Stoliver Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε Δεν μου έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα με την ταυτότητα, ούτε είμαστε η μόνη χώρα με περίεργες ταυτότητες (Ιταλία). Αλλά θετικό βήμα μονο και μόνο για την αλλαγή μεγέθους. Πιστεύω θα είναι και πιο δύσκολο να την χάσεις αφού θα μπαίνει πλέον σε κανονική θέση κάρτας. Η Ιταλία έχει πλέον νέες ταυτότητες με τσιπάκι...: εδώ θα δεις τα μέτρα ασφαλείας των Ιταλικών ταυτοτήτων. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από Stoliver
kingjulien11_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Αν κοιτάξεις όλο το topic θα βρεις post που λέει/δείχνει ότι κι οι Ιταλοί έχουν αλλάξει πλέον τις ταυτότητές τους... Μόλις τώρα, Stoliver είπε Η Ιταλία έχει πλέον νέες ταυτότητες με τσιπάκι...: Πριν 2 μήνες ήμουν στην Ιταλία, ούτε στο αεροπλάνο τις είδα αυτές και είδα πολλούς Ιταλούς, ούτε ένας από τους φίλους μου δεν την είχαν και είδα 5-6 άτομα. Ίσως να είναι σε δοκιμαστική φάση.
Stoliver Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, kingjulien11_ είπε Πριν 2 μήνες ήμουν στην Ιταλία, ούτε στο αεροπλάνο τις είδα αυτές και είδα πολλούς Ιταλούς, ούτε ένας από τους φίλους μου δεν την είχαν και είδα 5-6 άτομα. Ίσως να είναι σε δοκιμαστική φάση. Αυτό είναι σωστό, γιατί ΔΕΝ γίνεται αντικατάσταση ταυτότητας υποχρεωτικά. Οι παλιές ισχύουν ακόμα.
kingjulien11_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Stoliver είπε Αυτό είναι σωστό, γιατί ΔΕΝ γίνεται αντικατάσταση ταυτότητας υποχρεωτικά. Οι παλιές ισχύουν ακόμα. ε άρα άμα την έχει ούτε 10% του πληθυσμού τι μου λες έχει αλλάξει? Πρακτικά κι αυτοί τις παλιές έχουν (το γράφει και στο wikipedia ότι δεν είναι σε ευρεία χρήση αυτές)
Stoliver Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε ε άρα άμα την έχει ούτε 10% του πληθυσμού τι μου λες έχει αλλάξει? Πρακτικά κι αυτοί τις παλιές έχουν (το γράφει και στο wikipedia ότι δεν είναι σε ευρεία χρήση αυτές) Έτσι γίνεται. Δεν αλλάζουν όλοι υποχρεωτικά. Απλά, εκδίδονται νέες ταυτότητες. Οι παλιές ισχύουν, αλλά δεν εκτυπώνονται πλέον. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, στο θέμα το αδειών οδήγησης. Ακόμα ισχύουν οι παλιές άδειες οδήγησης(μέχρι το 2033). Αλλά εκτυπώνονται από το 2009 μόνο σε μορφή κάρτας ΙD-1. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από Stoliver
orck Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε Δεν μου έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα με την ταυτότητα, ούτε είμαστε η μόνη χώρα με περίεργες ταυτότητες (Ιταλία). Αλλά θετικό βήμα μονο και μόνο για την αλλαγή μεγέθους. Πιστεύω θα είναι και πιο δύσκολο να την χάσεις αφού θα μπαίνει πλέον σε κανονική θέση κάρτας. Εχεις δοκιμασει να πας Αγγλια με την ταυτοτητα που εχουμε; Να σε κοιτανε λες και εισαι ο επομενος τρομοκρατης και να κοιτανε με μεγενθυτικο φακο και να συμβουλευονται ο ενας τον αλλο εαν ειναι οκ το εγγραφο. Εμπειρια ανεκτιμητη. Δεν ξερω αλλα εαν σε καποιον του αρνηθηκαν την εισοδο στην χωρα τι κανει; Μενει στο αεροδρομιο μεχρι να ερθει η μερα της πτησης του να γυρισει πισω; 1
kingjulien11_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, orck είπε Εχεις δοκιμασει να πας Αγγλια με την ταυτοτητα που εχουμε; Να σε κοιτανε λες και εισαι ο επομενος τρομοκρατης και να κοιτανε με μεγενθυτικο φακο και να συμβουλευονται ο ενας τον αλλο εαν ειναι οκ το εγγραφο. Εμπειρια ανεκτιμητη. Δεν ξερω αλλα εαν σε καποιον του αρνηθηκαν την εισοδο στην χωρα τι κανει; Μενει στο αεροδρομιο μεχρι να ερθει η μερα της πτησης του να γυρισει πισω; ναι έχω πάει, δεν είχα πρόβλημα. απλά μπορεί να έτυχες εσύ σε περίεργο. κοίτα να δεις, αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν κάθε μέρα αυτές τις ταυτότητες οπότε θεωρώ υπερβολή να μιλάμε για τέτοιες αντιδράσεις. μπορεί κάποιοι να είναι πιο περίεργοι αλλά ένας μέσος υπάλληλος που βλέπει εκατοντάδες τέτοιες ταυτότητες κάθε μέρα το έχει συνηθίσει. Τώρα αν δει καμια σκισμένη, χειρόγραφη, κλπ. ή τον ίδιο τον άνθρωπο να είναι περίεργος άλλη ιστορία. Η δική μου είναι άθικτη και δεν είχα ποτέ πρόβλημα, σε καμία χώρα συμπεριλαμβανομένης και της Αγγλίας. 1
Stoliver Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, orck είπε Εχεις δοκιμασει να πας Αγγλια με την ταυτοτητα που εχουμε; Να σε κοιτανε λες και εισαι ο επομενος τρομοκρατης και να κοιτανε με μεγενθυτικο φακο και να συμβουλευονται ο ενας τον αλλο εαν ειναι οκ το εγγραφο. Εμπειρια ανεκτιμητη. Δεν ξερω αλλα εαν σε καποιον του αρνηθηκαν την εισοδο στην χωρα τι κανει; Μενει στο αεροδρομιο μεχρι να ερθει η μερα της πτησης του να γυρισει πισω; Δεν γίνεται πάντα αυτό. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως η κατάσταση της ταυτότητας. Με υπηρεσιακή ταυτότητα, τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα. Τον λόγο που οι πολίτες, ακόμα έχουν τέτοιες ταυτότητες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη εδώ και 10 χρόνια τους εκτυπωτές, θα τον μάθουμε ποτέ; Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από Stoliver 1
orck Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Μια χαρα ισχυει, η τατοτητα μου δεν ηταν στην καλυτερη δυνατη κατασταση αλλα τα τσακαλια δεν ασχολιουνται, εχουν πολυ δουλεια στο γραφειο. Πηγα και ζητησα αλλαγη και δεν... ισως να την κατεστρεφα και να ελεγα οτι χαθηκε. Ετσι οπως το λεω εγινε, περναει η γυναικα μου και σε μενα κολλανε, μεγενθυτικους φακους, ερωτησεις (με αγγλικα Τσιπρα απο μεριας μου) ηρθε και αλλος να δει και αυτος
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, kingjulien11_ said: Πριν 2 μήνες ήμουν στην Ιταλία, ούτε στο αεροπλάνο τις είδα αυτές και είδα πολλούς Ιταλούς, ούτε ένας από τους φίλους μου δεν την είχαν και είδα 5-6 άτομα. Ίσως να είναι σε δοκιμαστική φάση. Still υπάρχει δυνατότητα να τις αποκτήσουν και δεν βγαίνουν καινούριες παλαιού τύπου. Διαφορετικό από την δικιά μας περίπτωση. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2018 από ThReSh 1
caveneo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 23 ώρες πριν, defacer είπε Τι ακριβώς εννοείς θα είναι πιο εύκολος ο έλεγχος εξακρίβωσης στοιχείων; Με ποιό τρόπο πιο εύκολος; Όσο για την αντιγραφή, δεν ξέρω αν θα είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη (πού το βασίζεις?) αλλά μου φαίνεται πως η παραχάραξη ταυτότητας δεν είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα για να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καλύτερη αντιμετώπισή του. Όταν λες ειδικό δέκτη; Οι τεχνικές μου γνώσεις με κάνουν να δυσκολεύομαι πάρα μα πάρα πολύ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο setup να είναι ασφαλές (και αν δεν είναι, τότε προφανώς δε μπορείς να ταυτοποιήσεις τίποτα). Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα στην εξίσωση κάποιο τεχνολογικό σύστημα πάνω στο οποίο έχω απόλυτο έλεγχο (ο "ειδικός δέκτης" που λες) πώς ακριβώς μπορείς να πιστέψεις οτιδήποτε σου επικοινωνήσει αυτό το σύστημα; Η μόνη περίπτωση θα ήταν να μη χρειάζεται να εμπιστευτείς το σύστημα γιατί μπορείς να εμπιστευτείς τα δεδομένα που στέλνει (δηλαδή οι αποθηκευμένες πληροφορίες να είναι κρυπτογραφημένες και να συνοδεύονται από HMAC)... αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει αυτός που είναι από την άλλη μεριά να έχει στην κατοχή του κρυπτογραφικά κλειδιά με τα οποία θα μπορεί επίσης να κατασκευάσει όσες ταυτότητες του αρέσει με όποια δεδομένα θέλει. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει τέτοια ταυτοποίηση εκτός αν αυτός που την κάνει είναι η ίδια ακριβώς υπηρεσία που εκδίδει τις ταυτότητες. Πράγμα που σημαίνει ότι για να μπορεί να γίνει έστω και θεωρητικά όπως το περιγράφεις θα πρέπει η αρμόδια αρχή να έχει τουλάχιστον ένα internet-connected σύστημα με "τα κλειδιά της πόλης" επάνω του. Φυσικά επάνω του σημαίνει σε ξεχωριστή εξωτερική smart card και ποτέ και για κανένα λόγο στη μνήμη του συστήματος, αλλά σ' αυτό το σημείο νομίζω είναι κατανοητό πως για πρακτικούς αν μη τι άλλο λόγους αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί. Am I missing something? ΥΓ όχι στην Ελλάδα, αλλά π.χ. Γερμανία που είμαι μπορείς να ταυτοποιηθείς για πολλά πράγματα (π.χ. για να ανοίξω τραπεζικό λογαριασμό) μέσω internet ήδη. Ξέρεις πως; Βάζοντας το διαβατήριό σου ανοιχτό μπροστά στην κάμερα. Όπως πράττεις στην Γερμανία με το διαβατήριό σου, το ίδιο πράγμα θα είναι και αυτές οι ταυτότητες. Με τον ίδιο αλγόριθμο κωδικοποιούνται. Όπως τα διαβατήριά μας. Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς λέγεται το πρότυπο αυτό. Η εξακρίβωση θα είναι πιο εύκολη γιατί στον έλεγχο με έναν πολύ απλό αλγόριθμο μπορείς να δεις κατά πόσο είναι γνήσιο ή όχι. Το αν διώκεται ο άλλος για αδικήματα δεν μπορείς να το δεις με αυτόν τον έλεγχο. Άρα αν δεν είναι γνήσιο θα έχεις μια πρώτη ένδειξη. Τώρα αν βγαίνει πως είναι γνήσιο αλλά αυτός έχει αδικήματα δεν ξέρω πώς γίνεται να το βρεις αλλά μάλλον είναι δουλειά της αστυνομίας αυτό και πιστεύω υπό κάποιες προϋποθέσεις γίνεται ο περαιτέρω έλεγχος.
Eru Iluvatar Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Έχω Ιταλούς φίλους. Ο λόγος που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν είναι επειδή πρέπει να περιμένουν πολυ καιρό (ύστερα από ραντεβού κλπ), μέχρι να βγάλουν τις καινούριες. Ελπίζω σε εμάς να βγούν πολύ γρηγορότερα και χωρίς προβλήματα.
Xeri83 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Stoliver είπε Είναι γνήσια ταυτότητα με αλλαγμένη φωτογραφία. Αυτό είναι το πρόβλημα των τωρινών. Δεν χρειάζεται τσιπάκι για να είναι ασφαλής. Μετα με λες για ασφαλεια ο κουριερ που μεταφερει κρατικα εγγραφα, τα συστηματα ασφαλειας με λουκετα της πλακας και ο ταξιαρχος καμπερης(λες να παιζει και CS) και βαλανε και ενα gps εαν το χασουν.Μουφα πρεπει να ειναι το βιντεο γιατι εαν ειναι αληθινο δεν απορω γιατι ταλαιπωρουν κοσμο στους ελεγχουςΗ ταυτοτητα εχει πανω σειριακο αριθμο παιρνεις ενα "τηλεφωνο" και την βλεπουν ,για αυτο σε πριζουν με ερωτησεις σε καθε ελεγχο να δουν εαν ταιριαζουν τα δεδομενα τους με τα λεγομενα σου.Και RFID να εχει πασχει απο το ιδιο προβλημα ,οπως και οι καρτες απο ΑΤΜ αλλα δεν πασχει στο οτι με το RFID ξερουν που πηγες και τι εκανες και διασταυρωνουν στοιχεια με αλλες βασεις δεδομενων οπως του τηλεφωνου και τις IP απο το δικτυο διαφορα email FB συνομιλιες κτλ.Για αυτο μετα θα πουν για την δικη σου ασφαλεια βαλτο με εμφυτευμα στο χερι να κανεις την δουλεια σου και καποιοι αλλοι κανουν την δικη τους.
Stoliver Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Xeri83 είπε Μετα με λες για ασφαλεια ο κουριερ που μεταφερει κρατικα εγγραφα, τα συστηματα ασφαλειας με λουκετα της πλακας και ο ταξιαρχος καμπερης(λες να παιζει και CS) και βαλανε και ενα gps εαν το χασουν.Μουφα πρεπει να ειναι το βιντεο γιατι εαν ειναι αληθινο δεν απορω γιατι ταλαιπωρουν κοσμο στους ελεγχουςΗ ταυτοτητα εχει πανω σειριακο αριθμο παιρνεις ενα "τηλεφωνο" και την βλεπουν ,για αυτο σε πριζουν με ερωτησεις σε καθε ελεγχο να δουν εαν ταιριαζουν τα δεδομενα τους με τα λεγομενα σου.Και RFID να εχει πασχει απο το ιδιο προβλημα ,οπως και οι καρτες απο ΑΤΜ αλλα δεν πασχει στο οτι με το RFID ξερουν που πηγες και τι εκανες και διασταυρωνουν στοιχεια με αλλες βασεις δεδομενων οπως του τηλεφωνου και τις IP απο το δικτυο διαφορα email FB συνομιλιες κτλ.Για αυτο μετα θα πουν για την δικη σου ασφαλεια βαλτο με εμφυτευμα στο χερι να κανεις την δουλεια σου και καποιοι αλλοι κανουν την δικη τους. Μούφα βίντεο; Είναι ανεβασμένο στο κανάλι της ΕΛ.ΑΣ. Σωστά, έχει μοναδικό αριθμό, δεν παίρνεις τηλέφωνο, υπάρχει βάση δεδομένων, αλλά, στην βάση δεδομένων δεν υπάρχει φωτογραφία. Δηλαδή, είναι εφικτό, η ταυτότητα να φαίνεται στο σύστημα ότι υπάρχει, αλλά να μην ανήκει σε αυτόν που απεικονίζει. Αυτό που κάνει το RFID είναι να επαληθεύει τα στοιχεία αυτά: https://youtu.be/2n02yPteg8I?t=382 Όταν γίνεται έλεγχος διαβατηρίου γίνεται από ένα μηχάνημα, γίνεται αυτόματος έλεγχος και σε βάση δεδομένων: http://www.kathimerini.gr/848523/gallery/multimedia/vinteo-k/sta-ixnh-twn-plastwn *στο chrome δεν παίζει το βίντεο* https://youtu.be/5jIBL2IbXGY?t=232 Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από Stoliver
Προτεινόμενες αναρτήσεις