Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να ζητησω τη γνωμη σας σχετικα με ενα διλημμα που εχω. Εχω μια κλασσικη κιθαρα, επειδη εκανα οταν ημουν αρκετα μικρος για καποια χρονια μαθηματα. Πλεον αποφασισα να ασχοληθω πιο σοβαρα και να ξεκινησω ιδιαιτερα μαθηματα. Η ερωτηση μου ειναι πιστευετε θα επρεπε να αγορασω μια ακουστικη κιθαρα σε πρωτη φαση και αναλογως πως θα παει να συνεχισω σε ηλεκτρικη αργοτερα  ή να ξεκινησω αμεσως απο ηλεκτρικη. Βρισκομαι σε διλημμα γιατι τα ακουσματα μου ειναι πιο alternative και γενικοτερα rock. Πληροφοριακα τα αγαπημενα μου συγκροτηματα ειναι radiohead και red hot chili peppers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου είναι οτι ξεκινάς με αυτήν που ο ήχος της σε ευχαριστεί περισσότερο και είναι πιο κοντά στην μουσική που σου αρέσει.Εφόσον σου αρέσει ο rock/alternative ήχος ξεκίνα με ηλεκτρική.Προσπαθώντας να μάθεις τα κομμάτια που σου αρέσουν θα σου δώσει και παραπάνω κίνητρο να μην τα παρατήσεις.Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξυ των δύο κυρίως στον ήχο, στον τρόπο παιξίματος και γενικά στην όλη αίσθηση της κιθάρας.Αν στην συνέχεια αποφασίσεις οτι θέλεις να ασχοληθείς και με την ακουστική παίρνεις και μια ακουστική. 

Επεξ/σία από Wreckage
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχει μια λάθος νοοτροπία του ότι πρέπει να μάθεις οπωσδήποτε κλασική κιθάρα πρώτα για να μεταπηδήσεις σε ηλεκτρική.

Η κλασική κιθάρα , η ακουστική κιθάρα και η ηλεκτρική κιθάρα είναι 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ όργανα. Σαφώς και έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, όμως ο τρόπος παιξίματος, ο ήχος και το όλο στυλ είναι διαφορετικά για την κάθε μία.

Αν θες να μάθεις να παίζεις ροκ κομμάτια, μην χάνεις χρόνο. Πάρε μια ηλεκτρική κιθάρα που θα σου αρέσει και θα σε εμπνέει να παίξεις/ασχοληθείς, ένα καλό σχετικά ενισχυτή και ξεκίνα!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα.

Και γω προτεινω να αγορασεις κατι στο στυλ που σου αρεσει εσενα.

Αν ας πουμε ακους metal φυσικα θα πας σε ηλεκτρικη.Αν εισαι πιο της μπαλαντας και χαλαρα κομματια παρε ακουστικη.

Γνωμη μου ειναι να παρεις ηλεκτρικη εφοσον εισαι πιο πολυ RHCP και alternative,funk στυλ,γιατι αν παρεις ακουστικη δεν θα μπορεις να παιζεις πιο δυνατα κομματια χωρις παραμορφωση(distortion)στον ηχο σου.

Μην κολλας οτι σονι και καλα πρεπει να ξεκινησεις με κλασικη,ακουστικη...Αυτα ειναι εντελως διαφορετικα στο στυλ που θα παιζεις το καθε οργανο...Ετσι σκεφτομουν και εγω και ειναι απολυτα λογικο!

Επισης αν θα πας σε ηλεκτρικη σου προτεινω για πρωτη κιθαρα μια squier bullet strat.Για τα χρηματα τους ειναι οι πιο καλες ποιοτικες κιθαρες για καποιον που θα αρχισει να παιζει ηλεκτρικη και οχι μονο...

Ευχομαι καλη επιτυχια σε αυτο που θα αποφασισεις και οτι αλλη ερωτηση εχεις εδω ειμαστε!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...