Προς το περιεχόμενο

Το thread της Tesla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Το κέρδος εκτός από την ικανοποίηση της πρόβλεψης ότι θα πάει καλά σε πωλήσεις ποιό είναι;

ότι καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου την ώρα που οι άλλοι αραδιάζουν μπούρδες?

Screenshot_20230103_202103_Chrome.jpg.b36b513bf8f422d1466c36e2f1d123a7.jpg

Χαχαχα, και πολυ πρωτος ο πατριώτης με το ωραιο nickname. 😆

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Droulas13 είπε

Είχα φτάσει στο Χ18. Με την τελευταία πτώση έπεσα στο Χ7 και μου έδωσε την ευκαιρία να φορτώσω και άλλο. Και αν πέσει παρακάτω θα φορτώσω ακόμα περισσότερα.

Η επιθμια σου διαταγη:

image.png.48304b6eca0d6ce1a3b4ac3efb373b8a.png

Μαλλον οι υπολοιποι μετοχοι δεν τα ειδαν τοσο καλα τα νουμερα που με χαρα παρουσιασες στην προηγουμενη σελιδα..

Εσυ εντωμεταξυ πριν 2+ χρονια δεν μας ελεγες οτι μολις ανεβει λιγο ακομα η μετοχη και ξεκινησει η παραγωγη στη Γερμανια, με τα κερδη θα πας αμεσως να αγορασεις το δικο σου ηλεκτρικο κουβαδακι με ροδες? Τι σε κραταει και δεν το πηρες ακομα?

Επεξ/σία από shikabalas
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, shikabalas είπε

Η επιθμια σου διαταγη:

image.png.48304b6eca0d6ce1a3b4ac3efb373b8a.png

Μαλλον οι υπολοιποι μετοχοι δεν τα ειδαν τοσο καλα τα νουμερα που με χαρα παρουσιασες στην προηγουμενη σελιδα..

Εσυ εντωμεταξυ πριν 3 χρονια δεν μας ελεγες οτι μολις ανεβει λιγο ακομα η μετοχη και ξεκινησει η παραγωγη στη Γερμανια, με τα κερδη θα πας αμεσως να αγορασεις το δικο σου ηλεκτρικο κουβαδακι με ροδες? Τι σε κραταει και δεν το πηρες ακομα?

άστα δράμα, εγώ που ήμουν ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Musk, φοβόμουν να ασχοληθώ με μετοχες και δεν αγόρασα τίποτα. Και τώρα θα ήμουν εκατομμυριουχος. Το φυσάω και δεν κρυώνει....

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, shikabalas είπε

Και γιατι δεν αγοραζεις τωρα? Ευκαιρια οπως λεει και ο ντρουλας.

κάτι αγόρασα. 

βασικά ποτέ μου δεν προετρεψα κανέναν να κανει κατι με μετοχες οπότε και αυτό που λέω οτι εκανα τώρα το εκανα ως θαυμαστής του Musk και δεν προτρέπω κανέναν να κάνει το ίδιο.

προτιμώ να κλαίγομαι για τα κέρδη που θα μπορούσα να είχα. 😆

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shikabalas είπε

Η επιθμια σου διαταγη:image.png.48304b6eca0d6ce1a3b4ac3efb373b8a.png

Σόρρυ που μου αρέσει να δικαιώνομαι για τις απόψεις μου πριν 4 χρόνια, όταν με έλεγαν οι φωστήρες εδώ μέσα καλτοποιημένο.

Πάντως το περιμένω και για πιο κάτω.

Η αγορά βρίσκεται σε μια παρόμοια εντύπωση στην οποία βρισκόταν το 2018, ότι δηλαδή η τέσλα "μέχρι εκεί πάει".

Και αυτό για 2 λόγους:

ο 1ος είναι ότι η Κίνα δείχνει να ταβάνιασε ως αγορά, αυτός είναι θεωρητικά πιο "σοβαρός" αλλά τίποτα που δεν διορθώνεται με μια περαιτέρω μείωση της τιμής και όταν βρίσκεται σε επίπεδα gross margin κοντά στα 30% δεν είναι δύσκολο να ρίξεις τιμή

και ο 2ος είναι ότι έπαψε να έχει εμμονή να παραδώσει μέσα στο ίδιο τρίμηνο σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που παρήγαγε το τρίμηνο αυτό. Αυτό βοηθάει πολύ τα νούμερα του συγκεκριμένου τριμήνου αλλά σε βάθος χρόνου είναι μια έξτρα πίεση (και έξτρα κόστος) χωρίς νόημα. Είχε φτάσει στο σημείο να έχει inventory που αντιστοιχούσε σε μόλις 3-4 μέρες παραγωγής! Είναι όμως μόλις το δεύτερο τρίμηνο που αυτό συμβαίνει και είναι λογικό η αγορά να το εκλαμβάνει ως αρνητικό γιατί δεν ξέρει αν πράγματι ισχύει αυτό ή "κάτι άλλο".

Μέχρι τα μέσα του έτους, το αργότερο στο τέλος, όλο αυτό θα έχει ξεκαθαρίσει.

Εικόνα

1 ώρα πριν, shikabalas είπε

Εσυ εντωμεταξυ πριν 2+ χρονια δεν μας ελεγες οτι μολις ανεβει λιγο ακομα η μετοχη και ξεκινησει η παραγωγη στη Γερμανια, με τα κερδη θα πας αμεσως να αγορασεις το δικο σου ηλεκτρικο κουβαδακι με ροδες? Τι σε κραταει και δεν το πηρες ακομα?

Είχα πει ότι θα πάω αμέσως; Δεν νομίζω.

Υπάρχει χρόνος και στο ενδιάμεσο δεν το έχω ακόμα ανάγκη. Βιάζεσαι να αγοράσω αυτοκίνητο;

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Απιστευτο οτι βγηκαν απο αυτο το αυτοκινητο που βλεπω στις φωτο 4 ανθρωποι χωρις σοβαρους τραυματισμους...

Θα πρέπει να υπήρξε σταδιακή εκτόνωση της ενέργειας αλλά πιθανότατα μας λέει και κάτι για την ασφάλεια του αυτοκινήτου (αλλά και μη εκδήλωση φωτιάς από το pack των μπαταριών).

• Like 3
Δημοσ.

Παρασκευη και 13 σήμερα, έπεσε ηλεκτρικό πριόνι στις τιμές!

Μαλλον ο Elon δεν άφησε να παει χαμενη την ευκαιρία για άλλο ένα pop culture reference. 😁

Δημοσ.

Κακό για τους ήδη κατόχους αυτό ,φοβάμαι οι ίδιοι θα αρχίσουν να γυρνάνε τη πλάτη. Ήδη διαβάζω κατέβατα σχολιασμούς κ είναι όλοι αρνητικοί 

Δημοσ.
Στις 15/12/2022 στις 4:15 ΜΜ, Droulas13 είπε

Πιστεύω δηλαδή ότι στην Ελλάδα το Model y long range που τώρα το πουλάει 64.000 τελική τιμή θα φτάσει να το πουλάει κοντά στα 55.000 και το short range από 55.000 θα πάει κοντά στα 48.000. Με επιδότηση μαζί με απόσυρση η τιμή θα φτάνει αντίστοιχα 46.000 και 39.000.

I rest my case

IMG_20230113_114758.jpg.5b8cf257eee3ac57bf840b1c3ad48bbc.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...