Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ομως (πολλες!) φορες το <παραλογο>, βρισκεται στην αντιληψη των 'σχολιαστων' -και μονο εκει!
Πρακτικα: εαν κατι εξυπηρετει τις αναγκες ενος αλλου, ας το αγορασει και ολα καλα -για εκεινον.
:-)

Εκτος τυχον θελετε -εγω παντως οχι- να ξεκινησουμε τις αναλυσεις
για το τι, σε αυτη εδω τη ζωη, μπορει να δημιουργησει πληθωρισμο!
:D

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραλογα πραγματα εβλεπες παντα στις αγγελιες ακομα και πριν γινει το mining της μοδας δεν ειναι κατι νεο αυτο που βλεπουμε τωρα. Επισης επειδη καποιο καιρο οι 1070 πχ επαιζαν στα 400περιπου ευρω δεν σ ημαινει οτι ολοι τοτε τις ειχαν αγορασει.

Εγω πχ εχω την 1070 μαζι με τον psycho απο Σεπτεμβριο περιπου του 2016 και τις ειχαμε αγορασει τοτε κοντα στο launch στα(μετα το καλοκαιρι) 520+ευρω.

Η msi απο το ιδιο καταστημα που ειχα παρει εγω την Gigabyte τοτε(msystems)κοστιζε 580ευρω.

Επισης επειδη βλεπω πεφτει κραξιμο μονο στα μαγαζια για τις τιμες ή στους πωλητες στις αγγελιες,για να δουμε πχ ποσο πουλανε οι ιδιοι οι κατασκευαστες τις καρτες τους οπως πχ η γνωστη evga απο το Ευρωπαικο της store.

Βρε για δες που με μεταφορικα φτανει τα 600ευρω και αυτη https://eu.evga.com/products/productlist.aspx?type=0&family=GeForce+10+Series+Family&chipset=GTX+1070

Η evga για ποιο λογο πουλαει την 1070 κοντα 600ευρω?Ανεβηκε μηπως το κοστος κατασκευης των καρτων παραπανω?

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Γρήγορα έναν εισαγγελέα για αυτούς που κράζουν εκείνους που πουλάνε ακριβά μεταχειρισμένα. 

Fixed.

10 ώρες πριν, Fulgore είπε

Επισης επειδη βλεπω πεφτει κραξιμο μονο στα μαγαζια για τις τιμες ή στους πωλητες στις αγγελιες,για να δουμε πχ ποσο πουλανε οι ιδιοι οι κατασκευαστες τις καρτες τους οπως πχ η γνωστη evga απο το Ευρωπαικο της store.

Προσωπικά εγώ, έχω καταστήσει σαφές, και στο νήμα «Πόσο να πουλήσω / αγοράσω ένα...;», ότι σαν ιδιώτης αποστασιοποιούμαι από τις πρακτικές των εταιρειών, που μοναδικός στόχος τους είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Δε με απασχολεί να πουλήσω όσο πιο ακριβά μπορώ.

Σε συνδυασμό και με την ελευθερία του λόγου ως ένα από τα τελευταία οχυρά αξιοπρέπειας που έχουν απομείνει, έχω δικαίωμα να λέω την άποψή μου, και να κατακρίνω ενίοτε όποιον μου τη βαρέσει, εάν θεωρώ ότι συντρέχει λόγος.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Fulgore είπε

Παραλογα πραγματα εβλεπες παντα στις αγγελιες ακομα και πριν γινει το mining της μοδας δεν ειναι κατι νεο αυτο που βλεπουμε τωρα. Επισης επειδη καποιο καιρο οι 1070 πχ επαιζαν στα 400περιπου ευρω δεν σ ημαινει οτι ολοι τοτε τις ειχαν αγορασει.

Εγω πχ εχω την 1070 μαζι με τον psycho απο Σεπτεμβριο περιπου του 2016 και τις ειχαμε αγορασει τοτε κοντα στο launch στα(μετα το καλοκαιρι) 520+ευρω.

Η msi απο το ιδιο καταστημα που ειχα παρει εγω την Gigabyte τοτε(msystems)κοστιζε 580ευρω.

Βρε για δες που με μεταφορικα φτανει τα 600ευρω και αυτη https://eu.evga.com/products/productlist.aspx?type=0&family=GeForce+10+Series+Family&chipset=GTX+1070

Η evga για ποιο λογο πουλαει την 1070 κοντα 600ευρω?Ανεβηκε μηπως το κοστος κατασκευης των καρτων παραπανω?

το λιγοτερο 120 ευρω διαφορα με σκρουτζ. 20 ευρω ειναι τα μεταφορικα αντε 30 σου βαζω εγω.

Δημοσ.
22 hours ago, phanispal said:

Ναι, αυτό είναι το ένα σκέλος του post μου.

Για το άλλο, που θέλει ένα σεβαστό ποσοστό των νεότερων καρτών να έχει λιώσει στο σκάψιμο, το μόνο που έχεις να πεις είναι ότι έχουν 1-2 έτη εγγύησης ακόμα.

Το ότι η δική μου 970 (άσχετα αν κάηκε) σε 39 μήνες δούλεψε όσο δουλεύει ενός miner σε 2 μήνες, δε σου λέει κάτι. Ή μήπως ό,τι είναι να βγάλει θα το βγάλει πριν τελειώσει η εγγύηση;

Εξακολουθείς να μην αναφέρεις τιμές για μια 970 χωρίς εγγύηση και μια 1070 με εγγύηση, μετάχειρες και οι δύο. Δε σε ρώτησα αν θα την/τις πουλούσες.

Οι καρτες που εχω και κανουν mining παντως ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο αυτη που εχω στο PC μου, την οποια την αφηνω και βραζει ολο το καλοκαιρι στους 84 και εχουν πιασει πουρι τα ανεμιστηρια. Το ποση ωρα δουλευει δεν εχει σημασια, οι συνθηκες παιζουν ρολο. 

970 εκτος εγγυησης με τις τρεχουσες τιμες πανω απο 200€ δεν θα εδινα με τιποτα. 

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, james rod είπε

το λιγοτερο 120 ευρω διαφορα με σκρουτζ. 20 ευρω ειναι τα μεταφορικα αντε 30 σου βαζω εγω.

Αρκετοί δυστηχως συνεχίζετε να αγνοείται τα έξοδα ενός καταστήματος, μαγαζί είναι κέρδος πρέπει να βγάλει, ούτε με ζημιά θα δουλέψει ούτε για την ψυχή της μάνας του, τα περισσότερα μαγαζιά πάνε για κέρδος 5-7%στα ηλεκτρονικά

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Αρκετοί δυστηχως συνεχίζετε να αγνοείται τα έξοδα ενός καταστήματος, μαγαζί είναι κέρδος πρέπει να βγάλει, ούτε με ζημιά θα δουλέψει ούτε για την ψυχή της μάνας του, τα περισσότερα μαγαζιά πάνε για κέρδος 5-7%στα ηλεκτρονικά

το 5-7 ειναι ενα καλο ποσο, στα 700 ας πουμε και ουτε σε r&d ξοδευει κατι το μαγαζι. βεβαια εγω πιστευω οτι στις gpu το ποσοστο ειναι πολυ μεγαλυτερο. οποτε δουλευει με σχεδον μηδενικο ρισκο σε αντιθεση με τις εταιριες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, james rod είπε

το 5-7 ειναι ενα καλο ποσο, στα 700 ας πουμε και ουτε σε r&d ξοδευει κατι το μαγαζι. βεβαια εγω πιστευω οτι στις gpu το ποσοστο ειναι πολυ μεγαλυτερο. οποτε δουλευει με σχεδον μηδενικο ρισκο σε αντιθεση με τις εταιριες.

καλό; 

Προφανώς δεν ξέρετε κάποιοι από ελληνική οικονομία.

Όταν αγοράζει το κατάστημα 650 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) και το πουλάει 700 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ)  θα συμβεί το εξής:

Από τα 50 ευρώ μεικτά κέρδη τα 12 ευρώ θα τα αποδώσει ΦΠΑ στο τέλος του τριμήνου, τα 14,5 ευρώ θα τα δώσει σε Φόρο εισοδήματος και τα 13,5 ευρώ θα τα πληρώσει στο ΕΦΚΑ. Οπότε θα του μείνουν 10 ευρώ καθαρά κέρδη.

Δεν θα μιλήσω για λοιπά έξοδα που πληρώσει με τα 10 ευρώ

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

Απαράδεκτοι πωλητές

Απαράδεκτο thread

Απαράδεκτη ανύπαρκτη διαχείριση

Απαράδεκτοι γενικώς

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

καλό; 

Προφανώς δεν ξέρετε κάποιοι από ελληνική οικονομία.

Όταν αγοράζει το κατάστημα 650 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) και το πουλάει 700 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ)  θα συμβεί το εξής:

Από τα 50 ευρώ μεικτά κέρδη τα 12 ευρώ θα τα αποδώσει ΦΠΑ στο τέλος του τριμήνου, τα 14,5 ευρώ θα τα δώσει σε Φόρο εισοδήματος και τα 13,5 ευρώ θα τα πληρώσει στο ΕΦΚΑ. Οπότε θα του μείνουν 10 ευρώ καθαρά κέρδη.

Δεν θα μιλήσω για λοιπά έξοδα που πληρώσει με τα 10 ευρώ

επιστροφη φορου δεν περνει ποτε? ασχετα βεβαια οτι δε βγαζει μονο 7% απο τις καρτες. επισης το μαγαζι δε πουλαει μονο καρτες ενω η εταιριες κανουν επενδυσεις δις$ για μηχανηματα, εργοστασια κλπ. απο μερικα προιοντα μπαινουν μεσα οπως η ιντελ απο το knights landing, οπου το κοστος ερευνας, κατασκευης ηταν τεραστιο, αλλα τα βγαζουν απο αλλα προιοντα που κατασκευαζουν.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, james rod είπε

επιστροφη φορου δεν περνει ποτε? ασχετα βεβαια οτι δε βγαζει μονο 7% απο τις καρτες. επισης το μαγαζι δε πουλαει μονο καρτες ενω η εταιριες κανουν επενδυσεις δις$ για μηχανηματα, εργοστασια κλπ. απο μερικα προιοντα μπαινουν μεσα οπως η ιντελ απο το knights landing, οπου το κοστος ερευνας, κατασκευης ηταν τεραστιο, αλλα τα βγαζουν απο αλλα προιοντα που κατασκευαζουν.

Τι σχέση έχει η εταιρία με το κατάστημα πώλησης; 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Τι σχέση έχει η εταιρία με το κατάστημα πώλησης; 

στο οτι δε ρισκαρει σχεδον τιποτα. αρα ειναι απαραδεκτο να βλεπουμε εξωφρενικες τιμες και ειδικα απο μεγαλα καταστηματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που η nvidia και η amd έχουν στάνταρ msrp για τους πυρήνες (άσχετα αν η amd δε δίνει vega πλέον στους AIB και τις κάνει frontier edition) και οι ΑΙΒ έχουν μικρές αναλογικά αυξήσεις στις τιμές τους ανάλογα το BOM (δηλαδή τις gddr5 που πήραν τον ανήφορο) ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΕΣΙ  ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ/RETAILERS και υπακούει προφανώς στους κανόνες ζήτησης αγοράς. Μη το παίρνεται προσωπικά ορισμένοι, δεν εννοούμε το μαγαζάκι του μπαρμπά Μήτσου της γειτονιάς, αλλά τεράστιες αλυσίδες newegg,amazon Κλπ.

Και για να καταλάβετε πόσο γεωμετρικά έχει αυξηθεί η ζήτηση λόγω cryptos, η αναλογία αγοράς polaris (570-580) και vega για consumers/επαγγελματίες προς crypto miners είναι κάπου 1/5 αυτή τη στιγμή και σώζεται μόνο από το γεγονός ότι η apple χρησιμοποιεί vega και κάποιοι system integrators έχουν κάποια prebuilt ακόμα με polaris. Στην nvidia ήταν αρκετά πιο στρωτά τα πράγματα, αλλά πριν κανένα 3μηνό ξεσκίστηκαν με το zhash.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Από την στιγμή που η nvidia και η amd έχουν στάνταρ msrp για τους πυρήνες (άσχετα αν η amd δε δίνει vega πλέον στους AIB και τις κάνει frontier edition) και οι ΑΙΒ έχουν μικρές αναλογικά αυξήσεις στις τιμές τους ανάλογα το BOM (δηλαδή τις gddr5 που πήραν τον ανήφορο) ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΕΣΙ  ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ/RETAILERS και υπακούει προφανώς στους κανόνες ζήτησης αγοράς. Μη το παίρνεται προσωπικά ορισμένοι, δεν εννοούμε το μαγαζάκι του μπαρμπά Μήτσου της γειτονιάς, αλλά τεράστιες αλυσίδες newegg,amazon Κλπ.

Και ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα και ανεφερα πιο πισω ενα παραδειγμα.

Το επισημο Store της εταιρειας evga για ποιο λογο πουλαει την 1070 ftw στα 600ευρω?

https://eu.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P4-6274-KR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...