nikospagonis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Καλημερα Ειπα να παραθεσω την εμπειρια μου μιας και ασχοληθηκα με το να ρυθμισω το ρουτερ μου Draytek 2760 Delight και να σας πω τι μου δινει εμενα τα καλυτερα αποτελεσματα. Αρχικα και εκτος την ρυθμιση για το VLAN ID 835 (στο Draytek ειναι η ρυθμιση VDSL TAG) και αφου βαλεις και τους κωδικους σου, το ρουτερ θα συχρονισει και θα παρει IP. Τωρα απο εδω και περα ολα εχουν να κανουν με το λογισμικο που θα διαλεξεις, ειδικα εαν εχεις και Vectoring ενεργοποιημενο στην καμπινα σου οπως εχω και εγω. Μετα απο ψαξιμο και βρισκοντας το τελευταιο λογισμικο στο site (χωρις ολα αυτα εμενα συγχρονιζε στα 10mpbs επειδη η καμπινα ειχε vector και εγω οχι) με εκδοση 3.8.7, θα δεις οτι πρεπει να σου δινει επιλογη απο 5 διαφορετικα λογισμικα. Απο το Standar και μετα τα Vector 1,2,3 & 4. Τα κατεβασα ολα και τα δοκιμασα ενα προς ενα. Για εμενα που εχω vectoring στην καμπινα το στανταρ δεν κανει μιας και συγχρονιζε και αυτο με 10. Τα υπολοιπα vector συγχρονιζουν κανονικα στα 50 που ειναι το πακετο μου και οι διαφορες πλεον ειναι στο Attainable speed και στα SNR και λιγοτερο στο attenuation. Για να μην πολυλογω εμενα το καλυτερα στατιστικα με χρονισμο μου τα εδωσε το Νο 4 με τουλαχιστον 5mbps μεγαλυτερο attainable απο τα αλλα και πολυ πιο σταθερη γραμμη με ελαχιστες αυξομειωσεις σε SNR. Επισης λιγοτερα λαθη. Επισης αυτο το ρουτερ σου δειχνει οτι το vector ειναι ενεργο και αρα δεν χρειαζεται να τεσταρεις με τσεκαρισμενο ή οχι το Vector και να δεις που κλειδωνει για να καταλαβεις εαν η καμπινα σου το εχει η οχι. Ελπιζω να βοηθησα αυτους με τα συγκεκριμενα ρουτερ αλλα και τα 2860 της drayteκ μιας και τα μενου ειναι ιδια ή παρομοια και τα λογισμικα επισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα