gaspazet Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 8 minutes ago, panospeter said: Αφενώς εσύ θα αγοράσεις ένα νέο προιόν του κουτιού, ενώ ο αγοραστής σου ένα μεταχειρισμένο με την όποια χρήση του έκανες. Αφαιτέρου το νόημα του μεταχειρισμένου είναι να αξιοποιηθεί κάτι που δεν σε καλύπτει - δεν χρησιμοποιείς πλέον και να μιώσει την ζημιά απο την τιμή αγοράς του. Όχι να είναι μέσο για την εκπλήρωση των όποιων νέων ανάγκών - επιθυμιών έχεις. 'Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρίες και ηθικολογίες ..... Βαράτε αλύπητα του γκρίνιες - γύφτους, όπως λες, που πάνε για μεταχειρισμένα. Φιλέ μου δεν είναι ορθα αυτά που λες. Δες το προηγούμενο ποστ μου και αν μπορείς σε παρακαλώ απάντησε μου....Έχεις ένα πατρικό σπίτι 35 χρόνων που το είχες πάρει 3.5 εκ δραχμές, επειδή είσαι ηθικολογος θα μου το έδινες μετά από 35 χρόνια χρήσης 3 χιλιάδες ευρώ; Κάθε φορά που πουλάμε κάτι το κάνουμε είτε για να πάμε σε καλύτερο, είτε επειδή δεν το χρειαζόμαστε, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το πουλάμε με βάση την αξία που έχει την τρέχουσα περίοδο, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε σπίτι, είτε νομισματα-καρτες(συλλέκτης),είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν μου αρέσει που έχουν πάει οιgpu στο Θεό και ούτε οι τύποι που τις πουλάνε ακριβότερα από τις τρέχουσες τιμές,αλλά όχι ότι είναι ηθικό να πουληθούν ασχέτως των τρεχουσων τιμών, αλλά με βάση πόσο τις πήρανε. 2 1
panospeter Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, Inler είπε Διαβασε καλυτερα το προηγουμενο μου μηνυμα στο οποιο αναφερομαι για μεταχειρισμενες καρτες και συγκρινω τιμες rx480/1070 και θα καταλαβεις..... Καθε καρτα ανηκει σε ενα price range οποτε και οι τιμες προσαρμοζονται αναλογως προς τα πανω οταν υπαρχει ελλειψη Απλα ειναι τα πραγματα Η απάντηση είναι απλή. Αν δεν αντέχεις να δόσεις 550e για την παραφουσκομένη πλέον 1070, μένεις με την rx480 όπως λέει ο @argimeg. Δεν περιμένεις να βγάλεις τα σπασμένα από τον αγοραστή του μεταχειρισμένου, απο εσένα, hardware. Άλλα όπως είπα, όλα αυτά είναι θεωριτικά. Ο νόμος της αγοράς - ζήτησης είναι αμείλικτος. Δεν χωράνε ηθικολογίες. Αντέδρασα μόνο και μόνο στο post του Ntinaras (και όχι σε εσένα) γιατί ο χαρακτηρισμός "γκρίνιες - γύφτους" μου φάνηκε άκομψος.
mcrae13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι απλά τα πράγματα ρε παιδιά και είναι όπως ακριβώς είπαν οι προλαλήσαντες @Inler και @gaspazet. Το βλέπετε μόνο από την πλευρά του αγοραστή και χάνετε την ουσία. Να σας δώσω και εγώ ένα παράδειγμα μπας και το καταλάβετε καλύτερα. Έστω οτι πριν κάποιο χρονικό διάστημα (ας πουμε 3-4 μήνες) κόστιζε μια gtx1070 ,450 ευρώ και μια gtx1080 ,600 ευρώ .Πήρες την 1070 και φτάνουμε στο σήμερα που διαπιστώνεις οτι δεν σε καλύπτει και θες να αναβαθμίσεις σε gtx1080. Όμως με τις σημερινές τιμές η 1080 από τα 600 που κόστιζε πλέον κοστίζει 800 και αυτή που έχεις 600 καινούρια. Πόσο πρέπει να την δώσεις? Αν τη δώσεις φτηνότερα από την απόδειξη δεν πιάνεσαι κορόιδο? Και η μετάβαση θα σου στοιχίσει τα διπλά από ότι πρέπει? Θα την δώσεις κάτι λιγότερο από ότι αξίζει τώρα και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Που είναι το κακό? Εφόσον πλέον οι τιμές στο συγκεκριμένο hardware πήραν χρηματιστηριακή μορφή,αναγκαστικά ακολουθούμε,είτε σαν αγοραστές ,είτε σαν πωλητές . Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2018 από mcrae13 4
panospeter Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, gaspazet είπε Φιλέ μου δεν είναι ορθα αυτά που λες. Δες το προηγούμενο ποστ μου και αν μπορείς σε παρακαλώ απάντησε μου....Έχεις ένα πατρικό σπίτι 35 χρόνων που το είχες πάρει 3.5 εκ δραχμές, επειδή είσαι ηθικολογος θα μου το έδινες μετά από 35 χρόνια χρήσης 3 χιλιάδες ευρώ; Κάθε φορά που πουλάμε κάτι το κάνουμε είτε για να πάμε σε καλύτερο, είτε επειδή δεν το χρειαζόμαστε, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το πουλάμε με βάση την αξία που έχει την τρέχουσα περίοδο, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε σπίτι, είτε νομισματα-καρτες(συλλέκτης),είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν μου αρέσει που έχουν πάει οιgpu στο Θεό και ούτε οι τύποι που τις πουλάνε ακριβότερα από τις τρέχουσες τιμές,αλλά όχι ότι είναι ηθικό να πουληθούν ασχέτως των τρεχουσων τιμών, αλλά με βάση πόσο τις πήρανε. Καταρχήν δεν είμαι ηθικολόγος (καταλαβαίνω όμως αυτούς που τους εγείρεται ένα αίσθημα δικαίου με αυτά που βλέπουν). Τα σπίτια έχουν αντικειμενική αξία και αποτελεί ατυχές παράδειγμα. Οι κάρτες γραφικών απο την άλλη όχι και όπως οι ίδιοι λέτε είναι υπερτιμημένες αυτήν την περίοδο (δεν αντιστοιχούν στην πραγματική τους αξία). Σε κάθε περίπτωση η όλη κουβέντα είναι μάταια και δεν έχει νόημα να συνεχιστεί. Εκεί που εμμένω είναι ότι καλύτερα να μην υπάρχουν χαρακτηρισμοί για τις διαφορετικές γνώμες, που ορθώς υπάρχουν μεταξύ μας. 1
gaspazet Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι καθόλου ατυχές το παράδειγμα και υπάρχουν και 1002 παραδείγματα. Είναι νόμος της αγοράς , όταν η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την διαθεσιμότητα, συμβαίνουν αυτά. Σε αυτοκίνητα, σε έπιπλα σε κοσμήματα, σε σπιτια σε αντικείμενα κτλπ.... Είναι υπετιμημενες με βάση το gaming αλλά όχι το mining,όταν είχαν πάει χ3 χ4 χ5 τα κέρδη.... Πήραν παραπάνω αξία με αποτέλεσμα να υπάρχει τρομερή ζητήση. Μίλησες για ηθικολογια και γιαυτό το επανελαβα,δυστυχώς δεν είναι τα πράματα έτσι στους νόμους της αγοράς. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2018 από gaspazet 1
Zaknafein Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Νόημα για σχολιασμό στις τιμές σε αγγελίες δεν υπήρχε ποτέ - ελεύθεροι είναι όλοι να αγοράσουν/πουλήσουν σε ότι τιμή θέλουν. Είμαστε σε περίοδο έλλειψης και υπάρχει γκρίνια απλά Όσο για αυτούς που έχουν πρόβλημα δικαίου, μάλλον την πάτησαν γιατί περίμεναν τις τιμές ευκαιρίας που δεν ήρθαν ποτέ, κατά περιόδους μέσα σε Νοέμβρη-Δεκέμβρη υπήρχε διαθεσιμότητα σε λογικές τιμές (ελαφρώς τσιμπημένες σε σχέση με το MSRP, αλλά καμία σχέση με τα τωρινά χάλια), ειδικά σε μαγαζιά του εξωτερικού. 1
Ntinaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, panospeter είπε Αφενώς εσύ θα αγοράσεις ένα νέο προιόν του κουτιού, ενώ ο αγοραστής σου ένα μεταχειρισμένο με την όποια χρήση του έκανες. Αφαιτέρου το νόημα του μεταχειρισμένου είναι να αξιοποιηθεί κάτι που δεν σε καλύπτει - δεν χρησιμοποιείς πλέον και να μιώσει την ζημιά απο την τιμή αγοράς του. Όχι να είναι μέσο για την εκπλήρωση των όποιων νέων ανάγκών - επιθυμιών έχεις. 'Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρίες και ηθικολογίες ..... Βαράτε αλύπητα του γκρίνιες - γύφτους, όπως λες, που πάνε για μεταχειρισμένα. Αμα αγορασω παλι μεταχειρισμενη RX580, ποσο θα πρεπει να πουλησω την παλια μου 480? ποσο θα πρεπει να μου πουλησει την 580 αυτος που την πηρε? η τιμη της 580 θα πρεπει να ειναι αναλογη με την τιμη που την αγορασε αυτος? αν την αγορασε μετα την αυξηση τιμων στα 450 ευρω ποσο θα πρεπει να μου τη πουλησει? αν αγορασε πριν την αυξηση τιμων στα 250 ποσο θα πρεπει να μου τη πουλησει? 1
Inler Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πραγματι το διμηνο 11-12/2017 υπηρχε πολυ καλη διαθεσιμοτητα Για τα υπολοιπα κατανοω τη δυσαρεσκεια μεριδας του κοσμου που απλα θελει να παρει μια καρτα και βλεπει τιμες +50e για παραδειγμα σε καινουργια και θεωρει οτι μεταχειρισμενη θα τη βρει σε τιμη χαμηλοτερη και μη συνυφασμενη με τις τρεχουσες ανοδικες τιμες της αγορας.... Να προσθεσω οτι μεριδιο ευθυνης εχει και η ζητηση που εξαφανιζει καρτες σε μη λογικες τιμες αναλογικα με την αξια τους....Για να μην παρεξηγηθω οταν οπως ανεφερα 2 μηνες οι τιμες ηταν λογικες γιατι ξαφνικα μας επιασε τωρα η πρεμουρα να αγορασουμε καρτα; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2018 από Inler
splanis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Εγώ κάτι άλλο δεν καταλαβαίνω, ενώ σε όλα τα benchmarks οι 1060 πατάνε τις rx470-480-570-580 γιατι βλέπω τις rx σε κάτι αστείες τιμές 350-500?
mcrae13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 24 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Νόημα για σχολιασμό στις τιμές σε αγγελίες δεν υπήρχε ποτέ - ελεύθεροι είναι όλοι να αγοράσουν/πουλήσουν σε ότι τιμή θέλουν. Είμαστε σε περίοδο έλλειψης και υπάρχει γκρίνια απλά Όσο για αυτούς που έχουν πρόβλημα δικαίου, μάλλον την πάτησαν γιατί περίμεναν τις τιμές ευκαιρίας που δεν ήρθαν ποτέ, κατά περιόδους μέσα σε Νοέμβρη-Δεκέμβρη υπήρχε διαθεσιμότητα σε λογικές τιμές (ελαφρώς τσιμπημένες σε σχέση με το MSRP, αλλά καμία σχέση με τα τωρινά χάλια), ειδικά σε μαγαζιά του εξωτερικού. Έτσι ακριβώς. Και εγώ τότε ευτυχώς πήρα την απόφαση να μηυν περιμένω άλλο τις custom vega και προχώρησα στη 1080ti σε λογική για την εποχή τιμή.Από τότε καθε μέρα λέω μέσα μου,ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ! 3
gaspazet Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 11 minutes ago, splanis said: Εγώ κάτι άλλο δεν καταλαβαίνω, ενώ σε όλα τα benchmarks οι 1060 πατάνε τις rx470-480-570-580 γιατι βλέπω τις rx σε κάτι αστείες τιμές 350-500? 1)Με 580 εοναι τα ίδια κ λιγο πισω. 2)mining 3) και οι 1060 από κοντά πανε...
splanis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, gaspazet είπε 1)Με 580 εοναι τα ίδια κ λιγο πισω. 2)mining 3) και οι 1060 από κοντά πανε... Ναι τις 1060 τις βρίσκεις 290 και 380 σκρουτζ ομως
Inler Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Καταρχην η 1060 δεν παταει κατω την 580 εχεις λαθος ενημερωση αν εχεις....Η 1060 6GB που κανει κανα 400αρι ειναι στα ιδια ισως λιγο πισω πλεον απο την 580 8GB Οι RX εχουν +mining
panospeter Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κύριοι για να εκφράσω τον αντίλογο και να γίνω συγκεκριμένος θα πω ότι η αγορά μεταχειρισμένου είδους και ειδικά ηλεκτρονικού εξαρτήματος, ειδικά όταν δεν είναι σφραγισμένο, ενέχει μεγάλο ρίσκο. Αν καποιου, που πούλησε την παλιά του κάρτα για να πάρει π.χ. μια 1070, του παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα η 1070 θα ΄πάει στο κατάστημα κύριος και θα την αλλάξει. Αν αυτός που αγόρασε την παλιά κάρτα αντιμετωπίση πρόβλημα θα μείνει με την υπερκτιμημένη κάρτα στο χέρι. Ακόμα και αν η κάρτα συνοδεύεται απο εγγύηση, στο κατάστημα που θα πάει θα του πούν με μεγάλη πιθανότητα ότι δεν έχουν την ίδια και θα τον παροτρίνουν να αγοράσει μία καινούργια με την νέα τιμή βεβαίως βεβαίως. Η διαφορά που θα πληρώσει ποιά θα είναι ? Η νέα φουσκομένη τιμή της προτεινόμενης, απο το κατάστημα, κάρτας μείον το ποσό που αναγράφει το τιμολόγιο αγοράς ή μείον το ποσό που εκτιμάτε η κάρτα εκείνη την στιγμή λόγο φαινόμενου mining. Είναι λογικό λοιπόν ο αγοραστής μεταχειρισμένου να περιμένει κάτι καλύτερο απο την τιμή αγοράς του ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αναβαθμιστεί με αγορά μεταχειρισμένου, μιλάμε για ένα φάβλο κύκλο που δημιουργούμε μεταξύ μας (gamers) και δεν μας φταίνε οι miners. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί να πουλάει όσο θέλει, απο τα ηλεκτρονικά του μέχρι το κορμί του , και ότι η αγορά δεν σηκώνει συναισθηματισμούς. Όταν αγοράζονται σε αυτές τις τιμές οι μεταχειρισμένες κάρτες θα συνεχίζουν να πουλιούνται. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από panospeter
MTX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν θέλω να διαβάζω χαζομάρες πρωινιάτικα , δηλαδή τώρα τι θέλεις να κάνουμε εμπάργκο σε αυτούς που πουλάνε ακριβά για να ρίξουνε τις τιμές , ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ , εμ έλα όμως που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί *άσε μετά που και κάτι να είναι στη σωστή τιμή υπάρχουνε 10-15 κοράκια που ασχολούνται με αγορές/πωλήσεις και θα το πάρουνε πριν εσύ καν το πάρεις πρέφα γιατί είναι 15 ώρες on στις αγγελίες και θα το πουλήσουνε πάλι ακριβά να καρπωθούνε τι διαφορα , τι να κάνουμε τώρα αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και η ζωή συνεχίζεται Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από MTX 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα