Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gdimitris είπε

Επιτέλους, στην Αγγλία πως μας κοιτάνε με τις υπάρχουσες ταυτοτητες δεν περιγράφεται. Γενικά χωρίς διαβατήριο δυσκολα θα περασεις

Στην Αγγλία δεν μας κοιτούν έτσι για τις ταυτότητες αλλά για άλλους λόγους. Εξάλλου οι Άγγλοι δεν έχουν σούπερ ντουπερ ταυτότητες. Ούτε καν πάπηρους που έγραψε κάποιος πιο πίσω. Πως ζουν άραγε χωρίς ID´s...

• Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τέλεια, επιτέλους! Πιστεύω θα ήταν θετικό να αναβαθμιζόταν και να αναγνωριζόταν και το δίπλωμα οδήγησης ως αποδεικτικό ταυτότητας, όπως γίνεται και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Πληρώνουμε ένα σωρό παράβολα έτσι και αλλιώς, γιατί να κάνουμε διπλό κόπο όσοι έτσι και αλλιώς χρειάζεται να έχουμε δίπλωμα οδήγησης; Το μόνο αρνητικό ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό. 

• Like 1
Δημοσ.

Α ρε καημένε Δάντη. Σου μειώνουν τα royalties.

Δημοσ.
2 hours ago, Stoliver said:

Λεφτά για διαβατήριο δεν έχεις; 

Απο την στιγμή που το 99% των ταξιδιών μου ειναι εντός Ευρώπης γιατι να βγάλω διαβατήριο; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kifinas είπε

Στην Αγγλία δεν μας κοιτούν έτσι για τις ταυτότητες αλλά για άλλους λόγους. Εξάλλου οι Άγγλοι δεν έχουν σούπερ ντουπερ ταυτότητες. Ούτε καν πάπηρους που έγραψε κάποιος πιο πίσω. Πως ζουν άραγε χωρίς ID´s...

Έχουν άδεια οδήγησης, και διαβατήριο για το εξωτερικό.

1 λεπτό πριν, BorrowedTime είπε

Απο την στιγμή που το 99% των ταξιδιών μου ειναι εντός Ευρώπης γιατι να βγάλω διαβατήριο; 

Για να μην ταλαιπωρηθείς. Αφού ξέρουμε ότι οι ελληνικές εθνικές ταυτότητες δεν είναι ασφαλές και μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο εξωτερικό. 

40 λεπτά πριν, mjaros είπε

Τι έχω τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια με τα πορτοφόλια δεν περιγράφεται. Κάθε φορά που ήθελα να αλλάξω πορτοφόλι έπρεπε να δοκιμάζω πρώτα αν χωράει μέσα ταυτότητα. Και η ειρωνία είναι ότι στην Ελλάδα τα μεγάλα πορτοφόλια είναι ελάχιστα. Απορώ αν οι περισσότεροι κουβαλάνε ταυτότητα πάνω τους. 

Το καλό είναι ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι στο μέγεθος κάρτας. 

Το κακό είναι ότι έχουμε πλέον δέκα κάρτες στο πορτοφόλι. 

Εγώ ποτέ δεν κυκλοφορώ με ταυτότητα. Με την άδεια οδήγησης είμαι μια χαρά. 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, barbariangr said:

Και το επόμενο βήμα στο chip στους ανθρώπους...

Αυτο το τσιπ τι αυτονομια θα χει ? Θα  το αλλαζουμε καθε 4 χρονια π.χ.? Θα χει και GPS?

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Psyber είπε

Woe to you, oh Earth and Sea....

For the devil sends the Beast with wrath... Because he knows the time is short..... Καλοκαιρι θα εχουμε πολεμο.... Δεν θα προλαβουν....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mjaros είπε

Εν έτη 2018 ακόμα ασχολούμαστε με ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα, αμκα, αφμ και δεν συμμαζεύεται. 

Κουβαλαμε πορτοφόλια, κλειδιά και θυμόμαστε κωδικούς.

παλι καλά που δεν έχουμε γραμμένα τα τηλέφωνα σε μπλοκάκι. 

Γιατί πρέπει να πέσει μίζα. Ενώ οι εκτυπωτές υπάρχουν ήδη εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον, μόνο υπηρεσιακές ταυτότητες και άδειες οδήγησης εκτυπώνουν. 

Θέλεις πηγή; Επίσημη ιστοσελίδα των διαβατηρίων: http://www.passport.gov.gr/anakoinoseis-deltia-typou/anakoinoseis-deltia-typou/nees-tautotites-astynomikon.html

Επεξ/σία από Stoliver
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Αυτο το τσιπ τι αυτονομια θα χει ? Θα  το αλλαζουμε καθε 4 χρονια π.χ.? Θα χει και GPS?

θα φορτίζεται απο εμάς... :lol:

gps εννοειται και θα έχει.

Πως θα μας βρίσκουν?

Πως θα ξέρουν τι κάνουμε και που πάμε και τι μας αρέσει? :P

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα την καταστήσουν υποχρεωτική σαν αλλαγή δεν νομίζω γιατί θα έχει πολιτικό κόστος μάλλον θα πουν όσοι την χρειάζεστε πληρώστε την.

Δεν είναι υποχρέωση της πολιτείας αυτό τι πολίτες είμαστε.

Επεξ/σία από thepoint
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, BorrowedTime είπε

Επιτέλους, που δειχνω την ταυτοτητα σε αεροδρομια και με κοιτανε λες και ερχομαι απο το 1800

τι να πω κι εγω που εχω μοντελο του 2002, χειρογραφη

και πεταγα πριν 3 χρονια λιθουανια, μεσω ουκρανιας...

στην ουκρανια φερανε μεχρι και στραταρχη με μικροσκοπιο να δει τι πραμα ειναι αυτο που ειχα για ταυτοτητα

Παντως και οι ιταλοι εχουν σαπιες ταυτοτητες, κατι τριπτυχα.

Επεξ/σία από Ntinaras
Δημοσ.

Τι εχω τραβήξει στην Γαλλία , στο Βέλγιο και στην Αγγλία ... ρεζίλι γαμω τη  σοβιετια που ζούμε , στο δίπλωμα νέου τύπου μου έγραψαν λάθος στοιχεία ... Βλήματα αντιαεροπορικά ... Αντε με το καλο να τελειώνουμε με τα σαποχαρτα ...Πριν λιγο καιρό ηταν να παω Βόννη και σε τηλεφωνικής επικοινωνία με την πρεσβεία μου είπαν να εχω διαβατήριο αλλιώς θα ταλαιπωρηθώ αρκετές φορές ...το μισό Αλγέρι και η Σομαλια εχει Ελληνική ταυτοτητα ... 

• Confused 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

τι να πω κι εγω που εχω μοντελο του 2002, χειρογραφη

και πεταγα πριν 3 χρονια λιθουανια, μεσω ουκρανιας...

στην ουκρανια φερανε μεχρι και στραταρχη με μικροσκοπιο να δει τι πραμα ειναι αυτο που ειχα για ταυτοτητα

Παντως και οι ιταλοι εχουν σαπιες ταυτοτητες, κατι τριπτυχα.

Αν είναι του 2002, από το 2017 έχει λήξη η ταυτότητα σου. Μπορούν στο εξωτερικό να σου αρνηθούν την είσοδο σου πλέον. 

Οι Ιταλοί έχουν πλέον καινούρια ταυτότητα: http://www.consilium.europa.eu/prado/el/ITA-BO-04004/image-282807.html http://www.consilium.europa.eu/prado/el/ITA-BO-04004/index.html

28 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Τι εχω τραβήξει στην Γαλλία , στο Βέλγιο και στην Αγγλία ... ρεζίλι γαμω τη  σοβιετια που ζούμε , στο δίπλωμα νέου τύπου μου έγραψαν λάθος στοιχεία ... Βλήματα αντιαεροπορικά ... Αντε με το καλο να τελειώνουμε με τα σαποχαρτα ...Πριν λιγο καιρό ηταν να παω Βόννη και σε τηλεφωνικής επικοινωνία με την πρεσβεία μου είπαν να εχω διαβατήριο αλλιώς θα ταλαιπωρηθώ αρκετές φορές ...το μισό Αλγέρι και η Σομαλια εχει Ελληνική ταυτοτητα ... 

Εγώ πάλι ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Είναι σε καλή κατάσταση η ταυτότητα σου; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mjaros είπε

Εν έτη 2018 ακόμα ασχολούμαστε με ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα, αμκα, αφμ και δεν συμμαζεύεται. 

Κουβαλαμε πορτοφόλια, κλειδιά και θυμόμαστε κωδικούς.

παλι καλά που δεν έχουμε γραμμένα τα τηλέφωνα σε μπλοκάκι. 

Τι να γινόταν δηλαδή;

4 ώρες πριν, Avatar_GR είπε

Έχω δει φιλαράκι να το κάνει αυτό σε πόρτα και έπιασε.

Εγώ πάλι μια φορά που χρειάστηκε χάλασα δύο ταυτότητες έτσι και η πόρτα δεν άνοιξε...

Την άλλη φορά δοκίμασε μια ληγμένη κάρτα τράπεζας ή σούπερ μάρκετ :)

Δημοσ.

Χαζομάρες... ένα qr code χρειαζόμαστε στον καρπό με τατουάζ και να μην κουβαλάμε τίποτε. τι ποιο απλό?

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...