Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Εγώ έβαλα το esp δίπλα στο abs για να πω ότι εφόσον το abs είναι άχρηστο για κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους οδηγάρες και δεν χρειάζονται βοηθήματα στην οδήγηση ας βγάλουν και το esp. Το τι κάνει το κάθε ένα δόξα το θεό το ξέρω. 9 αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια μου όλα καινούργια στην τριετία πενταετία τα άλλαζα. Από BMW ως rx8. 

Δε φαινεσαι να καταλαβαινεις τι κανει το abs,χωρις παρεξηγηση.

Το esp γενικοτερα αλλα και ειδικα τωρα που δεν εχει λαστιχα το golf ειναι σωτηριο.

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να καθησω τώρα να κάνω copy paste τις ορολογίες από το google δεν λέει. Αγγλικά έχω ένα χαρτί ξέρω να μιλάω και να διαβαζω

μηχανολογία ξέρω γιατί είναι η δουλειά μου. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, webparts είπε

Δε φαινεσαι να καταλαβαινεις τι κανει το abs,χωρις παρεξηγηση.

Το esp γενικοτερα αλλα και ειδικα τωρα που δεν εχει λαστιχα το golf ειναι σωτηριο.

Για να καταλάβω λίγο και εγώ - λες ότι το ABS δε σταματάει το αμάξι πιο γρήγορα απο ένα χωρίς ABS και με μπλοκαρισμένους τροχούς ή ότι ένας καλός οδηγός χωρίς ABS μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από το ABS;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να γίνει σωστή η χρήση abs πατάς και συμπλέκτη δείτε το βίντεο.

Η απορία μου είναι γιατί τα τζιμάνια ιδιοκτησίας  της εθνικής οδού δεν προσθέτουν κάδους με νερό ή άμμο ώστε αν συμβεί κάποιο ατύχημα στην έξοδο να απορροφηθεί η ορμή της ταχύτητας απο το νερό ή την άμμο όπως κάνουν και στο εξωτερικό ;)

πχ όπως το παρακάτω βίντεο.

https://youtu.be/jiCVtvasLxw?t=178

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συμπλέκτη στο συγκεκριμένο βίντεο τον πατάει για να σου δείξει ότι η διαδικασία αναφέρεται μόνο στα φρένα και όχι στη συμμετοχή του κινητήρα στη μείωση της ταχύτητας.

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
9 ώρες πριν, webparts είπε

Οχι.Εγω ξερω να τα χρησιμοποιω   και εχω και απειρη εμπειρια σε φρενα πανικου,καθως εχω περασει πολλες ωρες σε πιστα.

Απλα εβαλες το abs ( οπως νομιζεις οτι χρησιμοποιειται  ) διπλα στο esp.

Γενικοτερα δεν καταλαβαινετε οτι το abs δεν βοηθαει τοσο στην ακινητοποιηση,οσο στο να μη μπλοκαρουν οι τροχοι και φυγει το αμαξι γλυστρωντας.
Με λιγα λογια σου δινει καλυτερο ελεγχο,αλλα καπου εκει πρεπει να κοψεις και το τιμονι για να αποφυγεις οτι μπορεις.

Δηλαδη λες οτι το abs θα αυξησει την αποσταση φρεναρισματος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλληλούια

Μα στους δρόμους της Ελλαδάρας είναι που το πλεονέκτημα του ΑBS είναι μεγαλύτερο...

Μπορείς κάλλιστα να  προσομοιώσεις την προσφυση στους στεγνούς ελληνικούς δρόμους με αυτή σε κάποιον ευρωπαικό υπό βροχή . Αν και μάλλον θα κρατάει καλύτερα ο βρεγμένος ξένος....

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 3
Δημοσ.

Στο δικό μου αμάξι δε νομίζω να απενεργοποιείται το abs, μόνο το asr (το esp είναι αυτό λογικά; ). Αλλά και να γινόταν δεν θα το έκανα. Ούτε το άλλο έχω απενεργοποιήσει ποτέ και τουλάχιστον μια φορά το έχω καταλάβει να επεμβαίνει σωστά.

Επίσης πιστεύω ότι οι δρόμοι στους οποίους είναι πιο πιθανό να πάμε με αρκετά χιλιόμετρα δεν είναι και τόσο χάλια γιατί είναι εθνικές οδοί.

Δημοσ.

Αυτή η μάλ....α του Έλληνα που νομίζει πως στο εξωτερικό έχουν τους τους ιδανικούς δρόμους και πως όλα είναι τέλεια γενικός δεν μπορώ να το καταλάβω. Έχετε κόμπλεξ κατωτεροτητας δεν εξηγείτε αλλιώς. Αντέ να έχετε πάει σε μια δυο αντέ πέντε χώρες στην πιο καλύτερη περίπτωση. Τα ίδια χάλια και χειρότερα είναι έξω. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μιλήσαμε για ιδανικούς μιλάμε για ανεκτούς που εδώ σχεδόν ποτέ δεν βλέπουμε ...

Στην Αγγλία δεν προλάβαινα, που λέει ο λόγος, να αλλάζω λάστιχα γιατί έφτανε το πέλμα στα  2mm στα 1,5 -2 χρόνια κι εδώ στα 5 δεν τρώγεται σχεδόν καθόλου. Το ίδιας ποιότητας  λάστιχο με παρόμοιας ιπποδύναμης όχημα και με περισσότερες ταρζανιές στη Ελλάδα παρά εκεί,  κυρίως  λόγω καιρού και φόβου της Αστυνομίας ...

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nik0laus είπε

Αλληλούια

Μα στους δρόμους της Ελλαδάρας είναι που το πλεονέκτημα του ΑBS είναι μεγαλύτερο...

Ωχ παναγια μου.
Εχετε δικιο σε ολα παιδια,δε μπορω να σας αλλαξω τη γνωμη..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...