Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να μου πειτε καποιοι αν ειστε ικανοποιημενοι με τν καρτα γραφικων 1060 6γβ ασχέτως υλοποιήσεις.Αρχικα θελω να πω δν καταλαβαινω την χρηση των 6gb απο την στιγμη που αμα ανεβασω τις ρυθμισεις στα τεξτουρς παρατηρω να μην εχει την αποδοσης που περιμενα 60φπς στα 1080p.Δεν μιλαω για ολα ουλτρα αλλα σχεδον σε ολα τα παιχνιδα βαζω για σιγουρια high settings οπως (pubg,mass effect andromeda,AC origins)και ακομα σε μερικα σκηνικα παρατηρω 10-20 fps για μερικα δευτερα η ακομα και για 1-2 λεπτα μεχρι να φυγω απο καποια σημεια.Δεν θα επρεπε η καρτα να τα εχει ανετα τουλαχιστον σε αυτες τις ρυθμισεις?Για να μην κατηγορώ την καρτα μονο μηπως φταιει ο cpu που ειναι ο ι5-2500κ και τα 8ram?Θελω απλα να νιωθω τουλαχιστον μεσα μου ησυχος οτι δν εδωσα τζαμπα 300και ευρω για αυτα τα αποτελέσματα (θερμοκρασιες δν  εχω θεμα ακομα και σε φουλ μοντ μεχρι 40 πανε.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η GTX 1060 είναι μια κάρτα γραφικών για αναλύσεις έως και 1080 για τα σύγχρονα βαριά παιχνίδια και για 1440p για παλαιότερα και όχι τόσο απαιτητικά παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχεις minimum 60FPS ωστόσο.
Το AC origins εκμεταλλεύεται αρκετά το memory bandwidth που όπως και να έχει η πλατφόρμα σου υστερεί σε σχέση με τις νεότερες και μπορεί να εκμεταλλευτεί επίσης πάνω από 4 cores.

https://www.pcgamer.com/assassins-creed-origins-performance-guide/

https://www.techspot.com/article/1525-assassins-creed-origins-cpu-test/

Επεξ/σία από Heatspreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορώ να μιλήσω με σιγουριά μόνο για το PUBG, δεν έχω 1060 αλλά rx580 8gb. Στα περισσότερα round που παίζω το pubg χρειάζεται περίπου 4,5gb video ram και 7.5gb ram... Συνήθως παίζω σε squad 'οπου ο ένας ειναι με 1070 και ο άλλος με 970, όταν λαγκάρει ο ένας σχεδόν ταυτόχρονα λαγκάρουμε όλοι μαζί... δεν είναι θέμα hardware, είναι θέμα παιχνιδιού, ειδικά με το σημερινό update πήγαμε πολύ πίσω σε απόδοση.....

Σε παιχνίδια τύπου PUBG δεν σε νοιάζουν τα max fps αλλά το smoothness (να μην έχεις fps drops ή lag) κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα fps είναι καλό σε απλές οθόνες να συμβαδίζουν με τα hz της οθόνης ώστε να αποφεύγεις το Screen tearing.... 

Στο θέμα cpu αν κάνεις overclock τον i5 σίγουρα θα έχεις σταθερότερο gameplay, δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να τον σετάρεις στα 4,4-4,5ghz..... Με έναν I7-2600k θα είχες ακόμα καλύτερα αποτελέσματα λόγο 8 threats. Είδα μεγάλη διαφορά όταν πήγα απο τον ι5-760 σε xeon-3440 που το μόνο που άλλαξε ήταν τα threats απο 4 σε 8.

Η 1060 έχει για πλάκα τα 80-90 fps αν παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις.

Δοκίμασε αυτές: 

20180209032012_1.jpg.f54e08a3c5ed5feea960aac43ed016dd.jpg

Επίσης κάνε οπωσδήποτε αυτά για το Pubg:

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Με κανει να αναρωτιεμαι γιατι πηρα με τα 6gb αφου εν τελει δν τα χρησιμοποιώ πουθενα επειδη κατεβαζω τα γραφικα στα high η και καποιες αλλες ρυθμισεις πιο κατω που θελουν τα gb.Eπισης το nvidia geforce προτεινει τις δικες του ρυθμισεις.Ας πουμε σε medium preset με αρκετες υποχωρήσεις και το παιχνιδι μεσα το αυτοματο το βαζει στα  high-very high η και το αντιστροφο ας παρω παραδειγμα τα παιχνιδια που ανεφερα στο pubg το geforce μου προτείνει ολα ουλτρα σχεδον το παιχνιδι και απο μονο του μ το εβαλε high,στο origins  το geforce αρκετα ηταν medium ενω στο παιχνιδι ολα veryhigh.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση η θερμοκρασία που γράφεις 40οC, πως γίνεται αυτό; Θερμοκρασία της 1060;
Τόσους λίγους βαθμούς έχει όταν είσαι σε κεντρικό μενού παιχνιδιού ή παίζεις πολύ παλιά παιχνίδια. Σα να μην χρησιμοποιείται η κάρτα σου καθόλου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vigilante1319 είπε

Με κανει να αναρωτιεμαι γιατι πηρα με τα 6gb αφου εν τελει δν τα χρησιμοποιώ πουθενα επειδη κατεβαζω τα γραφικα στα high η και καποιες αλλες ρυθμισεις πιο κατω που θελουν τα gb.Eπισης το nvidia geforce προτεινει τις δικες του ρυθμισεις.Ας πουμε σε medium preset με αρκετες υποχωρήσεις και το παιχνιδι μεσα το αυτοματο το βαζει στα  high-very high η και το αντιστροφο ας παρω παραδειγμα τα παιχνιδια που ανεφερα στο pubg το geforce μου προτείνει ολα ουλτρα σχεδον το παιχνιδι και απο μονο του μ το εβαλε high,στο origins  το geforce αρκετα ηταν medium ενω στο παιχνιδι ολα veryhigh.

Αρχικά, σε αρκετά παιχνίδια (ιδιαίτερα στα cpu intensive) ο επεξεργαστής σου θα τρώει ''μπουκάλι'' από την κάρτα. Απ' την άλλη, οι 40C που γράφεις είναι αρκετά χαμηλή θερμοκρασία για gaming, πόσο μάλλον για να δικαιολογεί το μπουκάλι (αφού ο cpu σε αυτή την περίπτωση φθάνει στο 95-100% της χρήσης του). Για να μην γράφουμε θεωρίες όμως, αρχικά κατέβασε το msi afterburner και τρέξε το origins, pubg και mass effect αφού στις επιλογές έχεις βάλει να παρακολουθείς θερμοκρασίες cpu,gpu και cpu/gpu usage %. Εκεί ίσως βγουν κάποια συμπεράσματα. Όλα αυτά δοκίμασέ τα με τα γραφικά στα ultra φυσικά και με το vsync απενεργοποιημένο επίσης.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariposa duran είπε

καλησπέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω να μου πεί κάποιος εάν γνωρίζει, γνώμη για την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών που παραθέτω παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/9742349/EVGA-GeForce-GTX1060-3GB-Superclock-Gaming-03G-P4-6162-KR.html

Πολύ ακριβή αυτή την στιγμή καλύτερα να περιμένεις 

Δημοσ.

Kαλησπερα. Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ειπα να γραψω εδω το δικο μου (προβλημα) που συναντησα. Αρχικα το συστημα μου ειναι ενας επεξεργαστης fx6350 με 8gb ram μια μητρικη ga990 xa ud3 και εκανα μια αναβθμιση προσφατα αλλαζοντας την καρτα γραφικων μια gigabyte gtx1060 3gb windforce. Τα προβληματα ομως ξεκινησαν γρηγορα αφου σε βαρια παιχνιδια και με high-ultra αναλυση ειχα παγωμα οθονης και αναγκαστικα πηγαινα επανεκκινηση μη εχοντας αλλη επιλογη διοτι δεν αντιδρουσε σε τιποτα αλλο. Ε ειπαμε μετα απο συζητησεις φταιει το τροφοδοτικο διοτι δεν επαρκει το ρευμα που δινει στην καρτα και ετσι το αντικατεστησα με ενα corsair tx550m πριν λιγες μερες γιατι ουτως η αλλως χρειαζομουν μιας και μελλοντικα σκεφτομαι για ryzen. Το θεμα τωρα ειναι οτι εξακολουθει μεσα στα παιχνιδια να υπαρχει lag και ειδικοτερα οταν εντος του παιχνιδιου αλλαζω καποια ρυθμιση στα γραφικα τρωει γερο σκαλωμα. Οχι παγωμα οπως πριν αλλα με το ζορι βγαινω εξω και κλεινω το game απο το task manager. Αλλαξα την εγκατασταση κανα 2 παιχνιδιων απο τον hdd στον ssd που εχω αλλα παλι τα ιδια. Τι μπορω να κανω για να βεβαιωθω οτι φταιει η οτι λειτουργει ενταξει η καρτα πριν την στειλω πισω.? Δεν ειμαι και καλος γνωστης πανω σε αυτα και το μονο που μπορεσα να κανω ειναι ενα bench το οποιο μου εδειξε αυτα.

Superposition_Benchmark_v1.0_2136_1518842882.png

Δημοσ.
  • Τελευταίο BIOS
  • Τελευταίοι οδηγοί Chipset, κάρτας γραφικών, κάρτας ήχου

Ρίξε μια σάρωση για ιούς με το Malware bytes.

Κάνε ένα memtest.

Για να βεβαιωθείς ότι δουλεύει καλά η κάρτα πρέπει να την βάλεις σε κάποιο άλλο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/2/2018 στις 2:38 ΠΜ, Vigilante1319 είπε

Θα ηθελα να μου πειτε καποιοι αν ειστε ικανοποιημενοι με τν καρτα γραφικων 1060 6γβ ασχέτως υλοποιήσεις.Αρχικα θελω να πω δν καταλαβαινω την χρηση των 6gb απο την στιγμη που αμα ανεβασω τις ρυθμισεις στα τεξτουρς παρατηρω να μην εχει την αποδοσης που περιμενα 60φπς στα 1080p.Δεν μιλαω για ολα ουλτρα αλλα σχεδον σε ολα τα παιχνιδα βαζω για σιγουρια high settings οπως (pubg,mass effect andromeda,AC origins)και ακομα σε μερικα σκηνικα παρατηρω 10-20 fps για μερικα δευτερα η ακομα και για 1-2 λεπτα μεχρι να φυγω απο καποια σημεια.Δεν θα επρεπε η καρτα να τα εχει ανετα τουλαχιστον σε αυτες τις ρυθμισεις?Για να μην κατηγορώ την καρτα μονο μηπως φταιει ο cpu που ειναι ο ι5-2500κ και τα 8ram?Θελω απλα να νιωθω τουλαχιστον μεσα μου ησυχος οτι δν εδωσα τζαμπα 300και ευρω για αυτα τα αποτελέσματα (θερμοκρασιες δν  εχω θεμα ακομα και σε φουλ μοντ μεχρι 40 πανε.)

θες πολυ δυνατη καρτα για να παιξεις origin τερμα, απο 1070 και πανω. οπως επισης και πυρηνες. μη κοιτας το ψευτομπενς που βαζουν ολοι. σε σημεια που μπαινει στην πολη ακομα και με 1070 μπορει να δεις κατω απο 50 fps. τον κυριοτερο ρολο στην αποδοση μιας καρτας παιζει το memory bandwidth, παντα για καρτες ιδιας αρχιτεκτονικης μιλαμε.  τσεκαρε τα τεστ παρακατω. ολοι ειναι κλοκαρισμενοι επεξεργαστες.

Spoiler

20 ώρες πριν, ThodorisFel είπε

Kαλησπερα. Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ειπα να γραψω εδω το δικο μου (προβλημα) που συναντησα. Αρχικα το συστημα μου ειναι ενας επεξεργαστης fx6350 με 8gb ram μια μητρικη ga990 xa ud3 και εκανα μια αναβθμιση προσφατα αλλαζοντας την καρτα γραφικων μια gigabyte gtx1060 3gb windforce. Τα προβληματα ομως ξεκινησαν γρηγορα αφου σε βαρια παιχνιδια και με high-ultra αναλυση ειχα παγωμα οθονης και αναγκαστικα πηγαινα επανεκκινηση μη εχοντας αλλη επιλογη διοτι δεν αντιδρουσε σε τιποτα αλλο. Ε ειπαμε μετα απο συζητησεις φταιει το τροφοδοτικο διοτι δεν επαρκει το ρευμα που δινει στην καρτα και ετσι το αντικατεστησα με ενα corsair tx550m πριν λιγες μερες γιατι ουτως η αλλως χρειαζομουν μιας και μελλοντικα σκεφτομαι για ryzen. Το θεμα τωρα ειναι οτι εξακολουθει μεσα στα παιχνιδια να υπαρχει lag και ειδικοτερα οταν εντος του παιχνιδιου αλλαζω καποια ρυθμιση στα γραφικα τρωει γερο σκαλωμα. Οχι παγωμα οπως πριν αλλα με το ζορι βγαινω εξω και κλεινω το game απο το task manager. Αλλαξα την εγκατασταση κανα 2 παιχνιδιων απο τον hdd στον ssd που εχω αλλα παλι τα ιδια. Τι μπορω να κανω για να βεβαιωθω οτι φταιει η οτι λειτουργει ενταξει η καρτα πριν την στειλω πισω.? Δεν ειμαι και καλος γνωστης πανω σε αυτα και το μονο που μπορεσα να κανω ειναι ενα bench το οποιο μου εδειξε αυτα.

μπορεις να δοκιμασεις την καρτα σου μαζι με το παιχνιδι σε αλλον υπολογιστη? εστω και i3 2/4.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ThodorisFel είπε

Έκανες σωστή κατάργηση των drivers της προηγούμενης κάρτας γραφικών πριν περάσεις τους νέους (ειδικά αν ήταν amd κιόλας)?

Δημοσ.

Ναι τα ειχα κανει ολα σωστα απεγκατασταση και μετα καθαρισμο απο τειχον υπολειματα με προγραμμα και μετα εγκατασταση. Δοκιμασα και το furmark για τυχον glitches αλλα τιποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/9/2018 στις 2:38 ΠΜ, Vigilante1319 είπε

Η GTX 1060 6GB(την οποία έχω), μετά από oc, προορίζεται για near ultra ή ultra settings στα περισσότερα AAA games. Λέγοντας near ultra εννοώ ότι μπορεί να χρειαστεί να ρίξεις ένα με δύο βαριά settings όπως οι σκιές από το ultra στο very high για να κρατήσεις 60 καρέ.

Στο mass effect andromeda της τελευταίας έκδοσης και με τους πιο πρόσφατους drivers πρέπει να έχεις σχεδόν πάντα 60άρι σε ultra settings(όχι τα maxed out). Στο Origins, μέσα στην Alexandria, με όλα ultra πλην AA low + lumasharpen δεν πέφτω σχεδόν ποτέ κάτω από τα 60 καρέ. Υπάρχουν όμως διάφορα σημεία μέσα στους χάρτες του game(και μέσα στην πόλη), όπου με το Vsync ανοικτό και μόνο τότε βλέπεις μεγάλα frame drops με την κάρτα να παίζει στη μισή συχνότητά της. Είναι καθαρά τεχνικό πρόβλημα του game και συμβαίνει με οποιαδήποτε κάρτα. Και αρκετά σπάνιο θα έλεγα.

Αυτά αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένεις από την εν λόγω κάρτα. Εννοείται ότι ο ψαγμένος gamer σήμερα δεν επιλέγει ανάμεσα από presets(high, very high, ultra κτλ.), αλλά ρίχνει, όπως σου είπα, την ποιότητα σε συγκεκριμένα βαριά settings με μικρό αντίκτυπο στην ποιότητα. Δεν υπάρχει π.χ. κανένας λόγος να μην έχεις textures στο ultra ασχέτως των υπολοίπων settings. Πρέπει γενικά να μάθεις να σετάρεις games, ώστε να παίρνεις καλή ποιότητα με τις χαμηλότερες δυνατές απαιτήσεις.

Σχετικά με το σύστημά σου, ο 2500K, τον οποίο φαντάζομαι θα τρέχεις στοκ, είναι ό,τι χειρότερο σήμερα. Χρειάζεσαι Minimum 2600K overclocked στα 4,5Ghz ή και πιο πάνω. Ή έστω 2500Κ πάνω από τα 4,5Ghz. Για τα υπόλοιπα ό,τι σου είπαν προηγουμένως. Τσέκαρε αν το σύστημά σου δεν πάσχει γενικότερα(ιοί κτλ.). Τρέξε επίσης το game που έχεις πρόβλημα με το msi afterburner ανοικτό και δες τι σε κρατάει πίσω(edit: ειπώθηκε και αυτό πιο πριν). 

Για να πάρεις μια εικόνα από το AC: Origins με την κάρτα σου. Ένα πρόσφατο vid μου:

Spoiler

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.

Eχω  την 1060 της evga superclocked.Nαι σωστα στοκ εχω τον επεξεργαστη δν του εχω κανει τιποτα αρα απο οτι φαινεται ο 2500κ φταιει για ολα απλα ηθελα να το σιγουρεψω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...