Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μπορεί να γίνει επιδιόρθωση καλωδίου Hdmi, στο οποίο έχει χαλάσει το φις; Θα προχωρούσα σε αντικατάσταση αλλά είναι περασμένο μέσα από τοίχο και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.
Fubar.gr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, GenesisX είπε Μπορεί να γίνει επιδιόρθωση καλωδίου Hdmi, στο οποίο έχει χαλάσει το φις; Θα προχωρούσα σε αντικατάσταση αλλά είναι περασμένο μέσα από τοίχο και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Υπάρχουν πρεσαριστοί ακροδέκτες HDMI, αλλά χρειάζεται και η ειδική πρέσσα οπότε δέν ξέρω αν αξίζει. Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη διαδικασία.
Papadrams Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα φίλε, Το είχα ψάξει και εγώ πριν κανένα δίμηνο για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αλλά σκέψου ότι εγώ αφού έκανα την τρύπα, το είχα στοκάρει και βάψει κιόλας.. Για να αγοράσω το hdmi crimping tool ήθελε ένα 50€ συν την υποδοχή έβγαινε κανένα 60άρι. Τελικά τα ξήλωσα όλα και πέρασα καινούριο καλώδιο.
Jimnie Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μετατροπείς που μεταφέρουν σήμα HDMI μέσω καλωδίου cat5. Δεν γνωρίζω το ακριβές κόστος αλλά για μια αρχική εγκατάσταση μεγάλου μήκους ίσως συμφέρει.
Papadrams Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 17 ώρες πριν, Jimnie είπε Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μετατροπείς που μεταφέρουν σήμα HDMI μέσω καλωδίου cat5. Δεν γνωρίζω το ακριβές κόστος αλλά για μια αρχική εγκατάσταση μεγάλου μήκους ίσως συμφέρει. Σίγουρα συμφέρει (προσωπικό δεν θα το έκανα γιατί αποφεύγω γενικότερα τους adaptors και ειδικά από digital σε analog και το αντίστροφο). Απλά εδώ μιλάμε για το αν συμφέρει να φτιάξει το καλώδιο ή να πάρει καινούριο
nikos903 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Για ευκολία μπορεί να πάρει ένα τέτοιο: link και να τερματίσει τα καλώδια αφού κόψει το χαλασμένο. Εναλλακτικά υπάρχουν τα κλασικά βύσματα (link) που θέλουν όμως κόλλημα με κολλητήρι. Όπως και να έχει αφού το καλώδιο έκοψε μια φορά λογικά θα ξανακόψει, μετά το hdmi καλό θα ήταν να βάλει ένα extension (link) και να στερεώσει το καλώδιο κάπου που να μην κουνάει παρα μόνο η επέκταση, έτσι αν κόψει ξανά στο μέλλον να κόψει η επέκταση που είναι εύκολη στο άλλαγμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Το περίεργο είναι ότι ρώτησα ηλεκτρονικούς και ηλεκτρολόγους και μου είπαν ότι δεν γίνεται επισκευή. Υπάρχει κάτι παρόμοιο με αυτό που δείχνει ο nikos903 από Ελλάδα;
nikos903 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 λινκ Γενικά όμως σε καταστήματα με ηλεκτρονικά πρέπει να έχουν. Αν ήσουν Αθήνα στον Φανό θα έχει σίγουρα, αλλά Σαλλόνικα... Δεν ξέρω...
dimitris_p Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Υπάρχει ενα καλώδιο hdmi 15μετρο και έχουν χαλάσει τα φις. Γνωρίζεται από αθηνα καποιο κατάστημα που να εχει φις με κολλητήρι? Ο φανός δεν εχει που ρώτησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα