Προς το περιεχόμενο

Το thread της Tesla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Droulas13 είπε

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/kathysteroyn-eos-ton-prosehi-aygoysto-oi-paradoseis-toy-vw-id3

Η VW έχει κατασκευάσει και συνεχίζει να κατασκευάζει id.3 (εκατοντάδες? χιλιάδες? who knows!), τα οποία τα αφήνει σε υπαίθρια πάρκινγκ (τα οποία νοίκιασαν για το σκοπό αυτό) για μήνες γιατί έχουν λέει πρόβλημα στο λογισμικό. Θα περάσουν όλο τον χειμώνα και όλο το καλοκαίρι, 9 ολόκληρους μήνες (τουλάχιστον, που ξέρουμε, μπορεί και να παραταθεί), σε υπαίθρια πάρκινγκ!

Το περίεργο είναι που δεν συνοδεύεται αυτή η είδηση από δεκάδες επενδυτικά site με παράλληλους χαρακτηρισμούς της λέξεως απατεώνα/fraud και όλα τα συνώνυμά τους.

9 μήνες ακριβώς καθυστέρησε και η tesla την μαζική παραγωγή του model 3. Και το πρόβλημα με τις παραδόσεις της, όπου έχασε την μπάλα και αναγκάστηκε να τα παρκάρει για ένα διάστημα, δεν κράτησε παρά 2-3 μήνες. Αυτό ανεβάζει στα μάτια μου την tesla ακόμα παραπάνω και ρίχνει την VW. Γιατί η tesla ούτε την εμπειρία της VW είχε και έπαιζε και με την πλάτη στον τοίχο, διότι δεν διέθετε το ρευστό της VW.

Ε ναι το βρίσκω πολύ λογικό να μην βγαίνει κάνεις για short position στην VW..... 

Αλλά όσοι σόρταραν Tesla και όσοι φώναζαν για αδυναμία να φτάσει τα $420  ας δουν το γράφημα παρακάτω

08145507-E17E-4659-A4E0-7C37F9DDA77F.jpeg

Και μια και έχω κέφια αφήνω αυτό εδώ......

Εννοείται ότι όλα αυτά έγιναν ΠΡΙΝ την ανακοίνωση του cyberTruck...... Φανταστείτε το hype που ΄χει δημιουργηθεί !!!!    τι έκανε η κοπέλα .....

• Like 3
  • Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόλαβα να αγοράσω τον Ιούνιο στα 226 δολάρια.

Δεν έχω σκοπό να πουλήσω κάτω από 2.000 δολάρια.

image.png.68678d9560970e9f4b6f36a05cf1ec5c.png

Επεξ/σία από Droulas13
  • Like 2
Δημοσ.

Ημουνα ετοιμος να αγορασω put στην Τεσλα (να επενδυσω στην πτωση της μετοχης της)  αλλα επειδη κολλησα με κατι χαρτια που μου ζητουσαν τελικα δεν το προχωρησα,θα ειχα χασει χαλαρα.

Παρολα αυτα,επιμενω στα δεδομενα, η Τεσλα δεν ξερει τι σημαινει η λεξη κερδος-μολις το ειδε για λιγο η μετοχη εκτοξευτηκε στα σημερινα επιπεδα,αντιθετα ξερει πολυ τι σημαινει χειραγωγηση,lobbying και ισως ο ιδρυτης μαθει και τι σημαινει φυλακη.Και μου λετε οτι η αξια της εταιρειας αυτης ειναι μεγαλυτερη απο οτι πχ της Ford; Μιλαμε για εξόφθαλμα πραγματα,οταν οι αγορες πανε προς τα κατω θα ειναι η πρωτη μετοχη που θα ξεφορτωθουν τα funds

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ημουνα ετοιμος να αγορασω put στην Τεσλα (να επενδυσω στην πτωση της μετοχης της)  αλλα επειδη κολλησα με κατι χαρτια που μου ζητουσαν τελικα δεν το προχωρησα,θα ειχα χασει χαλαρα.

Παρολα αυτα,επιμενω στα δεδομενα, η Τεσλα δεν ξερει τι σημαινει η λεξη κερδος-μολις το ειδε για λιγο η μετοχη εκτοξευτηκε στα σημερινα επιπεδα,αντιθετα ξερει πολυ τι σημαινει χειραγωγηση,lobbying και ισως ο ιδρυτης μαθει και τι σημαινει φυλακη.Και μου λετε οτι η αξια της εταιρειας αυτης ειναι μεγαλυτερη απο οτι πχ της Ford; Μιλαμε για εξόφθαλμα πραγματα,οταν οι αγορες πανε προς τα κατω θα ειναι η πρωτη μετοχη που θα ξεφορτωθουν τα funds

Δεν μπορείς να καταλάβεις οτι το asset της Τεσλα ειναι κατα κύριο λόγο άϋλο.

Γνωρίζει να στήνει εργοστάσια απο το μηδέν σε χρόνους ρεκόρ, συλλέγει δεδομένα να εξελίξει το Autonomous Driving.

Όλες οι επιχειρήσεις του Musk έχουν κοινό πρόσημο. Software λέγεται και αξίζει πλέον περισσότερο απο την ύλη.

• Like 3
Δημοσ.

Εξ οσων γνωριζω δεν εχει προβαδισμα σε κανενα τομεα της αυτοκινησης,ειτε λαμαρινα,ειτε software,ειτε autonomous ειτε κοστος παραγωγης 

Κι αυτο κανει ακομα πιο παρανοικο το σκηνικο

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εξ οσων γνωριζω δεν εχει προβαδισμα σε κανενα τομεα της αυτοκινησης,ειτε λαμαρινα,ειτε software,ειτε autonomous ειτε κοστος παραγωγης 

Δεν τα γνωρίζεις πολύ καλά. Η αυτοματοποίηση που έχει και συνεχώς βελτιώνει και ο τρόπος που εξελίσσεται, δεν μπορεί να φτάσει καμία αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα.

Το κόστος παραγωγής ειναι χαμηλότερο απο τους άλλους. Δεν μετράει το σήμερα, αλλα ο ρυθμός εξέλιξης, αυτό είναι το παρανοϊκό που δεν μπορείς να καταλάβεις.

Αν δεις σε αυτό το thread υπήρχαν πολλοί με αρνητική προδιάθεση, πλέον αναμένουν το επόμενο παράπτωμα.

• Like 1
Δημοσ.

2020 0-500 εκ κέρδος

2021 1.000 - 1.500 εκ 

2022 2.000 - 3.000 εκ

Η πρώτη που θα νιώσει τον πόνο θα είναι η BMW, που τώρα μεσουρανεί με μέσο όρος 8 δις κέδρος με μόλις 110 δις πωλήσεις. Γιατι η Τέσλα στοχεύει κυρίως στο δικό της αγοραστικό κοινό.

Η BMW πουλάει 2.500.000 αυτοκίνητα με πολύ μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων και μεγάλη ποικιλία trims.

Η Τέσλα σε 6-7 χρόνια θα πουλάει τον ίδιο αριθμό με 7 οχήματα και ελάχιστα trims.

Ακόμα και αν δεν είχε κανένα κατασκευαστικό πλεονέκτημα, το παραπάνω στοιχείο από μόνο του κάνει την διαφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Ο οποιος κινδυνος εχουν οι γερμανοι προερχεται απο τις κινεζικες εταιρειες και οχι απο την Τεσλα 

Η Τεσλα εμφανισε μολις ενα quarter κερδοφορια και ηδη ο Musk αρχιζει και τα μασαει για τα επομενα...

Δημοσ.

Και η amazon πχ εχει παρουσιασει ελαχιστα quarters κερδη αλλα δε νομιζω να πουλαει κανεις η ξεφορτωνεται επειδη δεν εχει βραχυπροθεσμα κερδη απ'τη μετοχη.

Η tesla ειναι σε φαση αναπτυξης, αν αποφασισει να μπει σε profit mode φανταζομαι θα ειναι αν θα καταφερει να εχει συντριπτικο μεριδιο αγορας και οι αλλοι θα προσπαθουν να τη φτασουν.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagos789 είπε

4 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ας τα κανουμε quote για να μην χαθουν αυτα. 

------------------------------

Η μετοχη θα εχει συντομα διορθωση(γιατι ειναι πολυ αποτομη η αυξηση), αλλα μακροπροθεσμα θα ανεβαινει.

• Like 4
Δημοσ.
20 ώρες πριν, vagos789 είπε

Στις 15/12/2019 στις 4:47 ΜΜ, Droulas13 είπε

"Η τέσλα δεν έχει κανένα τεχνολογικό πλεονέκτημα στην ηλεκτροκίνηση έναντι των legacy automakers. Όταν οι τελευταίοι αποφασίσουν να αντεπιτεθούν η τέσλα θα έχει μεγάλο πρόβλημα"

Legacy automakers μετά από 7 έτη προσπάθειας:

ELvu5eOWwAAej9M?format=jpg&name=medium

Εχουμε 2020 και ακομα δεν εχουν φθασει οι παραδοσιακοι κατασκευαστες την αυτονομια του 2012 Tesla Model S ..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vagosman είπε

Keep the videos coming, θέλουμε τις μικρές λεπτομέρειες που κανείς δεν αναφέρει!

@Paladin-}LoA{-

Θα ανεβάσω για την κάθε λειτουργία του λειτουργικού χωριστά, είχα και έτοιμο video για Audio και Infotainment και με το που το έκανα edit, βγήκε το update της Tesla, πρόσθεσε ένα κάρο πράγματα και τώρα πρέπει να το ξαναγυρίσω το βιντεάκι γιατί μου λείπουν πολλά! Καλοδεχούμενος ο κόπος βέβαια! 😂

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...