Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 minutes ago, charilaos said:

Έχω καταλήξει ότι το πιο σημαντικό είναι το πρατήριο παρα η εταιρεία.

Έβαζα shell v power σε εταιρικό: καταπληκτικό σαν καύσιμο, όμως με έκλεβαν στην αντλία. (Έβαλα 47λ σε ντεπόζιτο 45. Και όχι, μην μου πείτε ότι το ντεπόζιτο χωρα παραπάνω. Ουτε 2 λιτρα παραπανω χωράει, ούτε εγω ημουν στα μηδέν λίτρα)

Άλλαξα πρατήριο και πηγα σε αλλο shell εταιρικό . Ομοίως και εκει με έκλεβαν στην αντλία. Βεβαια ξανά σαν απόδοση καυσίμου,  πολυ καλο.

Έχω βρει ένα eko εταιρικό, πολυ καλο σαν καυσιμο και δεν με έχει κλέψει ουτε λιτρο.

Στην επαρχία, βαζω απο ενα Avin που ίσως....ειναι και καλύτερο από τα 3 που προανέφερα. Εκει βάζω και πετρέλαιο θέρμανσης(Έχω μετρήσει και ποσο χωρά ο λέβητας πριν έρθει να γεμίσει, και στα 350 περίπου λιτρα δεν είχα απόκλιση ουτε μισο λίτρο απο αυτο που με χρέωσε).

Συνοψίζοντας, ολα ειναι θεμα πρατηρίου/πρατηριούχου/διαχειριστή όπως θελετε πείτε το. 

επειδη κι εγω μονο γεμισματα κάνω,συγκεκριμενα ,κάθε φορά βάζω 60€.

πως μπορω να καταλάβω αυτο με την αντλία?

• Απαντ. 335
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kostakiss είπε

επειδη κι εγω μονο γεμισματα κάνω,συγκεκριμενα ,κάθε φορά βάζω 60€.

πως μπορω να καταλάβω αυτο με την αντλία?

καποιο λαθος κανεις. Δεν μπορει το αυτοκινητο σου να γεμιζει παντα με €60, ειτε πας στο βενζιναδικο με ενδειξη οτι εχεις 1/4 ή κοκκινο λαμπακι εδω και 50 χλμ, ειτε κανει η βενζινη €1.45 ειτε €1.60. Η τιμη του καυσιμου ειναι μεταβλητη, για αυτο το υπολογιζεις με τα λιτρα, επειδη το ρεζερβουαρ σου παραμενει παντα το ιδιο.

Ο φιλος ξερει ποια ειναι η χωρητικοτητα του αυτοκινητου του, 45 λιτρα. Οταν βαζει 47 λιτρα, σου λεει οτι του εβαλε ο βενζινας παραπανω απο οσο λεει ο κατασκευαστης οτι χωραει το αυτοκινητο του. Και εντελως αδειο να ηταν, θα επρεπε να βαλει 45 λιτρα. Και ας λενε καποιοι οτι μεσολαβει και ο σωληνας απο την ακρη του ρεζερβουαρ ως την ταπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να υπάρχει βενζινάδικο που να μην κλέβει,δεν βγαίνει αλλιώς,

άλλοι λίγο,άλλοι πολύ,αυτό διαπίστωσα πολλά χρόνια με τα φορτηγά.

Το λίγο κλέψιμο το κατανοώ,το πολύ,που το έχω δει,όχι.

Σχετικά με το θέμα,

το πρατήριο που έχει καθαρή 95αρα και καθαρό πετρέλαιο κίνησης.

Και το αμάξι που είναι για 95αρα ποτέ δεν "χτυπάει πυρακια" με καθαρή 95αρα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, gasgounis said:

καποιο λαθος κανεις. Δεν μπορει το αυτοκινητο σου να γεμιζει παντα με €60, ειτε πας στο βενζιναδικο με ενδειξη οτι εχεις 1/4 ή κοκκινο λαμπακι εδω και 50 χλμ, ειτε κανει η βενζινη €1.45 ειτε €1.60. Η τιμη του καυσιμου ειναι μεταβλητη, για αυτο το υπολογιζεις με τα λιτρα, επειδη το ρεζερβουαρ σου παραμενει παντα το ιδιο.

Ο φιλος ξερει ποια ειναι η χωρητικοτητα του αυτοκινητου του, 45 λιτρα. Οταν βαζει 47 λιτρα, σου λεει οτι του εβαλε ο βενζινας παραπανω απο οσο λεει ο κατασκευαστης οτι χωραει το αυτοκινητο του. Και εντελως αδειο να ηταν, θα επρεπε να βαλει 45 λιτρα. Και ας λενε καποιοι οτι μεσολαβει και ο σωληνας απο την ακρη του ρεζερβουαρ ως την ταπα

Πάντα βάζω στάνταρ ποσό εννοούσα , που είναι τα 60€(38,5-39,5λιτρα). Γιατί μου πάνε ακριβώς 2 βδομαδες . Με τα λίτρα πως μπορώ να καταλάβω τη διαφορά ; Πως θα υπολογίζω από το λαμπάκι η λίγο πιο πάνω πόσα λίτρα υπολείπονται ; 

(βάζω τρίτες ΜΟΝΟ και αποκλειστικά v power , με κουπόνια yellow day των 30€ που τα αγοράζεις με 29€, δε μπορώ να συγχρονιστώ ακριβώς με το ρεζερβουαρ, αλλά αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να απορρίψω κάποια βενζινάδικα , θα ήθελα να τον ακούσω ) 

Επεξ/σία από kostakiss
Δημοσ.

δεν έχω καταλάβει ακριβώς το περιθώριο του ρεζερβουάρ. Στο manual ο κατασκευαστής λέει ότι έχει χωρητικότητα 53 λίτρα.

το περισσότερο που έχω βάλει είναι 48 λίτρα (πρώτο χτύπημα) και 50 λίτρα (δεύτερο χτύπημα).

υπάρχει περίπτωση να βάλω 53 λίτρα η θα αρχίσει να ξεχειλίζει καύσιμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, tutuyo είπε

δεν έχω καταλάβει ακριβώς το περιθώριο του ρεζερβουάρ. Στο manual ο κατασκευαστής λέει ότι έχει χωρητικότητα 53 λίτρα.

το περισσότερο που έχω βάλει είναι 48 λίτρα (πρώτο χτύπημα) και 50 λίτρα (δεύτερο χτύπημα).

υπάρχει περίπτωση να βάλω 53 λίτρα η θα αρχίσει να ξεχειλίζει καύσιμο;

Εχουν δημιουργηθει και αλλα θεματα παλιοτερα που καταληγουν στο ποσο χωραει το ντεποζιτο, αν γεμιζουν τα σωληνακια κλπ κλπ.

αν τα ψαξεις ολο και κατι χρησιμο εχει γραφτει.

εν ολιγοις,53 με τη ρεζερβα ή χωρις;

αν ειναι 53 το συνολικο μεγεθος του ντεποζιτου, τοτε μπορεις να το γεμισεις με 53+. Αυτο το + δεν ειναι συγκεκριμενο σε καθε αμαξι αλλα σιγουρα μεταφραζεται σε λιγη ποσοτητα ακομη. Κ αυτο εφοσον συνεχιζει να γεμιζει μετα το σταματημα της κανουλας. 

Επεξ/σία από bjj-p
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν αμάξια ,πχ τα VW ,που έχουν μια ασφάλεια στον λαιμό του ρεζερβουάρ που αν την πατήσεις βγάζει τον αέρα οπότε μπορείς να βάλεις και άλλο καύσιμο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/12/2019 στις 11:59 ΜΜ, gasgounis είπε

Ακριβώς, να συμπληρώσω ότι βοηθάει αν έχεις trip computer.

Να φουλάρεις όταν η ένδειξη είναι πάντα στο ίδιο χαμηλό σημείο και να σταματάς την αντλία στο πρώτο κλικ, χωρίς να συμπληρώνεις ώστε πχ. να έρθει ακέραιο το ποσό σε €.

Και να κοιτάς πόσα λίτρα σε χρέωσε.

Δημοσ.
Στις 31/12/2019 στις 12:54 ΠΜ, jmmys είπε

Δεν νομίζω να υπάρχει βενζινάδικο που να μην κλέβει,δεν βγαίνει αλλιώς,

άλλοι λίγο,άλλοι πολύ,αυτό διαπίστωσα πολλά χρόνια με τα φορτηγά.

Το λίγο κλέψιμο το κατανοώ,το πολύ,που το έχω δει,όχι.

Ότι πιο άκυρο έχω διαβάσει για το έτος 2019!

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, d4mage είπε

Ότι πιο άκυρο έχω διαβάσει για το έτος 2019!

Άποψη σου,δεν σε παρεξηγώ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Άποψη σου,δεν σε παρεξηγώ.

Αυτό έλειπε να με παρεξηγήσεις κιόλας. Είναι τελείως αδιανόητο αυτό που λες και πόσο μάλλον όταν σου επιτρέπουν και οι mods του forum να λες πως όλοι είναι κλέφτες. Μερικοί είστε τόσο άσχετοι και κουτοπόνηροι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσύ τώρα γιατί θίχτηκες τοσο;Ή δεν έχεις τη παραμικρή ιδέα για τι μιλάς ή ξέρεις πολύ καλά,αλλά κάνεις το κινέζο.

Η λέξη "κλεψιμο" σε πειραξε;

Οκ,πες το πείραγμα,οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να το κάνουν,απλά κάποιοι το παρακανουν.Σε ι.χ. Που βάζεις 30-40 λίτρα δεν το καταλαβαίνεις τόσο.

Σε φορτηγό όμως που χωρανε 1200 λίτρα σε 2 άδεια ντεπόζιτα βλέπεις πόσο "κλέβει" ο καθένας.Και ξαναλέω,το λίγο είναι αποδεκτό.

Μπετονακι βενζίνη 5λιτρο,το ένα βενζιναδικο μου το τιγκαρει με 8 λίτρα και το άλλο βενζινάδικο το τιγκαρει επίσης μέχρι πάνω με 6,5 λίτρα.Το 6,5 το καταλαβαίνω,είναι αποδεκτό επειδη ειναι πλαστικο και ανοιγει και το φουλαρει τερμα,το 8 είναι κλέψιμο.

Αυτό είναι ένα μικρό ακραίο  παράδειγμα που έχω ζήσει όταν έπαιρνα βενζίνη για τη μεσινεζα.

Δεν θέλεις να φανταστείς σε φορτηγά τι έχω δεί.Μεχρι και 100 λιτρα πανω.Ευτυχως η πλειοψηφία είναι στα όρια του αποδεκτού.

Καλή σου μέρα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Πάντως το 2020 μας βρει με ανεβασμένες τιμές , εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που με κλέβουν η΄ όχι, γιατί δεν το αφήνω να φτάσει λαμπάκι για ασφάλεια, τώρα ίσως κάνω κακός. Γιατι δεν ξεκινάμε μια ενότητα που να λέμε ακριβός σε περιοχές βενζινάδικα που είμαστε ευχαριστημενοι   η΄  πάθαμε πρόβλημα, εγώ κοιτάζω λίγο τισ κρητικέs στη google  

Δημοσ.
Στις 10/1/2020 στις 9:12 ΠΜ, RIO1ANTIRIO είπε

Πάντως το 2020 μας βρει με ανεβασμένες τιμές , εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που με κλέβουν η΄ όχι, γιατί δεν το αφήνω να φτάσει λαμπάκι για ασφάλεια, τώρα ίσως κάνω κακός. Γιατι δεν ξεκινάμε μια ενότητα που να λέμε ακριβός σε περιοχές βενζινάδικα που είμαστε ευχαριστημενοι   η΄  πάθαμε πρόβλημα, εγώ κοιτάζω λίγο τισ κρητικέs στη google  

δεν μπορεις να βγαλεις ακρη διοτι η ζημια που δημιουργειται ειναι συσσωρευτικη. πχ αγοραζω μεταχειρισμενο που δεν ξερω τι καυσιμο εβαζε ο προηγουμενος, και βαζω 5-10 φορες απο συγκεκριμενο οπου και παθαινω ζημια. αλλος αγοραζει καινουριο αυτοκινητο και βαζει απο το ιδιο πρατηριο και δεν εχει παθει τιποτα. τελικα ειναι κακο ή καλο αυτο το πρατηριο;

ακομη και το αν σε κλεβει στην αντλια ειναι σχεδον ακατορθωτο να καταλαβεις για πολλους λογους. γιαυτο και τα συνεργεια ελεγχου εχουν ξεχωριστο βαθμονομημενο δοχειο οπου μετρανε ακριβως την ποσοτητα που ζητησαν και τελικα πηραν. θα ηταν πολυ πιο ευκολο να πουν για να δω το βιβλιο τοσα λιτρα λεει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου για να δουμε αν θα βαλει παραπανω η αντλια! δεν ειναι εγκυρο αυτο.

Δημοσ.

Τα trip computers πόσο σφάλμα έχουν;

Γιατί ακόμα κι αν έχουν μικρό, αν μάθει κάποιος το αυτοκίνητό του με τον καιρό, λογικά από ένα σημείο και μετά θα ξέρουν πόσα λίτρα έχουν μέσα, οπότε γεμίζοντας θα μπορούν να καταλάβουν αν τους κλέβουν ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...