Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 14 minutes ago, Expecto Patronum said: Οξύμωρο επειδή χρησιμοποιώ υπολογιστή; Πώς γκέγκεν μίστερ μπιλ αυτό; Έχει την ίδια ισχύ με τα βιομετρικά στοιχεία; Ναι γιατί και το internet ανήκει στη νέα τάξη πραγμάτων, αποσκοπεί σε μαζικό φακελωμα κλπ κλπ κλπ. Το δαχτυλικο αποτύπωμα τόσα χρόνια δεν μας ενοχλούσε και ξαφνικά μας ενοχλεί που θα αποθηκεύεται σε πιο σύγχρονο μέσο? Μιλάμε για επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης, δεν πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία? Τι τεχνολογική φοβία είναι αυτή λες και ζούμε ακόμη στο 1960? 4 minutes ago, Expecto Patronum said: Και σταματηστε αυτό το παραμυθάκι οτι έχουμε smartphone και πρέπει να δεχτούμε ότι μα@#$%^& μας επιβάλλουν απο "άνωθεν".. Αχα! Άλλο ένα μοσχαρίσιο φιλέτο που το βαφτίσαμε ... πέρκα! 4 1
Expecto Patronum Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, billdanos είπε Ναι γιατί και το internet ανήκει στη νέα τάξη πραγμάτων, αποσκοπεί σε μαζικό φακελωμα κλπ κλπ κλπ. Το δαχτυλικο αποτύπωμα τόσα χρόνια δεν μας ενοχλούσε και ξαφνικά μας ενοχλεί που θα αποθηκεύεται σε πιο σύγχρονο μέσο? Μιλάμε για επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης, δεν πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία? Τι τεχνολογική φοβία είναι αυτή λες και ζούμε ακόμη στο 1960? Καλά σοβαρά τώρα συγκρίνεις ένα pc με μία ταυτότητα που σου ζητάνε να βάλεις εκεί μέσα την ζωή σου και θα την βλέπουν όλοι, χώρια που θα την κουβαλάς συνέχεια μαζί σου; Το παιχνιδάκι τους ακόμη δεν το κατάλαβες; Χρόνια το λέμε, ναί εμείς οι γραφικοί και οι οπισθοδρομικοί... Ένα ένα θα βάζουν μέσα σε αυτές τις ταυτότητες και μετά θα σου πούνε οτι θα είναι ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ και θα πρεπει να το πάρεις επάνω σου. Τις αγελάδες στην Δύση με πιό αγάπη τις συμπεριφέρονται... Νομίζετε οτι όλα αυτά θα σταματήσουν μέχρι να σας ακυρώσουν κάθε μορφή έκφρασης και ελευθερίας; Εδώ μαζευτήκανε εκατομμύρια στην Αθήνα και λέγανε οτι είναι 140,000 και σε δουλεύουν μπροστά στα μούτρα σου. Σε αυτούς έχεις εμπιστοσύνη την ζωή σου και την οικογένεια σου; Τραγικά λυπηρό...Κάποια στιγμή θα καταλάβετε το παιχνιδάκι, αλλά θα είναι αργά. Δηλαδή άν σου πούνε, που θα το πούνε, η καινούρια ταυτότητα του μέλλοντος να έχει ούρα, αίμα, DNA, ίριδα, σπέρματογράφημα, κωλονοσκόπηση, ακτινογραφία πνευμόνων, πού τα πίνεις τα βράδια, που πίνεις καφέ, πού κουρεύεσαι, πού ψωνίζεις κτλ...έτσι θα πάμε 800 χρονια μπροστά; Όνομα, επίθετο κτλ που έχουμε μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετά; Really; Συνεχίστε... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από Expecto Patronum 8 2 2 9
bilya Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Alphaleader είπε Αν περιέχει, οτι και η παρούσα ταύτότητα... τοτε ναι θα ειναι μια σωστη καταγραφη! Αν περιέχει και αλλα πράγματα... πχ... ιριδα ματιού, ΑΦΜ, κλπ κλπ... εκει θα υπάρχει ενα προβλημα. 19 λεπτά πριν, Alphaleader είπε H ταυτότητα δεν ειναι τίποτα παραπάνω απο ενα στοιχείο ταυτοποίησης και πρεπει να περιλαμβάνει αποκλειστικά και μονο οσα εξυπηρετούν τον σκοπο αυτό (τα οποια ειναι επαρκέστατα ως στοιχεία και στην παρουσα μορφή). Το "συγχρονο" πρεπει να εντοπίζεται στην αδυναμία παραχαραξης της και όχι στην περαιτερω καταγραφη προσωπικων δεδομένων. Μα πρέπει επιτέλους να καταργήσουν τα πάντα κ να μείνει μόνο το ΑΜΚΑ σαν μοναδικός αριθμός. Εμπλουτίζοντας τις ταυτότητες με πληροφορίες μειώνεις δραστικά την γραφειοκρατία αλλά κ τις κομπίνες. πχ σε σταματάνε για μέθη σκαναρισμα ταυτότητας κ το πρόστιμο κατευθείαν εφορία. 20 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε Οξύμωρο επειδή χρησιμοποιώ υπολογιστή; Πώς γκέγκεν μίστερ μπιλ αυτό; Έχει την ίδια ισχύ με τα βιομετρικά στοιχεία; Μεγαλύτερη αλλά δεν πειράζει. Κ μια ερώτηση το QR code θεωρείται χάραγμα?? 2 1
Allokotos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε Δεν χρησιμοποιώ τέτοιες τεχνολογίες και ούτε...αυτά σε όσους είναι λάτρεις της "περιπέτειας". Και σταματηστε αυτό το παραμυθάκι οτι έχουμε smartphone και πρέπει να δεχτούμε ότι μα@#$%^& μας επιβάλλουν απο "άνωθεν"... Αυτό δείχνει άβουλα όντα. Άν σου πούνε να πάς και να πέσεις στο γκρεμό επειδή έτσι θα κάνεις καλό στο περιβάλλον θα πάς; Δεν είμαι άβουλο ον επειδή είμαι ρεαλιστής και καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου. Δεν μπορώ να ακούω άτομα να λένε σχετικά με το φακέλωμα με τις νέες ταυτότητες και τα ίδια άτομα να κάνουν check in στο fb όπου κάτσουν και όπου σταθούν καθώς και να ανεβάζουν 500 selfie σε fb και Instagram. Προφανώς και δεν μιλάω για εσένα μιας και δεν σε ξέρω αλλά γενικά. Επίσης καλός ή κακός για το κομμάτι smartphones που λες, είναι 100 φορές μεγαλύτερο "φακέλωμα" από την ταυτότητα. Από την στιγμή που έχουμε ένα, το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σε ανησυχεί είναι οι καινούργιες ταυτότητες. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 26 minutes ago, Expecto Patronum said: Καλά σοβαρά τώρα συγκρίνεις ένα pc με μία ταυτότητα που σου ζητάνε να βάλεις εκεί μέσα την ζωή σου και θα την βλέπουν όλοι, χώρια που θα την κουβαλάς συνέχεια μαζί σου; Το παιχνιδάκι τους ακόμη δεν το κατάλαβες; Χρόνια το λέμε, ναί εμείς οι γραφικοί και οι οπισθοδρομικοί... Ένα ένα θα βάζουν μέσα σε αυτές τις ταυτότητες και μετά θα σου πούνε οτι θα είναι ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ και θα πρεπει να το πάρεις επάνω σου. Τις αγελάδες στην Δύση με πιό αγάπη τις συμπεριφέρονται... Νομίζετε οτι όλα αυτά θα σταματήσουν μέχρι να σας ακυρώσουν κάθε μορφή έκφρασης και ελευθερίας; Εδώ μαζευτήκανε εκατομμύρια στην Αθήνα και λέγανε οτι είναι 140,000 και σε δουλεύουν μπροστά στα μούτρα σου. Σε αυτούς έχεις εμπιστοσύνη την ζωή σου και την οικογένεια σου; Τραγικά λυπηρό...Κάποια στιγμή θα καταλάβετε το παιχνιδάκι, αλλά θα είναι αργά. Δηλαδή άν σου πούνε, που θα το πούνε, η καινούρια ταυτότητα του μέλλοντος να έχει ούρα, αίμα, DNA, ίριδα, σπέρματογράφημα, κωλονοσκόπηση, ακτινογραφία πνευμόνων, πού τα πίνεις τα βράδια, που πίνεις καφέ, πού κουρεύεσαι, πού ψωνίζεις κτλ...έτσι θα πάμε 800 χρονια μπροστά; Συνεχίστε... Θα γινόσουν πιστευτός μόνο αν ζούσες σε κάποια σπηλιά μακριά από τον πολιτισμό. Διαφορετικά επιμένω στο κρέας -> ψάρι. Δεν με απασχολεί αν η ταυτοτητά μου ειναι σε κάρτα, σε τσιπακι ή ακόμη και πάνω μου. Θέλω να κάνω όλες τις γραφειοκρατικές εργασίες μου εύκολα, να ταξιδεύω παντού εύκολα και να ταυτοποιουμαι όταν χρειάζεται εξίσου εύκολα. Δαιμονοποίησανκάποτε κάποιοι γραφικοί αγράμματοι το "τσιπακι" και υπάρχει κόσμος που κολλάει ακόμη και τώρα το 2018 σε αυτό, ενώ είναι αυτό που έχει αλλάξει τη ζωή μας τα τελευταία σχεδον 100 χρονια! Θρησκευτική προέκταση σε αυτά τα θέματα δεν θα δώσω ποτέ γιατί δεν μου το επιτρέπει ο τρόπος που σκέφτομαι. Επίσης άλλες συζητήσεις (εκεί που προσπάθησες να το πας), κομμένες! 11 2
bilya Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 25 minutes ago, Expecto Patronum said: Δηλαδή άν σου πούνε, που θα το πούνε, η καινούρια ταυτότητα του μέλλοντος να έχει ούρα, αίμα, DNA, ίριδα, σπέρματογράφημα, κωλονοσκόπηση, ακτινογραφία πνευμόνων, πού τα πίνεις τα βράδια, που πίνεις καφέ, πού κουρεύεσαι, πού ψωνίζεις κτλ...έτσι θα πάμε 800 χρονια μπροστά; Το DNA χρειάζεται μόνο τα υπόλοιπα είναι αχρείαστα. Προσωπικά πιστεύω θα ταν πολύ χρήσιμο να διασταυρώνονται τα πάντα με DNA (το απόλυτο χάραγμα που εντελώς τυχαία ειναι θεόσταλτο) Όνομα, επίθετο κτλ που έχουμε μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετά; Really;, Σε τι αγγελικά πλασμένο κόσμο ζείτε μερικοί. Συνεχίστε...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, billdanos said: Δεν με απασχολεί αν η ταυτοτητά μου ειναι σε κάρτα, σε τσιπακι ή ακόμη και πάνω μου. Θέλω να κάνω όλες τις γραφειοκρατικές εργασίες μου εύκολα, να ταξιδεύω παντού εξίσου εύκολα και να ταυτοποιουμαι όταν χρειάζεται εξίσου εύκολα. Κι όχι μόνο, θέλουμε να είναι μηχανογραφημένο/δικτυωμένο όλο το δημόσιο. Να μπορεί πχ η εφορία να ελέγξει (αυτόματα) αν ο Χ ιδιοκτήτης έχει δηλώσει τα ίδια τμ σε αυτή και στον δημο (ΔΕΗ). Όχι σαν μέχρι και τώρα που δεν μπορεί να πάρει χαμπάρι τπτ και επικρατεί ο κλέψας του κλέψαντος... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από ThReSh 6
bilya Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε Κι όχι μόνο, θέλουμε να είναι μηχανογραφημένο/δικτυωμένο όλο το δημόσιο. Να μπορεί πχ η εφορία να ελέγξει (αυτόματα) αν ο Χ ιδιοκτήτης έχει δηλώσει τα ίδια τμ σε αυτή και στον δημο (ΔΕΗ). Όχι σαν μέχρι και τώρα που δεν μπορεί να πάρει χαμπάρι τπτ και επικρατεί ο κλέψας του κλέψαντος... κ όχι μόνο αυτά δάνεια καταθέσεις τα πάντα. γιατί τους αεριτζήδες ακόμα τους πληρώνουμε.
nhzt Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, silvestro21 είπε Και το φακέλωμα συνεχίζεται ακάθεκτα..Δεν φτάνει αυτό θα πληρώσουμε κιόλας ..ζητω που καήκαμε και μη χειρότερα ..πρόβατα μια ζωή Η ταυτοποίηση των ατόμων, είναι απαραίτητη για την αναγνώριση τους αλλά και για την ασφάλεια της κοινωνίας στην οποία ζουν και αυτό διότι δεν υπάρχει κανένας απόλυτα ηθικός άνθρωπος. Μπορείς να μου περιγράψεις μια κοινωνία χωρίς φακέλωμα; 2
keysmith Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα βιομετρικά στοιχεία είναι απαραίτητα ώστε να δένεται το έγγραφο με αυτόν που το φέρει! Αλλιώς πάλι πλάστά θα έχουμε και θα αρκεί να αλλάξεις την φωτογραφία. Με το τσιπ, σαρώνεται η ταυτότητα έρχεται η φωτογραφία στο τερματικό του ελεγκτή (όχι αυτή που έχει πάνω αυτή που έχει το τσιπ μέσα ψηφιακά υπογεγραμμένη). Γίνεται σύγκριση των δύο και ξέρουμε ότι είσαι ο κάτοχος. Η φωτογραφία βέβαια δε θεωρείται βιομετρικό αλλά είναι το ελάχιστο (δύο δίδυμοι την εξαπατούν την αρχή). Οπότε ακόμα καλύτερα κοιτάς αν συμπίπτει και κάποιο βιομετρικό πχ το δακτυλικό αποτύπωμα (η ίριδα δεν νομίζω να εφαρμοστεί για πρακτικούς λόγους πχ ότι αλλάζει σε λειζερ για μυωπία). Το οποίο αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χρήσεις πχ για ψηφιακή υπογραφή που θα πρέπει να επιτρέπουν οι νέες ταυτότητες (αλλιώς ετοιμαστείτε για πιο "νέες" σύντομα). Όσο για αυτούς που πλάθεται σενάρια με φακελώματα. ΟΚ, σύμφωνοι κάθε μαχαίρι είναι δίκοπο και έχει δύο χρήσεις. Και καταστολή θα είναι πιο εύκολη. Οπως και από την φωτιά κάηκαν πολλοί. Θα καταργήσουμε για αυτό άρα την φωτιά; Κοιτάμε το συνολικό καλό/όφελος και εδώ νομίζω είναι εμφανές. Spoiler Τα περι 666 και αντίχριστου ας μην τα σχολιάσω στα σοβαρά.. Απλά είναι πιο αστεία από τον μύθο του Νώε και της κιβωτού (πως κάποιοι τα πιστεύετε; και αφού το κάνετε πιστέψτε το στην Ελληνική εκδοχή αυτή του Δευκαλίωνα). Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από keysmith 1 1
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Eπιτελους να φυγει αυτο το τεραστιο κομματι χαρτι με την πλαστικοποιηση. Καρτουλα να χωρα και παντου. Επισης, επειδη βλεπω καποιες ενστασεις για τα βιομετρικα, το μελανακι στον δεικτη του χεριου μας φαινοταν σουπερ και τωρα εχουμε προβλημα με την ψηφιακη του καταγραφη? Τι φαση ξερωγω? Στο μοναδικο που ισως ειμαι σκεπτικος (διχως ομως να προτεινω και εναλλακτικη πρεπει να πω) ειναι στο κοστος της ταυτοτητας και της πληρωμης απο τον πολιτη. Για καποιες μεριδες του πληθυσμου κυριως. 2
epicouros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Εγω λεω να καταργησουμε εντελως της ταυτοτητες ρε παιδια, προκειμενου να γλυτώσουμε απο το χάραγμα καλύτερα χωρίς αυτες...
ff7lucas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Johnefst είπε Επιτέλους να φύγει αυτή η σαβούρα που είχαμε χρόνια και έπιανε και χώρο.Τωρα οι υποθέσεις περί φακελώματος ,θηρίου ,Αντίχριστος κτλπ είναι για πολύ γέλιο χαχαχαα γιατι η καινουργιες θα ειναι micro sim για να μην πιανουν χωρο ; 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 5 minutes ago, ff7lucas said: γιατι η καινουργιες θα ειναι micro sim για να μην πιανουν χωρο ; Θα μπαίνουν στο πορτοφόλι μαζί με τις άλλες κάρτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις