Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Σε μένα αναγράφονται κανονικά. 

Στην δική μου και της φίλης μου όπως και σε 5-6 φίλους μου που έχω δει (για να κοροϊδέψουμε τις φάτσες μας), δεν αναγράφεται κανένα απ' τα δυο. Εμένα μάλιστα η ταυτότητα μου είναι γραμμένη στο χέρι, ενώ οι πιο καινούργιες είναι ψηφιακά γραμμένες, κυρίως για αποφυγή λαθών και δυσκολία ανάγνωσης.

• Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Krateros91 said:

Στην δική μου και της φίλης μου όπως και σε 5-6 φίλους μου που έχω δει (για να κοροϊδέψουμε τις φάτσες μας), δεν αναγράφεται κανένα απ' τα δυο. Εμένα μάλιστα η ταυτότητα μου είναι γραμμένη στο χέρι, ενώ οι πιο καινούργιες είναι ψηφιακά γραμμένες, κυρίως για αποφυγή λαθών και δυσκολία ανάγνωσης.

2008 έβγαλα/άλλαξα την δικιά μου επειδή ήθελα λατινικούς χαρακτήρες για ταξίδι, λογικό στις πιο παλιές να είναι πιο χύμα...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ThReSh είπε

2008 έβγαλα/άλλαξα την δικιά μου επειδή ήθελα λατινικούς χαρακτήρες για ταξίδι, λογικό στις πιο παλιές να είναι πιο χύμα...

Η πλάκα είναι ότι εμένα είναι του 2009. :lol: Παρόλα αυτά δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα πρόβλημα σε ταξίδια. Αλλά πάντα έχω μαζί μου διαβατήριο, καλού κακού.

• Super Moderators
Δημοσ.

Φαντάσου χυμαδιό, άλλος ένας λόγος που έπρεπε να έχουμε τις νέου τυπου ταυτότητες εδώ και χρόνια...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει, το υψος ειναι κατι το σχετικα μεταβλητο, και δεν υπαρχει αναγκη αναγραφης.

Αυτο που κατ εμε ειναι το πιο βασικο, ειναι η φωτογραφια, η οποια αφου πλεον θα ειναι σε ηλεκτρονικη μορφη, πιο σωστο θα ηταν να γινεται update ανα πενταετια ας πουμε.

Επεξ/σία από pournaras
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ομάδα αίματος και ύψος υπάρχουν και στις τωρινές ταυτότητες. Τα υπόλοιπα είναι έτσι κι αλλιώς γνωστά στο κράτος, δεν αλλάζει κάτι στο "φακέλωμα"...

Νομιζω οτι υψος δεν βαζουν μονο σε εφηβα ατομα, γιατι προφανως ψηλωνουν οσο περναει ο καιρος.
Για ομαδα αιματος το 2007 που πηγα με την καρτα αιμοδοσιας ο στυνομικος μου ειπε " δεν το γραφουμε αυτο, ετσι και αλλιως θα αλλαξουν αυτες συντομα" χαχα, μαντης ηταν, ακομη να αλλαξουν και η ταυτοτητα μου ακομη δεν γραφει τιποτα στην ομαδα αιματος.
Υπεθεσα τοτε οτι διεκδικουσαν καποιο ειδικο επιδωμα αναγραφης ομαδας αιματος στις ταυτοτητες και δεν τους το διναν γιατι δεν μπορουσαν να το κανουν μιζα

Δημοσ.
6 hours ago, Krateros91 said:

Πιο άτοπο βρίσκω το φακέλωμα των ATH.ENA.CARD που θέλει διευθύνσεις και ΑΜΚΑ, πράγματα που δεν αφορούν τα ΜΜΜ.

Στην ATH.ENA.CARD βάζεις διεύθυνση ΜΟΝΟ αν θες να στην στείλουν σπίτι και ΑΜΚΑ για να μπορούν να σε ταυτοποιήσουν . αρκετά χρήσιμο για ομάδες που έχουν είτε δωρεάν είτε μειωμένο κομιστρο  (π.χ. φοιτητές, αμέα, ηλικιωμένους, ανέργους)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην κύπρο πάντως έχουν την συγκεκριμένη ταυτότητα και το κόστος είναι 10 ευρώ. υπόψη η νέα ταυτότητα (στη κύπρο τουλάχιστον) έχει ημερομηνία λήξης 10 χρόνια....  και τέλος έιναι ασπρόμαυρη (η φωτο)!!!! 

cy-id-card.jpg

Επεξ/σία από _PrInCe_
φωτο
Δημοσ.
1 ώρα πριν, _PrInCe_ είπε

στην κύπρο πάντως έχουν την συγκεκριμένη ταυτότητα και το κόστος είναι 10 ευρώ. υπόψη η νέα ταυτότητα (στη κύπρο τουλάχιστον) έχει ημερομηνία λήξης 10 χρόνια....  και τέλος έιναι ασπρόμαυρη (η φωτο)!!!! 

Είναι ασπρόμαυρη γιατί είναι εγχάρακτη μέσω λέιζερ. Βέβαια, υπάρχει τρόπος να είναι έγχρωμη και να είναι εγχάρακτη με λέιζερ, αλλά δεν έχουν όλες οι εταιρίες αυτήν την δυνατότητα.

Η ημερομηνία λήξης είναι τα 15 έτη στην Ελλάδα. Το μέγιστο που μπορείς στην Ευρώπη/Σένγκεν.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, jakegate7 είπε

Στην ATH.ENA.CARD βάζεις διεύθυνση ΜΟΝΟ αν θες να στην στείλουν σπίτι και ΑΜΚΑ για να μπορούν να σε ταυτοποιήσουν . αρκετά χρήσιμο για ομάδες που έχουν είτε δωρεάν είτε μειωμένο κομιστρο  (π.χ. φοιτητές, αμέα, ηλικιωμένους, ανέργους)

ΑΝ θες μηνιαία προσωποποιημένη είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ και η διεύθυνση είτε την παραλάβεις είτε στην στείλουν με ΕΛΤΑ. Η απρόσωπη είναι χωρίς τα παραπάνω, αλλά αν την χάσεις έχασες και τα λεφτά σου ενώ με την προσωποποιημένη τα παίρνεις πίσω.

Το θέμα είναι ότι ως άνεργος, φοιτητής κλπ δεν έχεις άλλη επιλογή απ' το να έχουν όλα αυτά που δεν τους αφορούν.

Δημοσ.

Απαιχτες οι παλιες οι μπλε χειρογραφες, με τη μουτζουρα για δακτυλικο αποτυπωμα. Μπανανία

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Adanos said:

ΑΝ θες μηνιαία προσωποποιημένη είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ και η διεύθυνση είτε την παραλάβεις είτε στην στείλουν με ΕΛΤΑ. Η απρόσωπη είναι χωρίς τα παραπάνω, αλλά αν την χάσεις έχασες και τα λεφτά σου ενώ με την προσωποποιημένη τα παίρνεις πίσω.

Το θέμα είναι ότι ως άνεργος, φοιτητής κλπ δεν έχεις άλλη επιλογή απ' το να έχουν όλα αυτά που δεν τους αφορούν.

πρώτον προφανώς μιλάμε για προσωποποιημένες κάρτες, δεύτερον διεύθυνση βαζεις ΜΟΝΟ αν θες να στην στείλουν σπίτι σου, λογικότατο δεν νομίζεις?

εδώ και η αίτηση για το QR code https://www.athenacard.gr/QR_request.dev

οκ δεν θες να βάλεις το αμκα σου για να βρουν τους φοιτητές ανέργους αμέα, δεκτό. Βρες μου μια λύση που να μπορείς να ελέγχεις ποιοι το δικαιούται και ποιοι όχι.

έχω μια, που δεν θα αρέσει σε 5εκ αθηναίους, να πηγαίνουν κάθε μήνα στον γκισέ για να δίνουν χάρτινες βεβαιώσεις. επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο,

προφανώς και χρειάζεται ο ΑΜΚΑ για ταυτοπροσωποίηση. Είναι καλό να ανησυχούμε για τα προσωπικά μας δεδομένα, αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο..

edit: Επειδή σαν λαός ξεχνάμε εύκολα. Θυμάσαι τι ουρές υπήρχαν τον Νοέμβριο που δεν υπήρχε η δυνατότητα για αποστολή της κάρτας στο σπίτι?

Επεξ/σία από jakegate7
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...