Προς το περιεχόμενο

Σωστός τρόπος οδήγησης

funbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 2/18/2018 στις 6:50 ΜΜ, funbreaker είπε
  • Αν έχουμε μεγαλύτερη τριβή, άρα και απώλεια ενέργειας με μπλοκαρισμένο τροχό τότε γιατί με το abs το αυτοκίνητο σταματάει πιο αργά; Επίσης σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε τριβή στα τακάκια, γι αυτό και ρώτησα ποια τριβή είναι πιο ισχυρή.
  • Εννοείς πως η χειροκίνητη (ποδοκίνητη για την ακρίβεια) αυτή τεχνική θα είναι καλύτερη του abs ή απλά θα το μιμείται;

Το αυτοκίνητο σταματά πιό γρήγορα με ABS.

Στατική τριβή vs τριβή ολίσθησης: https://en.wikipedia.org/wiki/Friction#Static_friction

Static_kinetic_friction_vs_time.png

Το ABS κρατά το λάστιχο λίγο πρίν το σημείο του μπλοκαρίσματος, άρα κοντά στην κορυφή του διαγράμματος. Αν μπλοκάρει ο τροχός και σέρνεται στην άσφαλτο τότε πάει στο δεξί τμήμα του διαγράμματος (kinetic friction - τριβή ολίσθησης)

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρά εγώ απορώ γιατί υπάρχει η διαφωνία το αν φρεναρει καλύτερα ένα αμάξι με abs η χωρίς. Ολοι οι ειδικοί, όπου να διαβάσεις από έμπειρους οδηγούς που κάνουν τεστ τα αυτοκίνητα όλοι λένε πως το abs βοηθάει πάρα πολύ. Εδώ εμείς διαφωνούμε αν είναι καλό ή όχι το abs από την στιγμή που είναι υπόχρεωτικο μαζί με το esp σε όλα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. 

1 λεπτό πριν, Fubar.gr είπε

Το αυτοκίνητο σταματά πιό γρήγορα με ABS.

Στατική τριβή vs τριβή ολίσθησης: https://en.wikipedia.org/wiki/Friction#Static_friction

Static_kinetic_friction_vs_time.png

Το ABS κρατά το λάστιχο λίγο πρίν το σημείο του μπλοκαρίσματος, άρα κοντά στην κορυφή του διαγράμματος. Αν μπλοκάρει ο τροχός και σέρνεται στην άσφαλτο τότε πάει στο δεξί τμήμα του διαγράμματος (kinetic friction - τριβή ολίσθησης)

Το χα γραψει κι εγω 2-3 φορες, αλλα δενε...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Σε ένα πράγμα συμφωνώ με τον webparts  σε όλη αυτή την ιστορία .

Θα μπορούσαν να λείπουν οι ειρωνίες ...

Προφανως και δε θα μπορουσαν,γιατι αυτη ειναι η ποιοτητα τους.
Αυτο που με μπερδευει ειναι που  μου κανουν παραθεση στα γραπτα μου, τους γραφω στα @@ μου και  συνεχιζουν να κανουν παραθεσεις ολο ειρωνια.

Επεξ/σία από webparts

12 hours ago, webparts said:

γιατι αυτη ειναι η ποιοτητα τους.

τους γραφω στα @@ μου 

19 hours ago, webparts said:

θα είχατε φαει πολλες μπουνιες.

η ποιοτητα 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...