voltmod Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Η IDC έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της για την αγορά της Κίνας, Quarterly Mobile Phone Tracker και τα νούμερα δεν δείχνουν καλά. Σύμφωνα με τα δεδομένα της γνωστής εταιρείας, η αγορά γνώρισε πτώση 15,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο δώδεκα μήνες πριν, ενώ γνώρισε πτώση 4,9% συνολικά το 2017. Πιο συγκεκριμένα, οι αποστολές smartphones τη περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου έφτασαν τις 114,3 εκατομμύρια και συνολικά για το 2017 έφτασαν τις 444,3 εκατομμύρια, αριθμός που είναι κατά 20+ εκατομμύρια μικρότερος από τις περσινές 467,3 εκατομμύρια αποστολές. Η Apple πούλησε σχεδόν 10% λιγότερα smartphones τους τελευταίους δώδεκα μήνες σε σχέση με το 2016, ωστόσο συνεχίζει να οδηγεί το “πολυτελές τμήμα” της αγοράς κατέχοντας ποσοστό 85% επί των συνολικών πωλήσεων άνω των $600. Λόγω των εντυπωσιακών -για τα χρήματα που κοστίζει- αποστολών του iPhone X (περίπου 7 εκατομμύρια μονάδες σύμφωνα με την Canalys), η Apple είδε αύξηση στις πωλήσεις της (premium) από έτος σε έτος και από τρίμηνο σε τρίμηνο. Το κινητό έφτασε στην αγορά ένα μήνα περίπου μετά από το Huawei Mate 10, που θεωρείται από πολλούς ένας άξιος ανταγωνιστής, και το iPhone X κατάφερε να το ξεπεράσει σε πωλήσεις. Η Huawei πάντως διατήρησε την πρώτη θέση στη Κινέζικη αγορά το 2017, κυρίως λόγω των αποστολών στο εξαιρετικά οικονομικό τμήμα της αγοράς (ultra-cheap) κάτω των $200. Οι αποστολές των smartphones των Huawei και Honor μαζί το τέταρτο τρίμηνο έφτασαν τις 24,3 εκατομμύρια, ενώ συνολικά το 2017 ξεπέρασαν τις 90,9 εκατομμύρια. Το μεσαίο (mid-range) τμήμα της αγοράς είναι το δυνατότερο για τις εταιρείες Oppo και Vivo που αποτελούν θυγατρικές της BBK Electronics (και η Oppo Electronics και OnePlus) και που έχουν ένα διευρυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο στο συγκεκριμένο τμήμα. Παρόλα αυτά, εξαιτίας του κορεσμού της αγοράς και της μείωσης των αποστολών στο κατώτατο τμήμα, και οι δύο μαζί είδαν μείωση σε ετήσια βάση. Η Samsung απέτυχε για ακόμη μία φορά να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της Κινέζικης αγοράς. Η IDC αναφέρει πως η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες στην αγορά εξαιτίας κυρίως της αδυναμίας της να ανταγωνιστεί τους τοπικούς κατασκευαστές. GSMArena Δείτε ολόκληρο το άρθρο
Shadowjump Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Η Samsung απέτυχε για ακόμη μία φορά να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της Κινέζικης αγοράς. Η IDC αναφέρει πως η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες στην αγορά εξαιτίας κυρίως της αδυναμίας της να ανταγωνιστεί τους τοπικούς κατασκευαστές. Τοσο δυσκολο να ριξει λιγο τις τιμες της για να γινει πιο ανταγωνιστικη; Φανταζομαι μεσα στην Samsung θα λενε: - Πρεπει να ριξουμε τις τιμες! - Μα γιατι; Αφου ειμαστε premium, ΠΡΕΠΕΙ να πουλαμε ακριβα! Αλλιως δεν ειμασταν premium...
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Υπάρχουν κίνητρα για όλα τα βαλάντια. Όποιος θέλει τοπ κινητό θα πληρώσει ακριβά. Αλλιώς υπάρχει και το πιο φθηνό. Γιατί να αλλάξουν οι τιμές? Είναι λάθος. Απλά περιμένεις να περάσουν 2-3 Χρόνια και το αγοράζεις τότε, φθηνότερα. ..
ziaba Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 δεν έχω δει κινέζο με κινέζική συσκευή συνήθως apple και samsung έχουν ... πως οι κινέζομάρκες είναι πρώτες στις πωλήσεις εκεί ... κατα 99% λόγω των κινέζομάγαζων που μεταπουλάνε μαύρα σε όλο τον κόσμο από κει 2
fsbmaniac Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 42 λεπτά πριν, ziaba είπε δεν έχω δει κινέζο με κινέζική συσκευή συνήθως apple και samsung έχουν ... πως οι κινέζομάρκες είναι πρώτες στις πωλήσεις εκεί ... κατα 99% λόγω των κινέζομάγαζων που μεταπουλάνε μαύρα σε όλο τον κόσμο από κει Πηγές Κίνα ; Μάλλον εννοείς για τους εδω κινέζους οι οποίοι ειναι ήδη μεσαία τάξη με καταθέσεις , ακίνητο , αυτοκίνητο και ρευστο . Ξερω προσωπικά οικογένειες απο θεσσαλονικη που ειναι πολυ άνετοι οικονομικα
randomcat Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 44 λεπτά πριν, ziaba είπε δεν έχω δει κινέζο με κινέζική συσκευή συνήθως apple και samsung έχουν ... πως οι κινέζομάρκες είναι πρώτες στις πωλήσεις εκεί ... κατα 99% λόγω των κινέζομάγαζων που μεταπουλάνε μαύρα σε όλο τον κόσμο από κει Στην Κίνα μένεις; 2
MessatsuRoku Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Ανεβαινουν οι τιμες, πεφτει η ζητηση...
kostasio Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, ziaba είπε δεν έχω δει κινέζο με κινέζική συσκευή συνήθως apple και samsung έχουν ... πως οι κινέζομάρκες είναι πρώτες στις πωλήσεις εκεί ... κατα 99% λόγω των κινέζομάγαζων που μεταπουλάνε μαύρα σε όλο τον κόσμο από κει ποσους εχεις δει .......... 1,5 δις ειναι 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Εγώ πάλι έναν Κινέζο που γνώρισα είχε ένα κινέζικο κινητό ούτε ο ίδιος ήξερε τι μάρκα είναι. 😂
ziaba Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Ihavetheanswers είπε Εγώ πάλι έναν Κινέζο που γνώρισα είχε ένα κινέζικο κινητό ούτε ο ίδιος ήξερε τι μάρκα είναι. 😂 Και να ήξερε... δεν θα σου το λεγε, δεν είναι τυχαίο που υπάρχει η έκφρασή: "κάνει τον Κινέζο" 2 ώρες πριν, randomcat είπε Στην Κίνα μένεις; 2 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Πηγές Κίνα ; Μάλλον εννοείς για τους εδω κινέζους οι οποίοι ειναι ήδη μεσαία τάξη με καταθέσεις , ακίνητο , αυτοκίνητο και ρευστο . Ξερω προσωπικά οικογένειες απο θεσσαλονικη που ειναι πολυ άνετοι οικονομικα όχι δεν έχω πάει άλλα έχω δει , γνωρίσει, συνεργαστεί αρκετούς μετανάστες, εργάτες και εύπορους Κινέζους δεν έχω πετύχει ούτε oppo ούτε vivo ούτε xiaomi σε κανέναν
NT1G Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 16 ώρες πριν, ziaba είπε δεν έχω δει κινέζο με κινέζική συσκευή συνήθως apple και samsung έχουν ... πως οι κινέζομάρκες είναι πρώτες στις πωλήσεις εκεί ... κατα 99% λόγω των κινέζομάγαζων που μεταπουλάνε μαύρα σε όλο τον κόσμο από κει Φαντάζομαι έχεις δει τι έχει αγοράσει και το 1,4 δις Κινέζων για να λες ότι συνήθως έχουν apple και samsung...
gnsX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, ziaba είπε δεν έχω δει κινέζο με κινέζική συσκευή συνήθως apple και samsung έχουν ... πως οι κινέζομάρκες είναι πρώτες στις πωλήσεις εκεί ... κατα 99% λόγω των κινέζομάγαζων που μεταπουλάνε μαύρα σε όλο τον κόσμο από κει Συναντιούνται τυχαία δυο Κινέζοι στην Νέα Υόρκη -Τινος εισαι συ; - Του Λη - Του Λη απ το Πεκίνο; -Ναι -Ελα ρε, πως μεγάλωσες έτσι, εγώ με τον μπαμπά σου κάναμε κέντρο μαζί Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από gnsX
Fulgore Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 16 ώρες πριν, ziaba είπε δεν έχω δει κινέζο με κινέζική συσκευή συνήθως apple και samsung έχουν ... πως οι κινέζομάρκες είναι πρώτες στις πωλήσεις εκεί ... κατα 99% λόγω των κινέζομάγαζων που μεταπουλάνε μαύρα σε όλο τον κόσμο από κει Στον υπολοιπο κοσμο δηλαδη θες να πεις οτι πουλαει η Oppo και η Vivo?Τις εχεις μηπως δει σε καμια λιστα πωλησεων κινητων σε αλλες χωρες και προκυπτει το συμπερασμα σου?
chrisSerres Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Λογικό, τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο, κι έχουμε και την παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 23 ώρες πριν, Shadowjump είπε Τοσο δυσκολο να ριξει λιγο τις τιμες της για να γινει πιο ανταγωνιστικη; Φανταζομαι μεσα στην Samsung θα λενε: - Πρεπει να ριξουμε τις τιμες! - Μα γιατι; Αφου ειμαστε premium, ΠΡΕΠΕΙ να πουλαμε ακριβα! Αλλιως δεν ειμασταν premium... Το γελας αλλα το κανουν γιατι πιανει. Παλαιοτερα ειχα πετυχει βιντεακι που εξηγουσε ωραια τη ψυχολογια πισω απ αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα