Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες που πήγα να βάλω βενζίνη παρατήρησα δύο πράγματα. Η shell v power(την οποία και βάζω ανελλιπώς την τελευταία 10ετια) έκανε για δευτερη φορα αυξηση σε ένα εξάμηνο . Ετσι απο +1 σε σχέση με την απλη (κάθε τρίτη) τον Νοέμβριο πηγε +2 και πλεόν +3 σε εταιρικό πρατήριο. Είδα βέβαια οτι μη εταιρικά πρατήρια εξακολουθούσαν να την έχουν +2οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Επίσης τα εταίρικά πέρασαν αμέσως την αύξηση της εβδομάδας με απότέλεσμα η απόκλιση σε σχέση με τις πολύ φθηνές να ειναι +7-8 λεπτα. Αποτέλεσμα η 98 vpower να έχει την ίδια τιμή με την 100 ΕΛΙΝ. 

Προσωπικά τέλος η vpower, μάλλον θα γυρισω σε ΒΡ.

Επεξ/σία από louben
  • Απαντ. 335
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσο η τιμή ήταν στο 1 λεπτό και το τυράκι με τους πόντους έβαζα shell. Με τα 3 λεπτά κι εγώ πάω προς bp τις Δευτέρες (Παρασκευή - Σάββατο ΕΚΟ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

Τι προσφορα εχει ?

Έλα ντε! Αν δεν κάνω λάθος υποτίθεται είναι 4 λεπτά. Βέβαια, για κάποιον περίεργο λόγο, όποτε και να πάω, 4 λεπτά διαφορά έχουν.

Δημοσ.

Βενζίνη απλή 95 άρα σχεδόν πάντα και κάποιες φορές 100 άρα από γνωστό και έμπιστο πρατήριο. Ούτε συγκεκριμένη μάρκα ούτε εταιρικό. Ποτέ βενζίνες 96,97,98 και δεν ξέρω εγώ πόσα οκτάνια με και καλά καθαριστικά που περιέχουν και πράσινα άλογα. Αυτές κάθονται τόσο καιρό στα καζάνια μαζί με κροκοδείλους ειδικά στις μέρες μας. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ έβαζα συνέχεια εταιρικά και BP και SHELL αλλά τώρα με της απανωτές αυξήσεις ανέβαζαν την βενζίνη 2λεπτα κάθε μέρα και μιλάμε για την 100αρα που χρησιμοποιώ δηλαδή κάνουν ανεφοδιασμό κάθε μέρα σε 100αρα!!!! Όταν αρχίσαν να πέφτουν οι τιμές της κρατούσαν ανά 5-7 μερες μέχρι να την μειώσουν. Γενικά τα ανέβαζαν όλα απλά εγώ παρατηρούσα την 100αρα που έβαζα και σίγουρα είχε την μικρότερη κατανάλωση. Όποτε και αυτοί κλέφτες είναι περίμενα καλύτερη αντιμέτωπη από εδώ και πέρα ψάχνω ενα πρατήριο με μέση τιμή γιατί αν δείτε τα ποιο ακριβά είναι τα εταιρικά (Καλυψώ - Μυρταια)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, panosk111178 είπε

αλλά τώρα με της απανωτές αυξήσεις ανέβαζαν την βενζίνη 2λεπτα κάθε μέρα

Shell πρατήριο που το πετυχαίνω στο δρόμο μου. 2,010κάτι, την επόμενη 2,030κάτι, την επόμενη (χτες) 2,050κάτι, σήμερα 2,096. Απλή 95αρα. 

Φταίω εγώ μετά να σταματήσω να κατέβω και να αρχίσω να του απαριθμώ όσους αγίους υπάρχουν? 🤬

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2,039 το κοντινό της shell (ερμής) εδώ και μερικές μέρες...λιγότερο από 10λίτρα με 20€

(μού γρατσούνισαν και το αυτοκίνητο μάλλον χθες πίσω αριστερά....με άνοιγμα στην είσοδο πυλωτής 4μ, σε δρόμο χωρίς κίνηση (αδιέξοδο) και με πλάτος οδού που χωράει 3-4 αμάξια - πρόσθετα στα παρκαρισμένα από κάθε πλευρά - πώς τα καταφέρνεις να γρατσουνίσεις το παρκαρισμένο μπαίνοντας/βγαίνοντας; Πόσο άχρηστος πρέπει να είσαι; )

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

Πόση ακριβώς έκπτωση δίνει η ΒΡ στη προσφορά της Δευτέρας, για 98άρα;
Βρήκα περσυνή αναφορά -6 λεπτών αλλά αυτό προφανώς μπορεί να μην ισχύει τώρα.

Βρήκα ένα πρατήριο "συνεταιρισμού ταξί" στη θεσσαλονίκη/πυλαία και υποθέτω ότι εκεί θα προσέχουν τη ποιότητα του καυσίμου...οπότε θα τους προτιμήσω για κάποιο διάστημα.

...μού φαίνεται πως τα εταιρικά κυρίως της ΒΡ - που παρέχουν τη προσφορά - είναι σπανιότερα αναολγικά σε σχέση με τα ιδιωτικά, συγκριτικά με Shell.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τελευταία 3 γεμίσματα έχω κάνει με απλή Avin . Μου έχει ρήξει την κατανάλωση (για την ίδια διαδρομή) και πηγαίνει και καλά το αμάξι. Απλά εχω επιφυλάξεις σχετικά με την αξιοπιστία του καυσίμου. .... 

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδω και 1 χρονο μονο elin. εχω βαλει απο ενα συγκεκριμενο παρατηριο ολες τις βενζινες της.απο 95, crystal, 100 . η 100 ειναι η φθηνοτερη της αγορας και με συμφερει οταν ειναι κατω απο 2 ευρω.εχω κινητηρα υψηλης συμπιεσης οποτε μπορω να την βαλω.οχι, ουτε μετρω για οικονομια καυσιμου και χιλιομετρων ουτε για αυξηση ιπποδυναμης οταν την βαζω.αυτα ειναι σαχλαμαρες του διαδικτυου.η 100 απλα δουλευει σε οσα αυτοκινητα εχουν την δυνατοτητα να την χρησιμοποιησουν ,για τις αντικρουστικες ιδιοτητες που αναφέρονται στην ικανότητα ενός καυσίμου να αντιστέκεται στο χτύπημα ή το ping σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα γνωστα πειρακια, τις ιδιοτητες δλδ. να δουλευει καλυτερα το αυτοκινητο και η μηχανη.αυτο βεβαια σαν καλυτερη λειτουργια μπορει να φερει την προσδοκωμενη σωστη( προβλεπομενη ) ιπποδυναμη του αυτοκινητου συμφωνα με τις προδιαγραφες του ,που χανεται με κακης ποιοτητας καυσιμο.

οποτε αποτι καταλαβαινετε δεν βλεπετε διαφορά απο βενζινη σε  βενζινη οτι αυξανεται η ιπποδυναμη αλλα βλεπετε διαφορα γιατι με προηγουμενες βεζνινες κακες χανατε ιπποδυναμη και οταν βαλατε την καλυτερη νιωθετε οτι υπερβηκατε ιππους,αλλα στην ουσια πηρατε πισω τους ιππους του αυτοκινητου που κανονικα εχει και χασατε πριν με την κακη βενζινη.

για να ειμαι ομως σιγουρος θα την δοκιμασω 3 χρονια συνεχεια απο εκει.ο πρατηριας που παντα παιζει ρολο εχει καλες κριτικες. και πριν που ειχε bp.

απο σελ την μονη που θα εβαζα ειναι η ρεισινγκ ,οσοι μπορουν , αλλα με τετοια τιμη.. γεια σου. αλλιως για αλλη βενζινη σελ ουτε απεξω. δεν εχω τιποτα με την εκο,απλα δοκιμασα χρονια σε εταιρικο,μαλιστα εκει ειναι τα γραφεια της εταιρειας απο πισω,ομως , το αυτοκινητο μου ενιωθα να μην εχει δυναμη.δεν λεω οτι ηταν κακη βενζινη ,καθολου. εδω ομως μπαινει ενας αλλος παραγοντας.με καλη βενζινη υπαρχουν μηχανες που δεν μπορουν να τις εκμμεταλευτουν οσο καποιες αλλες καλες.. υπηρξε και μια δοκιμασια πριν χρονια  γιαυτο. ειναι ομως μια αισθηση ,μπορει και να μην συμβαινει αν μετρησω,ομως η αισθηση μου εχει μεινει,παιζει οταν ξερεις καλα το αμαξι σου.

Επεξ/σία από megapaixtaras
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

εδω και 1 χρονο μονο elin. εχω βαλει απο ενα συγκεκριμενο παρατηριο ολες τις βενζινες της.απο 95, crystal, 100 . η 100 ειναι η φθηνοτερη της αγορας και με συμφερει οταν ειναι κατω απο 2 ευρω.εχω κινητηρα υψηλης συμπιεσης οποτε μπορω να την βαλω.οχι, ουτε μετρω για οικονομια καυσιμου και χιλιομετρων ουτε για αυξηση ιπποδυναμης οταν την βαζω.αυτα ειναι σαχλαμαρες του διαδικτυου.η 100 απλα δουλευει σε οσα αυτοκινητα εχουν την δυνατοτητα να την χρησιμοποιησουν ,για τις αντικρουστικες ιδιοτητες που αναφέρονται στην ικανότητα ενός καυσίμου να αντιστέκεται στο χτύπημα ή το ping σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα γνωστα πειρακια, τις ιδιοτητες δλδ. να δουλευει καλυτερα το αυτοκινητο και η μηχανη.αυτο βεβαια σαν καλυτερη λειτουργια μπορει να φερει την προσδοκωμενη σωστη( προβλεπομενη ) ιπποδυναμη του αυτοκινητου συμφωνα με τις προδιαγραφες του ,που χανεται με κακης ποιοτητας καυσιμο.

οποτε αποτι καταλαβαινετε δεν βλεπετε διαφορά απο βενζινη σε  βενζινη οτι αυξανεται η ιπποδυναμη αλλα βλεπετε διαφορα γιατι με προηγουμενες βεζνινες κακες χανατε ιπποδυναμη και οταν βαλατε την καλυτερη νιωθετε οτι υπερβηκατε ιππους,αλλα στην ουσια πηρατε πισω τους ιππους του αυτοκινητου που κανονικα εχει και χασατε πριν με την κακη βενζινη.

για να ειμαι ομως σιγουρος θα την δοκιμασω 3 χρονια συνεχεια απο εκει.ο πρατηριας που παντα παιζει ρολο εχει καλες κριτικες. και πριν που ειχε bp.

απο σελ την μονη που θα εβαζα ειναι η ρεισινγκ ,οσοι μπορουν , αλλα με τετοια τιμη.. γεια σου. αλλιως για αλλη βενζινη σελ ουτε απεξω. δεν εχω τιποτα με την εκο,απλα δοκιμασα χρονια σε εταιρικο,μαλιστα εκει ειναι τα γραφεια της εταιρειας απο πισω,ομως , το αυτοκινητο μου ενιωθα να μην εχει δυναμη.δεν λεω οτι ηταν κακη βενζινη ,καθολου. εδω ομως μπαινει ενας αλλος παραγοντας.με καλη βενζινη υπαρχουν μηχανες που δεν μπορουν να τις εκμμεταλευτουν οσο καποιες αλλες καλες.. υπηρξε και μια δοκιμασια πριν χρονια  γιαυτο. ειναι ομως μια αισθηση ,μπορει και να μην συμβαινει αν μετρησω,ομως η αισθηση μου εχει μεινει,παιζει οταν ξερεις καλα το αμαξι σου.

Θα συμφωνήσω, ελιν και ΕΚΟ πλέον και απλό πετρελαιο. Απλά στην ΕΚΟ βλέπω ότι δεν τραβάει το αμάξι το ίδιο αλλά βγάζει χιλιόμετρα. Για οικονομική οδήγηση είναι καλή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μόνο εταιρικά (δίκτυο Καλυψώ) ΕΚΟ και BP,

τα οποία "ανήκουν" στα Ελληνικά Πετρέλαια, που έχουν τα 3 διυλιστήρια Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη και δεν μπορούν να κάνουν νοθείες, παρατυπίες, οπότε είσαι σίγουρος ότι δεν μεσολαβεί κάτι ¨ύποπτο¨ από το διυλιστήριο στο πρατήριο.

τα διυλιστήρια βγάζουν προϊόντα (βενζίνη, diesel) πολύ αυστηρών προδιαγραφών.

δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε διάφορα αμάξια βάζοντας βενζίνη από εταιρικά ΕΚΟ/BP.

Επεξ/σία από red66phone
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...