deligkos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Η Intel παρουσίασε ένα εντυπωσιακά ελαφρύ, συμβατικής μορφής ζευγάρι «έξυπνων» γυαλιών με την ονομασία Vaunt, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί. Έχουν πλαστικό σκελετό και ζυγίσουν κάτω από τα 50 γραμμάρια, λίγο περισσότερο από τα κανονικά γυαλιά οράσεως αλλά κατά πολύ λιγότερο από τα Google Glass επί παραδείγματι. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία είναι «στριμωγμένα» στα πλάγια και με αυτά ελέγχεται ένα χαμηλής ενέργειας λέιζερ, που προβάλλει στο μάτι μία κόκκινη, μονόχρωμη 400 x 150 pixel εικόνα. Το κρίσιμο είναι ότι τα «έξυπνα» γυαλιά δεν διαθέτουν κάμερα, αποκλείοντας τα φαινόμενα «big brother» όπως στην περίπτωση Google Glass και άλλων ανάλογων μοντέλων. Στόχος είναι τα Vaunt να παρέχουν στον χρήστη άμεσες ειδοποιήσεις. Η Intel σημειώνει ότι τα γυαλιά είναι πιο διακριτικά από ένα «έξυπνο» ρολόι, επιτρέποντας στον χρήστη να λαμβάνει ειδοποιήσεις ενώ κάνει άλλες εργασίες. Σε μία δοκιμαστική παρουσίαση, έδειχναν την ημερομηνία γέννησης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το άτομο με το οποίο ο χρήστης συνομιλούσε τηλεφωνικά. Μέσα από τους αισθητήρες κίνησης, τα γυαλιά «καταλαβαίνουν» επίσης εάν ο χρήστης είναι π.χ. στην κουζίνα ώστε να του δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως συνταγές ή λίστες με ψώνια. Εngadget Δείτε ολόκληρο το άρθρο
vagdesign Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Ωραία υλοποίηση με σωστό μοντέλο διάδρασης με τον χρήστη. Δεν σου αποσπάει την προσοχή και διαβάζεις ό,τι χρειάζεσαι άμεσα. Κάτι σαν τα Dashboard ταχύμετρα/στροφόμετρα σε αυτοκίνητα που αντανακλούν στο παρπρίζ την πληροφορία χωρίς να αποσπάσαι από την οδήγηση.
Kostasspil Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Άμα δεν έχουν x ray, εγώ δεν τα παίρνω 2
tz_aristotelis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Μα τοσο χρησιμες πληροφοριες... Προσπαθουν να περασουν ενα μοντελο ζωης το οποιο ο κοσμος δεν το θελει αλλα αυτοι επιμενουν! Ισως κορεα ισως ιαπωνια. Εδω δεν νομιζω. 1
panosveto12 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Στο μέλλον θα φοράμε όλοι γυαλιά με τα VR μέσα στα μάτια μας και τα μάτια μας καρφωμένα στα κινητά όλη μέρα
mants118 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 είμαστε στην εποχή της πληροφορίας, της άρον άρον πληροφορίας και έχουν βοηθήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εθελοντικά έχουμε μοιραστεί πολλές πληροφορίες μας. Όχι ότι είναι κακό αλλά νομίζω ότι πολύ κόσμος το έχει παρακάνει με αποτέλεσμα πχ να μιλάς με κάποιον και να ξέρει απο πριν τα ενδιαφέροντα σου!!
Nick77 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Ελπίζω να έχουν ευπάθεια Spectre και Meltdown. Αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον. Θέλω να μπορούν να υποκλέψουν από την προσωρινή μνήμη του επεξεργαστή ότι έχω δει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Retromaniac Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Αυτό έλειπε από την ζωή μου. Λίγα notifications ακόμη μέσα στα μάτια. Και να είσαι και δίαιτα σήμερα τσικνοπέμπτη και να ανεβαίνουν Instagram οι πιατέλες με τα παϊδάκια στα μούτρα σου. Pass
aeljim Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Μα τοσο χρησιμες πληροφοριες... Προσπαθουν να περασουν ενα μοντελο ζωης το οποιο ο κοσμος δεν το θελει αλλα αυτοι επιμενουν! Ισως κορεα ισως ιαπωνια. Εδω δεν νομιζω. Θα μου λύσετε την απορία όλοι εσείς τι δουλειά έχετε σε τεχνολογικό Φορουμ; Δεν έχει φτιάξει ακόμα φορουμ η "Ελεύθερη Ώρα" και μαζεύεστε εδώ; Γιατί σας παρακολουθώ σε διάφορα θέματα και δίνετε ρεσιτάλ προοδευτικότητας. 2 1
AtiX Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Αν δεν βγει σε φακούς εγώ δεν τα αγοράζω... γυαλιά δεν φόραγε γυαλιά δεν θα φορέσω...
koeltzakoatl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 με augmented reality εφαρμογή gps θα ήταν σούπερ (αρκεί να διορθώνει και την πρεσβυωπεία!)
Theodore1890 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, aeljim είπε Θα μου λύσετε την απορία όλοι εσείς τι δουλειά έχετε σε τεχνολογικό Φορουμ; Δεν έχει φτιάξει ακόμα φορουμ η "Ελεύθερη Ώρα" και μαζεύεστε εδώ; Γιατί σας παρακολουθώ σε διάφορα θέματα και δίνετε ρεσιτάλ προοδευτικότητας. Πωπω πολύ κακία ρε φίλε ... Άμα δεν ήταν κι αυτοί μετά τι θα παρακολουθούσες! Αλλά ως τι παρακολουθέις, είσαι σε κάτι σαν το πατατηρητήριο του Ελσίνκι ένα πράμμα ή απλά τους χαζέυεις. Το φόρουμ δεν είναι απόλυτα τεχνολογικό. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από Theodore1890 Απλά να προσθέσω κάτι. 1
SilverCloak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Καλημέρα παιδιά, καθίστε σειρά παρά σειρά, κλείστε τα κινητά και τα ρολόγια και ... βγάλτε τα γυαλιά! Προλαβαίνουμε να πάρουμε μερικά πτυχία ακόμα με αυτό το τρομερό εργαλείο.
kostasio Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέσα από τους αισθητήρες κίνησης, τα γυαλιά «καταλαβαίνουν» επίσης εάν ο χρήστης είναι π.χ. στην κουζίνα ώστε να του δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως συνταγές ή λίστες με ψώνια. Ωραια !!! μετα τις εξυπνες κουζινες και ψυγεια ερχονται τωρα και τα εξυπνα γυαλια να μας δινουν συνταγες....... αιντε να δω τωρα ποτε θ αρχισω διαιτα @@@@@@@@@@
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα