Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) @amagawd Που το φορτιζεις ενα τετοιο στην Ελλαδα? Εχουμε σταθμους?Φανταζομαι ελαχιστους... Μιλησες με τον κατοχο καθολου?Ετσι για την πλακα?Ξενες πινακιδες? Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από Αλεξανδρος A.92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Ελληνικές πινακίδες... Όχι δεν μίλησα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fubar.gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Είναι ξεκάθαρο οτι το funding κάθε άλλο παρά secured είναι, και όλο αυτό ήταν μια μπλόφα, και τώρα τρέχει πανικόβλητος να βρεί επενδυτές. Αν καταφέρει να κλείσει συμφωνία πολύ σύντομα, μάλλον θα τη γλιτώσει με κάποια επίπληξη απο το SEC, αλλιώς τα πράγματα είναι σκούρα για τον Musk, χωρίς κάν να υπολογίσουμε τις προηγούμενες ανοιχτές έρευνες. Πάντως εχει ενδιαφέρον πώς με αυτό το tweet νευρίασε και τους longs, οι οποίοι περίμεναν τη μετοχή να ξεπεράσει τα 500 ή ακόμα και 1000 δολάρια, ενώ τώρα αν προχωρήσει η συμφωνία, τα κέρδη είναι συγκεκριμένα και πολύ χαμηλότερα απο αυτό που περίμεναν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, Omnigeek είπε The odds of Tesla going private are 'very high,' says analyst https://www.cnbc.com/video/2018/08/09/the-odds-of-tesla-going-private-are-very-high-says-analyst.html Less than 50-percent chance Tesla remains public: Gene Munster https://www.cnbc.com/video/2018/08/10/less-than-50-percent-chance-tesla-remains-public-gene-munster-fang-stocks-tech-stocks-technology-tsla-stock-elon-musk-private-public-tweet.html Tesla Is Seeking a Wide Investor Pool for Its Take-Private Plan https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-10/tesla-is-said-to-seek-wide-investor-pool-for-take-private-plan Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι οτι το "funding secured" που tweetαρε o supreme leader ήταν άλλο ένα ψέμα. (το "άλλο" ειναι δική μου προσθήκη) omni ειλικρινα αυτή είναι η καλύτερη περιοδος να διαπραγματευτείς τον μισθό σου, γιατί τώρα είναι που χρειάζονται τη μέγιστη προσπάθεια ενάντια στους λογικους κριτές (μια ομάδα) και τα trolls (άλλη ομάδα). Αν παιρνεις χαμηλό μισθό σε παιρνει να εκβιάσεις κατακορυφη αυξηση. Αν παιρνεις υψηλό, τσάκισε τους σε reports και μεταφράσεις για να φανει ο κόπος σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkar Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Τρέχει κοινοτικό προγραμμα για ηλεκτροκίνηση δημοσίων μέσων μεταφοράς (λεωφορείων, φορτηγών , αυτοκινήτων κλπ) που συμπεριλαμβάνει και κατασκευή σταθμών φόρτισης στα αμαξοστάσια και στις πόλεις. Σύντομα θα δείτε βαρύγδουπες ανακοινώσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, nkar είπε Τρέχει κοινοτικό προγραμμα για ηλεκτροκίνηση δημοσίων μέσων μεταφοράς (λεωφορείων, φορτηγών , αυτοκινήτων κλπ) που συμπεριλαμβάνει και κατασκευή σταθμών φόρτισης στα αμαξοστάσια και στις πόλεις. Σύντομα θα δείτε βαρύγδουπες ανακοινώσεις... Με το καλό. Η tesla που συζητάμε σε αυτό το νημα, που κολλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkar Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Κολλάει σε αυτο που λέγαμε οτι πάνε να γίνουν υποδομές με λεφτα των φορολογουμένων χωρις να είναι ώριμη η τεχνολογία και να υπάρχουν πρότυπα . Φανταστειτε να ήθελες αλλο βενζινάδικο ανάλογα με τη μάρκα του αυτοκινήτου που εχεις και τα βενζινάδικα να φτιαχνοταν με δημόσια λεφτα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, nkar είπε Κολλάει σε αυτο που λέγαμε οτι πάνε να γίνουν υποδομές με λεφτα των φορολογουμένων χωρις να είναι ώριμη η τεχνολογία και να υπάρχουν πρότυπα . Φανταστειτε να ήθελες αλλο βενζινάδικο ανάλογα με τη μάρκα του αυτοκινήτου που εχεις και τα βενζινάδικα να φτιαχνοταν με δημόσια λεφτα... Κατάλαβα, ήταν το κομμάτι που ξέφυγε λιγο offtopic. Κάτι άσχετο με την απάντηση σου, που μου ήρθε σαν αναλαμπή. Το service των tesla γίνεται και θα γινεται μονο σε συνεργείο tesla; Υποθέτω ναι, λόγω της "κλειστής" τεχνολογίας. Οσο είσαι εντός εγγύησης, το καταλαβαίνω, αλλά εκτός εγγυησης από μονο του ειναι αποτρεπτικό για το δικό μου τρόπο σκέψης. Μου θυμίζει φάση εκτυπωτές-μελάνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Omnigeek Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, isay είπε Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι οτι το "funding secured" που tweetαρε o supreme leader ήταν άλλο ένα ψέμα. (το "άλλο" ειναι δική μου προσθήκη) Από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Αυτό που δείχνουν link που έβαλα είναι εκτιμήσεις αναλυτών που κρίνουν βάση των δεδομένων που κυκλοφορούν ότι η συμφωνία έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί και μάλιστα χωρίς να υπάρξει κάποιος σημαντικός επενδυτής (σαν τα σενάρια που κυκλοφορούν για τους Σ.Άραβες κτλ.). Αυτό που είπε ο Musk από την αρχή δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Omnigeek είπε Από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Αυτό που δείχνουν link που έβαλα είναι εκτιμήσεις αναλυτών που κρίνουν βάση των δεδομένων που κυκλοφορούν ότι η συμφωνία έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί και μάλιστα χωρίς να υπάρξει κάποιος σημαντικός επενδυτής (σαν τα σενάρια που κυκλοφορούν για τους Σ.Άραβες κτλ.). Αυτό που είπε ο Musk από την αρχή δηλαδή. Δηλαδή πιστευεις οτι ο Lonny όταν έγραψε fund secured, το έκανε γιατί ειχε κλεισμένη συμφωνία (έστω σχεδόν τελειωμένη) και δεν έλεγε ψέματα, για να παιξει με τη μετοχή και τα λεφτά των άλλων. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από isay Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Omnigeek Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, isay είπε Δηλαδή πιστευεις οτι ο Lonny όταν έγραψε fund secured, το έκανε γιατί ειχε κλεισμένη συμφωνία (έστω σχεδόν τελειωμένη) και δεν έλεγε ψέματα, γιατί ήθελε να παιξει με τη μετοχή και τα λεφτά των άλλων. Δεν μπορώ να το ξέρω με σιγουριά όπως και κανείς άλλος έξω από τον πολύ κλειστό κύκλο των άμεσα εμπλεκομένων. Αυτό που νομίζω όμως είναι ότι αντίθετα με τα ψέμματα που κραυγάζουν οι περισσότεροι "αναλυτές" στα mainstream media, η συμφωνία είναι εφικτή χωρίς να απαιτούνται όλα αυτά τα λεφτά που επιμένουν να λένε. Όταν ένας αναλυτής συνεχίζει να λέει για 80 δις χωρίς να βγάζει καν έξω το 20% τους Musk μπορεί να λέει αλήθεια; Μόνο το 5% των μεγαλοεπενδυτών να παραμείνει (που έχει κάθε λόγο αν πιστεύει ότι η αξία της εταιρίας θα μεγαλώσει αλλιώς θα έβγαζαν ήδη τα λεφτά τους) είναι ~50% των μετοχών. Επίσης πρέπει να θεωρεί κανείς τον Musk εντελώς βλαμμένο (πράγμα που θα ερχόταν σε αντίθεση με το παραμύθι που πουλάνε οι πολέμιοι στο character assasination campaign τους που τον παρουσιάζουν σαν ένα έξυπνο ανήθικο απατεώνα που έχει καταφέρει να ξεγελάσει εκατομμύρια κόσμο και να κλέψει δισεκατομμύρια) για να πιστεύει ότι θα έκανε κάτι τέτοιο χωρίς να έχει έστω ένα χαρτί με μερικά ονόματα πάνω. Και ακόμα και αν δεχόταν κάποιος ότι είναι τόσο αυτοκαταστροφικός (τι ναρκωτικά λένε τα τρολάκια ότι παίρνει LOL) ώστε να διακινδυνέψει τις πανάκριβες επιζήμιες δικαστικές διαμάχες και τις τεράστιες αποζημιώσεις, μια τεράστια ζημιά στην Tesla για ένα προσωρινό πλήγμα στους shorts (οι περισσότεροι μικροί που ακολουθούν τους αρχιαπατεώνες τούπου Χανου έχουν ήδη καταστραφεί αφού η μετοχή είχε ξεφύγει μετά τα q2 earnings rep. και επίσης είχε αρχίσει να εκτοξεύεται πριν το tweet του με την αποκάλυψη της αγοράς των Αράβων, ξέρει πολύ καλά πλέον ότι οι hitmen δεν νοιάζονται για την ζημιά γιατί έχουν πολύ βαθιές τσέπες από πίσω να τους καλύπτουν), στις επανειλημμένες μυστικές συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο πριν την αποκάλυψη δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον πληροφορήσει για τον κίνδυνο και να τον σταματήσει; Όταν το συζητούσαν είναι δυνατόν να μην παρουσίασε κανένα σχέδιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, Omnigeek είπε Δεν μπορώ να το ξέρω με σιγουριά όπως και κανείς άλλος έξω από τον πολύ κλειστό κύκλο των άμεσα εμπλεκομένων. Αυτό που νομίζω όμως είναι ότι αντίθετα με τα ψέμματα που κραυγάζουν οι περισσότεροι "αναλυτές" στα mainstream media, η συμφωνία είναι εφικτή χωρίς να απαιτούνται όλα αυτά τα λεφτά που επιμένουν να λένε. Όταν ένας αναλυτής συνεχίζει να λέει για 80 δις χωρίς να βγάζει καν έξω το 20% τους Musk μπορεί να λέει αλήθεια; Μόνο το 5% των μεγαλοεπενδυτών να παραμείνει (που έχει κάθε λόγο αν πιστεύει ότι η αξία της εταιρίας θα μεγαλώσει αλλιώς θα έβγαζαν ήδη τα λεφτά τους) είναι ~50% των μετοχών. Επίσης πρέπει να θεωρεί κανείς τον Musk εντελώς βλαμμένο (πράγμα που θα ερχόταν σε αντίθεση με το παραμύθι που πουλάνε οι πολέμιοι στο character assasination campaign τους που τον παρουσιάζουν σαν ένα έξυπνο ανήθικο απατεώνα που έχει καταφέρει να ξεγελάσει εκατομμύρια κόσμο και να κλέψει δισεκατομμύρια) για να πιστεύει ότι θα έκανε κάτι τέτοιο χωρίς να έχει έστω ένα χαρτί με μερικά ονόματα πάνω. Και ακόμα και αν δεχόταν κάποιος ότι είναι τόσο αυτοκαταστροφικός (τι ναρκωτικά λένε τα τρολάκια ότι παίρνει LOL) ώστε να διακινδυνέψει τις πανάκριβες επιζήμιες δικαστικές διαμάχες και τις τεράστιες αποζημιώσεις, μια τεράστια ζημιά στην Tesla για ένα προσωρινό πλήγμα στους shorts (οι περισσότεροι μικροί που ακολουθούν τους αρχιαπατεώνες τούπου Χανου έχουν ήδη καταστραφεί αφού η μετοχή είχε ξεφύγει μετά τα q2 earnings rep. και επίσης είχε αρχίσει να εκτοξεύεται πριν το tweet του με την αποκάλυψη της αγοράς των Αράβων, ξέρει πολύ καλά πλέον ότι οι hitmen δεν νοιάζονται για την ζημιά γιατί έχουν πολύ βαθιές τσέπες από πίσω να τους καλύπτουν), στις επανειλημμένες μυστικές συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο πριν την αποκάλυψη δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον πληροφορήσει για τον κίνδυνο και να τον σταματήσει; Όταν το συζητούσαν είναι δυνατόν να μην παρουσίασε κανένα σχέδιο; Omni άσε τα μαρκετίστικα για ένα λεπτό. Σε ρωτώ ευθέως σαν σκεπτόμενο άνθρωπο που φαίνεται οτι εχει μυαλό και απαντησε μου σαν Γιώργος/Γιαννης/όπως σε λένε. Θελω τη δική σου γνώμη, οχι το pr της tesla.Θέλω την κρίση σου, οπως θα σε ρώταγε ένας τυχαίος. Με αυτά που διαβάζεις και διάβασες, πιστευεις οτι το funds secured που εγραψε ο Lonny ήταν αληθές; Οταν το ανακοινωσε, ειχε κλεισμένη συμφωνία (ή εστω σχεδόν κλεισμένη στο 99%) ; Το συμβουλιο πάντως δεν το ειχε ενημερώσει για κάτι secured. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Omnigeek Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, isay είπε Omni άσε τα μαρκετίστικα για ένα λεπτό. Σε ρωτώ ευθέως σαν σκεπτόμενο άνθρωπο που φαίνεται οτι εχει μυαλό και απαντησε μου σαν Γιώργος/Γιαννης/όπως σε λένε. Θελω τη δική σου γνώμη, οχι το pr της tesla.Θέλω την κρίση σου, οπως θα σε ρώταγε ένας τυχαίος. Με αυτά που διαβάζεις και διάβασες, πιστευεις οτι το funds secured που εγραψε ο Lonny ήταν αληθές; Οταν το ανακοινωσε, ειχε κλεισμένη συμφωνία (ή εστω σχεδόν κλεισμένη στο 99%) ; Το συμβουλιο πάντως δεν το ειχε ενημερώσει για κάτι secured. Το εξήγησα αρκετά νομίζω. Η άποψή μου (χωρίς να έχω στοιχεία) είναι ότι ναι ο Musk πρέπει να είχε διασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση για την εξαγορά. Το ότι το συμβούλιο δεν το είχε ενημερώσει για αυτό εσύ που το ξέρεις; Οι ανακοινώσεις τους μέχρι στιγμής δεν λένε τίποτα τέτοιο; Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από Omnigeek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, Omnigeek είπε Το εξήγησα αρκετά νομίζω. Οχι ΔΕΝ το ειχες εξηγήσει. Συμπλεξες διάφορα χωρίς ξεκάθαρη απάντηση Η άποψή μου (χωρίς να έχω στοιχεία) είναι ότι ναι ο Musk πρέπει να είχε διασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση για την εξαγορά. Τώρα έθεσες μια απάντηση, οτι κατά την κρίση και γνώμη σου, ο Lonny οταν έκανε την αναρτηση είχε ήδη διασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση για να γίνει private στα 420. Δηλαδή πιστευεις οτι το fund secured ήταν αληθες και δεν ειχε κανενα δόλο από τον Lonny Δεκτή και σεβαστή η γνώμη σου, αλλά και εγω σαν απλός isay/Γιώργος/Κώστας/όπως με λένε, μετά απο τόσες ημέρες, τόσο ντόρο, sec να ξεκινά να αρχίζει το ψάξιμο και να ετοιμάζονται μηνύσεις (που έγιναν), ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ δεν ανακοινώθηκε ουτε επιβεβαιώθηκε ΚΑΜΙΑ συμφωνία χρηματοδότησης, ΟΥΤΕ για πριν, ΟΥΤΕ μετα την ανακοινωση-αναρτηση. Αν υπήρχε έστω ΜΙΑ επιβεβαίωση (άμεση ή σχεδόν έμμεση) δεν θα ανεβαινε η τιμή της μετοχής (της tesla και του χρηματοδότη) στο θεό; Εκεί θα έσφαζε τους shorters, θα έβαζε τα γυαλια στους κριτές (σαν εμενα, τον fubar και χιλιάδες άλλους), θα έσβηνε τους hatters/trolls και τα teslakia θα ειχαν απανωτους οργασμους. Αντίθετα δεν εμφανίστηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ επιβεβαίωση, ΤΙΠΟΤΑ. Ολες αυτές ειναι ερωτήσεις σκέψεις ενός απλού ανθρώπου. Εσενα σαν omni/Γιώργο/Γιαννη δεν σε προβληματίζει; Σε ρώτησα σαν απλό άνθρωπο, οχι σαν εργαζόμενο στην tesla. 31 λεπτά πριν, Omnigeek είπε Το ότι το συμβούλιο δεν το είχε ενημερώσει για αυτό εσύ που το ξέρεις; Οι ανακοινώσεις τους μέχρι στιγμής δεν λένε τίποτα τέτοιο; Omni, εχεις εσωτερική ενημέρωση, μην το παιζεις άσχετος. Οι ειδήσεις και οι ανακοινώσεις λένε οτι εχουν γίνει συζητήσεις (και πριν την ψευδή αναρτηση) ΑΛΛΑ μεχρι σημερα δεν τους εχει παρουσιάσει ΚΑΝΕΝΑ τελικό πλάνο (ποσο μάλλον SECURED FUNDS). Επιπρόσθετα το συμβουλιο έβγαλε ανακοινωση οτι την εβδομάδα που ερχεται θα συναντηθεί με οικονομικους συμβουλους για να εξετάσουν τις δυνατοτητες και διαδικασίες για να γινουν private. Αυτό δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση επιβεβαιωσης οτι funds secured ή οτι ειχαν ενημερωθεί για κλεισμένη συμφωνία. Και αυτους τους επιασε κορόιδα και τώρα κοιτάνε πως θα το σώσουν. Ενδεικτικά https://finance.yahoo.com/news/exclusive-teslas-board-seeking-more-003730701.html?guccounter=1 https://www.businessinsider.com/teslas-board-says-elon-musk-brought-up-going-private-last-week-2018-8 https://www.cnbc.com/2018/08/09/tesla-board-tells-elon-musk-to-recuse-himself-prepares-to-review-take.html?&qsearchterm=tesla ΚΕΡΑΣΑΚΙ : Πριν απο λίγες ώρες ανακοιώθηκε απο το αραβικό fund, οτι δεν ενδιαφέρονται για την tesla. https://www.cnbc.com/2018/08/11/saudi-arabias-fund-lacks-interest-in-teslas-idea-of-going-private.html Γιατί ασχολούμαι τόσο; Πραγματικά σκασίλα μου αν η tesla ή κάθε tesla πάει μπροστά ή πίσω, αν γίνει μονοκρατορία στην αυτοκινηση ή αν πτωχευσει, ειλικρινα δεν με νοιάζει καθολου. Αντίθετα όμως οταν βλέπω μαρκετίστικη προπαγάνδα, έχω μια ευμφυτη τάση αντιδρασης. Σαν αλλεργία ένα πράγμα. Αν τώρα επηρεάζει άμμεσα την τσέπη και τη ζωή μου, εκεί ξεσπαθώνω. Παράδειγμα ξεσπαθώματος οι συζητήσεις που αφορουν την ΑΠΕτεωνίστική εφαρμογή των αιολικών στην παραγωγή ενέργειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Omnigeek Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Κάνεις ένα σωρό αστήρικτες υποθέσεις και άσχετες ερμηνείες των δεδομένων που τα παρουσιάζεις σαν απόλυτη αλήθεια. Εγώ παρουσίασα την άποψή μου που βασίζεται σε όσα δεδομένα υπάρχουν δημόσια και μπορεί να βρει ο καθένας αν ενδιαφέρεται να μάθει. Αν θες κρίνε και σχολίασε την αλλά άσε τα ποιος είμαι εγώ που δουλεύω τα πέρι fanboy και όλα τα υπόλοιπα ad hominem που χρησιμοποιείς συνεχώς για να μου επιτίθεσαι. Σε αυτά που λες τώρα. Γράφεις: " ΓΙΑΤΙ δεν ανακοινώθηκε ουτε επιβεβαιώθηκε ΚΑΜΙΑ συμφωνία χρηματοδότησης, ΟΥΤΕ για πριν, ΟΥΤΕ μετα την ανακοινωση-αναρτηση. ... Αντίθετα δεν εμφανίστηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ επιβεβαίωση, ΤΙΠΟΤΑ. " Η εταιρία δεν έχει καμία υποχρέωση να αποκαλύψει δημόσια οτιδήποτε παραπάνω. "The company isn't under an obligation to disclose the funding information (link)." Μέχρι να (εάν) ολοκληρωθεί το deal στον μόνο που οφείλει να δώσει παραπάνω πληροφορίες είναι στην SEC (όχι δημόσια), που χρειάζεται μια διαβεβαίωση ότι πριν την ανακοίνωση του Musk μέσω twitter (που είναι ασυνήθιστη αλλά όχι παράτυπη) υπήρχαν εγγυήσεις για ενδεχόμενη χρηματοδότηση στα 420 δολάρια. Και επίσης έχει κάθε λόγο να μην αποκαλύψει τίποτα παραπάνω, οι συμφωνίες αυτές είναι ευαίσθητες δουλειές, και εφόσον δεν εμπλέκουν μεγάλους συστημικούς επενδυτές (μεγάλες τράπεζες, κεφάλαια κτλ) δεν μαθαίνει κανείς τίποτα μέχρι να είναι κοντά στο κλείσιμο. Αν ο Musk π.χ. έχει πιάσει 10 κολλητούς τους στην Silicon Valley που καταλαβαίνουν τι γίνεται και τι παίζεται και πιστεύουν σε αυτόν και την εταιρία του (όπως η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών του όπως έχω ξαναπεί, οι σορτάκηδες κάνουν πολύ θόρυβο αλλά είναι πάρα πολύ λίγοι) και έχει πάρει κάποιες γραπτές εγγυήσεις για χρηματοδότηση ποιον λόγο έχει να τους αποκαλύψει; Συγχέεις επίσης συνεχώς την διασφάλιση για (ενδεχόμενη) χρηματοδότηση σε κάποια ορισμένη αξία που είπε ο Musk με την ολοκλήρωση της συμφωνίας. "ειχε κλεισμένη συμφωνία (ή εστω σχεδόν κλεισμένη στο 99%)". Δεν υπήρξε κανένας απολύτως ισχυρισμός ότι η συμφωνία ήταν τελειωμένη ή διασφαλισμένη, ο ισχυρισμός ήταν ότι η χρηματοδότηση ήταν διασφαλισμένη. Αυτά τα 2 είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Διασφαλισμένη χρηματοδότηση σημαίνει ότι έχω ένα προσχέδιο με ονόματα επενδυτών που είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν μια ενδεχόμενη εξαγορά σε ορισμένη τιμή. Δεν σημαίνει ότι έχω ένα έτοιμο deal με όλα τελειωμένα. Μια συμφωνία εξαγοράς είναι μια πολύπλοκη διαδικασία με μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις που περιλαμβάνει υποχρεωτικά την δημόσια ενημέρωση και συναίνεση των επενδυτών. Δεν μπορεί ποτέ δηλαδή να γίνει μυστικά εξολοκλήρου και να το ανακοινώσουν όταν είναι τελειωμένη δουλειά αφού διαμορφώνεται από τις διαπραγματεύσεις με όλους τους δημόσιους επενδυτές μαζί. Αν καταψηφίσει η πλειοψηφία σταματάει (όπως έγραψε ο Musk στο 2ο tweet), αν δεν συμφωνήσουν στην τιμή των 420 και θέλουν άλλα ποσά που δεν υπάρχουν πάλι σταματάει. " Εσενα σαν omni/Γιώργο/Γιαννη δεν σε προβληματίζει; Σε ρώτησα σαν απλό άνθρωπο, οχι σαν εργαζόμενο στην tesla." Αφού έχεις τόσο μεγάλη περιέργεια να μάθεις δεν εργάζομαι στην Tesla. Δεύτερον, εσένα γιατί σε προβληματίζει τόσο πολύ τι κάνει μια εταιρία στην Αμερική; Εγώ ενδιαφέρομαι γιατί πιστεύω ότι το μέλλον της Tesla είναι σημαντικό για την πρόοδο της ανθρωπότητας, εσύ γιατί τόση αγωνία; Λες: " Οι ειδήσεις και οι ανακοινώσεις λένε οτι εχουν γίνει συζητήσεις (και πριν την ψευδή αναρτηση) ΑΛΛΑ μεχρι σημερα δεν τους εχει παρουσιάσει ΚΑΝΕΝΑ τελικό πλάνο (ποσο μάλλον SECURED FUNDS)" Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις που να λένε τίποτα από αυτά που λες. Υπάρχουν μόνο κάποιες αναφορές από "ανώνυμες πηγές" και αστήρικτες υποθέσεις σε διαφορά μέσα ενημέρωσης. Η γνωστή αξιόπιστη δημοσιογραφία του κάποιος είπε κάποιου κάτι. (Reuters) - Tesla Inc’s (TSLA.O) board has not yet received a detailed financing plan from CEO Elon Musk, and is seeking more information about how he will take the U.S. electric car maker private in a proposed deal worth $72 billion, people familiar with the matter said on Thursday. Το "σοβαρό" Reuters βασίζει ολόκληρα hitpieces στο μου είπε κάποιος που ξέρει. Κουραφέξαλα δηλαδή. Το ίδιο παραμύθι αστραπιαία έγινε είδηση παντού χωρίς καμία βάση, και έφερναν και σαν απόδειξη ότι το συμβούλιο δεν ανακοίνωσε επίσημες διαδικασίες. Λες: "Επιπρόσθετα το συμβουλιο έβγαλε ανακοινωση οτι την εβδομάδα που ερχεται θα συναντηθεί με οικονομικους συμβουλους για να εξετάσουν τις δυνατοτητες και διαδικασίες για να γινουν private. " Τα μπερδεύεις όλα. Αυτό όπως γράφω παραπάνω είναι επίσημο στάδιο στην διαδικασία. Το συμβούλιο ανακοίνωσε την έναρξη της επίσημης αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης με νομικούς συμβούλους και ζήτησε από τον Musk επίσημα να αποσυρθεί (recuse) από τις διαδικασίες όπως οφείλει να κάνει σαν πρόεδρος, όπως είχε κάνει και ακριβώς πριν κλείσει το deal για την Solorcity. Tesla’s board gets serious about Musk’s plan to go private as market doesn’t believe it “What the board is doing is exactly what boards are supposed to do… They’ll evaluate the proposal from Musk and whoever is this investor and they’ll make their recommendation,” said Ross Gerber, chief executive of Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, which owns positions in Tesla. “We’re estimating about a $20B cost to buy out the weaker shareholders, and I think they can get that money very easily,” he added. Gerber said he was shocked at the level of skepticism surrounding Musk’s deal and that his firm was confident in Musk’s financial backing. " Πραγματικά σκασίλα μου αν η tesla ή κάθε tesla πάει μπροστά ή πίσω, αν γίνει μονοκρατορία στην αυτοκινηση ή αν πτωχευσει, ειλικρινα δεν με νοιάζει καθολου. Αντίθετα όμως οταν βλέπω μαρκετίστικη προπαγάνδα, έχω μια ευμφυτη τάση αντιδρασης. Σαν αλλεργία ένα πράγμα. Αν τώρα επηρεάζει άμμεσα την τσέπη και τη ζωή μου, εκεί ξεσπαθώνω. Παράδειγμα ξεσπαθώματος οι συζητήσεις που αφορουν την ΑΠΕτεωνίστική εφαρμογή των αιολικών στην παραγωγή ενέργειας. " Και εγώ αντίστοιχα έχω μια έμφυτη τάση αντίδρασης σαν αλλεργία ένα πράγμα και ξεσπαθώνω όταν βλέπω να γίνεται ένας ολόκληρος πόλεμος από τα πιο βρωμερά, ανήθικα, σκοτεινά, καταστροφικά συμφέροντα στον πλανήτη, εναντίων μιας εταιρίας που κατά την γνώμη μου έχει καλές προθέσεις και προσπαθεί ειλικρινά να κάνει καλό. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα