mcrae13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ανοίγω αυτό το thread για να γράφουμε εμπειρίες,αποτελέσματα και γενικά ότι έχει να κάνει με τις ψύκτρες της Noctua ,όπως mods,διαφορετικά fans,ρυθμίσεις και φωτογραφίες από τα "θηρία" . Συγκρίσεις από προηγούμενες επαφές σας με άλλες ψύκτρες οποιουδήποτε τύπου και ιδέες για βελτιώσεις κλπ. Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται και οι υποψήφιοι αγοραστές με ερωτήσεις κλπ. Βάζω και κάποια λινκ να υπάρχουν Official site https://noctua.at/ Skroutz https://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans/m/7831/Noctua.html Και μερικά reviews με τις μεγάλες της παρέας από guru3d NH-D15 http://www.guru3d.com/articles-pages/noctua-nh-d15-review,1.html NH-D15s http://www.guru3d.com/articles-pages/noctua-nh-d15s-cpu-cooler-review,1.html NH-D14 http://www.guru3d.com/articles-pages/noctua-nh-d14-review,1.html NH-U12-U14 http://www.guru3d.com/articles-pages/noctua-nh-u12s-u14s-review,1.html Θα ανανεώσω με υπόλοιπα reviews Επειδή υπάρχει ήδη sticky θέμα για βοηθεια επιλογής ψύκτρας,αν νομίζετε οτι είναι περιττό,ας διαγραφεί,αλλά επειδή σίγουρα η εν λόγω εταιρεία είναι η πιο γνωστή για τις επιδόσεις και την ποιότητα και έχει αρκετούς fans πήρα την ιδέα από ξένο forum ,ωστέ να έχουμε ένα ξεχωριστό thread για να συζητάμε. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από mcrae13 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Ας κάνω το 1ο πόστ εγώ με την U14S μου. Γομάρα με όλη την έννοια της λέξης αλλά και πάρα πολύ καλή! Η αλλαγή έγινε μετά από 3,5 χρόνια με την πολύ καλή για τα κυβικά της CM Seidon 240m. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδώ κι εγώ! Μετά από αυτά: Κατέληξα στο κτήνος NH-D15 Για να γλιστράει, έβαλα την T.Grizzly Kryonaut που είχα και καθότανε...είμαι σίγουρος πως από το βάρος+σφίξιμο, πρέπει να έχει ψιλοξεχειλίσει. Προσωρινό-τελικό αποτέλεσμα: Καθάρισμα και τακτοποίηση θα ακολουθήσει αφού τελειώσω και με τους ανεμιστήρε της οροφής (1 ακόμα εξόδου, κι ένας να βάζει, ο δεξιά). Η εγκατάσταση είναι μανούρα. Οk, το σύστημα σταθεροποίησης είναι εξαιρετικά σταθερό και σίγουρο...αλλά η εγκατάσταση είναι λιγάκι αμάν. Το τελικό βίδωμα (της ψύκτρας, δλδ) πάνω στη βάση, είναι εξαιρετικά προβληματικό. Είναι τόσο μικρές οι "ανοχές", που αν βιδώσεις τη μία από τις δύο βίδες που έχει παραπάνω από μιάμιση στροφή, δεν μπορείς να βιδώσεις την άλλη με κανένα τρόπο. Προσωπικά με ζόρισαν και οι ανεμιστήρες, αλλά φταίει που από κάτω είναι το άλλο "ζώο". Από την άλλη, τέρμα το ρεύμα, τέρμα η συχνότητα, δεν ίδρωσε σε gaming, παρά τον ζεστό αέρα που ρίχνει μέσα στο κουτί η ψύξη της gpu. Σε αυτό το κομμάτι, υπερείχε η Η100i που είχα πριν, με το ψυγείο στο ταβάνι, να φέρνει αέρα από έξω (από την άλλη, τώρα θα είναι ακόμα πιο κρύα η gpu). Να πω ότι έφτασαν μέχρι τις 1400 σχεδόν στροφές, από 1500max, και ελάχιστα τους άκουγα. Περισσότερα νέα, μετά από δοκιμές (πάμε για ΙΒΤ τώρα), και αφού γίνει κάτι με το μέγιστο μέγεθος upload. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από Πέτρος 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Εδώ κι εγώ! Μετά από αυτά: Κατέληξα στο κτήνος NH-D15 Για να γλιστράει, έβαλα την T.Grizzly Kryonaut που είχα και καθότανε...είμαι σίγουρος πως από το βάρος+σφίξιμο, πρέπει να έχει ψιλοξεχειλίσει. Προσωρινό-τελικό αποτέλεσμα: Καθάρισμα και τακτοποίηση θα ακολουθήσει αφού τελειώσω και με τους ανεμιστήρε της οροφής (1 ακόμα εξόδου, κι ένας να βάζει, ο δεξιά). Η εγκατάσταση είναι μανούρα. Οk, το σύστημα σταθεροποίησης είναι εξαιρετικά σταθερό και σίγουρο...αλλά η εγκατάσταση είναι λιγάκι αμάν. Το τελικό βίδωμα (της ψύκτρας, δλδ) πάνω στη βάση, είναι εξαιρετικά προβληματικό. Είναι τόσο μικρές οι "ανοχές", που αν βιδώσεις τη μία από τις δύο βίδες που έχει παραπάνω από μιάμιση στροφή, δεν μπορείς να βιδώσεις την άλλη με κανένα τρόπο. Προσωπικά με ζόρισαν και οι ανεμιστήρες, αλλά φταίει που από κάτω είναι το άλλο "ζώο". Από την άλλη, τέρμα το ρεύμα, τέρμα η συχνότητα, δεν ίδρωσε σε gaming, παρά τον ζεστό αέρα που ρίχνει μέσα στο κουτί η ψύξη της gpu. Σε αυτό το κομμάτι, υπερείχε η Η100i που είχα πριν, με το ψυγείο στο ταβάνι, να φέρνει αέρα από έξω (από την άλλη, τώρα θα είναι ακόμα πιο κρύα η gpu). Να πω ότι έφτασαν μέχρι τις 1400 σχεδόν στροφές, από 1500max, και ελάχιστα τους άκουγα. Περισσότερα νέα, μετά από δοκιμές (πάμε για ΙΒΤ τώρα), και αφού γίνει κάτι με το μέγιστο μέγεθος upload. Ωραίος,καλορίζικη ! Όσο για το σύστημα εγκατάστασης-σταθεροποίησης,όντως πρέπει να βιδώνεις λίγο τη μία και λίγο την άλλη αλλά όχι και τόσο αυστηρά.Θέλω να πώ,σε εμένα τουλάχιστον δεν φάνηκε τόσο.Και μάλιστα χθές την άνοιξα για repaste .(ΒTW έκανα και redelid ) Από την άλλη ο΄πως είπες είναι σταθερή και σίγουρη και οι βίδες τερματίζουν χωρίς να φοβάσει μην σφίξεις παραπάνω. Όντως οι ανεμιστήρες λόγω μεγέθους δυσκολεύουν στην τοποθέτηση.Το κόλπο είναι να βάλεις τα 4πινα στην θέση τους με τους ανεμιστήρες να "κρέμονται" και μόλις βιδώσεις τους τοποθετείς. Με την ευκαιρία,μιας που είπες για στροφές και θερμοκρασίες να δώσω μια συμβουλή γενικώς σε όσους έχουν D15-D14 ή και άλλες γομαρόψυχτρες τύπου grand macho κλπ Επειδή έχω δοκιμάσει setup με 2 fans,setup με 3 fans ,σε διαφορετικά σενάρια,και με όσα έχω διαβάσει τριγύρω έχω συμπεράνει το εξής : Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μεγάλων αερόψυκτρων,είναι οτι αποδίδουν σχεδόν το μέγιστο που μπορούν ,σχεδόν από το μεσαίο εύρος στροφών με αποτέλεσμα να υπερέχουν των μικρότερων γι αυτό ακριβώς το λόγο κυρίως. Για παράδειγμα-Αν σε Χ φορτίο η D15 με 1000 στροφές έχει αποτέλεσμα cpu temp 70c ,στις μέγιστες 1500 δεν έχει και καμιά τρελή διαφορά.Μπορέι να είναι περίπου 2-4 βαθμούς . Αυτό δεν είναι κέρδος ειδικά σε καθημερινή χρήση γιατί είναι δυσανάλογο του θορύβου . Όχι οτι κάνει πολύ θόρυβο μια noctua αλλά στις 800-1000 είναι σχεδόν αθόρυβη. Σε αντίθεση μια μικρότερη θα καταφέρει στο ίδιο φορτίο ίσως να πλησιάσει τα επίπεδα της D15 του παραδείγματος,σε μέγιστες στροφές που μπορεί και να είναι 2000rpm με αποτέλεμα θόρυβο αεροπλάνου. Το point είναι -μην ασχολείστε με μέγιστες στροφές σε αυτά τα θηρία,χαρείτε την αθόρυβη λειτουργία τους σε μεσαίες στροφές. Σε κανένα bench με υψηλό oc μόνο έχει νόημα να τις ακούς Επίσης τα παραπάνω fans έχουν μικρή σημασία .Πάλι έχουν νόημα σε overclockers και benchmarks. Προσωπικά στην d15s που έβαλα δευτερο κάποιο διάστημα,είχα κέρδος 2-3 βαθμούς σε πολύ ηψηλά ρεύματα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Να δώσω και δυο φώτος και δυο λόγια. NH-D15s Θηρίο σε μέγεθος και μπορεί να είναι με ένα fan αλλά σχεδόν ίδια σε απόδοση με την τοπ D15.Η διαφορά είναι οτι είναι ελάχιστα μικρότερη στο κάτω μέρος ,εκει που πλησιάζει την gpu,και δευτερον είναι σχεδιασμένη ετσι ώστε να μην έχει compatibility issues με τις ram. Αν και delidded ο 6700K ,σε συνδυασμό όμως με την noctua στο 1.35 και 4.6 που παίζω daily δεν ξεπερνάω σε peak τους 60-62c και σε απαιτητικά games average γύρω στους 50-55. Όπως έχω ξαναγράψει την είχα επιλέξει με βαριά καρδιά ,λόγω "ασχήμιας" αλλά με δικαίωσε στις επιδόσεις και με την αθόρυβη λειτουργία. Πριν είχα μια ταπεινή μονή AIO (Η75i) η οποία ούτε για αστείο δεν κρατούσε κρύο τον cpu ακόμα και στοκ . Πλέον με τα προιόντα chromax ,αλλάζει εντελώς και οπτικά και ανταγωνίζεται και τις υπόλοιπες ψύκτρες της αγοράς που έχουν μπει από καιρό στις ανάγκες της "μοδας" και των χρωμάτων . Φυσικά τα covers τα έβαλα με την κυκλοφορία τους Για fan όμως επέλεξα τον αντίστοιχα αθόρυβο και αποδοτικό Thermalright TY147 που ταιριάζει και με το υπόλοιπο build . Τον συνιστώ σε όσους αρέσει το black/white theme και κατά τη γνώμη μου ίσως είναι και λίγο καλύτερος από τον "μαμα" της noctua ,αφού δεν είδα καμία διαφορά στην απόδοση με λιγότερες όμως στροφές. 1500max ο noctua και 1200 o TR . Είναι και φθηνότερος από τους chromax αλλά με κακή διαθεσιμότητα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Στις 2/7/2018 στις 9:35 ΜΜ, Πέτρος είπε Εδώ κι εγώ! Μετά από αυτά: Κατέληξα στο κτήνος NH-D15 Για να γλιστράει, έβαλα την T.Grizzly Kryonaut που είχα και καθότανε...είμαι σίγουρος πως από το βάρος+σφίξιμο, πρέπει να έχει ψιλοξεχειλίσει. Προσωρινό-τελικό αποτέλεσμα: Καθάρισμα και τακτοποίηση θα ακολουθήσει αφού τελειώσω και με τους ανεμιστήρε της οροφής (1 ακόμα εξόδου, κι ένας να βάζει, ο δεξιά). Η εγκατάσταση είναι μανούρα. Οk, το σύστημα σταθεροποίησης είναι εξαιρετικά σταθερό και σίγουρο...αλλά η εγκατάσταση είναι λιγάκι αμάν. Το τελικό βίδωμα (της ψύκτρας, δλδ) πάνω στη βάση, είναι εξαιρετικά προβληματικό. Είναι τόσο μικρές οι "ανοχές", που αν βιδώσεις τη μία από τις δύο βίδες που έχει παραπάνω από μιάμιση στροφή, δεν μπορείς να βιδώσεις την άλλη με κανένα τρόπο. Προσωπικά με ζόρισαν και οι ανεμιστήρες, αλλά φταίει που από κάτω είναι το άλλο "ζώο". Από την άλλη, τέρμα το ρεύμα, τέρμα η συχνότητα, δεν ίδρωσε σε gaming, παρά τον ζεστό αέρα που ρίχνει μέσα στο κουτί η ψύξη της gpu. Σε αυτό το κομμάτι, υπερείχε η Η100i που είχα πριν, με το ψυγείο στο ταβάνι, να φέρνει αέρα από έξω (από την άλλη, τώρα θα είναι ακόμα πιο κρύα η gpu). Να πω ότι έφτασαν μέχρι τις 1400 σχεδόν στροφές, από 1500max, και ελάχιστα τους άκουγα. Περισσότερα νέα, μετά από δοκιμές (πάμε για ΙΒΤ τώρα), και αφού γίνει κάτι με το μέγιστο μέγεθος upload. Update... Όπως αναμενόταν, λίγο που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες δωματίου, τα βρήκε σκούρα με τις "χειμερινές" ρυθμίσεις. Η 290 φταίει, εδώ έκαιγε την Η100i αν τραβούσε αέρα από το εσωτερικό του κουτιού. Εδώ, επιλογές δεν έχω...πέρασα σε καλοκαιρινές συχνότητες και τάσεις (4.5 αντί για 4.8), θα αλλάξω λίγο τη διάταξη στους ανεμιστήρες της οροφής, και βλέπουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Πέτρο δεν έχω δουλέψει FX . Πριν λίγο πάντως κουβέντιαζα με φίλο και λέγαμε για temps και delid.Περίμενα και εγώ οτι θα ρίξω συχνότητες τώρα αλλά δεν.Ενώ η gpu "πήρε" ήδη 4-5 βαθμούς πάνω,ο cpu έμεινε στα ίδια με λίγες στροφές παραπάνω.. Πόσο φτάνει η 290? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Πέτρο δεν έχω δουλέψει FX . Πριν λίγο πάντως κουβέντιαζα με φίλο και λέγαμε για temps και delid.Περίμενα και εγώ οτι θα ρίξω συχνότητες τώρα αλλά δεν.Ενώ η gpu "πήρε" ήδη 4-5 βαθμούς πάνω,ο cpu έμεινε στα ίδια με λίγες στροφές παραπάνω.. Πόσο φτάνει η 290? Εδώ είναι το πρόβλημα...η 290 δεν παίρνει. Δουλεύει υπερωρίες η ACIV και την κρατά στους 70-71 βαθμούς, κλοκαρισμένη 1120/1300 (975/1250 stock), αν και με uv (-31mV). Σκέψου ότι με τη δική της ψύκτρα, έφτανε 94 για πλάκα, stock, και έτρωγα το throttling της αρκούδας. Ε, όλη αυτή την θερμότητα στο κουτί την πετάει, η CPU την τρώει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Τύφλα να έχουν οι υδροψηξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Πφφφ...IBT AVX, Very High, 10 runs, package μέχρι 55 το πολύ. BF1 1+ ώρα, 65+. Τα συμπεράσματα, δικά σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα