MinimalTech Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Ψάχνω για ένα (σχετικά ποιοτικό) midi-tower κουτί για τον νέο μου υπολογιστή και θέλω τη βοήθειά σας! Αρχικά, Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρεί υποχρεωτικά είναι: -Τιμή έως και 100€ -4 θύρες USB (συνδυασμός 2.0 και 3.0/3.1 ή μόνο 3.0/3.1) στην πρόσοψη ή στο πάνω μέρος του -Έστω μία θέση 5,25" για DVD-ROM -Φίλτρα σκόνης πίσω από την πρόσοψη και στην θέση του τροφοδοτικού (αν το τροφοδοτικό εγκαθίσταται κάτω στην βάση) -Χωρίς ελεύθερες/ανοικτές τρύπες στο πάνω σημείο (στον ουρανό του) προς αποφυγή εισροής σκόνης από την πάνω μεριά. Μερικά κουτιά που έχουν τρύπες για την προσθήκη ψυγείου στο πάνω μέρος ή fans έχουν και καπάκι για να κλείνει το σημείο αυτό όταν δεν χρησιμοποιούνται, αυτά δεν με πειράζουν.. -Χωρίς ελεύθερες/ανοικτές τρύπες στις πόρτες του για fans Επίσης, Επιθυμητά (αλλά όχι απαραίτητα) χαρακτηριστικά είναι: -Ηχοαπορροφητική επένδυση για να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβο -Ρύθμιση fans με controller στην πρόσοψη -Αφαιρούμενα cages 2,5" και 3,5" Ευχαριστώ! Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από MinimalTech
tanasen01 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Χωρίς να έχω δει κανένα από κοντά, με βάση αυτά που ζητάς: https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=2009955%2C5230999%2C9324073%2C10743700 1
MinimalTech Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Πολύ ωραία! Πιο πολύ νομίζω μου αρέσει το Aerocool DS 200 (φαίνεται και πιο προσεγμένο)! Δεν έχεις ακούσει κάτι όμως ε? (ποιότητα πλαστικών, δαχτυλιές, τριξίματα...?) Να σε ρωτήσω και κάτι σχετικό μήπως γνωρίζεις! Το motherboard που σκέφτομαι να πάρω είναι αυτό: ASRock AB350 Pro4. Αυτό έχει 2 x USB 2.0 Headers (Support 4 USB 2.0 ports) (Supports ESD Protection) και 1 x USB 3.1 Gen1 Header (Supports 2 USB 3.1 Gen1 ports) (Supports ESD Protection). 1) Το header των USB 3.1 Gen1 ports είναι το ίδιο με των USB 3.0 ports στο motherboard? Θέλω να πω, μπορώ να συνδέσω με αυτό το motherboard τα USB 3.0 που έχει το κουτί? 2) Επίσης, αν το κουτί έχει 4 x USB 3.0 ports, μπορώ να συνδέσω το καλώδιο των USB 3.0 ports του κουτιού στο header του motherboard των USB 2.0? Ή είναι διαφορετικός ο κονέκτορας? Και κάτι ακόμα που ξέχασα! Το Aerocool DS 200 έχει αφαιρούμενα cages ή δε βγαίνουν? Έχει και θέση για SSD στο backplate?
tanasen01 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Eίναι συμβατά τα δύο ports usb3.0 και usb3.1. Όχι τα usb3.0 με usb2.0.
RellikEht Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/7733293/Be-Quiet-Silent-Base-600-Silver.html https://www.skroutz.gr/s/6213897/Fractal-Design-Define-R5-Window.html Δες και αυτά. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2018 από RellikEht
MinimalTech Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, RellikEht είπε https://www.skroutz.gr/s/7733293/Be-Quiet-Silent-Base-600-Silver.html https://www.skroutz.gr/s/6213897/Fractal-Design-Define-R5-Window.html Δες και αυτά. Πολύ καλά και αυτά και τα δύο!! Νομίζω το Fractal Design Define R5 είναι πολύ καλό, θα το κοιτάξω αναλυτικότερα.. Με φίλτρα σκόνης τι γίνεται? Στην σελίδα του δεν δείχνει κάτι στις φωτογραφίες... Επίσης, έχεις δει από κοντά ή διαθέτεις κάποιο από τα δύο?? Γιατί στις φωτογραφίες πολλά ξεγελάνε... 2 ώρες πριν, tanasen01 είπε Eίναι συμβατά τα δύο ports usb3.0 και usb3.1. Όχι τα usb3.0 με usb2.0. Υπάρχει αντάπτορας για αυτό το πράγμα? Γιατί αν το κουτί έχει 4 x USB 3.0 να μπορώ να συνδέσω έστω τις δύο με header USB 2.0.... Χωρίς να με νοιάζουν οι ταχύτητες για αυτές τις δύο που δεν θα είναι USB 3.0....
RellikEht Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δεν έχω κανένα από αυτά αλλά άμα δεις ένα review από το κάθε κουτί θα σου λυθούν οι απορίες απ όσο ξέρω έχουν και τα 2 φίλτρα.
tanasen01 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, MinimalTech είπε Υπάρχει αντάπτορας για αυτό το πράγμα? Γιατί αν το κουτί έχει 4 x USB 3.0 να μπορώ να συνδέσω έστω τις δύο με header USB 2.0.... Χωρίς να με νοιάζουν οι ταχύτητες για αυτές τις δύο που δεν θα είναι USB 3.0.... Δε νομίζω. Γιατί ποιο κουτί από αυτά που σου είπαμε είναι με 4 θύρες usb3; 2+2 είναι όλα αν δεν κάνω λάθος Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2018 από tanasen01
Cartman Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Ως κάτοχος Define R5 μπορώ να σου πω ότι έχει παντού φίλτρα εκτός από το πάνω μέρος (το οποίο άλλωστε το έχω μόνιμα κλειστό) τα οποία αφαιρούνται πανεύκολα. Έχει 2 θέσεις για 5,25" drive καινή πρόσοψη του κλείνει κάνοντας το ποιό ήσυχο κουτί που είχα ποτέ. Σημειώνω ότι έχω προσθέσει και 2ο 14" ανεμιστήρα μπροστά. 2
MinimalTech Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Άργησα λίγο λόγω υποχρεώσεων αλλά τελικά κατέληξα!! Fractal Design Define R5 PCGH Edition!! Ξέρω, θα μου πείτε υπερβαίνει το budget που δήλωσα, αλλά το ερωτεύτηκα αυτό το κουτί και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην αγορά του!! Το PCGH Edition συγκεκριμένα μου άρεσε περισσότερο γιατί δεν έχει τα καλύμματα (moduvents) στην αριστερή πόρτα και στην οροφή του κουτιού! Αυτά με χαλούσαν λίγο, φαινόντουσαν σαν να μην κουμπώνουν καλά και σαν να έριχναν λίγο την συνολική εικόνα... Έτσι κι αλλιώς ψυγείο μπορώ να βάλω και μπροστά (αν ποτέ βάλω - δεν είναι στα σχέδιά μου)! Επίσης όπου υπάρχει moduvent απουσιάζουν τα φίλτρα σκόνης + το ότι αποτελούν διέξοδο θορύβου.. Το PCGH Edition τα διορθώνει όλα αυτά. Το review που με βοήθησε να αποφανθώ: https://www.youtube.com/watch?v=SRZIdbdcIiU -- Στις 2/8/2018 στις 5:17 ΜΜ, tanasen01 είπε Δε νομίζω. Γιατί ποιο κουτί από αυτά που σου είπαμε είναι με 4 θύρες usb3; 2+2 είναι όλα αν δεν κάνω λάθος Δεν είχε κανένα από αυτά 4 x USB 3.0! Γενικά ρώτησα για να έχω μια ιδέα του τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση (άλλωστε υπάρχουν cases με πιο υψηλή τιμή που έχουν 4 x USB 3.0 στην πρόσοψη)... -- Πριν μου πείτε για το R6, ξέρω, το είδα!! Πανέμορφο και άριστο και αυτό. Αλλά ακριβό για το budget μου ακόμα. Ίσως στον επόμενο μου υπολογιστή... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια guys!
leros2004 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/8/2018 στις 10:23 ΠΜ, MinimalTech είπε Το motherboard που σκέφτομαι να πάρω είναι αυτό: ASRock AB350 Pro4. Σε αυτά τα χρήματα καλύτερα να πας σε Gigabyte AB350-Gaming 3 ή Asus Prime B350 Plus αλλιώς στην Asrock AB350M Pro4 Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα