Προς το περιεχόμενο

Το thread της Tesla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα και χρόνια πολλά στην παρέα ! 

Μόλις πριν από λίγο κατέβηκα από ένα Tesla Model 3 & έχω να πω ένα πράγμα : ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Δεν μου άρεσαν , δεν είχα ασχοληθεί , γενικά ήμουν σε μια άρνηση για τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας άλλα μπήκα και τα μετάνιωσα όλα!

Εσωτερικό κομψό , λιτό και απέριττο με μια ΟΘΟΝΑΡΑ ΝΑ! με το συμπάθιο.

Αυτόνομη οδήγηση σε άλλο level που άμα δεν το ζήσεις με τα βίντεο δεν το καταλαβαίνεις , νομίζεις ότι είναι ένα ψέμα. Ξεχνάς ότι ήξερες , φρένο ποτέ , lane assist τέλειο μέχρι και μέσα σε επαρχία που η γραμμες είναι για κλάματα.

ΑΛΛΑ ο λόγος που μπήκα να γράψω είναι ένας : ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ - ΡΟΠΗ είναι αυτή ρε παιδία?!

0-190 πήγαμε και νόμιζα ότι έφτυσα τα σωθικά μου , σαν σε λούνα παρκ εν πράγμα , όλα στιγμιαία.

anyways , δεν θέλω να σας κουράσω , οποίος έχει παραγγείλει ή πρόκειται να αποκτήσει ίδιο ή παρόμοιο πλέον μπορώ να του πω καλοτάξιδο και μακάρι να μπορέσουμε να παρουμε όλοι μας κάποτε. 

thumps up TESLA!

• Like 6
  • Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Μόλις πριν από λίγο κατέβηκα από ένα Tesla Model 3 & έχω να πω ένα πράγμα : ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Δεν μου άρεσαν , δεν είχα ασχοληθεί , γενικά ήμουν σε μια άρνηση για τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας άλλα μπήκα και τα μετάνιωσα όλα!

Αυτόνομη οδήγηση σε άλλο level που άμα δεν το ζήσεις με τα βίντεο δεν το καταλαβαίνεις , νομίζεις ότι είναι ένα ψέμα. Ξεχνάς ότι ήξερες , φρένο ποτέ , lane assist τέλειο μέχρι και μέσα σε επαρχία που η γραμμες είναι για κλάματα.

ΑΛΛΑ ο λόγος που μπήκα να γράψω είναι ένας : ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ - ΡΟΠΗ είναι αυτή ρε παιδία?!

0-190 πήγαμε και νόμιζα ότι έφτυσα τα σωθικά μου , σαν σε λούνα παρκ εν πράγμα , όλα στιγμιαία.

anyways , δεν θέλω να σας κουράσω , οποίος έχει παραγγείλει ή πρόκειται να αποκτήσει ίδιο ή παρόμοιο πλέον μπορώ να του πω καλοτάξιδο και μακάρι να μπορέσουμε να παρουμε όλοι μας κάποτε. 

thumps up TESLA!

Μπράβο ρε φίλε ωραίος. Όλοι λένε ότι τα Tesla είναι τέλεια, όσοι έχουν μπει. Εδώ Ελλάδα ήταν αυτό που μπήκες?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, adrfinance είπε

Μπράβο ρε φίλε ωραίος. Όλοι λένε ότι τα Tesla είναι τέλεια, όσοι έχουν μπει. Εδώ Ελλάδα ήταν αυτό που μπήκες?

Είναι πραγματικά σαν σε άλλο χρόνο - εποχή , εγώ δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια , ούτε αντιπάθεια βέβαια ωστόσο από χθες άλλαξα γνώμη ..

Το αμάξι βρισκεται Ελλάδα και συγκεκριμένα επαρχία.

Η παραγγελία είχε γίνει από το καλοκαίρι & το παρέλαβε πριν περίπου 1 μήνα σαν τα 12 πρώτα στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος ..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Είναι πραγματικά σαν σε άλλο χρόνο - εποχή , εγώ δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια , ούτε αντιπάθεια βέβαια ωστόσο από χθες άλλαξα γνώμη ..

Η παραγγελία είχε γίνει από το καλοκαίρι & το παρέλαβε πριν περίπου 1 μήνα σαν τα 12 πρώτα στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος ..

Μια χαρά για επαρχία , δεν υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις από 200 χλμ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SchinasN είπε

Μια χαρά για επαρχία , δεν υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις από 200 χλμ.

Ναι φίλε αστα. Το απόλυτο αμάξι για επαρχία κ κοντινές αποστάσεις όπως το ειπες 

Δημοσ.
Στις 5/1/2021 στις 10:49 ΜΜ, Droulas13 είπε

886824571_.png.1a3ba12fafee18e625d4f2cf9ab836fc.png

That didn't age well

6 ώρες οδήγησης από το Los Angeles στη Silicon Valley χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση:

Μου αρέσει που κάνεις screenshot να ανεβάσεις, γιατί δεν κάνεις απλά quote...τι είμαστε τίποτα κότες να αλλάζουμε τα post μας και να τα γυρνάμε!
Λοιπόν η τοποθέτησή μου περί παπατζών ισχύει, διότι πέρα του ότι φτιάχνουν κάπως καλά αμάξια και έχουν πολύ καλό software development, στο επικοινωνιακό κομμάτι τα παραλένε επίτηδες για να κερδίσουν επενδυτές και πελάτες που θα ανέβουν στο άρμα. Δεν πάει έτσι παιδιά, φτιάξτε το προϊόν βγάλτε το και εδώ είμαστε, αν μας κάνει να αγοράσουμε...
Όποιος θέλει να επενδύσει με 'γεια του με χαρά του, αρκεί να του περισεύουν λεφτά και να μην επενδύει από αυτά που δεν έχει.

Δημοσ.
Στις 24/4/2019 στις 12:20 ΜΜ, mechpanos είπε

Ήταν μαγκωμένος γιατί σκεφτόταν "τι παπάτζες με βάζουν και λέω, αν σκάσουν τίποτα ερωτήσεις από σχετικούς τον ήπιαμε"...

Αν κάνω quote απλώς το μήνυμά σου δεν φαίνεται σε ποιον αναφέρεσαι, δηλαδή στον σχεδιαστή του fsd επεξεργαστή της tesla. (btw 8 χρόνια διευθυντής στην Apple και επικεφαλής της σχεδίασης όλων των chip της από το Α5 έως τον Α9)

Αυτός ο επεξεργαστής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ότι σήμερα, 2 χρόνια μετά την παρουσίαση, ένα tesla μπορεί να κάνει 6 ώρες σερί οδήγησης από το κέντρο μιας πόλης στο κέντρο μιας άλλης πόλης χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει άνθρωπος.

Τότε βεβαίως προβλέπατε ότι τελείωσε η καριέρα του γιατί συμμετείχε και αυτός "στην απάτη" της tesla.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Αυτά είναι! Μόνο Tesla, ό,τι καλύτερο!

Δημοσ.
Στις 7/1/2021 στις 10:09 ΜΜ, MontzOlee είπε

thumps up TESLA!

Γιατι σου εκανε εντυπωση ακριβως; Εχει ενα ματσο μπαταριες συνδεδεμενες απευθειας σε ενα μοτερ το οποιο ειναι συνδεδεμενο στις ροδες (για να το θεσω απλοικα).
Δεν ειχες ποτε τηλεκατευθυνομενο; Ιδιο concept, με το που πατουσες το μπροστα πηδαγε σε φουλ επιταχυνση.
Δεν ξερω πραγματικα γιατι ο κοσμος εντυπωσιαζεται και θεωρει αυτη την τεχνολογια καινουργια οταν ολοι ειχαμε τηλεκατευθυνομενα πριν 20-30 χρονια. Δεν ειναι νεα, οι μπαταριες ναι εχουν αλλαξει για να αντεχουν σε διαφορες συνθηκες και για να εχουν μεγαλυτερη χωριτηκοτητα (και να αντεχουν περισσοτερο σε βαθος χρονου ) αλλα τιποτα αλλο.
Το μονο "νεο" ειναι η αυτονομη οδηγηση που κατεμε ανοιγει οριζοντες για αλλα θεματα (hacking και διαφορους ιους πχ) και ισως στο τελος να εχουμε αλλα θεματα (ο χρονος θα δειξει).

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δεν ειχες ποτε τηλεκατευθυνομενο; Ιδιο concept, με το που πατουσες το μπροστα πηδαγε σε φουλ επιταχυνση.
Δεν ξερω πραγματικα γιατι ο κοσμος εντυπωσιαζεται και θεωρει αυτη την τεχνολογια καινουργια οταν ολοι ειχαμε τηλεκατευθυνομενα πριν 20-30 χρονια. Δεν ειναι νεα, οι μπαταριες ναι εχουν αλλαξει για να αντεχουν σε διαφορες συνθηκες και για να εχουν μεγαλυτερη χωριτηκοτητα (και να αντεχουν περισσοτερο σε βαθος χρονου ) αλλα τιποτα αλλο.

Σαν να λεμε δεν ειχες ποτε αυτοκινητακια Ferrari? Ιδιο πραγμα με το να εχεις κανονικη...απλα σε κλιμακα 1:16...

• Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Σαν να λεμε δεν ειχες ποτε αυτοκινητακια Ferrari? Ιδιο πραγμα με το να εχεις κανονικη...απλα σε κλιμακα 1:16...

Ουσιαστικά έχει δίκιο...Το concept της ηλεκτροκίνησης δεν έχει αλλάξει, ουσιαστικά ένα ev είναι πολύ πιο απλό μηχανολογικά, από ένα θερμικό.

Η έκπληξη στο κοινό προκαλείται απλά, επειδή δεν έχει ξαναμπεί σε όχημα που πατάς το πεντάλ και κολλάει η κοιλιά σου στο κάθισμα. Είναι σα να μπαίνεις σε πύραυλο, υπάρχει από το wow factor. Το οποίο είναι και καλό (ασφάλεια στην προσπέραση) και κακό (ανεξέλεγκτη επιτάχυνση) αναλόγως του χρήστη.

Οπότε αφού μηχανολογικά είναι απλά τα πράγματα, όταν (που θα γίνει) η ηλεκτροκίνηση θα είναι ο εξορισμού τρόπος μετακίνησης, οι κατασκευαστές θα ανταγωνίζονται σε:
- μπαταρίες (χωρητικότητα /ενεργή ψύξη ή μή / διαφημιζόμενη διάρκεια ζωής)
- μοτέρ (ισχύς, βαθμός απόδοσης)
- ποιότητα κατασκευής
- πολυτέλεια/ανέσεις
- ηλεκτρονικά βοηθήματα/A.I.

Η TESLA ως ηγέτης αυτή την στιγμή έχει αυτοκίνητα με μέτρια ποιότητα κατασκευής και πολυτέλεια, καλές μπαταρίες και πολύ καλά μοτέρ (που όμως μπορούν να βρουν και οι άλλοι, δεν είναι κάποια εξωτική τεχνολογία) και έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και το AI...σε αυτό επικεντρώνεται ως selling point και αυτό φαίνεται ότι προβάλει, έναντι των παραδοσιακών κατασκευαστών που μπαίνουν σιγά σιγά, στο παιχνίδι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ουσιαστικά έχει δίκιο...Το concept της ηλεκτροκίνησης δεν έχει αλλάξει, ουσιαστικά ένα ev είναι πολύ πιο απλό μηχανολογικά, από ένα θερμικό.

Η έκπληξη στο κοινό προκαλείται απλά, επειδή δεν έχει ξαναμπεί σε όχημα που πατάς το πεντάλ και κολλάει η κοιλιά σου στο κάθισμα. Είναι σα να μπαίνεις σε πύραυλο, υπάρχει από το wow factor. Το οποίο είναι και καλό (ασφάλεια στην προσπέραση) και κακό (ανεξέλεγκτη επιτάχυνση) αναλόγως του χρήστη.

Οπότε αφού μηχανολογικά είναι απλά τα πράγματα, όταν (που θα γίνει) η ηλεκτροκίνηση θα είναι ο εξορισμού τρόπος μετακίνησης, οι κατασκευαστές θα ανταγωνίζονται σε:
- μπαταρίες (χωρητικότητα /ενεργή ψύξη ή μή / διαφημιζόμενη διάρκεια ζωής)
- μοτέρ (ισχύς, βαθμός απόδοσης)
- ποιότητα κατασκευής
- πολυτέλεια/ανέσεις
- ηλεκτρονικά βοηθήματα/A.I.

Η TESLA ως ηγέτης αυτή την στιγμή έχει αυτοκίνητα με μέτρια ποιότητα κατασκευής και πολυτέλεια, καλές μπαταρίες και πολύ καλά μοτέρ (που όμως μπορούν να βρουν και οι άλλοι, δεν είναι κάποια εξωτική τεχνολογία) και έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και το AI...σε αυτό επικεντρώνεται ως selling point και αυτό φαίνεται ότι προβάλει, έναντι των παραδοσιακών κατασκευαστών που μπαίνουν σιγά σιγά, στο παιχνίδι.

Περιμενα πως ο κοσμος θα καταλαβαινε οτι ειπα (πιο απλα δεν γινοταν) δυστυχως εκανα λαθος (και εσυ που το εξηγησες παραπανω δεν ξερω κατα ποσο θα εχεις μεγαλυτερη τυχη απο μενα, καποιοι απλα δεν).

Δημοσ.

Χθες λεει ανεβηκε σε κεφάλαιοποίηση η Tesla το αντιστοιχο του 1/4 της Toyota. Σε μια μερα. Μιλαμε πλεον για πληρη επικρατηση του greater fool theory. Υπαρχει ενα 5% που αληθεια πιστευει 

Η ΤεσΛΑ θΑ αλΛαξεΙ τΟν κΟσμΟ

Την στιγμη που τα επομενα 5 χρονια θα ξεκινησει το πραγματικο παιχνιδι με τον ανταγωνισμο. Ακομα και καθε αυτοκινητο στον πλανητη να ηταν τεσλα, παλι φουσκωμενη ειναι η τιμη. 

Ειλικρινα οταν ερθει η στιγμη που θα μεινουν με τη.. μετοχη στο χερι οσοι αγοραζουν τωρα, θα χαρώ. Γιατι δεν ειναι καν κρυμμένη η απατεώνια, ειναι προφανης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...