karib Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας. Ερώτήσεις: 1. Εχω έναν σκληρό δίσκο 5400rpm. Σε σχέση με ένα δίσκο 7200rpm, τι διαφορά έχει σε επιδόσεις? Εννοώ πόσο τις % ταχύτερος είναι ένας δίσκος 7200 στροφών? 2. Με norton ghost, μπορώ να μεταφέρω όλα ότι έχει ο δίσκος των 5400, σε έναν νέο δίσκο 7200? Bάζοντάς τους στο ίδιο pc ή μέσω lan?
Spyrus Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 1. Eίναι γρηγορότερος γιατί δεν έχει μόνο περισσότερες στροφές...αλλά και ποιο νέες τεχνολογίες. 2.Ναι με Ghost είσαι εντάξει στο ίδιο PC είναι πιο εύκολο.Απλά στο Reboot μετά την αντιγραφή κλείσε αμέσως το PC και βάλε bootable τον νέο μόνο.
karib Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Υπάρχει κάποιος που έστω και στο περίπου να μπορεί να μου πει για πόση διαφορά στις επιδόσεις μιλάμε? 10%? 20%?΄Κατά προσέγγιση έστω.
Jaco Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Αν σκεφτείς ότι ένας 7200 έχει ένα transfer rate γύρω στα 35MB/sec και seek time κοντά στα ~10ms, ενώ τα αντίστοιχα του 5400 είναι 20ΜΒ/sec και >16ms τότε ένας σκληρός στις 7200rpm είναι σχεδών δυο φορές πιο γρήγορος... Αυτό δεν είναι κουφό, γιατί η μεγάλη διαφορά είναι στην εξωτερική επιφάνεια του δίσκου που παρόλο που η ακτίνα είναι ίδια στην περίπτωση του 7200 η γραμμική ταχύτητα είναι μεγαλύτερη, άρα και μεγαλύτερη είναι και η γωνιακή ταχύτητα, άρα και πολύ μεγαλύτερη στροφορμή άρα και πολύ μεγαλύτερη ταχήτητα ανάγνωσης... Επίσης οι καινούργιοι σκληροί έχουν χαρακτηριστικές μεταφοράς μεγαλύτερης τάξης, οπότε καλύτερη ακρίβεια θέσης, μεγαλύτερη ταχύτητα και πολύ καλύτερους αλγόριθμους στο cache τους (για παράδειγμα οι 8ΜΒ cache)... Ένας δίσκος με τα ίδια χαρακτηριστικά και διαφορά στο cache (4 ή 8ΜΒ) πάλι έχει διαφορά γιατί οι αλγόριθμοι του cache σε έναν 8ΜΒ παρόλο που είναι πολύ πιο πολύπλοκοι έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια στην στοχαστική προσέγγιση των δεδομένων που πρόκειται να διαβαστούν από τον δίσκο, όχι μόνο λόγο του μεγέθους του cache, αλλά και των στατιστικών χαρακτηριστικών του αλγόριθμου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.