Προς το περιεχόμενο

Αγορά action cam...


Mixalis.85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια, ενδιαφερομαι για αγορά μιας action cam. Να πω οτι γενικα ειμαι άσχετος με το αντικείμενο της «φωτογραφίας/βίντεο» δεν εχω ξαναααχοληθει..περα απο φωτογραφίες με ενα ταπεινό iPhone 6s..αλλα μου αρέσουν φωτογραφίες που βλεπω τραβηγμένες απο action cams που ειναι εντυπωσιακές και πολυ όμορφα επεξεργασμένες μιας κ μαρεσει να πειράζω φωτογραφίες με προγράμματα κλπ..Στο δια ταυτα, σαν μη σχετικός με το αντικείμενο - μπήκα σκρουτζ και «σκρουτζαρα» κατευθείαν «gopro».. γιατι το εχω στο μυαλό μου οτι action cam= gopro..τσεκαρα την πιο φθηνή αυτη την εποχή και διάβασα καλές κριτικές..την GoPro hero5 session. έβαλα να τη χαζέψω στο YouTube για να δω review κλπ κ παρατηρησα οτι δεν εχει οθόνη και με απομάκρυνε στο θέμα επιλογής..ειπα να δώσω αν ειναι 80€ παραπανω να παω στην hero5 Black..γιατι χωρις οθόνη δε ξερω κατα ποσο μπορει να ειανι βολική οπως το χω στο μυαλό μου..μιας κ σαν ασχετος Που η τελευταία φωτογραφική που εχει πιάσει στα χέρια του κ εχει στο μυαλό του ειναι μια κλασσικη ψηφιακή..εχουν κάποιες μικρόδιαφορες οι δυο τους και η Black εχει οθόνη..και μου κανει οτι ειανι και πολυ «μινιον» η session εκτός του οτι φαντάζομαι οτι δε θα βολευει στο χειρισμό λόγο απουσίας οθόνης. Τωρα αυτο π θελω να ρωτήσω- επειδη κάποιοι λένε οτι οι gopro δεν αξίζουν για τα λεφτα τους και οτι αν αποφασισεις να τα δωσεις ειναι για αυτους που θέλουν βίντεο & μονο και Οχι φωτογραφίες (εχω διαβάσει & πολυ κακα σχόλια για τις φωτογραφίες)..γενικα δε θα ημουν αρνητικός εννοείται να δώσω λιγοτερα λεφτα αν υπήρχε κατι όμοιο σε λιγοτερα χρήματα τύπου 150-200€ (με οθόνη).. διαβαζω απο πολλούς κ εδω στο φόρουμ για την xiaomi yi..αυτη ειναι απλα μια value for money λύση ή κοντράρει την hero 5 Black στα ισα; (Ενδιαφερομαι κυριως για τις φωτο/ μελλοντικά βεβαια μπορει να μου ερθει να τη χρησιμοποησω όμοια και για βίντεο)..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά η Xiaomi Yi το πρώτο μοντέλο είναι πολύ καλή! Εγώ την πέτυχα πρόσφατα σε προσφορά από το amazon Γερμανίας, περίπου 50 ευρώ μαζί με την αδιάβροχη θήκη!
Αν σκέφτεσαι να διαθέσεις 150 με 200 ευρώ μια πολύ καλή επιλογή είναι το δεύτερο μοντέλο της Xiaomi η Yi 4K θα την βρεις κοντά στα λεφτά που είπες και γενικά είναι και αυτή (πλέων στη τιμή που την βρίσκεις) μια πολύ καλή επιλογή για να αρχίσεις! Κάτι ακόμα που το θεωρώ πολύ καλό στοιχείο στις Xiaomi είναι ότι μπορείς να βρεις φτηνά αξεσουάρ σε σχέση με της GoPro!
Αν σε ενδιαφέρουν περισσότερες πληροφορίες για την Yi (το πρώτο μοντέλο, που μάλλον βέβαια δεν είναι αυτό που ψάχνεις) στείλε! :)  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι σε δίλλημα ανάμεσα στην yi4k όπου παιζει αυτη τη στιγμή στα 210€ & στην goprohero5 Black  όπου τη βρίσκεις στα 305€.. ειναι 90€ η διαφορα αλλα άπαξ και παρεις την αυθεντική αδιάβροχη θήκη της yi όπου εχει κανα 40αρι ευρω αν θυμαμαι καλα πας αυτόματα στα 250€.. ενώ η GoPro ειναι αδιάβροχη απο τη «μάνα της».. ουσιαστικά η διαφορα ερχεται να ειναι ενα 50αρικο..όπου εχω μπει στο δίλλημα αν αξίζει να το δώσω..εχω διαβάσει και άλλου οτι πολλοί προτιμάνε gopro λόγο του οτι βρίσκεις πολυ πιο ευκολα οτι ψάχνεις ακομα και σε universal αξεσουάρ..οπως δλδ ειναι τα iPhone στα κινητά..ενώ στους άλλους κατασκευαστές δεν υπάρχει τοσο ποικιλία..οσο αφορά την yi το πρωτο μοντέλο σιγουρα θα με καλύπτει δε διαφωνω - δεν εχω μεγαλες απαιτήσεις για βιντεο αλλα θελω οπωσδήποτε να εχει οθονουλα..δε θελω να ειμαι με το κινητο μαζι όλη την ωρα για να βλεπω τι «σημαδεύω».. ψάχνω στο ιντερνετ να βρω φωτογραφίες απο τις 2 action cams & δε βρισκω αρκετες για να μπορέσω να συγκρίνω..γιατι κυρίως θελω μια actioncam για φωτογραφίες και με ωραίο fisheye και οσο δυνατόν πλούσιες σε χρώμα και οσο δυνατόν πεδίο μεγαλύτερο των 150μοιρων για πολυ extreme photo.. 

μια αποροια ακομα κ εχω, πηρε το ματι μου φακούς που κουμπώνουν σε actioncams όπου μεγαλώνουν το wide angle..παιζουν αυτα; Επειδη στο σκρουτζ δε βρηκα κατι με μια γρήγορη ματια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδεικτικά από το amazon.de μαζί με την θήκη και τα μεταφορικά βγαίνει κάτι λιγότερο από 210 ευρώ οπότε μετά θες μια κάρτα μνήμης και είσαι έτοιμος!
Αν φτάσεις στο σημείο να δώσεις 300ρι δες την yi 4+ που πάλι με την αδιάβροχη θήκη και μεταφορικά πάει στα 310 ευρώ! 

 

Yi 4K.PNG

Yi 4K+.PNG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την είχα τσεκάρει κ την 4κ+ , αλλα νομίζω οτι ειχα δει οτι η διαφορα της με την απλή ειναι οτι ειναι αδιάβροχη αλλα μάλλον λαθος ειχα δει.. χαρακτηρίστηκα νομίζω τα ίδια ειχα δει.. ποια ειναι η διαφορα τους ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι σιγουρα δε θα ασχοληθώ με τα νούμερα αυτα γιατι κυρίως τη θελω για φωτογραφίες.. Με ενδιαφέρει με κάποιο τροπο να μάθω τις επιλογές και την ποιότητα στις φωτογραφίες ανάμεσα στην Hero5 Black & στην yi4k.. εχω δει πολλα βιντεάκια απο review στο ιντερνετ για το μενού τους στο θέμα φωτογραφίας αλλα δεν εχω καταλάβει ακριβως...δεν δείχνουν ούτε λένε αυτα που θελω να μάθω..κυρίως (και δικαιως δλδ) ασχολούνται με ποιότητες βίντεο κλπ ανάμεσα τους.. πχ ειδα οτι η GoPro εχουν επιλογές οπως το superview/wide/narrow κλπ για το τι πεδίο θα «πιάνει» ο φακός..βεβαια δεν ξερω αν αυτές οι επιλογές ειανι μονο για το βίντεο ή και για την φωτογραφία.. στο θέμα φωτογραφίας η απλη η yi που εχεις φιλε μ σου δινει επιλογές για το πως να τραβαει φωτογραφίες;και αν ναι πόσες επιλογές εχει; Πχ κανονική φωτογραφία , wide, superview κλπ οπως εχει η gopro..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου πρότεινα την Sjcam Sj7 star που θα σου βγει γύρω στα 140ε από εδώ https://www.banggood.com/SJCAM-SJ7-STAR-4K-WIFI-Action-Camera-SONY-IMX117-CMOS-2_0-Inch-LCD-Sport-DV-Ambarella-A12S75-p-1087999.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN . Είναι 4κ και στα διάφορα reviews βγαίνει περίπου ίδια με την gopro 5.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν περιμένεις λίγες μέρες θα σου εχω απάντηση. Περιμένω την yi 4k και θα  κάνω ότι τεστ χρειαστείς. 

Πάντως και εγω ήμουν στο δίλημμα με την gopro hero 5 αλλά πήρα την yi 4k 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγινε φίλε μ! Ευχαριστώ πολυ!! Θα περιμενω εννοείται! Εγω τη μιση μερα μεσα μου εχω καταληξει στην GoPro κ την υπόλοιπη μιση στην yi4k.... εχω σαλτάρει εγκεφαλικα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως να προσθέσω ότι η xiaomi δίνει και πολύ μεγάλη έμφαση στην υποστήριξή πιο εύκολα την "πειράζεις" με σκριπτακια (δεν ξέρω πολλά ακόμα αλλά υπάρχουν)!
Αν και γενικά οι action cameras δεν είναι ότι βγήκαν για φωτογραφίες, η κύρια χρήση τους είναι για βίντεο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες «σκριπτακια»; Σιγουρα βγήκαν κυρίως για βίντεο οπως το εννοει και το «όνομα τους άλλωστε»..απλα προσπαθώ να μάθω απο αυτα τα λιγα που προσφέρουν για λήψη φωτογραφιών ποια εχει τις καλύτερες δυνατότητες για ποιοτικές φωτογραφίες (και ειδικά θελω οσο δυνατών μεγαλύτερο οπτικό πεδίο ληψης ώστε να ειναι ορατή οσο περισσότερο αυτη η «στρογγυλάδα» ) και ποια περισσότερες επιλογές στο θέμα φωτογραφίας παράλληλα με μια καλή υποστήριξη σε εξτρα accessories κλπ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα script είναι γενικά για να "ξεκλειδώσεις" επιπλέον δυνατότητες της κάμερας! Για την 4k δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα αλλά σκέψου ότι από μόνη της βγάζει φωτογραφίες σε μορφή raw που από μόνο του είναι πού καλό! Σε σχέση με το οπτικό πεδίο θα είναι πιο ευρύ από πχ το iphone σου, μέσο της εφαρμογής για το κινητό σου έχει την επιλογή για wide και "μη"!
 πχ 2 φωτογραφίες η πρώτη χωρίς το wide και η 2ρη με!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...