν, ενώ τώρα 8.971 από τα συνολικά 23.404. Δηλαδή το μερίδιο στα ηλεκτρικά πήγε από το 13,6% στο 38,3%. 2
sattack Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δεν ασχλουμαστε πλέον με το μερίδιο στα ηλεκτρικά. Αυτό είναι για τους μικρούληδες. 😄 Πλέον η Tesla θα ασχολείται με το μερίδιο που έχει στη συνολική αγορά. Ανάμεσα σε ΟΛΑ. Φέτος έχει σειρά η Mercedes και η BMW να δουν την πλάτη της Tesla. (Σε αριθμό μονάδων παγκοσμίως. Γιατί σε συγκεκριμενες αγορες και σε τζίρο/κέρδη παγκοσμιως νομίζω ήδη είναι πισω). Οι δε Honda και Toyota, ούτε καν σταθεροί δεν μένουν, πέφτουν. Αυτά που παθαίνουν στην Νορβηγία, που κάνεις δεν ασχολείται μαζί τους αφού δεν έχουν ηλεκτρικά της προκοπής, σε λίγο θα το παθαίνουν παντού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα