agerakel Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 οσες φορες παντως χρειαστηκε να δειξω αυτο το εγγραφο εκτος χωρας .. γελαγαν τα μουστακια των αλλοδαπων αστυνομικων..
giannis12a Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Πόσο κοντά βλέπετε...κρίμα νέοι άνθρωποι και δη με γνώση της τεχνολογίας. Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι δεν μπορείτε να δείτε τις προεκτάσεις όλου αυτού μελλοντικά. Λέει ο άλλος, δεν έχω κάτι να κρύψω.. και πραγματικά αναρωτιέμαι δεν καταλαβαίνει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κρύψει πράγματα από αυτά που ετοιμάζουν και δεν θα μπορεί? Είναι δυσκολο να σκεφτεί κάποιος ότι ακόμη και σε μια πορεία να κατεβαίνεις (σαφέστατα εναντίον της εκάστοτε κυβέρνησης) θα μπορούν εύκολα να τσεκάρουν ότι λαμβάνεις μέρος, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Και θα μου πει κάποιος, άς μην την πάρει μαζί. Έλα όμως που το επόμενο βήμα της ταυτότητας θα είναι το τσιπάκι , το οποίο δεν θα μπορείς να αποχωριστείς. 3 1
Stoliver Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, giannis12a είπε Πόσο κοντά βλέπετε...κρίμα νέοι άνθρωποι και δη με γνώση της τεχνολογίας. Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι δεν μπορείτε να δείτε τις προεκτάσεις όλου αυτού μελλοντικά. Λέει ο άλλος, δεν έχω κάτι να κρύψω.. και πραγματικά αναρωτιέμαι δεν καταλαβαίνει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κρύψει πράγματα από αυτά που ετοιμάζουν και δεν θα μπορεί? Είναι δυσκολο να σκεφτεί κάποιος ότι ακόμη και σε μια πορεία να κατεβαίνεις (σαφέστατα εναντίον της εκάστοτε κυβέρνησης) θα μπορούν εύκολα να τσεκάρουν ότι λαμβάνεις μέρος, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Και θα μου πει κάποιος, άς μην την πάρει μαζί. Έλα όμως που το επόμενο βήμα της ταυτότητας θα είναι το τσιπάκι , το οποίο δεν θα μπορείς να αποχωριστείς. Είναι εύκολο να σκεφτεί κάποιος ότι δεν γίνεται να γνωρίζουν, από μια ταυτότητα να ξέρουν ότι λαμβάνεις μέρος. Ας θεωρήσουμε ότι γίνεται: Είναι πολύ εύκολο να μπλοκάρεις την κάρτα. Υπάρχουν και πορτοφόλια ειδικά για τραπεζικές κάρτες.
MAIK721 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 350εκ!! Λεφτά για την Ψαροκώσταινα για τις νέες βιο-ταυτότητες υπάρχουν...Γελάει το μισό σύμπαν που έχει έρθει στην Ελλάδα για να λιαστεί Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από MAIK721
Choulio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 12 ώρες πριν, Xeri83 είπε Μετα με λες για ασφαλεια ο κουριερ που μεταφερει κρατικα εγγραφα, τα συστηματα ασφαλειας με λουκετα της πλακας και ο ταξιαρχος καμπερης(λες να παιζει και CS) και βαλανε και ενα gps εαν το χασουν.Μουφα πρεπει να ειναι το βιντεο γιατι εαν ειναι αληθινο δεν απορω γιατι ταλαιπωρουν κοσμο στους ελεγχουςΗ ταυτοτητα εχει πανω σειριακο αριθμο παιρνεις ενα "τηλεφωνο" και την βλεπουν ,για αυτο σε πριζουν με ερωτησεις σε καθε ελεγχο να δουν εαν ταιριαζουν τα δεδομενα τους με τα λεγομενα σου.Και RFID να εχει πασχει απο το ιδιο προβλημα ,οπως και οι καρτες απο ΑΤΜ αλλα δεν πασχει στο οτι με το RFID ξερουν που πηγες και τι εκανες και διασταυρωνουν στοιχεια με αλλες βασεις δεδομενων οπως του τηλεφωνου και τις IP απο το δικτυο διαφορα email FB συνομιλιες κτλ.Για αυτο μετα θα πουν για την δικη σου ασφαλεια βαλτο με εμφυτευμα στο χερι να κανεις την δουλεια σου και καποιοι αλλοι κανουν την δικη τους. Το λουκετο μπαινει για να ξερει η ελληνικη αστυνομια οτι ο κουριερ δεν ανοιξε την βαλιτσα. Οχι για να τον αποτρεψουν να την κλεψει και να παρει οτι εχει μεσα. Το GPS ειναι εκει για τον εντοπισμο της βαλιτσας. Δεν καταλαβανω τι δε σου αρεσε
Stoliver Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MAIK721 είπε 350εκ!! Λεφτά για την Ψαροκώσταινα για τις νέες βιο-ταυτότητες υπάρχουν...Γελάει το μισό σύμπαν που έχει έρθει στην Ελλάδα για να λιαστεί " προϋπολογισθείσας δαπάνης 9.100.000 ευρώ. Την 15-10-2004 υπεγράφη η σχετική σύμβαση συνολικού ύψους 8.837.000 ευρώ." http://www.naftemporiki.gr/printStory/143585 Εγώ το είπα, μπορεί να θέλουν να πάρουν μίζα.... κρίμα δεν είναι να μην πάρουν; Είναι εθνικό σπορ. Ενώ υπάρχουν τα μηχανήματα, δεν ήθελαν να εκτυπώσουν νέες ταυτότητες. Φέτος λήγει η συμφωνία με την ανάδοχο εταιρία. ( 10+2 χρόνια )http://www.kathimerini.gr/452743/article/epikairothta/ellada/mia-apokleistikh-symvash-10etias Για αυτό θα γίνει ξανά διαγωνισμός. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από Stoliver
orck Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 27 λεπτά πριν, Choulio είπε Το λουκετο μπαινει για να ξερει η ελληνικη αστυνομια οτι ο κουριερ δεν ανοιξε την βαλιτσα. Οχι για να τον αποτρεψουν να την κλεψει και να παρει οτι εχει μεσα. Το GPS ειναι εκει για τον εντοπισμο της βαλιτσας. Δεν καταλαβανω τι δε σου αρεσε Ποσο δυσκολο ειναι να κλεψεις ενα δεμα απο εναν ταχυμεταφορεα,ο οποιος μαλιστα πληρωνεται τσισαθλια; Σιγα μην βαλει και τα στηθη του μπροστα στην βαλιτσα για να σταματησει τις σφαιρες (εδω περιπολικο με εκπαιδευμενους και οπλισμενους αστυνομικους φευγει τρεχωντας οταν σκανε μυτη οι μπαχαλοι για να σπασουν τα γραφεια μιας εφημεριδας) Και μετα ποσο δυσκολο ειναι να αγορασεις με 10ευρω ενα gps jammer για να μην δινει στιγμα μεχρι να το πας το πλαστικο βαλιτσακι σε σημειο που δεν πιανει gps για να το κοψεις με ενα σιδεροπριονο; Στο λεει εγω που το χειροτερο και πιο φρικτο που εχω κανει ειναι οτι παρκαρω παρανομα στην Ν.Σμυρνη (ενοχος) τωρα σκεψου εσυ ενας που εχει ΕΝΤΟΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ τι θα κανει για να παρει το δεματακι. Ασφαλεια για τα ματια του κοσμου, πρακτικα απλα πετανε ταυτοτητες στον αερα και ελπιζουμε να μην τις βρουνε αυτοι που τις θελουν. Ας βαλει το χερι της η Παναγια που εχει πισω εικονιτσα ο τμηματαρχης να μην γινει καμια στραβη γιατι μονοι μας δεν μας βλεπω να εχουμε ικανοτητες.
Choulio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, orck είπε Ποσο δυσκολο ειναι να κλεψεις ενα δεμα απο εναν ταχυμεταφορεα,ο οποιος μαλιστα πληρωνεται τσισαθλια; Σιγα μην βαλει και τα στηθη του μπροστα στην βαλιτσα για να σταματησει τις σφαιρες (εδω περιπολικο με εκπαιδευμενους και οπλισμενους αστυνομικους φευγει τρεχωντας οταν σκανε μυτη οι μπαχαλοι για να σπασουν τα γραφεια μιας εφημεριδας) Και μετα ποσο δυσκολο ειναι να αγορασεις με 10ευρω ενα gps jammer για να μην δινει στιγμα μεχρι να το πας το πλαστικο βαλιτσακι σε σημειο που δεν πιανει gps για να το κοψεις με ενα σιδεροπριονο; Στο λεει εγω που το χειροτερο και πιο φρικτο που εχω κανει ειναι οτι παρκαρω παρανομα στην Ν.Σμυρνη (ενοχος) τωρα σκεψου εσυ ενας που εχει ΕΝΤΟΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ τι θα κανει για να παρει το δεματακι. Ασφαλεια για τα ματια του κοσμου, πρακτικα απλα πετανε ταυτοτητες στον αερα και ελπιζουμε να μην τις βρουνε αυτοι που τις θελουν. Ας βαλει το χερι της η Παναγια που εχει πισω εικονιτσα ο τμηματαρχης να μην γινει καμια στραβη γιατι μονοι μας δεν μας βλεπω να εχουμε ικανοτητες. Απαντησα στον φιλο που μιλησε για το λουκετο. Το λουκετο μπαινει για να μην μπορουν να κλεψουν/παραποιησουν τα στοιχεια κατα την μεταφορα. Κατι σαν ταινια ασφαλειας δηλαδή. Δεν ξερω τι γινεται αν προσπαθησουν να το κλεψουν και τι μετρα παιρνουν κατα την μεταφορα..
Stoliver Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Choulio είπε Απαντησα στον φιλο που μιλησε για το λουκετο. Το λουκετο μπαινει για να μην μπορουν να κλεψουν/παραποιησουν τα στοιχεια κατα την μεταφορα. Κατι σαν ταινια ασφαλειας δηλαδή. Δεν ξερω τι γινεται αν προσπαθησουν να το κλεψουν και τι μετρα παιρνουν κατα την μεταφορα.. Άμα κλαπούν, πολύ απλά ακυρώνονται. Ακόμα και ο πολίτης μπορεί να δει εάν ένα διαβατήριο έχει ακυρωθεί: http://www.passport.gov.gr/qpassport/
Choulio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 29 λεπτά πριν, Stoliver είπε " προϋπολογισθείσας δαπάνης 9.100.000 ευρώ. Την 15-10-2004 υπεγράφη η σχετική σύμβαση συνολικού ύψους 8.837.000 ευρώ." http://www.naftemporiki.gr/printStory/143585 Εγώ το είπα, μπορεί να θέλουν να πάρουν μίζα.... κρίμα δεν είναι να μην πάρουν; Είναι εθνικό σπορ. Ενώ υπάρχουν τα μηχανήματα, δεν ήθελαν να εκτυπώσουν νέες ταυτότητες. Φέτος λήγει η συμφωνία με την ανάδοχο εταιρία. ( 10+2 χρόνια )http://www.kathimerini.gr/452743/article/epikairothta/ellada/mia-apokleistikh-symvash-10etias Για αυτό θα γίνει ξανά διαγωνισμός. Σε αυτο που λες για την μιζα ειναι λιγο επιφοβο για εναν και μονο λογο. Αποτι διαβαζα δεν ειναι δυνατον να γινει διεθνης διαγωνισμος με καθορισμενες τις τεχνικες λεπτομερειες (γιατι δεν θελουμε να ειναι γνωστες οι τεχνικες λεπτομερειες) επομενως θα γινει πρωτα η επιλογη της εταιριας (μετα απο προτασεις 7-8 εταιριων) και μετα θα καθοριστουν τα τεχνικοτερα θεματα. Αλλα ηδη απο πριν ξερουμε το κοστος λιγο πολυ (80-100 εκ) και οι προδιαγραφες ειναι ηδη καθορισμενες (βλ απαιτησεις απο ΗΠΑ για viva waiver) οποτε δεν εχουν και πολλα περιθωρια. Βεβαια αν ξαφνικα αλλαξει κατι θα ειναι λιγο υποπτο 1 λεπτό πριν, Stoliver είπε Άμα κλαπούν, πολύ απλά ακυρώνονται. Ακόμα και ο πολίτης μπορεί να δει εάν ένα διαβατήριο έχει ακυρωθεί: http://www.passport.gov.gr/qpassport/ εννοω να μην κλαπουν απο καποιουν, παραποιηθουν και ξαναμπουν στην βαλιτσα χωρις να εχει τροπο να το καταλαβει η ΕΛΑΣ. Οχι να κλαπουν εντελως
Stoliver Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Choulio είπε Σε αυτο που λες για την μιζα ειναι λιγο επιφοβο για εναν και μονο λογο. Αποτι διαβαζα δεν ειναι δυνατον να γινει διεθνης διαγωνισμος με καθορισμενες τις τεχνικες λεπτομερειες (γιατι δεν θελουμε να ειναι γνωστες οι τεχνικες λεπτομερειες) επομενως θα γινει πρωτα η επιλογη της εταιριας (μετα απο προτασεις 7-8 εταιριων) και μετα θα καθοριστουν τα τεχνικοτερα θεματα. Αλλα ηδη απο πριν ξερουμε το κοστος λιγο πολυ (80-100 εκ) και οι προδιαγραφες ειναι ηδη καθορισμενες (βλ απαιτησεις απο ΗΠΑ για viva waiver) οποτε δεν εχουν και πολλα περιθωρια. Βεβαια αν ξαφνικα αλλαξει κατι θα ειναι λιγο υποπτο Είπα για την μίζα, επειδή υπάρχουν ήδη οι εκτυπωτές, αλλά δεν προχώρησαν ποτέ σε έκδοση δελτίων ταυτότητας. Το κόστος, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι στα 50εκ. Ευρώ. Δεν ξέρουμε ακόμα το συνολικό κόστος γιατί δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός κτλ... Στις ΗΠΑ πηγαίνεις με διαβατήριο και μόνο. Τα Ελληνικά και τα Αμερικάνικα είναι σχεδόν ίδια. Το πρόβλημα τους είναι, από ότι φαίνεται, το δελτίο ταυτότητας. 13 λεπτά πριν, Choulio είπε εννοω να μην κλαπουν απο καποιουν, παραποιηθουν και ξαναμπουν στην βαλιτσα χωρις να εχει τροπο να το καταλαβει η ΕΛΑΣ. Οχι να κλαπουν εντελως Τα διαβατήρια είναι μέσα σε φάκελο ασφαλείας. https://youtu.be/H7xckeBVFho?t=290 Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από Stoliver
Xeri83 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 15 ώρες πριν, Stoliver είπε Μούφα βίντεο; Είναι ανεβασμένο στο κανάλι της ΕΛ.ΑΣ. Σωστά, έχει μοναδικό αριθμό, δεν παίρνεις τηλέφωνο, υπάρχει βάση δεδομένων, αλλά, στην βάση δεδομένων δεν υπάρχει φωτογραφία. Δηλαδή, είναι εφικτό, η ταυτότητα να φαίνεται στο σύστημα ότι υπάρχει, αλλά να μην ανήκει σε αυτόν που απεικονίζει. Αυτό που κάνει το RFID είναι να επαληθεύει τα στοιχεία αυτά: https://youtu.be/2n02yPteg8I?t=382 Όταν γίνεται έλεγχος διαβατηρίου γίνεται από ένα μηχάνημα, γίνεται αυτόματος έλεγχος και σε βάση δεδομένων: http://www.kathimerini.gr/848523/gallery/multimedia/vinteo-k/sta-ixnh-twn-plastwn *στο chrome δεν παίζει το βίντεο* https://youtu.be/5jIBL2IbXGY?t=232 Η τεχνολογια ειναι για να βοηθαει τον ανθρωπο οχι το αναποδο.Για να εισαι αστυνομικος πιστευω πρεπει να κοβει το ματι σου και να εχεις εμπειρια με "τετοιες καταστασεις"το συστημα ειναι για να βοηθησει και οχι να κρινει κατι εαν παει καλα η οχι.Πχ εαν εισαι ασχετος απο οδηγηση δεν θα σε σωσει κανενα ESP η ABS οπως ουτε θα σε κανει καλυτερο οδηγο.Τωρα για ελεγχους εχω παει στο ισραηλ μονος μου και τους παραδεχομαι σαν ασφαλεια βασιζονταν στον ανθρωπινο παραγοντα τα συστηματα ηταν βοηθητικα 4 ώρες πριν, Choulio είπε Το λουκετο μπαινει για να ξερει η ελληνικη αστυνομια οτι ο κουριερ δεν ανοιξε την βαλιτσα. Οχι για να τον αποτρεψουν να την κλεψει και να παρει οτι εχει μεσα. Το GPS ειναι εκει για τον εντοπισμο της βαλιτσας. Δεν καταλαβανω τι δε σου αρεσε Ο κουριερ ειναι ο ιδιος παντα και εχει διαβαθμιση; Και γιατι κουριερ; Εαν καποιος θελει να ανοιξει την βαλιτσα και να παρει κατι ,σιγουρα θα την κλεισει χωρις να καταλαβει καποιος κατι.ειτε ειναι σε πορεια ειτε γιατι νομιζεις οτι το gps ειναι σε πορεια .Νομιζω οτι ειναι ψευτικο αποκλειετε να υπαρχει τετοια διαδικασια
Stoliver Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, Xeri83 είπε Η τεχνολογια ειναι για να βοηθαει τον ανθρωπο οχι το αναποδο.Για να εισαι αστυνομικος πιστευω πρεπει να κοβει το ματι σου και να εχεις εμπειρια με "τετοιες καταστασεις"το συστημα ειναι για να βοηθησει και οχι να κρινει κατι εαν παει καλα η οχι.Πχ εαν εισαι ασχετος απο οδηγηση δεν θα σε σωσει κανενα ESP η ABS οπως ουτε θα σε κανει καλυτερο οδηγο.Τωρα για ελεγχους εχω παει στο ισραηλ μονος μου και τους παραδεχομαι σαν ασφαλεια βασιζονταν στον ανθρωπινο παραγοντα τα συστηματα ηταν βοηθητικα Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Για να το λήξουμε εδώ: Οι τωρινές ταυτότητες δεν είναι ασφαλείς. Για αυτό θέλουν να γίνει η αλλαγή. Είναι συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 2006. Τα μόνο που άλλαξαν είναι τα διαβατήρια, οι άδειες οδήγησης, οι υπηρεσιακές ταυτότητες και οι άδειες διαμονής.
kargo130 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Ετσι και αλλιως δεν νομιζω οτι θα ειναι υποχρεωτικη η αλλαγη ταυτοτητας, τουλαχιστον για αρκετα χρονια. Οποτε οσοι φοβαστε τον πενταλφα κρατηστε τις τωρινες ταυτοτητες μεχρι να γερασετε. Και αφηστε οσους θελουμε να δουμε την κρατικη μηχανη να κανει βηματα μπροστα να επωφεληθουμε.
jakegate7 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Να πω και εγώ την ιστορία μου,σε πρόσφατο ταξίδι Ολλανδία, ο αστυνομικός την κοίταζε με μεγεθυντικό φακό!! Μετά από κάποιες ερωτήσεις με άφησε να φύγω, btw την έχω ατσαλάκωτη. Πρόσφατα ρώτησα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, να την αλλάξω λόγω παλιάς φωτογραφίας. Μου αρνήθηκαν και μου είπαν πρέπει να περιμένω να κλείσει 15 χρόνια. Ένας δηλαδή δεν σκέφτηκε όταν έβγαλε αυτή την απόφαση, ότι η πρώτη αλλαγή (που εκεί εντοπίζεται η μεγαλύτερη διαφοροποίηση) να μπορεί να γίνεται νωρίτερα. Θα πρέπει δηλαδή είτε να την καταστρέψω είτε να την "χάσω" επίτηδες. Τεσπα, θα περιμένω τις νέες για να γλιτώσω την ταλαιπωρία της ενημέρωσης των υπολοίπων υπηρεσιών. Ένα μικρό σχόλιο σε αυτούς που λένε για φακέλωμα, φαντάζομαι έχετε πάει στην εφορία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Εκεί έχουν ένα πλαστικό κουτί που του πατάς τον αριθμό σου και βγάζει τα στοιχεία σου. Του διαβόλου θα είναι και αυτό. Πώς γίνεται να σε ξέρει αφού δεν σε έχουν φακελωμένο?? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις