sndev Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Για όσους αναρωτιούνται για το νέο τύπο μπαταρίας.. Παιδιά στη συγκεκριμένη εταιρία τα πάντα είναι μελετημένα σε βαθος, γι'αυτό με τόσα άλογα επιτάχυνση συστήματα η κατανάλωση είναι από 10 εως 30% λιγότερη από θεωριτικα οικονομικότερα ηλεκτρικά κ λιγότερης δύναμης το οποίο είναι παλαβό. Στο δε software η διαφορες είναι χαοτικές κ γι'αυτό χρεώνουν ότι χρεώνουν στα επιπλέον. Για μένα το μοναδικο φάουλ τους είναι ότι αν αγοράσεις ένα από αυτά τα upgrade κ πουλήσεις το όχημα δεν πάει το upgrade στον επόμενο αγοραστή αλλά ΟΥΤΕ μένει κ σε σένα για το επόμενο αμάξι σου εάν είναι Τέσλα ώστε να προστεθεί.
Droulas13 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Στις 9/4/2019 στις 10:07 ΜΜ, isay είπε ΠΑΡΑ πολύ πριν τους 3 μήνες ο supreme leader φαμφάρας που θαυμάζεις για ηγέτη ειχε αρχίσει τις ανακοινώσεις και τους θεατρινισμους για κατασκευή εργοστάσιου στην Κίνα, χωρίς καν να εχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση (δηλαδη 8-κ), ουτε να εχει ικανο capex. για επενδύσεις. Ενδιάμεσα μάλιστα έκανε κι αλλες θεατρικές παραστάσεις χωρίς πάλι να εχει εξασφαλίσει τιποτα (οπως ακριβως το 420 funds secured). Πριν περιπου 1 μήνα του δόθηκε δάνειο 500μυρίων ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ (οι τοκογλύφοι είναι ελάχιστα χειροτεροι) για το πρώτο στάδιο χωματουργικών και βασικών κατασκευών και τιποτα παραπάνω (και αμέσως δημοσίευσε 8κ με μέγεθος font για τυφλούς). Τοτε μονο ξεκίνησαν οι εργασίες και η δουλειά που κάνουν οι κινέζοι εργολάβοι ειναι όντως πολύ γρήγορη για τα "δυτικά δεδομένα". Αφενός για να χτιστεί το εργοστάσιο χρειάζεται πολύ περισσότερο χρήμα (που ακομα δεν εχει εξασφαλίσει), αφετέρου χρειάζεται χρόνο και χρήμα για να σχεδιαστεί και ολοκληρωθεί γραμμή παραγωγής. Οι ευκολοπιστοι καλτίστες αντί να σκεφτείτε πιο συντηρητικά και να πειτε, "κάτσε να δουμε πως θα πάει" χάψατε αμασητο το αγκίστρι και αρχίσατε να βλέπετε "εγκαίνια" για κάθε κολώνα που μπαινει και οτι το εργοστάσιο θα φέρει την "πολυπόθητη" επιβεβαίωση του supreme leader. Η όλη ιστορία μου θυμιζει ανακοινωση/demo του semi/roadster, που τοσα εχουν γραφτεί αλλά από πραγματικότητα, αναλογικά απειροελάχιστα Εχει πάρα πολύ δρόμο ακομα, οι πωλήσεις στην Κίνα (και οχι μονο) πάνε άθλια χάλια, η ποιότητα παραγωγής συνεχίζει να ειναι χειροτερη από τις κινεζιές και ο supreme leader αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική στενότητα και σοβαρό ποιοτικο ανταγωνισμό που ερχεται καλπάζοντας. Για αυτό λοιπον γελώ που βλέπω να αναρτάς εικόνες με ημερομηνίες. Η υπερασπιστική συζητηση για την tesla εχει καταντήσει να αναρτώνται εικονες για κάθε κολώνα και φτυαριά τσιμέντου που θα πέσει και οχι πραγματική τεχνογνωσία και τεχνολογία. Η αλήθεια ειναι οτι τα χωματουργικά στην Κίνα ειναι αυτόν τον καιρό, το μόνο πραγματικά θετικό γεγονός γυρω απο την tesla. Το εχω γράψει και παλιότερα, τολμω να μαντέψω οτι το brand tesla θα αγοραστεί κοψοχρονια από αλλη εταιρεία (μπορεί και κινεζικη), οι αγοραστες θα κατανοήσουν πόσο ευκολοπιστοι ήταν και οι μονοι κερδισμένοι θα ειναι ο supreme leader που θα πάρει ενα γερό πακέτο να φυγει απο τη μέση (κάτι αναλογο με τo paypal). Επίσης οι ανακοινώσεις που άρχισε για το vaporware FSD (False self driving) προς επενδυτές (στις 22 Απριλιου), μου μυρίζουν προετοιμασία για capital raise. Το κακο ειναι τώρα οτι ήδη εχει υποθηκευσει τα σπιτια του για το αντιστοιχο capital raise στην spacex, οποτε πρεπει να βρει αλλου χρήμα (αν βεβαια προσπαθησει capital raise) Με τη solarcity τι γινεται; Με τη maxwell και πανασονικ τι γινεται; A blast from the past Όταν καμιά μέρα βαριέμαι, βρίσκω τι γραφόταν εδώ μέσα πριν 3 ή 4 χρόνια και διασκεδάζω. Απολαύστε υπεύθυνα. ----------------- Bonus video από την παραγωγή cells 4680 στο Texas Gigafactory
dstone Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 8/4/2022 στις 10:18 ΜΜ, sndev είπε @sattackΕπειδή δε μπορώ να στο εξηγήσω σωστά κ παίζει hype όπως είχα κ γω , αν θες άκουσε με κ όταν με το καλό πάρεις κάποιο tesla πάρτο σκέτο. Δούλεψε το 1 μήνα κ μετά αν δε σε καλύπτει πληρώνεις τα χρήματα που θεωρεις οκ μέσω του app κ μπαίνει σαν upgrade με αναβάθμιση την ίδια στιγμή. Όσον αφορά το παρκάρισμα δεν μπαίνει σε στενές θέσεις η αλάνες, λειτουργεί σε πολύ συγκεκριμένα πλαίσια αποστάσεων. Σε αλάνα πχ χωρίς όχημα να διαβάσει γύρω του δε παρκάρει έτσι έχω καταλάβει. Διευκρινιστικα μόνο, τα 7500 περιλαμβάνουν κ όλα τα προηγούμενα summon parking λωρίδες ktl και τα 3800 περιλαμβάνει ότι το free + τα εξτρα. Επίσης για να αλλάξεις λωρίδα πρέπει να δώσεις εντολή κατεβάζοντας το φλας κ να αποδέκτεις την αλλαγή. Στο 7500 είναι τελείως αυτόνομο γι'αυτό λέγετε full self driving κ όχι autopilot όπως στα 3800. Μια τρομακτική διάφορα επίσης είναι ότι στα 3800 έχεις τα χέρια στο τιμόνι κ πρέπει να νιώθει τη πίεση του ελέγχου αλλιώς βγαίνει. Στα 7500 full self απλά αράζεις κ πάει. Λεπτομέρειες.. που θα καταλάβεις στη free έκδοση ότι δεν είναι τόσο λεπτομεριες εν τέλη. Δεν ξέρω βέβαια εάν πας στα 3800 δίνεις τη διαφορά για τα 7500 άραγε;. Ωχ κάτοχος model 3 και εγώ θα συμφωνήσω με τον sndev, το αυτοκίνητο είναι από μόνο του μια εμπειρία και μόνο με το βασικό auto pilot ειναι αρκετό για αρχή. Δεν τα έδωσα ούτε εγώ τα παραπάνω μιας και μπορούν να προστεθούν και στη συνέχεια (upgrade από το app). Σημειώστε επίσης οτι στο εξωτερικό δίνεται και ως συνδρομητική υπηρεσία με το μήνα το enhanced auto pilot και το full self driving. Λογικά θα γίνει και εδώ σύντομα. Θα έκανα μια δοκιμή σίγουρα για ένα μήνα πριν το αγοράσω. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από dstone 3
Thanar Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δεν υπάρχει λόγος στην Ευρώπη να συζητάμε και €7500 για FSD και δεν συμμαζεύεται. Η σουίτα αυτή της Tesla αλλάζει κάθε λίγο, και μέχρι να υλοποιηθεί και στην Ευρώπη το FSD όπως τρέχει στην Αμερική στο beta, όλα αυτά που βλέπουμε πολύ απλά δεν λειτουργούν εδώ. Το μόνο απαραίτητο είναι το βασικό, όποιο κι αν είναι αυτό, που σου καλύπτει τις ξεκούραστες διαδρομές στην εθνική. Όλα τα άλλα μπιχλιμπίδια προς το παρόν είναι υπερβολές. Στο κάτω-κάτω, όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο software, θα δοθεί και η δυνατότητα για μηνιαία συνδρομή της υπηρεσίας, οπότε πληρώνεις τα έξτρα όταν τα χρειάζεσαι. Στις 8/4/2022 στις 10:55 ΜΜ, sndev είπε Για μένα το μοναδικο φάουλ τους είναι ότι αν αγοράσεις ένα από αυτά τα upgrade κ πουλήσεις το όχημα δεν πάει το upgrade στον επόμενο αγοραστή αλλά ΟΥΤΕ μένει κ σε σένα για το επόμενο αμάξι σου εάν είναι Τέσλα ώστε να προστεθεί. Κι αυτό δεν είναι απόλυτο, αν το πουλήσεις ιδιωτικά σε άλλον κάτοχο, τα extra software μεταφέρονται, αλλά θέλει επικοινωνία πηγαινέλα. Στις 9/4/2022 στις 12:52 ΜΜ, Droulas13 είπε A blast from the past Όταν καμιά μέρα βαριέμαι, βρίσκω τι γραφόταν εδώ μέσα πριν 3 ή 4 χρόνια και διασκεδάζω. Απολαύστε υπεύθυνα. Αυτόν τον isay πρέπει να πάει καμιά 2 χρόνια που τον έχω κάνει block... Λες να τον ξεμπλοκάρω, να αρχίσω και γω να ψάχνω τα παλιά μαργαριτάρια κατά την πρωινή επίσκεψη στο θρόνο; 1
Droulas13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Το εργοστάσιο στο Τέξας έχει διπλάσιους χώρους από το εργοστάσιο του Φρεμόντ, στο οποίο κατασκευάζονται 500.000/έτος αυτοκίνητα. Από την μια το Τέξας επιβαρύνεται με την κατασκευή των cells και του pack, από την άλλη όμως 1) δεν έχει την κατασκευή των model s/x, τα οποία δεν είναι μαζικής παραγωγής, 2) έχει μεγάλη εξοικονόμηση χώρου και μηχανημάτων από την κατασκευή σε ένα κομμάτι με giga press του μπροστινού και πίσω μέρους και 3) έχει καλύτερη εκμετάλλευση χωρών, καθώς στο Φρεμόντ τα διάφορα μέρη του αυτοκινήτου κάνουν ταξίδια μέσα στο εργοστάσιο. Ο Μάσκ λέει ότι το Τέξας θα παράγει πάνω από 1εκ αυτοκίνητα τον χρόνο. Πιστεύω ότι είναι μετριοπαθής πρόβλεψη. 2
sattack Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 54.20$ ανα μετοχη λέει προσφέρει τώρα ο Elon για να κάνει hostile takeover στο Twitter. Lol, πάλι έχωσε το 420 μέσα 🤣. Όργιο τελειως. 🤣 3
Droulas13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Συνοπτικά τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου - 29,7% το καθαρό gross margin - 3,32 δις τα καθαρά μετά φόρων κέρδη και 2,6 δις αν αφαιρεθούν τα credits, ξέρετε ποια credits ε; εκείνα που χωρίς αυτά δεν θα έβλεπε ποτέ κέρδη 😂 - Θυμάστε τις παλιές "καλές" εποχές της χρεοκοπίας; Τότε που είχε 11,5 δις δάνεια και 2,2 δις ταμείο στο 1ο τρίμηνο του 2019; Μόλις 3 χρόνια μετά τα δάνεια έχουν πέσει στα 4,8 δις και το ταμείο έχει ανέβει στα 17,5 δις. Κοίτα να δεις που τελικά δεν θα έκαιγε χρήμα για πάντα και δεν πούλαγε τα αυτοκίνητα κάτω του κόστους. Περίεργα πράγματα. Στο επόμενο τρίμηνο θα πάρουν τα πάνω τους κάπως οι haters γιατί το εργοστάσιο στην Κίνα έμεινε 20 μέρες κλειστό λόγω καραντίνας αλλά και που άνοιξε υπολειτουργεί και τα νέα εργοστάσια σε Τέξας και Βερολίνο τα πρώτα τρίμηνα θα καίνε χρήμα. 3
sattack Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Στην εδω Tesla μου ειπαν οτι προς το παρον το Giga Berlin παραγει μονο Y performance και απο αυτα μονο ασπρα και μαυρα, αλλα μπορω λεει μολις το παραγγειλω, να τους πω οτι δεν θελω απο Κινα και αυτοι θα κανονισουν να ρυθμισουν την παραγγελια ωστε να παρω απο Giga Berlin οταν γινει διαθεσιμο. Επισης μου ειπαν οτι ανα πασα στιγμη μπορω να αλλαξω κατι στην παραγγελια, αρκει να ειναι παντα για το Υ και οχι για αλλο μοντελο. Εριξα μια παραγγελια για το απλο μπλε. Το site μου βγαζει διαθεσιμοτητα Σεπτ-Νοεμ. , αλλα βεβαια υποψιαζομαι οτι πιθανον να υπολογιζουν απο Κινα... Καλα να ειμαστε, να δουμε τι θα γινει... 1
sndev Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, sattack είπε Στην εδω Tesla μου ειπαν οτι προς το παρον το Giga Berlin παραγει μονο Y performance και απο αυτα μονο ασπρα και μαυρα, αλλα μπορω λεει μολις το παραγγειλω, να τους πω οτι δεν θελω απο Κινα και αυτοι θα κανονισουν να ρυθμισουν την παραγγελια ωστε να παρω απο Giga Berlin οταν γινει διαθεσιμο. Επισης μου ειπαν οτι ανα πασα στιγμη μπορω να αλλαξω κατι στην παραγγελια, αρκει να ειναι παντα για το Υ και οχι για αλλο μοντελο. Εριξα μια παραγγελια για το απλο μπλε. Το site μου βγαζει διαθεσιμοτητα Σεπτ-Νοεμ. , αλλα βεβαια υποψιαζομαι οτι πιθανον να υπολογιζουν απο Κινα... Καλα να ειμαστε, να δουμε τι θα γινει... καλος ηρθες. ποιος είναι ο ΤΑ σου? ότι σου λένε αυτό ισχύει. ναι αναπασα στιγμή μπορείς να αλλάξεις ότι θες αλλά προσοχή, μπορεί να σου αλλάξει η ημερομηνία παράδοσης. συνήθως στο εκτιμωμένη ημερομηνία πέφτουν μέσα εαν θες να σου στείλω σε pm να μπεις στο group των owner στο fb 1
sattack Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 50 λεπτά πριν, sndev είπε καλος ηρθες. ποιος είναι ο ΤΑ σου? ότι σου λένε αυτό ισχύει. ναι αναπασα στιγμή μπορείς να αλλάξεις ότι θες αλλά προσοχή, μπορεί να σου αλλάξει η ημερομηνία παράδοσης. συνήθως στο εκτιμωμένη ημερομηνία πέφτουν μέσα εαν θες να σου στείλω σε pm να μπεις στο group των owner στο fb Ευχαριστώ. Τι είναι ο ΤΑ? Να δουμε, έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και καμμια ιδιαίτερη παραμετροποίηση τα Tesla. Πιο πολύ η αίσθηση ειναι, ότι έχεις κάποιο βαθμό ελευθερίας. Το πολύ που να σκεφτόμουν είναι αν βγάλει νέα χρώματα το Βερολίνο και μου αρέσει κανένα πιο πολύ από το μπλε. Για το θέμα της ημερομηνίας παράδοσης, ναι μεν αλλά. Θέλω να πω, αν είναι να πέφτουν μέσα υπολογίζονται από Κίνα, αλλά εγώ θέλω από Βερολίνο και ίσως θα έχει διαφορά. Ναι αμέ, στείλε! Αργεί ακόμα πολύ να είμαι στα αλήθεια κάτοχος, αλλά δε βαριέσαι. 😁
sndev Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 39 λεπτά πριν, sattack είπε Ευχαριστώ. Τι είναι ο ΤΑ? Να δουμε, έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και καμμια ιδιαίτερη παραμετροποίηση τα Tesla. Πιο πολύ η αίσθηση ειναι, ότι έχεις κάποιο βαθμό ελευθερίας. Το πολύ που να σκεφτόμουν είναι αν βγάλει νέα χρώματα το Βερολίνο και μου αρέσει κανένα πιο πολύ από το μπλε. Για το θέμα της ημερομηνίας παράδοσης, ναι μεν αλλά. Θέλω να πω, αν είναι να πέφτουν μέσα υπολογίζονται από Κίνα, αλλά εγώ θέλω από Βερολίνο και ίσως θα έχει διαφορά. Ναι αμέ, στείλε! Αργεί ακόμα πολύ να είμαι στα αλήθεια κάτοχος, αλλά δε βαριέσαι. 😁 tesla agent , αυτος που σε ανέλαβε κοιτα χρωμα και ζαντες ε δε το λες κ μικρή παραμετροποίηση. το καλυτερο tesla ειναι αυτο που μπορεις να παρεις τωρα να το θυμασαι αυτο. του βερολινου λογικα θα εχουν καλυτερο quality control αλλα και τα κινεζικα ειναι σε πολυ καλο επίπεδο ηδη , εαν επιμένεις για βερολινου να επιμενεις στη παραγγελια σου οτι θες βερολινου αλλα να σε προετοιμασμένος για τυχόν 2023 θα σου στειλω pm 2
sattack Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) https://driveteslacanada.ca/news/tesla-second-shift-giga-berlin/ Σήμερα αρχίζει η 2η βάρδια στο Giga Berlin. Καλά νέα! 😁 Επεξ/σία 23 Μαΐου 2022 από sattack 1
Droulas13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Η αξιοπιστία των Mercedes και το επίπεδο του service δεν συγκρίνονται με την Tesla. Meanwhile η Mercedes: https://files.fm/f/4uu62ndbc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα